Jump to content

Αξίζει να κάνω oc την ram?

Winamp

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

έχω 2χ2 gb kingston 800mhz, θα δώ διαφορά αν της πάω στα 1000mhz? δεν έχουν κάποια ψύκτρα επίσης επηρεάζετε ο cpu επειδή τον έχω κάνει ήδη oc. αυτά αν μπορεί κάποιος να δώσει τα φώτα του θα του είμουν ευγνώμον.

τα heatspreaders (ψυκτρακια για τις μνημες) δεν ειναι απαραιτητα οταν κανεις o/c στις μνημες!

το θεμα τωρα με το αν θα δεις διαφορες σηκωνει πολυ συζητηση.....

εγω πχ απο 800 με 4αρια πηγα 900 με 4αρια και 1060 με 5αρια και δεν καταλαβα-ειδα καμια διαφορα! φυσικα στα benches "εβλεπα" διαφορες αλλα κατα ποσο αυτο μεταφραζεται και σε πραγματικο κερδος στην καθημερα ενασχοληση σου με τα διαφορα προγραμματα...???

υγ:δωσε στοιχεια για το υπολοιπο συστημα σου! τι cpu εχεις και τι o/c τον εχεις κανει? οι μνημες με τι διαιρετη ειναι?

+1 με αυτό που λέει ο SirDiman;)

Αν δεν έχεις σκοπό να ασχοληθείς με benchmαrks μην το επιχειρήσεις.:no:

Τώρα αν το κάνεις με "γυμνές" τις μνήμες σίγουρα χρειάζεται έναν δυνατό ανεμηστήρα

να τις χτυπάει.;)

θα δεις διαφορα μονο αν το υπολοιπο Pc ειναι πολυ δυνατο και το κρατανε οι μνημες πισω...

και θα ειναι πολυ μικρη η διαφορα...

εγω παντως που δουλευω με Q6600 στα 3.6 κ πηγα τις μνημες απο 1066 d9 chips σε 1270 με στοκ ρευμα ειδα διαφορα στο boot . αλλα κατ'αλλα δεν ειδα μεγαλη απλα για ψυχολογικους λογους το εκανα. τωρα τις εχω στα 1200 .

ανεκαθεν η διαφορα απο OC στις μνημες ηταν ελαχιστη. Σε αντιθεση με τον CPU, μπορει να πας τις μνημες +30% και να μη δεις πανω απο 2% διαφορα στη συνολικη αποδοση συστηματος (οποτε και προφανως με τετοιο ποσοστο θα ειναι εμφανης μονο σε bench). Γενικα η συμφερουσα (οικονομικα) λογικη ειναι να παρεις μνημες που σιγουρα να μη σου περιορισουν το OC του CPU σου και αποκει και περα φταστες οσο μπορεις (αλλα 100% σταθερα) ετσι για το hobby, δε θα δεις διαφορα πρακτικα.

Μια αύξηση αναλογική fsb/ram σίγουρα θα σου δώσει μια ώθηση πιο σοβαρή απο το να ανεβάσεις μόνο τις μνήμες.

Σας ευχαριστώ παιδιά, όχι δεν ασχολούμαι καν με benchmark, απλά αν δω διαφορά στα games PC amd64 x2 5600+ 3.3 1,45 voltage timings 5-5-5-18 4gb 800mhz ati 4850 gigabyte 770 ds3 450watt psu

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.