sosaid Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2009 Γεια σας παιδιά.Ήθελα να ρωτήσω πόσο εύκολο είναι να στήσεις ένα δίκτυο με οπτική ίνα από file server σε δύο pc. Tι χρειάζεται και αν τα components είναι σε προσιτές τιμές. Είδα κάτι κάρτες από την IBM σε pci που όμως πέρα από ότι είναι πανάκριβες συνεργάζονται με mac αλλά όχι με pc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Οκτώβριος 1, 2009 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2009 Δεν είναι δύσκολο, αλλά ενώ μία κάρτα δικτύου με rj45 κοστίζει 5-10€, η αντίστοιχη pci οπτική έκανε 100+.Το θέλεις για κάποιο συγκεκριμένο λόγο το οπτικό μέσο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
sosaid Οκτώβριος 1, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2009 Ναι.για να στησω ενα file server με 8-10 δισκους για video editing. Έχεις να προτείνεις καμία εταιρεία; Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Οκτώβριος 2, 2009 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2009 Αυτό που λες γίνεται και με το απλό rj45 με utp καλώδιο και δεν είναι κατ' ανάγκη λόγος για οπτικό μέσο. Εγώ μία dlink είχα δουλέψει, αλλά πιστεύω ότι οι καλύτερες κάρτες είναι της intel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sosaid Οκτώβριος 3, 2009 Author #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 3, 2009 Για uncompressed hidef και από τους δύο υπολογιστές δεν νομίζω πως επαρκεί η χιλιάρα σύνδεση...Τουλάχιστον όπου έχω δει μία τέτοια υλοποίηση χρησιμοποιούν οπτική όπως πχ σε avid unity ή ακόμα και στο videoraid....Aπό ότι είδα πάντως σε intel η τιμή είναι για κάθε κάρτα από 500+... Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Οκτώβριος 5, 2009 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2009 Αν δε σου φτάνει το 1Gbps, υπάρχουν και 10Gbps που βγαίνουν σε copper. Απλώς να προσέξεις το καλώδιο να είναι cat6 τουλάχιστον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.