Jump to content

Dimmer σε λάμπα αερίου (αλογόνου, neon κλπ)?

geogeoland

Recommended Posts

Σε αλογόνου γίνεται και full medium low αλλά και με το ροοστάτη για μικρότερες αποκλίσεις.

Σε neon όχι δε παίζει καμία ρύθμιση.

Σε ccfl/fluorescent πάλι δε παίζει.

Σε ccfl/fluorescent πάλι δε παίζει.

μια χαρα παιζει... εχω στο σπιτι μου εδω και 7 χρονια.

απλα ειναι ακριβο το συστημα. δεν χρειαζεται ροοστατη, απλα ενα μπουτον γιατι ειναι ψηφιακο. πατας αναβει/σβηνει, κρατας πατημενο αυξανει/μειωνει ενταση.

το μεγαλυτερο ειναι για 2x54watt (δλδ 1,5 μετρο λαμπα) και κοστιζε τοτε περιπου 100e + ΦΠΑ. για περισσοτερες λαμπες συνδεεις περισσοτερα σε "δικτυο" και λειτουργουν με ενα μπουτον.

εγω εχω 5x54w κιτρινου χρωματος σε γυψινο 7 μετρων για κρυφο φωτισμο. το αντιστοιχο με φωτοσωληνα τοτε θα ειχε καταναλωση 1400+ watt(20-25w ανα 10cm) γιατι δεν υπηρχε φωτοσωληνα led. ετσι εχω σχεδον 1200watt λιγοτερη καναλωση

:T::T::T: Άψογοι, ευχαριστώ για τις κατατοπιστικές απαντήσεις. Αγοράστηκε ήδη φωτιστικό με λάμπες αλογόνου (είχε γίνει η παραγγελία ήδη πριν το thread, αλλά ήθελα να ξέρω :p) και η εγκατάσταση του dimmer είναι στα σκαριά.

Ολες οι λαμπες δεχονται διακοπτη dimmer με τον αναλογο μετασχηματιστη

Off topic: Δουλεω στην οικοδομη ηλεκτρολογος και ενας ψυχακιας που αγορασε ενα διαμερισμα μας ειπε να του βαλουμε κρυφο φωτισμο...ο συγκεκριμενος κρυφος που ζητησε θα εχει καταναλωση 3kW

Ολες οι λαμπες δεχονται διακοπτη dimmer με τον αναλογο μετασχηματιστη

:T:

Off topic: Δουλεω στην οικοδομη ηλεκτρολογος και ενας ψυχακιας που αγορασε ενα διαμερισμα μας ειπε να του βαλουμε κρυφο φωτισμο...ο συγκεκριμενος κρυφος που ζητησε θα εχει καταναλωση 3kW

καλα αμα του βαλετε τις παλιες φωτοσωληνες (200++w το μετρο) θα τον καψετε τον ανθρωπο...

επισης ειναι ντροπη με τις τοσες εναλλακτικες που υπαρχουν σημερα (φωτοσωληνα led, dimmable φθορισμου κτλ)

ωραιος ο theo_mich, οταν εψαχνα κ εγω μου ελεγαν ακριβως τα ιδια, οτι δεν παιζει etcetc, εχεις καποιο λινκ απο καποιο αντιστοιχο?

To sum up: Σ' αυτές που "παίζει" γίνεται με απλό dimmer ας πούμε, των 10-20€, ενώ σ' αυτές που "δε παίζει" θέλει πιο ακριβό σύστημα απλά (ειδικό μετασχηματιστή, ψηφιακό διακόπτη κλπ)?

ναι, οι κανονικες δεχονται dimmer και οι ccfl ειναι με το ψηφιακο.

Οι ηλεκτρονικες δεχονται dimming με αναλογο τροπο? edit>ακυρο το ερωτημα, ειναι το ιδιο πραγμα, αρα δεχονται

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.