Candyman Οκτώβριος 1, 2009 #21 Οκτώβριος 1, 2009 O πίνακας είναι τελικά επιβεβαιωμένο FUD, προερχόμενο από wikipedia προερχόμενο από forum post @ China. H κάρτα θα έχει 384bit bus, σε συνδυασμό με GDDR5 μνήμη. Η ίδια η nvidia παρουσίασε το fermi χθες, ορίστε και το αντίστοιχο white paper...http://www.nvidia.com/content/PDF/fermi_white_papers/NVIDIAFermiArchitectureWhitepaper.pdfΕπίσης ενδιαφέρον το άρθρο του anand...^^Και γιατί κάνεις quote εμένα και όχι το 1ο post; Εγώ ποστάρισα ότι λέει ο πίνακας. Δεν είπα σε κανένα μου ποστ ότι θα έχει 512bits δίαυλο. Δες και τα links που παρέθεσα.
Dante80 Οκτώβριος 1, 2009 #22 Οκτώβριος 1, 2009 Έκανα quote το ποστ σου, επειδή έγραφε λάθος bus width για την κάρτα. Και σε εκείνο το σημείο απάντησα. Δεν έχω κάτι μαζί σου man, μην βλέπεις φαντάσματα. :fist:
Borg Οκτώβριος 1, 2009 #23 Οκτώβριος 1, 2009 100%.Σκεφτόμουν που λες να πάρω καμία ATI 5870 και βλέπω στα benchmarks ότι η 5870 είναι ελάχιστα πιο γρήγορη και σε κάποια παιχνίδια πιο αργή από την GTX295 (η οποία να υπενθυμίσω είναι και DX10)...(Σημείωση: Τα Benchmarks τα είδα στο Youtube, σε split-screen είχε τις δύο κάρτες με FRAPS)Δεν τίθεται θέμα fanboy-ισμού, το ξεκαθαρίζω αυτό, αλλά οι νέες ΑΤΙ δεν μου πολυγεμίζουν το μάτι... θα περιμένω τις νέες nVidia...Εσείς τι λέτε;δυστηχως η ΑΤΙ εχει μετρια drivers μεχρι και κακα θα ελεγα για μερικα παιχνιδιαεχουν βγει στο παρελθον drivers που boostαρουν μεχρι και 30%+ τα fps.... κριμααναμφιβολα η καρτα εχει τεραστιο ενδιαφερων και πιθανοτατα μετα απο αρκετα χρονια να ξανα παω σε nvidiahttp://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_Nvidia_graphics_processing_units#GeForce_300_Serieshttp://www.nvidia.com/object/fermi_architecture.html
kbilly13 Οκτώβριος 1, 2009 #24 Οκτώβριος 1, 2009 Πέρα από τα "χαρτιά" - τις προδιαγραφές που όντως είναι εντυπωσιακές, και τις επιδόσεις στα σημερινά games, η καινούρια γενιά καρτών και της nvidia και της ati θα φανεί στο DX11..Εκεί θα δουμε τι πιάνουνEίναι νωρίς ακόμα για "αψιμαχίες"Και εύχομαι να δούμε στην πορεία και από την ΑΤΙ "καλούδια" τύπου physx για να έχει και πιο πολύ ενδιαφέρον
dunkel_Stern Οκτώβριος 1, 2009 Author #25 Οκτώβριος 1, 2009 100%.... θα περιμένω τις νέες nVidia...Εσείς τι λέτε;αυτό είναι το μονο σίγουρα σωστό από οποια άποψη και να το δεις
Samael Οκτώβριος 1, 2009 #26 Οκτώβριος 1, 2009 LoL! "I asked two people at NVIDIA why Fermi is late; NVIDIA's VP of Product Marketing, Ujesh Desai and NVIDIA's VP of GPU Engineering, Jonah Alben. Ujesh responded: because designing GPUs this big is "focking hard". " --->http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3651 Φοβερα spec etc etc /bow Απλα ωρες ωρες αναρωτιεμαι τι νοημα εχει να παρεις μια καρτα τοσο δυνατη απ τη στιγμη που δεν υπαρχουν παιχνιδια να την χαρεις
pank Οκτώβριος 1, 2009 #27 Οκτώβριος 1, 2009 Φοβερα spec etc etc /bow Απλα ωρες ωρες αναρωτιεμαι τι νοημα εχει να παρεις μια καρτα τοσο δυνατη απ τη στιγμη που δεν υπαρχουν παιχνιδια να την χαρεις Εν μέρει έχεις δίκιο να το λες αυτό στην εποχή των console ports. Από την άλλη, οι 24άρες έχουν γίνει mainstream, ενω συνεχώς βλέπω γύρω μου άτομα να απλώνονται (σε ίντσες):yes4:
Samael Οκτώβριος 1, 2009 #28 Οκτώβριος 1, 2009 Εν μέρει έχεις δίκιο να το λες αυτό στην εποχή των console ports.Από την άλλη, οι 24άρες έχουν γίνει mainstream, ενω συνεχώς βλέπω γύρω μου άτομα να απλώνονται (σε ίντσες):yes4: 2 χρονια+ τωρα με 24αρα ειμαι κ σε 1920*1200 δε μπορω να πω οτι ειχα παραπονο απο την 8800GXT, ποσο μαλλον τωρα που φορεσα GTX295. Aν εξαιρεσεις το Crysis, οτι το εχω ταισει το μασησε μια χαρα
Nephiλiμ Οκτώβριος 1, 2009 #29 Οκτώβριος 1, 2009 Εν μέρει έχεις δίκιο να το λες αυτό στην εποχή των console ports.Από την άλλη, οι 24άρες έχουν γίνει mainstream, ενω συνεχώς βλέπω γύρω μου άτομα να απλώνονται (σε ίντσες):yes4:Oι αναλυσεις 1920*ΧΧΧΧ εχουν αρχισει να γινονται mainstream, αυτο μετραει και οχι το μεγεθος του panel.
unstoppable Οκτώβριος 1, 2009 #30 Οκτώβριος 1, 2009 Μπράβο στην nVidia! 140w κατανάλωση η χαμηλότερη κάρτα!Θα της κολλήσουν και σηματάκι Green Sh!t επάνω και όλα καλά. Έλεος πια, 600 χρόνια κάρτες βγάζουν ακόμα ένα κρύο και χαμηλής κατανάλωσης chip δεν έβγαλαν.Α ρε Intel που σας χρειάζεται..140W αλλα με τι αποδοση? Με τον ανταγωνισμο αναμεσα στις 2 εταιριες και τον αριθμο των transistor να αυξανετε με τετοιο ρυθμο δεν μπορουν να κανουν και πολλα πραγματα. Οποιος θελει χαμηλη καταναλωση θα πρεπει αναγκαστικα να παει στο low-mid end κομματι.
Kostas007 Οκτώβριος 1, 2009 #31 Οκτώβριος 1, 2009 2 χρονια+ τωρα με 24αρα ειμαι κ σε 1920*1200 δε μπορω να πω οτι ειχα παραπονο απο την 8800GXT, ποσο μαλλον τωρα που φορεσα GTX295. Aν εξαιρεσεις το Crysis, οτι το εχω ταισει το μασησε μια χαρα ρε παιδια ελεος με αυτο το crysis το πιο τρισαθλιο παιχνιδι ειναι και το εχουμε κανει κριτηριο αγορας καρτων που κοστιζουν ενα μηνα δουλεια. και στο κατω κατω εγω το τερματισα σε ενα σαββατοκυριακο
MADKiller7 Οκτώβριος 1, 2009 #32 Οκτώβριος 1, 2009 Τωρα θα εχουμε και ξεσκισμα επιδοσεων νεας vga μεσω καρτελας σε ηδη υπαρχουσα vga.Τι σου κανει η τεχνολογια. :suicide2:Απ την θεωρια μεχρι την πραξη πολλες vga και γενικα τεχνολογιες απετυχαν.Ας βγει με το καλο,σε νορμαλ τιμη και βλεπουμε.
Dagalidis Οκτώβριος 1, 2009 #33 Οκτώβριος 1, 2009 100%.θα περιμένω τις νέες nVidia... Εσείς τι λέτε; Εαν δε σε πειράζει Να περιμένεις 6+ μήνες ..... Nα μη σου πώ βέβαια ότι αμέσως μετά 1 μήνα το πολύ η ΑΤΙ θα έχει βγάλει κάποια καλύτερη κάρτα... κτλ. κτλ. Εαν είχα χρήματα θα χτύπαγα αβίαστα 1 5870 και θα έστελνα στο διάολο την Nvidia μέχρι να καταλάβει πως σε εποχή λιτότητας τα 600+ που θέλει για την κάθε ναυαρχίδα της >= με 2 ΑΤΙ που θα πάνε καλύτερα από τις μαμακίες της.. Οχι δεν είμαι Fanboy, αλλά ούτε και Ηιgh End User....
jax7480 Οκτώβριος 2, 2009 #34 Οκτώβριος 2, 2009 Οχι δεν είμαι Fanboy, αλλά ούτε και Ηιgh End User.... ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ καλο.... φαινεται και απο την υπογραφη σου.... Ξερω και ενα αλλο με τον Τοτο...
Dagalidis Οκτώβριος 2, 2009 #35 Οκτώβριος 2, 2009 ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ καλο.... φαινεται και απο την υπογραφη σου....Ξερω και ενα αλλο με τον Τοτο... Bρε..... το ΠΡΑΣΙΝΟ που λέω προδίδει μήπως τις πολιτικές μου προτιμήσεις ?
def Οκτώβριος 2, 2009 #36 Οκτώβριος 2, 2009 αυτος που εχει 2χ4850 ειναι καλυμενος.μπορει να παιξει τα παντα σε φουλ αναλυσεις.
Eddie Οκτώβριος 2, 2009 #37 Οκτώβριος 2, 2009 Απ'ότι πάντως φαίνεται το fermi/gt300 που έδειξε η nvidia ήταν ψιλοαπάτη. Απλως πήρανε ένα pcb, το κόψανε, κολλήσανε μια ψύκτρα , dvi, power connectors και το δείξανε.link 1 link 2Ok o charlie σαν πηγή δεν λέει και πολλα αλλα συμφωνούνε και άλλοι και πιστεύω ότι μερικά πράγματα φαίνονται με γυμνό μάτι. Οπως πχ οτι το pcb ειναι καθαρά κομμένο, ότι οι power connectors δεν ταιριάζουν με το pcb, οτι κατω απο τον 6-πιν power connector εχει βίδα (lol), ότι το dvi δεν είναι κολλημένο στο pcb και για αυτο χρειαζονται βίδες για να το κρατήσουν αυτό αλλα και την ψυκτρα πάνω στο pcb η οποια παρεπιπτόντως καλύπτει την μία σειρά που έχει τρύπες για να βγαίνει ο αέρας και πολλά άλλα.Προσωπικά το βλέπω να αργει πολύ να κυκλοφορήσει και συγκεκριμένα μεταξύ Φεβρουαρίου-Απριλιου. Η amd μας είχε δείξει working sample τον ιούλιο και τα κυκλοφορεί μέσα οκτωβρίου οπότε υπολογίστε για nvidia. Καθαρά προσωπική μου εκτίμηση χωρίς ξέροντας τπτ παραπάνω αλλα όσα και εσείς με βάση τα specs υπολογιζω στα παιχνίδια να είναι σε επίπεδα 5870 + 10-20% αλλα σε αλλες εφαρμογές η κάρτα θα σπέρνει και δεν βλέπω το Larabee να έχει λόγω ύπαρξης.Επίσης όταν κυκλοφορήσει το fermi/gt300/gf100 , (παλι χωρίς να ξέρω τπτ απλα μαντεύω) η amd αν μπορει να το χτυπησει θα βγάλει μια 5890 (ίδιος πυρήνας με παραπανω ρεύμα 6+8 Pin power connector) στα 950-1000/5200 και μια αντιστοιχη διπλή 5890χ2 με 2χ8 pin power connectors, αν η nvidia βγαλει μαζι gx2 κάρτα που δεν το νομίζω χωρίς shrink. Eπισης το hemlock που θα κυκλοφορήσει τώρα θα είναι στις συχνότητες τις 5850 και όχι της 5870 για να έχει 6+8pin power connectors (ασχετα αν το ονομασουν 5870χ2) και αφου δεν θα χει ανταγωνισμό δεν υπάρχει λόγoς για 5870 clocks.
Samael Οκτώβριος 2, 2009 #38 Οκτώβριος 2, 2009 ρε παιδια ελεος με αυτο το crysis το πιο τρισαθλιο παιχνιδι ειναι και το εχουμε κανει κριτηριο αγορας καρτων που κοστιζουν ενα μηνα δουλεια.και στο κατω κατω εγω το τερματισα σε ενα σαββατοκυριακο Mαλλον εσυ κατι δε καταλαβες καλα, ο λογος που ολοι αναφερουν το Crysis ειναι γιατι εχει την ποιο βαρια μηχανη γραφικων, οχι γιατι ειναι το καλυτερο παιχνιδι κ ολοι φαγαμε κωλυμα :alien:
Κοπρίτης Οκτώβριος 2, 2009 #39 Οκτώβριος 2, 2009 Απ'ότι πάντως φαίνεται το fermi/gt300 που έδειξε η nvidia ήταν ψιλοαπάτη. Απλως πήρανε ένα pcb, το κόψανε, κολλήσανε μια ψύκτρα , dvi, power connectors και το δείξανε.link 1 link 2Ok o charlie σαν πηγή δεν λέει και πολλα αλλα συμφωνούνε και άλλοι και πιστεύω ότι μερικά πράγματα φαίνονται με γυμνό μάτι. Οπως πχ οτι το pcb ειναι καθαρά κομμένο, ότι οι power connectors δεν ταιριάζουν με το pcb, οτι κατω απο τον 6-πιν power connector εχει βίδα (lol), ότι το dvi δεν είναι κολλημένο στο pcb και για αυτο χρειαζονται βίδες για να το κρατήσουν αυτό αλλα και την ψυκτρα πάνω στο pcb η οποια παρεπιπτόντως καλύπτει την μία σειρά που έχει τρύπες για να βγαίνει ο αέρας και πολλά άλλα.σε καρτες προπαραγωγης αυτα ειναι αναμενομεναδεν ειναι το τελικο σχεδιο και τετοια θεματα προκυπτουν στα πρωτοτυπαπου να δεις κατι διπυρηνες nvidia πριν κυκλοφορησουν χωρις καν μολεξ τροφοδοσιας αλλα με εξωτερικο τροφοδοτικο!γενικα εαν ηθελαν να μας δουλεψουν θα εδειχαν μια απλη 285 χωρις διακριτικα και θα τελειωνε εκει το θεμασιγα μη καθοντουσαν να φτιαξουν Fake καρτα μονο για μερικες φωτο
Kostas007 Οκτώβριος 2, 2009 #40 Οκτώβριος 2, 2009 Mαλλον εσυ κατι δε καταλαβες καλα, ο λογος που ολοι αναφερουν το Crysis ειναι γιατι εχει την ποιο βαρια μηχανη γραφικων, οχι γιατι ειναι το καλυτερο παιχνιδι κ ολοι φαγαμε κωλυμα :alien:ε και?κανε πως δεν υπαρχει...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.