Jump to content

Port Forwarding για RapidShare Uploads

djepi

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά,

θέλω την βοήθειά σας μιας που είμαι άσχετη με to port forwarding ... :whistling

'Εχω σύνδεση ADSL με την Forthnet (πρόγραμμα Double Play = δηλαδή τηλεφωνία στο ιδιόκτητο δύκτιό τους & Ιnternet) και χρησιμοποιώ το DLink Model DSL 2640B (κάντε κλίκ εδώ για να το δείτε)

Ανεβάζω αρκετά αρχεία καθημερινά στο RapidShare και θέλω να κάνω port forwarding για να ανεβάσω τις ταχύτητές μου στο Uploading.

Μπορείτε να μου πείτε βήμα βήμα τι πρέπει να κάνω ? Επίσης, πείτε μου μέχρι τί ταχύτητες μπορώ να φτάσω με αυτό, σύμφωνα με τα στοιχεία που σας έδωσα παραπάνω ??

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

DjEpi

Υ.Γ. Εύχομαι να έβαλα την ερώτησή μου στο σωστό section ...:to_pick_ones_nose:

Δεν χρειαζεται να κανεις port forwarding για να κανεις upload...γιατι πχ. εστω εχεις 6Mbps download το upload που εχεις θα ειναι 1mbps, αρα δε το χρειαζεσαι!τορα αν θελεις να ανοιξεις πορτα στο ρουτερ που εχεις για να κατεβαζεις τορρεντς με καποιο προγραμμα peer to peer....πας εδω http://portforward.com/ βρισκεις το ρουτερ που εχεις κ κανεις της σωστες ρυθμησεις!:D

Δεν χρειαζεται να κανεις port forwarding για να κανεις upload...γιατι πχ. εστω εχεις 6Mbps download το upload που εχεις θα ειναι 1mbps, αρα δε το χρειαζεσαι!τορα αν θελεις να ανοιξεις πορτα στο ρουτερ που εχεις για να κατεβαζεις τορρεντς με καποιο προγραμμα peer to peer....πας εδω http://portforward.com/ βρισκεις το ρουτερ που εχεις κ κανεις της σωστες ρυθμησεις!:D

Ευχαριστώ που σκέφτηκες να μου το δώσεις αυτό - αν και απο το ίδιο το πρόγραμμα που κατεβάζω εχω κάνει αυτόματα εκει - θα το τσεκάρω όμως ... να δώ και τί παίζει ...!!!

Πές μου τώρα γιατί δεν χρειάζεται βρε καλό μου να κάνω port forwarding απο την στιγμή που δεν ικανοποιούμαι με τις ταχύτητες αυτές ... Και άντε πες ότι δεν το χρειάζομαι .... εάν το θέλω πάραυτα (εαν πρόκειται βεβαίως να ανέβουν οι ταχύτητες) ???? :tw:(μην με πάρετε με τις ντομάτες)

Υ.Γ. Επειδή τσέκαρα και την σελίδα ... είσαι γλύκας - ήταν μια πολύ χρήσιμη σελίδα που μπήκε στους σελιδοδείκτες !!!

To Router σου παιζει και ρολο Firewall.

Δλδ με λιγα λογια μπορεί να διαχειριστεί τις incoming και outgoing connections.

Για να κατεβάσεις torrent πχ πρέπει κάποιος να συνδεθεί σε εσενα.Ελα που ο ρολος του ρουτερ ειναι να μπλοκαρει αυτα τα Connections..οποτε του λες ανοιξε την ταδε πορτα στην ταδε IP οπου ειναι ανοιχτο το utorent client για να συνδεθεις.

Τωρα εσυ..που ανεβαζεις στο RS χρησιμοποιεις το Outgoing δλδ προσπαθεiς εσυ να συνδεθεις καπου αλλου...και την πορτα 80 που αντισταιχει στο http πρωτοκολλο (.που αν ηταν μπλοκαρισμενή απλα δεν θα ανεβαζες ουτε καν θα ανοιγες σελιδα).

Οποτε απο τα παραπαω βγαίνει οτι οταν ανεβαζεις στο RS το port forward δεν εχει να κανει με την ταχυτητα του upload.

Οσο ποιο απλα μπορουσα το εξηγησα.:mobile1:

To port forward γίνεται σε περίπτωση που κάποιο από τα pc που έχεις μέσα στο σπίτι σου έχει το ρόλο του server και θέλεις να είναι εξωτερικά προσπελάσιμο από το internet. Αλλιώς όλα τα requests προς κάποιο port πάνε πάνω στο router και συνήθως γειώνονται αν δεν ακούει κάποιο πρόγραμμα εκεί.

Εσύ όταν ανεβάζεις προς το rapidshare ξεκινάς την επικοινωνία από το εσωτερικό σου δίκτυο προς τα έξω και στο nat table του router σου δημιουργείται μία αντιστοιχία εσωτερικής IP-port με εξωτερική port. Οπότε πρακτικά αυτό που πας εσύ να κάνεις, γίνεται αυτόματα.

Όταν κατεβάζεις torrents ανοίγεις κάποιες ports στο router ώστε οι υπόλοιποι υπολογιστές που έχουν το αρχείο που σε ενδιαφέρει να κάνουν σύνδεση απ'ευθείας πάνω σου και όχι μέσω κάποιου κεντρικού server, κάτι το οποίο θα μείωνε την ταχύτητα του download.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.