csaris Οκτώβριος 6, 2009 #41 Οκτώβριος 6, 2009 H 5870 θελει 40amps στα 12ν rails το λιγοτερο. Πολυ οριακα εισαι μπορει και να μην την σηκωνει.
BillGS Οκτώβριος 6, 2009 #42 Οκτώβριος 6, 2009 H 5870 θελει 40amps στα 12ν rails το λιγοτερο. Πολυ οριακα εισαι μπορει και να μην την σηκωνει.Χαζες αποριες:1.Οταν μια καρτα καλη ωρα η 5870 λεει πως θελει 40 αμπερ στα 12ν σημαινει πως μπορεις να παρεις μισα και μισα πχ 20Α απο καθε rail, η το τροφοδοτικο σου πρεπει να βγαζει τοσα στο καθε rail ξεχωριστα? Το δικο μου πχ (750w) που εχει 25ν σε καθε rail (το ενα ομως βγαζει molex ενω το αλλο 2 6απινα) θα την παλεψει βαζοντας ανταπτορα απο molex σε 6pin?2.Ποια η διαφορα αναμεσα σε 8pin και 6pin?Υπαρχει ανταπτορας απο molex σε 8pin? (μονο σε 6pin εχω δει)
The_Blade Οκτώβριος 6, 2009 #43 Οκτώβριος 6, 2009 Μόλις πήρα την τελέυταία saphire 5870 του πλαισίου. Δεν άντεξα ρε γμτ! Προς το παρόν την έχω και την κοιτάω εδώ και μια ώρα , τώρα όμως θα πετάξω το 4850 cf και θα βάλω μέσα το batmobile να δουμε τι πιάννει!!!
ManolisX Οκτώβριος 6, 2009 #44 Οκτώβριος 6, 2009 Εγώ πάει καλα την παραγγειλα τηλεφωνικως και αυριο θα ειναι σπιτακι μου!
The_Blade Οκτώβριος 6, 2009 #45 Οκτώβριος 6, 2009 από πλαίσιο? αν είσαι από θεσσαλονίκη παραλήγο να στη βουτήξω από το πλάισιο συντάγματος χτες... μετά μου βρήκαν μια στην αποθήκη :tongue:
ManolisX Οκτώβριος 6, 2009 #46 Οκτώβριος 6, 2009 πηρα τελεφονο τον αριθμο που εχει στο site του πλαισιου και την παραγγειλα..Αυριο πρωι θα την παραλαβω!
csaris Οκτώβριος 7, 2009 #47 Οκτώβριος 7, 2009 Χαζες αποριες:1.Οταν μια καρτα καλη ωρα η 5870 λεει πως θελει 40 αμπερ στα 12ν σημαινει πως μπορεις να παρεις μισα και μισα πχ 20Α απο καθε rail, η το τροφοδοτικο σου πρεπει να βγαζει τοσα στο καθε rail ξεχωριστα? Το δικο μου πχ (750w) που εχει 25ν σε καθε rail (το ενα ομως βγαζει molex ενω το αλλο 2 6απινα) θα την παλεψει βαζοντας ανταπτορα απο molex σε 6pin?2.Ποια η διαφορα αναμεσα σε 8pin και 6pin?Υπαρχει ανταπτορας απο molex σε 8pin? (μονο σε 6pin εχω δει)Θελει ΣΥΝΟΛΟ 40Α το ΛΙΓΟΤΕΡΟ στα 12νολτα. Εισαι πολυ οριακα.
Candyman Οκτώβριος 7, 2009 #48 Οκτώβριος 7, 2009 Θελει ΣΥΝΟΛΟ 40Α το ΛΙΓΟΤΕΡΟ στα 12νολτα. Εισαι πολυ οριακα.Συγνώμη, μιλάς για την κάρτα μόνο ή για ολόκληρο το pc;Γιατί 40amperes x 12v=480w!!!!!!!!!
csaris Οκτώβριος 7, 2009 #49 Οκτώβριος 7, 2009 Για ολο το pc αγορινα....500w psu θελει η 5870. To θεμα ειναι οτι το τροφοδοτικο λεει οτι βγαζει 40+ αλλα δεν ξερεις αν οντως βγαζει τοσα.
Candyman Οκτώβριος 7, 2009 #50 Οκτώβριος 7, 2009 Για ολο το pc αγορινα.... Οκ. Είπα κι εγώ.... 500w psu θελει η 5870. To θεμα ειναι οτι το τροφοδοτικο λεει οτι βγαζει 40+ αλλα δεν ξερεις αν οντως βγαζει τοσα. Ποιό, το LC να βγάλει 40 amperes στις 12άρες με crossload?? Χαχαχαχα, καλό! (μην το εκλάβεις "κάπως", δεν σε κράζω). Εδώ πέρα το Toughpower 750w που είναι ένα εξαιρετικό τροφοδοτικό (CWT γαρ) έβγαλε max 14 Αμπέρ x4 = 56amps σε crossload τεστ του johnyguru (και μόλις 12 αμπέρ x4=48 στο hotbox). Προσεξε μιλάω για το μέγιστο πριν κάνει overvoltage protection. Και θα βγάλει το LC 40 αμπέρ στο σύνολο των 12άρων; Από χλωμό ως εμπριμέ το κόβω...
l2phile Οκτώβριος 7, 2009 #52 Οκτώβριος 7, 2009 http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-hd-5870,2422-20.htmlεδώ γιατί θέλουν για πλήρες σύστημα 354Watt* και εσείς τρομάζετε το παλικάρι;*με ι7 975 @ 4GHz + 6GB Ram
Candyman Οκτώβριος 7, 2009 #53 Οκτώβριος 7, 2009 http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-hd-5870,2422-20.htmlεδώ γιατί θέλουν για πλήρες σύστημα 354Watt και εσείς τρομάζετε το παλικάρι; Κατά πρώτον γιατί όταν μιλάς για κατανάλωση ολόκληρου του pc δεν μπορείς να ξέρεις ακριβώς το setup άρα δεν μπορείς να έχεις και συγκεκριμένο wattage που μιλάς. Κατά δεύτερον, όλοι οι gpu vendors δίνουν μεγαλύτερο recommendation στο wattage του τροφοδοτικού απλά για να είναι στην safe side, καθώς πολλά τροφοδοτικά στην αγορά ΔΕΝ μπορούν να αποδώσουν το φορτίο που ισχυρίζονται. Οπότε ο κάθε κατασκευαστής για να "είναι μέσα" δίνει μεγαλύτερες απαιτήσεις σε ισχύ από όσο πραγματικά χρειάζεται. Κατα τρίτον ο Θωμάς είναι γνωστός γραφικός reviewer.
ManolisX Οκτώβριος 7, 2009 #54 Οκτώβριος 7, 2009 Σε λιγο ερχεται η καρτα..Ελπιζω μην γινει καμια στραβη και δεν παιζει με το τροφοδοτικο μου...
csaris Οκτώβριος 7, 2009 #55 Οκτώβριος 7, 2009 Ναι φιλος αλλα ΟΛΟΙ οι reviewers δεν βλεπω να δοκιμαζουν με 600αρια. Ολο κατι 1000αρια και κατι 1200αρια εχουν. Αυτο που αναφερεις εχουν το Cooler Master UCP 1100 W!Μανωλη γραψε ρε συ τι συστημα εχεις?
ManolisX Οκτώβριος 7, 2009 #56 Οκτώβριος 7, 2009 Intel Core 2 Quad q6600 @ stοck(την αλλη βδομαδα θα τον κλοκαρω),4 gb ram 667 mhz και μια P5K μητρικη..Προς το παρων ειμαι με 9800 GTX(απ οσο ξερω καταναλωνει πολυ)..θα σηκωνει την 5870 λες?
csaris Οκτώβριος 7, 2009 #57 Οκτώβριος 7, 2009 Βαλτην επανω και βλεπεις.....Αν θες και oc σιγουρα θα πας για νεο psu.
papatsonis Οκτώβριος 7, 2009 #58 Οκτώβριος 7, 2009 Κατά πρώτον γιατί όταν μιλάς για κατανάλωση ολόκληρου του pc δεν μπορείς να ξέρεις ακριβώς το setup άρα δεν μπορείς να έχεις και συγκεκριμένο wattage που μιλάς.Κατά δεύτερον, όλοι οι gpu vendors δίνουν μεγαλύτερο recommendation στο wattage του τροφοδοτικού απλά για να είναι στην safe side, καθώς πολλά τροφοδοτικά στην αγορά ΔΕΝ μπορούν να αποδώσουν το φορτίο που ισχυρίζονται. Οπότε ο κάθε κατασκευαστής για να "είναι μέσα" δίνει μεγαλύτερες απαιτήσεις σε ισχύ από όσο πραγματικά χρειάζεται. Κατα τρίτον ο Θωμάς είναι γνωστός γραφικός reviewer. για το 2ο σκελος, συμφωνουμε , σαφως και θα δωσεις ενα safe margin , ωστε να μην καψει ο καθε ηλιθιος το συστημα/vga κλπ... οσον αφορα το 1ο, εχει αναλυτικα αν προσεξεις απο τι αποτελειται το setup του, οποτε +/- εχεις μια ακριβη εικονα... οσον αφορα τα βαττ που δειχνει ειναι λιγο πολυ ρεαλιστικα θα ελεγα με βαση και το δικο μου συστημα και την -ενδειξη-... του zalman. psu : chieftek 550w (4ετιας +) (acbel polytech πλατφορμα..) με 30A combined στην 12αρα με Q9650@3.6/1.1v , 4gb 960/1.88, 8 HDD+1 ssd, 1 ODD, gtx285 def, wifi, tv tuner, 4x120,3x92, idle ~200w, linx ~295w, furmark ~430w, furmark//linx ~450w (προφανως δεν μπορει να τερματισει και τα 2 apps)/(ολες οι ενδειξεις AC outlet) , αν υπολογισω ~74% efficiency (76% εχει μαξ), είμαι στα 333w απο psu ΜΕ δισκους.. (με 1 δισκο θα ηταν κανα 285αρι..), δεν ξερω ΠΟΣΟ χαλια ειναι αυτο το LC, αλλα αν ειναι αντιστοιχου επιπεδου με το "φτηνο" chieftek, χωρις o/c, οχι μονο τον καλυπτει , αλλα και skulltrail σηκωνει... (δεδομενου οτι εκ των πραγματων η 5 και 3.3 ΔΕΝ προκειται να φορτιστει τοσο πολυ..)
Candyman Οκτώβριος 7, 2009 #59 Οκτώβριος 7, 2009 για το 2ο σκελος, συμφωνουμε , σαφως και θα δωσεις ενα safe margin , ωστε να μην καψει ο καθε ηλιθιος το συστημα/vga κλπ...οσον αφορα το 1ο, εχει αναλυτικα αν προσεξεις απο τι αποτελειται το setup του, οποτε +/- εχεις μια ακριβη εικονα...οσον αφορα τα βαττ που δειχνει ειναι λιγο πολυ ρεαλιστικα θα ελεγα με βαση και το δικο μου συστημα και την -ενδειξη-... του zalman. Μα δεν αμφισβητώ τις μετρήσεις. Απλά λέω πως την κατανάλωση δεν την καθορίζει μόνο η κάρτα γραφικών. Σαφώς και τα πιο ενεργοβόρα parts είναι η vga και η cpu και προφανώς αν μιλάς για pc's με ίδια vga η κατανάλωση κυρίως διαφοροποιείται από τον επεξεργαστή καθώς τα άλλα parts έχουν παρόμοια κατανάλωση. Όμως π.χ. ένας που έχει 10 δίσκους έχει περίπου 120w κατανάλωση παραπάνω από ένα pc με ένα δίσκο. Εν ολίγοις αυτό που θέλω να πω είναι πως καλό είναι να γίνεται μέτρηση στην κατανάλωση της vga μόνο και όχι όλου του συστήματος, για να υπάρχει πιο αντικειμενική εικόνα.psu : chieftek 550w (4ετιας +) (acbel polytech πλατφορμα..) με 30A combined στην 12αραμε Q9650@3.6/1.1v , 4gb 960/1.88, 8 HDD+1 ssd, 1 ODD, gtx285 def, wifi, tv tuner, 4x120,3x92, idle ~200w, linx ~295w, furmark ~430w, furmark//linx ~450w (προφανως δεν μπορει να τερματισει και τα 2 apps)/(ολες οι ενδειξεις AC outlet) , αν υπολογισω ~74% efficiency (76% εχει μαξ), είμαι στα 333w απο psu ΜΕ δισκους.. (με 1 δισκο θα ηταν κανα 285αρι..), δεν ξερω ΠΟΣΟ χαλια ειναι αυτο το LC, αλλα αν ειναι αντιστοιχου επιπεδου με το "φτηνο" chieftek, χωρις o/c, οχι μονο τον καλυπτει , αλλα και skulltrail σηκωνει... (δεδομενου οτι εκ των πραγματων η 5 και 3.3 ΔΕΝ προκειται να φορτιστει τοσο πολυ..)Βασικά τα L&C είναι πολύ οικονομικά τροφοδοτικά (δεν θα πω" φτηνιάρικα", δεν θέλω να παρεξηγηθώ με κανέναν). Το γεγονός πως reviews στο νετ υπάρχουν ελάχιστα (και μόνο για 1-2 μοντέλα) καθιστά δύσκολο το να έχει κανείς ασφαλή άποψη για δαύτα. Όμως το γεγονός πως είναι rebranded από την Deer electronics δεν δίνει και ιδιαίτερες ελπίδες αισιοδοξίας. Εγώ δεν είπα ότι δεν θα αντέξει την κάρτα το psu. Άλλωστε αμφιβάλλω αν θα πιάσει 500w κατανάλωση όλο το σύστημα. Η ένσταση μου έχει να κάνει με την γενικότερη ποιότητα του τροφοδοτικού. Και έχε υπόψη σου ότι αφενός δεν χρειάζεται να φτάσεις ένα μέτριο τροφοδοτικό στα όρια της ισχύς που μπορεί να αποδώσει για να σου κάνει την ζημιά.Επίσης έχω μια πολύ ισχυρή αίσθηση πως το Chieftec είναι καλύτερο τροφοδοτικό ανεξάρτητα αν έχει μικρότερες αποδιδόμενες τάσεις. Μην ξεχνάς πως και το L&C είναι passive pfc σαν το Chieftec σου. Πολλές φορές κιόλας τα νούμερα που αναφέρονται στις ταμπέλες των οικονομικών psu's δεν ανταποκρίνονται 100% στην αλήθεια. Μια ματιά σε reviews οικονομικών τροφοδοτικών από τον johnnyguru θα σε πείσει σχετικά με αυτό.
papatsonis Οκτώβριος 7, 2009 #60 Οκτώβριος 7, 2009 για τα L&C σαν να εχεις ΔΙΚΙΟ, κανοντας μια αναζητηση στο δυκτιο , ειδα/διαβασα για τα rebranded deer electronics και τις "περγαμηνες" τους :/ , ποσο κουφια να ειναι τα 600watt του ομως..? σε φιλο που κολυωταν να αλλαξει τροφοδοτικο στην αναβαθμιση του σε Q6600@2.4/1v, 2gb ddr800, 9800gtx+, 2hdd (παραπλησιο συστημα με του παιδιου), ενα πραγματικα "μαρκα με εκαψες" 420αρι με 20Α στην 12αρα, αποδει-χτηκε/κνυεται , επαρκες -εστω και οριακα- και η 9800gtx+ δεν καιει και πολυ λιγοτερο απο την 5870. @ ManolisX : δεν ξερω ποσο σκοπευεις να τσιτωσεις το συστημα, αλλα μην έχεις ιδιαιτερες φιλοδοξιες για να εισια σε safe side, και στην τελικη, θα δωσεις που θα δωσεις ενα σεβαστο ποσο για την 5870, αγορασε και ενα αξιοπρεπες/ποιοτικο 500-550αρι τροφοδοτικο για να προστατεψεις την ιδια την επενδυση σου..
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.