Jump to content

format σε minimac

SCREPTOS

Recommended Posts

έχω το dvd αλλά από κει και πέρα δεν ξέρω τίποτα, πως θα αρχίσω τι θα πατήσω ?

Ποιό Macmini έχεις (intel based ή PowerPC) και ποιό λειτουργικό (Leopard, Snow Leopard).

Το SL δεν τρέχει σε PPC, γι'αυτό ρωτάω.

Αν έχεις τα μαμά restorations CDs:

βάλε το πρώτο DVD στο drive. Για να ξεκινήσεις από το Installation DVD, κράτα πατημένο το C στο πληκτρολόγιο όταν κάνει power-on το μηχάνημα.

Αφού φορτώσει ο Installer από το DVD, και επιλέξεις 2-3 πράγματα (γλώσσα για παράδειγμα) θα φτάσεις σε ένα στάδιο όπου στην μπάρα εργασιών στο πάνω μέρος της οθόνης, μπορείς να βρείς το Disk Utility. Με το disk utility, φτιάξε ένα καινούριο partition με HFS+ Journalled filesystem. Αν του έχεις βάλει SSD, μήν βάλεις Journaled, αλλά απλό HFS. Βγές από το disk utility και θα μπορεί ο Installer να το δεί ως πιθανό χώρο εγκατάστασης.

Αν έχεις απορία, ξαναγράψε εδώ.

ΥΓ. Φρόντισε το partition να είναι σε δίσκο με GPT scheme, όχι MBR.

ΥΓ2. Αν δε απατώμαι, αν τρέχει το OS, και τοποθετηθει DVD εγκατάστασης, υπάρχει δυνατότητα να οριστεί το συγκεκριμένο DVD ως Boot device, για να μην χρειαστεί να πατήσεις το C. Στο βγάζει φάτσα-κάρτα στα περιεχόμενα του DVD.

Καλή επιτυχία φίλε, και αμα θές γράψε μας τί θα κάνεις με το μινι. Πολύς κόσμος το έχει για home-cinema για παράδειγμα.

τα νέα μου είναι ότι βρήκα λάθος dvd και δεν μπόρεσα να το φορμάρω.

1. Τι DVD είναι αυτό ?

2. Τί σε κάνει να πιστεύεις πως έιναι λάθος ?

Από Tiger (Vesa GFX mode) και μετά (Leopard, SL) , μπορείς να φορμάρεις, από το installation DVD.

Φίλε μου, νομίζω ότι οι δυνάμεις μου εξαντλήθηκαν πάνω στο θέμα και πρέπει να αναλάβουν εφεξής τα παιδιά στο

:daisy:Maclife.gr,

:flower: thesmac.gr,

:inlove:helmug.gr , ...

Αν θέλει πολύ παίδεμα η ιστορία, δες τις επιλογές σε Λάϊνουξ.

Με GNU/Linux bootάρεις και φορμάρεις σε ό,τι θες, γιατί πολύ απλά με το lnx μπορείς να κάνεις τα πάντα.

Β0rN 2 FraG

:triniti:

Mέχρι να γίνειες ΘΕΟΣ πές και τί μηχάνημα είναι. Αν δεν μπορείς να το πείς αυτό, χρειάζεσαι επαγγελματικού επιπέδου βοήθεια (Greg.House, Bones, ο mad scientist του Lost, klp).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.