Jump to content

24" Gaming Monitor & VGA

Jaco

Recommended Posts

Δεν λαμβανεις υπ'οψην ομως, οτι ο περισσοτερος κοσμος, την οθονη δεν την αλλαζει οσο συχνα αλλαζει το hardware. Η οθονη μενει αρκετα, και ειναι κατι που το βλεπεις καθε μερα.

Εγω προσωπικα πριν απο 3 χρονια εδωσα 450 ευρω για να παρω την dell 2007wfp. Δεν νομιζω οτι αυτη την στιγμη αν δωσω 200 ευρω μπορω να παρω κατι καλυτερο.

Έλα ντε, που να βρεις; :whistling

http://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=MO-029-DE

http://www.skroutz.gr/s/41816/Dell-UltraSharp-2009W-20%22.html (δες όλα τα μοντέλα)

Δεν έψαξες στις λαϊκές που σου είπα. :hehe:

Και για να μιλήσουμε λίγο σοβαρά. Δεν γνωρίζω την ηλικία σου, αλλά εγώ που τις έζησα τις crt, τέτοια κατρακύλα, τέτοια κατολίσθηση τιμών που βλέπω στις tft δεν θυμάμαι να έχω δει.

Άσε που στις crt είχες μία τεχνολογία και σοβαρή με μικρές παραλλαγές. Όχι tn+f, ips, s-pva, c-pva και δεν συμμαζεύεται.

Όπως αυτός που δεν αγοράζει την gtx 295 μόλις βγει(δηλαδή έχει σώας τας φρένας), την βρίσκει λίγους μήνες αργότερα 30% κάτω, έτσι και αυτός που θα πληρώσει τώρα 200 για tft, θα βρει ένα καλό μοντέλο σε ποιότητα ή rt, ανάλογα με τί τον ενδιαφέρει περισσότερο και σε 2-3 χρόνια δίνοντας άλλα 200 θα πάει σε μοντέλο σημαντικά καλύτερο από το τωρινό των 400.

Τελευταίο ποστ και από μένα.

• Replies 125
  • Created
  • Last Reply

Εάν θεωρήσουμε σαν δεδομένο πως η τεχνολογία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και συνεπώς οι τιμές θα πέφτουν.

Και ταυτόχρονα πως δεν θα γίνουν phased out από τις (πχ) OLED που θα παίζουν και αυτές ψηλά στην αρχή και δεν θα βρίσκουμε «παλιές» για να πάρουμε και συνεπώς, θα τα σκας πάλι για την νέα τεχνολογία που θα σου πασάρουν, γιατί δεν θα βρίσκεις την παλιά που είναι μια χαρά.

Δεν διαφωνώ με το σκεπτικό σου btw, απλά κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου, γιατί κάποια στιγμή θα πρέπει να φτάσει το προϊόν σε ένα σημείο ωρίμανσης στον κύκλο του, που δεν θα συνεχίσει να πέφτει.

Καλα δεν ειπα οτι δεν σε πιστευω κιολας:p Απλα περιμενα το αναποδο.

Δεν το λέω γι' αυτό... απλά είναι μεγάλη η διαφορά και έχω και εγώ κάποιες αμφιβολίες για τις μετρήσεις, δηλαδή το τί γίνεται με τον συνδυασμό των monitor refresh rate, flash framerate, flash api timers, lcd response time, lcd input lag... γιατί δεν εξηγείται η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις μετρήσεις (εδιτ: η διαφορά ανάμεσα στα δυο σετ μετρήσεων, εννοώ)...

Για όσους δεν έχουν καταλάβει τι είναι το lag ας ρίξουν μια ματιά σε αυτό το review της Dell U2410... Δεν είπε κανείς ότι δεν είναι καλό μόνιτορ, μπορεί να είναι το καλύτερο του κόσμου, αλλά δεν κάνει για FPS παιχνίδια...

:hehe: για hardcore gaming ισως δεν ειναι καταλληλη..μην βγαζεις συμπερασματα για ενα μοντελο βασιζομενος στις δικες σου απαιτησεις πανω στο gaming...

απο το πρωτο sips wfp 2007 μεχρι το τωρινο 3008 παλι sips..εχω τρεξει οτι φπς εχει κυκλοφορησει διχως το παραμικρο προβλημα..

επισης υπαρχει αρκετος κοσμος που τρεχει φπσ σε single η campaign mode που εκει πραγματικα τα μονιτορ που αναφερεις..δεν παρουσιαζει το παραμικρο προβλημα..οπως επισης και σε ονλαιν μοντ ειναι αρκετοι που δεν δινουν τοσο βαση στα ms οσο εσυ..

υπαρχει και ο occasional gamer ξερεις..

Έλα ντε, που να βρεις; :whistling

http://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=MO-029-DE

http://www.skroutz.gr/s/41816/Dell-UltraSharp-2009W-20%22.html (δες όλα τα μοντέλα)

Δεν έψαξες στις λαϊκές που σου είπα. :hehe:

Έχετε υπόψη και την τιμή στα 199€ (αν παίζει κάποιο ρόλο η τιμή - δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα) της Dell 2409W στα carrefour. (Προσφορές καταστημάτων)

@gbak, mα για τις δικές μου απαιτήσεις μιλάω όμως και βάση αυτών ψάχνω μόνιτορ... ξεκινάω από τα χαρακτηριστικά που θα ζήταγα από ένα μόνιτορ και κοιτάω να δω ποιο τα πληρεί και κάνω ανάλογες υποχωρήσεις όταν δω ότι δεν υπάρχει κάποιο που να πληρεί όλες τις προϋποθέσεις ή πληρεί κάποιες από αυτές με βάρος όμως στα κύρια χαρακτηριστικά που με ενδιαφέρουν (με πρώτο το input lag)... επειδή όμως δεν μπορώ να ξέρω όλα τα μόνιτορ της αγοράς, είμαι ανοιχτός σε ιδέες και ψάχνω ότι μου προτείνει οποιοσδήποτε και το συγκρίνω με αυτά που έχω βρει και τα χαρακτηριστικά τα οποία έχω θέσει...

Το ότι έχεις τρέξει σε 30" οθόνη ένα fps δεν λέει κάτι, μπορεί να τρέχει smooth χωρίς tearing και με τέλεια χρώματα... όμως θα πρέπει να το βάλεις σε clone mode με ένα crt ή ένα γρήγορο lcd για να καταλάβεις την διαφορά, καθώς θα βλέπεις το 30άρι να ακολουθεί με καθυστέρηση το άλλο, αλλιώς αν δεν έχεις μέτρο σύγκρισης δεν μπορείς να συγκρίνεις το Input lag...

jaco ...ξεχνα το λαγκ και τα υπολοιπα δικα σου...μιλαμε κατα ποσο ενα μονιτορ ειναι λειτουργικο για να αποδοσει σε φπς games...διχως κανενα προβλημα..και σου λεω και παλι οτι εδω και πολυ καιρο τα LG.Philips sips που φορανε μερικα dell..αποδιδουν κατα το μεγιστο κιολας σε gaming γενικοτερα..

http://www.prad.de/en/monitore/review/2008/review-dell-3008wfp-part12.html

μην μπερδευεις το ινπουτ με ολα τα υπολοιπα χαρακτηριστικα που καθοριζουν ενα πανελ αρτιο για gaming χρηση..

Θα συμφωνήσω με τον gbak οτι το καλο πανελ για gaming δεν χαρακτηρίζετε απο το πόσο iput lag εχει

ειναι μια λεπτομέρεια που δεν εχει πρακτική επίπτωση στην καθημερινή ενασχόληση με τα games

παίζω online COD4 καθημερινά με την ΕΙΖΟ 2411W, δεν νομίζω οτι με επηρεάζει το input lag... πως θα έβγαινα συχνά πρώτος...?

Για εμένα το ιδανικό πανελ για games ειναι ενα IPS, πραγματικά 178 μοίρες, εξαιρετικά χρώματα με πολυ καλο μαύρο , γρήγορη απόκριση...

Μακριά απο TN (προσωπική άποψη)

Δες αυτη NEC LCD2490WUXi-BK http://www.pcbuyit.co.uk/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=686

http://www.prad.de/en/monitore/review/2009/review-nec-2490wuxi-part14.html

Βέβαια εαν εισαι επαγγελματίας gamer παω πάσο... δεν υπάρχει άλλη επιλογή παρα μόνο CRT

Δεν είναι ότι δεν καταλαβαίνω τι λέτε (παρόλο που είμαι και γω λίγο περίεργος), αλλά θα σας εξηγήσω τι εννοώ ποιο αναλυτικά με φωτογραφίες το βράδυ που θα είμαι στο σπίτι... το έχω θεωρητικά, αλλά ίσως δεν το εξηγώ σωστά ποιο είναι το πρόβλημα, οπότε θα δείξω και πρακτικά πόσο σημαντικό είναι στα fps το input lag γιατί νομίζω τελικά ότι είναι το Α και το Ω...

Σύμφωνοι για το crt, αλλά λόγο του χώρου που θέλει και της ακτινοβολίας του, απορρίπτεται... κάθομαι ήδη πολλές ώρες μπροστά από οθόνες...

Γενικά το ξαναλέω ότι για ένα all around monitor θα πήγαινα σε τελείως άλλη κατηγορία και σίγουρα όχι σε TN, αλλά τώρα γιατί να έχω λειτουργίες για κάτι που δεν θα χρησιμοποιήσω (πχ βίντεο, φωτογραφίες κτλ)...?

βρε και γω μαζι σου ειμαι...μακαρι να χα μηδενικο ινπουτ και στο 30αρι λαικ σρτ...απλα επειδη διαβαζει ο κοσμος..καλο θα ναι να μην βγαζουμε τετοια συμπερασματα τυπου "δεν κάνει για FPS παιχνίδια" για καποια πανελ...που αν μη τι αλλο ειναι δοκιμασμενα εδω και χρονια..απο ολους εμας πανω στο gaming..

σαν κατοχος μιας Dell 2407wfp Rev.5 εδω και 3 χρονια σχεδον, και δουλεμενη σε all around χρηση

με προτεραιοτητα το gaming, παιζοντας καθημερινα CoD4 online μπορω να πω οτι δεν εχω καταλαβει το παραμικρο

απο lag...

ok δεν ειμαι hard core gamer αλλα αν ηταν κατι σε μεγαλο ποσοστο, θα το καταλαβαινα

οι οθονες καθοδικου σωληνα ειναι μια τεχνολογια που περασε ανεπιστρεπτη

ας γλυτωνω τα ματια μου απο την ακτινοβολια και ας χανω λιγο στα υπολοιπα

τα θεωρω πολυ πιο σημαντικα απο το οποια αλλα μειονεκτηματα που μπορει να εχουν οι tft

πλεον η τεχνολoγια στις tft εχει προχωρησει πολυ....τα τωρινα tn πανελς δεν εχουν καμια

σχεση με εκεινα της πρωτης γενιας...καλυτερη αντιθεση (αρα καλυτερο μαυρο), καλυτερες γωνιες

θεασης,καλυτερο respnse time κλπ

γνωμη μου ειναι να δωσεις το κατι παραπανω για μια καλη οθονη

οπως ειπανε και πριν ειναι κατι που δεν το αλλαζεις συνεχεια...και εχει να κανει με τα ματια σου

τα 950 που μου ζητησε τοτε η Dell μπορει να φαινοντε πολλα, αλλα τα εχει βγαλει και με το παραπανω

με την εικονα της

ισως η καλυτερη αγορα που εχω κανει ever....

Θα συμφωνησω κι εγω με τον gbak δεν δημιουργειται κανενα προβλημα στα παιχνιδια. Αλλα απο τη στιγμη που θες οθονη αποκλειστικα για games και παιζεις πολλα fps καλα κανεις και το ψαχνεις ετσι. Αλλα διαφωνω απ την αλλη στο να ψαχνεις διαφορα στο ms. Εκει νομιζω πρπει να αρχισεις να υπολογιζεις και τα αλλα χαρακτηριστικα της οθονης, οπως χρωματα και contrast

BTW. Στο review που δειχνεις για την U2410 1) αδικουν τις γωνιες θεασης και 2 !!!!!εχουν αλλαξει την εικονα με το μαυρο φοντο!!!!! Παλιοτερα ειχαν μια που φαινοταν μια ελαφρια διαρροη στις γωνιες που ειναι και η αληθεια :hmm:

Και επειδη μ αρεσει να λεω τα πραγματα οπως ειναι this is what i get:

Γωνιες θεασης

Μαύρο και διαρροή backlight

Και επειδη βλεπω ενα σχετικο ενδιαφερον για την οθονη, για περισσοτερα εδώ

μα μονο τα ms τον ενδιαφερουν και καλα κανει βεβαια...γιατι εστιαζεται στο ονλαιν gaming και μονο...

λαγκ υπαρχει οχι βεβαια τοσο αισθητο..πρεπει να εισαι και αρκετα skilled fps gamer για να το πιασεις..και να παιζεις ενα παιχνιδι συγκεκριμενo πολυ...εγω το χω καταλαβει επειδη τρεχω το κοντ 4 και με το Χps που φοραει tn 17αρι..

ολα αυτα συγκριτικα με ips...γιατι ειχε περασει και ενα ειζο 24αρι pva απο τα χερια μου...που ειχε "βαρυ" overdrive...και ειχα οντως προβλημα ονλαιν παντα..

Ναι βρε, κι εγω εγραψα οτι καλα κανει. Για να το πω κι αλλιως, αν καταληξει σε 2-3 monitors που τον ικανοποιουν σε θεμα lag πιστευω οτι ειναι καλυτερο να παει στο μεταξυ τους πιο αργο αν η διαφορα τους ειναι ελεεινα μικρη και η εικονα καλυτερη.:daisy:

εγω νομιζω οτι το να χανεις 1 φρειμ ουτε καν το καταλαβαινεις, σκεψου πολυ απλα οτι εχεις λιγο πινγκ και τελειωσε το θεμα. Επειδη εγω εκανα το λαθος να παω απ pva->tn το gaming μπορει να ειναι σε 5" παραπανω αλλα τα χρωματα ειναι αισχος οπως και γενικοτερα η ποιοτητα εικονας.

Τελος , καλο θα ειναι να ειμαστε πιο επιφυλακτικοι σε reviews απο site καθως ειδα την ιδια οθονη να την βγαζουν almost no input lag και σε αλλο review να βγαζει 30-40μς.Δεν ξερω ποιο ειναι αληθινο και δε με απασχολει, απλα θα εμπιστευομουν πιο πολυ τους πραγματικους χρηστες στο τελος !

Τελικά μετά από αρκετή μελέτη, φαίνεται να έχω καταλήξει σε ένα καλό setup... Θα πάρω μέχρι την άλλη βδομάδα μια HD5870 η οποία υποστηρίζει το ΑΤΙ Eyefinity και μαζί ένα BenQ G2400WD, το οποίο είναι ένα από τα ταχύτερα monitor της αγοράς και μάλλον το ταχύτερο lcd στις 24", το οποίο το κάνει μάλλον και το καλύτερο μόνιτορ για fps... μέχρι τον άλλο μήνα θα πάρω άλλα δυο μόνιτορ και θα εκμεταλλευτώ το EyeFinity με 3x 24"... To συνολικό κόστος για όλα, έρχεται γύρω στα 1000€, αλλά θα ξεπερνάω τον πόνο κάθε φορά που θα κάθομαι πίσω από την 5760x1200 επιφάνεια των 7 Mpixel...

Σκέφτηκα καλά και την λύση από πλευράς nvidia με το 3D Vision, αλλά είναι νωρίς ακόμα και κυκλοφορούν μόνο 2 μόνιτορ με 120Ηz... όταν ωριμάσει σαν αγορά τότε θα κινηθώ και προς τα εκεί...

H σκέψη σου θεωρητικά ειναι πολυ καλή(μου εχει περάσει και εμένα κατι παρομoιο... τελικά όμως παρήγγειλα 30" IPS )

Υπάρχουν πρακτικά προβλήματα τα οποία δεν ξερω κατα ποσον μπορούν να ξεπεραστούν ...

Το μεγαλύτερο ισος πρόβλημα ειναι οτι οι συγκεκριμένες οθόνες εχουν γωνίες θεασης 160/160 μοίρες, χαμηλότερες δηλαδή απο τα περισσότερα TN που κυκλοφορούν...

Φαντάσου οτι σε μια μονο οθονη οι γωνιες θέασης θα ειναι περιοριστικές και θα αλλοιώνουν φωτεινότητα και χρώματα με πολυ μικρές μετατοπίσεις που θα κάνεις...

Εαν τις βάλεις κολλητά την μια δίπλα στιν αλλη, θεωρητικά ειναι αδύνατο να δεις και απο τις 3 ταυτόχρονα, οι άκρες( και οχι μονο) τους σίγουρα θα ειναι μαύρες.

Το αλλο πρόβλημα θα ειναι οτι για να οδηγήσεις τα 7mp δεν νομίζω οτι σε φτάνουν μονο 2χ 5870... με 4χ5870 πιστεύω οτι κάτι θα γίνει....

Οπότε για αυτο το setup με 3 οθόνες προτείνω 3 IPS των 20 ή 22 ιτζων,σίγουρα οτιδήποτε αλλο εκτός TN...

Με κάποιες πρόχειρες πράξεις κατέληξα σε ένα τύπο που σου δίνει την γωνία που πρέπει να έχουν οι δυο πλαϊνες οθόνες σε σχέση με την κεντρική... ο τύπος που μου προέκυψε είναι cos(x)=A/2B, όπου Α: η απόσταση του κέντρου της πλαϊνής οθόνης στην θέση κλίσης σε σχέση με το κέντρο στην οριζόντια θέση (στον ίδιο άξονα με το κεντρικό) και Β: το μισό μήκος της οθόνης... οπότε αν υπολογίσω ότι θα κάθομαι 85cm από το κεντρικό μόνιτορ (άρα όλα τα μόνιτορ θα πρέπει να έχουν τέτοια κλίση ώστε το κέντρο τους να απέχει 85cm από το κέντρο των ματιών) και το μήκος του μόνιτορ είναι 55.8cm, τότε το Α είναι 101,67 - 85 = 16.68cm και το Β είναι 27.9, άρα η γωνία είναι ίση με 33.2 μοίρες (ArcCos[0.8363] = 0.580297 rads ~ 38.248569 degrees, υπολόγισε το mathematica)... Άρα με τόσο μικρή γωνία δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν μεγάλες μεταβολές στην χρωματική απόδοση και την φωτεινότητα, ακόμα και για το χειρότερο TN panel... επίσης η περιφερειακή όραση καθώς είναι συμπληρωματική δεν είναι είναι τόσο ευαίσθητη σε μικρές μεταβολές, όσο το κέντρο που εστιάζουν τα μάτια, επομένως όταν γυρνάς το βλέμμα στην οθόνη η γωνία θα είναι πάντα κάθετη λόγο της κλίσης...

επίσης βρήκα και αυτό... :o

http://www.youtube.com/watch?v=TYlWlD60Xwk

Η αλήθεια είναι και εγώ φοβάμαι το TN, αλλά η διαίσθηση μου, μου λέει ότι το οπτικό αποτέλεσμα δεν θα είναι άσχημο και θα ωφεληθώ περισσότερο από το μικρό input lag... Ωστόσο στην πράξη θα φανεί, γι' αυτό θα πάρω στην αρχή ένα μόνο μόνιτορ, οπότε αν είναι πράγματι χάλια θα το σκοτώσω και θα αναθεωρήσω την άποψή μου για ένα όχι-ΤΝ, διαφορετικά θα χτυπήσω και τα άλλα δύο...

Πάντως από την 5870 περιμένω να οδηγήσει χωρίς πρόβλημα τα 3 μόνιτορ, διαφορετικά θα σκεφτώ το cf με δυο 5870, καθώς θα έχω πάρει ήδη την πρώτη...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.