Jump to content

Γνώμες και βοήθεια για αγορά ssd

yoda73

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους.

Θελω τη βοήθειά σας στο εξής:

Σχετικά σύντομα σκέφτομαι για αγορά ενός ssd για τον φορητό μου (macbook pro).

Είμαι μεταξύ των παρακάτω επιλογών.

1. Intel x25-M 160GB postville SSDSA2MH160G2C1. Έχω δει στο realta.ie ότι υπάρχει ο G2R5. είναι κάποια πιο νέα εκδοση; με πολύ γρήγορο ψάξιμο τιμές από 380 ο g2c1 μέχρι 440 o g2r5.

2. Samsung 256GB (PB22-J MMDOE56G5MXP-OVB00). Τιμές περίπου στα 500 ευρά.

3. Corsair 256GB (CMFSSD-256GB). Γύρω στα 600 ευρά.

Η χρήση του θα είναι για λειτουργικό (mac os & windows). Στον desktop που είχα, ο δίσκος του λειτουργικού ήταν ο mtron 3535 και είχα τρελαθεί από το πως πήγαινε το σύστημα, οπότε μιας και ο mac είναι πλέον ο μοναδικός μου υπολογιστής, αποφάσισα να προχωρήσω σε αντικατάσταση του υπάρχοντος δίσκου με ssd.

Ποιόν από τους παραπάνω θα μου προτείνατε;

Επειδή και τα χρήματα είναι αρκετά, υπάρχει κάποια πρόταση με κάποιον ssd πέραν από τους παραπάνω τουλάχιστον 160GB, αλλά αντίστοιχης ποιότητας και ίσως λίγο πιο οικονομικός; (Μάλλον το ανώτατο όριο μου είναι τα 400 ευρώ αλλά σε αυτή τη φάση θέλω πρώτα να κατασταλάξω σε δίσκο πριν πω ότι μέχρι εκεί μπορώ να δώσω.)

Την τεχνολογία trim την υπόστηρίζουν οι παραπάνω;

Πιστεύετε ότι προς τα Χριστούγεννα θα έχουν πέσει αρκετά οι τιμές ώστε να περιμένω μέχρι τότε;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αν κάνεις benching ή φορτώνεις/ξεφορτώνεις στην RAM μπόλικο πράμα, θα δείς διαφορές ανάμεσα σε barefoot/samsung/intel. Κυρίως στα bench. Σε καθημερινή χρήση δεν φαίνεται έντονα.

Αν δουλεύεις φωτογραφία θές υψηλόρυθμο read/write σε μεγάλα blocks. Δες τα benches εδώ. Αν δουλεύεις λίγο απ΄όλα πάρε Corsair Pxxx ή κάποιον με barefoot controller + samsung cells.

Υπόψιν: To Leopard δουλεύει από default με Journaling ενεργοποιημένο και σιγοτρώει τους SSDs...

Αγόρασα για το MacBook μου τον CORSAIR 64GB P64 PERFORMANCE , αφού μελέτησα το ωραίο review που έκανε ο Chosen εδω

Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την απόδοση. :)

Χρησιμοποίησα το CCC (carbon) για να πάρω ένα αντίγραφο του παλιού δίσκου σε έναν εξωτερικό usb, άλλαξα δίσκο, πέρασα ξανά το image με το ccc, και το Macbook μεταμορφώθηκε από θέμα ταχύτητας.

Photoshop κλπ, ανοίγουν απολαυστικά γρήγορα.

.....

Υπόψιν: To Leopard δουλεύει από default με Journaling ενεργοποιημένο και σιγοτρώει τους SSDs...

Το οποίο γίνεται βέβαια disable, χρησιμοποιώντας ένα προγραμματακι σαν το cocktail

Αλλά το θέμα είναι αν αυτά που χάνεις μετά το disable, είναι περισσότερα από αυτά που κερδίζεις ..... αφού θα χαθεί το σημαντικό πλεονέκτημα της ταχύτατης αναζήτησης.... :...:

.

post-13175-1416074122,6803_thumb.png

Το οποίο γίνεται βέβαια disable, χρησιμοποιώντας ένα προγραμματακι σαν το cocktail

Αλλά το θέμα είναι αν αυτά που χάνεις μετά το disable, είναι περισσότερα από αυτά που κερδίζεις ..... αφού θα χαθεί το σημαντικό πλεονέκτημα της ταχύτατης αναζήτησης.... :...:

.

Δοκιμασες να κανεις αναζητηση με το journaling απενεργοποιημενο και καθυστερει περισσοτερο?

Για τον SSD ρωταω.

Καταρχάς ευχαριστώ για το χρόνο και τις απαντήσεις σας.

Σε αυτή τη φάση δεν έχω σκοπό να πειραματιστώ με το file system του leopard. Τώρα αν αυτό επηρεάζει αρνητικά τον ssd δεν το γνωρίζω, αλλά από ότι έχω διαβάσει γενικά για τους ssd, όσο και να καταπονηθεί (σε λογική καθημερινή χρήση), μιά διάρκεια ζωής 4 με 5 χρόνια θα την έχει.

Ζητούμενο είναι ότι κάνω να γίνει, χωρίς πολλά πολλά, οπότε με το που θα κάνω εγκατάσταση το λειτουργικό να μου αποδώσει σχεδόν τα μέγιστα με τη μία χωρίς tweaks, κτλ. (ελπίζω να γίνομαι κατανοητός).

Από τις τρεις μάρκες παραπάνω αυτό που ζητάω το πετυχαίνουν;

Οι ssd της kingston είναι υλοποίηση intel (δηλ. είναι ακριβώς οι ίδιοι-αποδίδουν το ίδιο);

Δεν ειναι ολες οι σειρες της Kingston, Intel rebranded.

Νομιζω μονο οι SSDnow E series και M series.

Επισης δεν αξιζει να πας στον M series γιατι ειναι οι παλια γενια της Intel.

Οι Postville της Intel που ειναι η 2η γενια στα 34nm βγαινουν για την ωρα μονο απο την Intel.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.