Jump to content

Intel Core i7 ή Xeon;

gipinio1337

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας. Βασικα σκεφτομαι να φτιαξω ενα pc (ετσι για την πλακα, games κλπ). Εχω κολλησει σε 1 πραγμα (πολυ βασικο). Ολα καλα, ολα ωραια, βρηκα καρτα γραφικων, τροφοδοτικο, κουτι κλπ.

Το θεμα τωρα ειναι τι επεξεργαστη θα χρησιμοποιησω!:o Βασικα εχω καταληξει αναμεσα σε δυο συνθεσεις:

Α' Συνθεση:

Intel Core i7 920

Gigabyte ga-x58-ud5

Β' Συνθεση:

Intel Xeon Quad Core 5405 (επι δυο)

Intel extreme series board DX5400

Ειμαι φανατικος του crysis:woot: και θελω να εχω υψηλα fps (τουλαχιστον να ειμαι καλυμμενος απο πλευρα επεξεργαστη).

Δεν εχω δει καποιο διαγραμμα ουτε καποια συγκριση αναμεσα σε αυτες τις δυο "οικογενειες". Θα με βοηθουσατε παρα πολυ αν μπορουσατε να μου πειτε αποψεις (αιτιολογωντας) καθως και αμα μπορειτε να με παραθεσετε σε καποια σελιδα οπου θα μπορω να μαθω κατι περισσοτερο. Δεν υπαρχει θεμα κοστους (ουτε θεμα ram, καθως δεν αναφερα...εχω και ddr2 & ddr3) το θεμα ειναι καθαρα αποδοσης και high-end gaming.

Ευχαριστω για την προσοχη σας :hi:

την Α συνθεση , η Β μονο για παιχνιδια δεν ειναι.

Σκεψου σοβαρα και κατι σε i7 860 για παιχνιδια ειναι οτι πρεπει.(και οχι μονο..)

Οχι lga1156. Επειδη ειδα κατι συστηματακια που προτεινει η Intel για extreme gaming με 2 qx9775 και 2 gtx295, λεω να παω σε κατι παρομοιο. Ειπαμε, εγω δεν θα το τραβηξω τοσο..μπορει να εχω τις δυο Gtx295:P...αλλα οχι και δυο επεξεργαστες extreme.

Δεν με ενδιαφερει το κοστος θελω maximum αποδοση.

ok. ευχαριστω παιδια. Θα δω τι θα κανω και οταν το κανω θα σας πω και αποτελεσματα.:banging:

Xeon = Workstation, γραμμή παραγωγής για χίλιους λόγους

Consumer CPUs = το λέει η λέξη.

Το Crysis σε ανάλυση 1920χ1200 θα βγάζει 30-40 frames με το μηχάνημα που θές, extreme μούφα δηλαδή, με ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ games extreme gaming κάνεις και με έναν Phenom 2 965 ή έστω έναν I7 και 1 ή 2 δυνατές κάρτες, χωρίς να υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ να πάρεις 2χ295gtx.

Και εννοείται οτι θα κάνεις τραγικό λάθος να πάς σε Xeon για gaming, ΠΙΟ ΤΣΑΜΠΑ ΛΕΦΤΑ δεν πρόκειται να δώσεις, σε 1 με 1,5 χρόνο θα υπάρχει αντίστοιχης δύναμης cpu με 200-300 ευρώ, όπως γίνεται πάντα δηλαδή..

• 5 weeks later...

εγω παλι θα εβαζα σε μια Mobo 1336 XEON CPU.

εγω παλι θα εβαζα σε μια Mobo 1336 XEON CPU.

Και τι θα κερδίσεις;

Σε αέρα για 24/7 πάνω-κάτω ίδια πάνε:p

ΕΓΩ ειπα,αν ειδες τι εγραψα,ΕΙΠΑ προσωπικη γνωμη.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.