Jump to content

Πρόβλημα Με Floppy Drive

DNA180

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Hello παίδες!

Όταν ανοίγω τον υπολογιστή μου, στο post, μετά τον έλεγχο μνήμης και την ανίχνευση

των σκληρών δίσκων και των drivers, μου βγάζει το μήνυμα "Floppy disk(s) fail (40)".

Άλλαξα floppy, άλλαξα καλωδιοταινία αλλά το πρόβλημα συνεχίζεται! Ξέρει κανείς τι άλλο

μπορεί να είναι;

Ευχαριστώ πολύ!!!

Δες στο bios μήπως έχει βάλει κανα κουλό floppy. Κάτι αντίστοιχο μου έκανε κ μένα, νόμιζε ότι είχα 2.8ΜΒ 1.44 φλοπυ ή κάτι αντίστοιχο...

Δες στο bios μήπως έχει βάλει κανα κουλό floppy. Κάτι αντίστοιχο μου έκανε κ μένα, νόμιζε ότι είχα 2.8ΜΒ 1.44 φλοπυ ή κάτι αντίστοιχο...

Μαλλον κατι τετοιο θα ειναι....και δες την επιλογη halt on all bios error.....

Στο mobo είναι σχεδόν ακατόρθωτο να κουμπωθεί ανάποδα το ribbon (υπάρχουν μια εγκοπή και μια προεξοχη αντίστοιχα, δεν υπάρχουν?) . Πρέπει το pin 1 του καλωδίου να κάτσει στο pin 1 της μητρικής και του drive.

Στο floppy drive όμως είναι πολύ πιθανό να γίνει πατάτα, επειδή είναι γυμνά τα pins.

Παλιά ο δάσκαλος έλεγε: το καλώδιο με το κόκκινο χρώμα να είναι δίπλα από το βύσμα εισόδου της τροφοδοσίας.

Μου έχουν τύχει floppy drives όμως, ...πως να το πώ...επαναστάτες, punkηδες.

Διπλό Τσεκ: να είναι enabled στο BIOS ο floppy controller. Και να είναι δηλωμένο το drive ως 1.44ΜΒ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.