Jump to content

Palit GTX275 προβλημα

michalos

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εχω αναφερει και σε αλλο θεμα για την αγορα της Palit GTX275.

Το προβλημα που αντιμετωπιζω και ειναι λιγο περιεργο ειναι οτι μετα απο ζορισμα (Gaming 1-2 ωρων) ,οταν βγω στην επιφ εργασιας βλεπω τα γραμματα οχι τοσο καθαρα και καποια στιγμη βλεπω και τρεμοπαιγμα στην οθονη ,κανει ενα κυματισμο ,αλλα μονο στην επιφανεια εργασιας κ οχι μεσα στο game .Αν αφησω να περασει καποια ωρα φτιαχνει παλι (προφανως κρυωνει )

Επισης αν πατησω auto adjust στην οθονη ( SAMSUNG 2243NWX) φτιαχνει.

Το θεμα ειναι οτι με την 8800GT που εχω απο πριν αυτο δεν συμβαινει.

Την εχω στειλει στο e-shop (DOA 7 ημερων κ δεν βρηκαν προβλημα)

Θα μου πειτε να κανω auto adjust ,αλλα σπαστικο δεν ειναι καθε λιγο να κοιταζω αν ειναι οκ η οχι για να το κανω αυτο?

Η οθονη ειναι 22" tft με συνδεση Dsub ( δενν εχει dvi)

Oι θερμοκρασιες (load): cpu =55,vga=75,system =55

Το κουτι ειναι μικρο, και ειναι στριμωγμενη λιγο η vga (thermaltake matrix)

Σκεφτομαι οτι

1. προβληματικη καρτα , την πουλαω οσο οσο αφου το e-shop δεν βρισκει προβλημα

2. ανεβαζει θερμοκρασια κατι στο pc (τροφοδοτικο ή Vga) ,αγοραζω νεο μεγαλυτερο κουτι με περισοτερους ανεμιστηρες

3. θεμα οθονης ,επειδη δεν εχει dvi,αγοραζω νεα οθονη με DVI

Καμια γνωμη??

Oι θερμοκρασιες (load): cpu =55,vga=75,system =55

Η θερμοκρασία της gpu σου σε load (αν όντως δεν ξεπερνάει τους 75c) είναι λογική πάντως.

Έτσι απο περιέργεια, τι τροφοδοτικό & board έχουμε (δεν τα αναφέρεις στην υπογραφή);

3. θεμα οθονης ,επειδη δεν εχει dvi,αγοραζω νεα οθονη με DVI

Καμια γνωμη??

Θέμα βύσματος (dvi ή dsub όπως λες) δεν είναι.

Αφαίρεση nvidia drivers και επανεγκατάσταση των τελευταίων έπειτα από επανεκκίνηση του υπολογιστή και βλέπουμε.

Επίσης τη συνδέεις με d-sub ή με dvi?

Έλεγξες και με άλλο καλώδιο?

Αφαίρεση nvidia drivers και επανεγκατάσταση των τελευταίων έπειτα από επανεκκίνηση του υπολογιστή και βλέπουμε.

Έλεγξες και με άλλο καλώδιο?

Αν ειχε προβλημα το καλωδιο θα το εκανε συνεχεια και επισης θα το εκανε και με την 8800

Το κανει οταν ζοριστει-ζεσταθει οχι σε idle και οχι μεσα στο game ,οταν βγω στο desktop μονο!

Η θερμοκρασία της gpu σου σε load (αν όντως δεν ξεπερνάει τους 75c) είναι λογική πάντως.

Έτσι απο περιέργεια, τι τροφοδοτικό & board έχουμε (δεν τα αναφέρεις στην υπογραφή);

Θέμα βύσματος (dvi ή dsub όπως λες) δεν είναι.

board gigabyte p35ds3l , psu thermaltake toughpower qfan 650watt

Για dvi , το λεω γιατι σαν να χανει το adjust καπως οταν ζεταθει ,και πατωντας το φτιαχνει , και ειναι γνωστο οτι το dvi δεν χρειαζεται auto adjust .σε αντιθεση με το sdub

Επισης για την επιλογη Ν1 (προβληματικη καρτα και το e-shop δεν βρισκει προβλημα) ,σκεφτηκα μηπως να κανω κατι ( χεχε καμια ιδεα?) ωστε να βρει εμφανες προβλημα το e-shop ???

board gigabyte p35ds3l , psu thermaltake toughpower qfan 650watt

Για dvi , το λεω γιατι σαν να χανει το adjust καπως οταν ζεταθει ,και πατωντας το φτιαχνει , και ειναι γνωστο οτι το dvi δεν χρειαζεται auto adjust .σε αντιθεση με το sdub

Για αρχή.. ας αποκλείσουμε τι δεν φταίει. Έχεις περάσει το τελευταίο bios για την μητρική σου;

Πολλες φορές μπορεί να δημιουργεί διάφορα προβλήματα.

Οχι, δεν εχω βαλει το τελευταιο ,γιατι το αποφευγω αυτο (bios update) και το κανω μονο για πολυ σοβαρο λογο

Στο site βλεπω τα fixes που εχουν τα νεα bios, αλλα δεν βλεπω κατι να εχει σχεση με το προβλημα

εχω την version f4

http://www.giga-byte.com/Support/Motherboard/BIOS_Model.aspx?ProductID=2599#anchor_os

Οχι, δεν εχω βαλει το τελευταιο ,γιατι το αποφευγω αυτο (bios update) και το κανω μονο για πολυ σοβαρο λογο

Στο site βλεπω τα fixes που εχουν τα νεα bios, αλλα δεν βλεπω κατι να εχει σχεση με το προβλημα

εχω την version f4

http://www.giga-byte.com/Support/Motherboard/BIOS_Model.aspx?ProductID=2599#anchor_os

Καταρχήν επιβάλλεται να έχεις το τελευταίο bios για να είσαι καλυμένος από τυχόν ασυμβατότητες με Hardware που βγήκε στην αγορά μετά από το bios που έχεις. Επίσης το bios που έχεις πάνω (F4) είναι από... το 2007!

Επίσης τι εννοείς να αναφέρει πως λύνει το συγκεκριμένο πρόβλημα; Περίμενες να αναφέρει "λύνει το πρόβλημα με το τρεμόπαιγμα στην palit του michalos"; :p

Προτείνω να αρχίσεις με bios update και να δεις τι γίνεται, η gigabyte έχει και ειδικό tool που το κάνει μέσω ιντερνετ αν δεν απατώμαι.

Δεν είπα ότι σώνει και καλά το πρόβλημα είναι εκεί αλλά από κάπου πρέπει να αρχίσεις να ψάχνεις. Πάντως εμένα το πρόβλημα μου κάνει περισσότερο σε hardware (σαν να μην δίνει σωστό ρεύμα μία από τις φάσεις τροφοδοσίας). Ακούγεται κανένας ήχος από την κάρτα σαν buzzing?

Εκανα update se f9 και παλι το ιδιο..καμια διαφορα

Παντως κατι αναλογο (να κανει τρεμοπαιγμα η οθονη) ειχα δει πολυ παλια σε ενα υπολογιστη και ειχε σταματησει το ανεμιστηρακι - τροφοδοτικου νομιζω (ή καρτας γραφικων δεν θυμαμαι)..παντως σε εμενα δουλευουν κ τα 2...λεω την επομενη φορα που θα βαλω games θα εχω ανοιχτο το καπακι του κουτιου να δω αν θα το κανει παλι, και υποψιαζομαι υπερθερμανση σε κατι ,γιατι σταματαει μολις μενει σε idle λιγη ωρα

Εκανα update se f9 και παλι το ιδιο..καμια διαφορα

Παντως κατι αναλογο (να κανει τρεμοπαιγμα η οθονη) ειχα δει πολυ παλια σε ενα υπολογιστη και ειχε σταματησει το ανεμιστηρακι - τροφοδοτικου νομιζω (ή καρτας γραφικων δεν θυμαμαι)..παντως σε εμενα δουλευουν κ τα 2...λεω την επομενη φορα που θα βαλω games θα εχω ανοιχτο το καπακι του κουτιου να δω αν θα το κανει παλι, και υποψιαζομαι υπερθερμανση σε κατι ,γιατι σταματαει μολις μενει σε idle λιγη ωρα

Κάνε το και ταυτόχρονα τρέχε και ένα GPUid και άσε το να τρέχει ενώ παίζεις (με log file) για να δεις σε peak τι θερμοκρασίες έπιασες. Αν είναι θέμα θερμοκρασίας θα πιάνει λογικά πάνω από 75 που έλεγες..

Μεχρι στιγμης με αρκετο gaming με ανοιχτο το καπακι δεν εμφανισε κανενα προβλημα...

Να δουμε πως θα παει και αυριο...

Αλλα τι παει να πει αυτο?θα πρεπει να εχω ανοιχτο το καπακι παντα?

και το καλοκαιρι τι θα γινει δηλαδη ,οταν εχει 40 βαθμους θα πρεπει να του βαλω air contition?

Μεχρι στιγμης με αρκετο gaming με ανοιχτο το καπακι δεν εμφανισε κανενα προβλημα...

Να δουμε πως θα παει και αυριο...

Αλλα τι παει να πει αυτο?θα πρεπει να εχω ανοιχτο το καπακι παντα?

και το καλοκαιρι τι θα γινει δηλαδη ,οταν εχει 40 βαθμους θα πρεπει να του βαλω air contition?

Έλεγξε και την ψύκτρα της κάρτας αν έχει καλή επαφή με τον πυρήνα.

Εγκατέστησε το evga precision για να παρακολουθείς real time τις θερμοκρασίες όταν παίζεις με κλειστό ή ανοιχτό κουτί.

Εχω μονιμα ανοικτο το hwmonitor ακομα κ οταν παιζω games .

καταγραφει θερμοκρασιες απο cpu - system- vga - hdd και αναφερει επισης max k min θερμοκρασιες.. και η Vga με κλειστο κουτι ποτε δεν περασε 75 βαθμους οσο και να την ζορισα .

Εχω υποψια για υπερθερμανση τροφοδοτικου (thermaltake μπλιαχ), αφου ειναι το μοναδικο που δεν μπορω να τσεκαρω θερμοκρασιες, σε συνδιασμο με το μικρο κουτι που εχω (Thermaltake matrix) ,και δεδομενου οτι η palit με το non reference cooler δεν βγαζει τον ζεστο αερα εξω απο το κουτι σε αντιθεση με τις αλλες GTX 275 .

Δευτερη μερα με ανοικτο κουτι και 3 ωρες σερι games χωρις να εμφανισει προβλημα..

τελικα μηπως ειναι πολυ στριμοχτο το κουτακι που εχω???

Αρχισα και σκεφτομαι για να παρω καποιο ανετο κ με καλο εξαερισμο

Μου μπηκε στο ματι το Coolermaster HAF 922

πως σας φαινεται???

post-13266-1416074121,8251_thumb.jpg

Επίσης τι εννοείς να αναφέρει πως λύνει το συγκεκριμένο πρόβλημα; Περίμενες να αναφέρει "λύνει το πρόβλημα με το τρεμόπαιγμα στην palit του michalos"; :p

LOL

Εχω υποψια για υπερθερμανση τροφοδοτικου (thermaltake μπλιαχ).

Τα Toughpower είναι μια χαρά τροφοδοτικά (όπως έχω αναφέρει κατα καιρούς επανειλλημένως) και αυτό ισχύει και στα QFAN series. Ο johnnyguru του έδωσε 8.5 του συγκεκριμένου παρεπιπτόντως...

Παλι προβλημα !

ακομα και με ανοικτο κουτι ,δεν βλεπω το τρεμοπαιγμα μεν , αλλα βλεπω οτι η εικονα δεν ειναι απολυτα καθαρη (τα γραμματα πχ εμφανιζονται λιγο πιο θολα) , και παλι με reset φαινονται πεντακαθαρα, παροδικα ομως.

Δειτε ομως τι βρηκα στην gigabyte :

http://www.gigabyte.com.au/Support/vga/BIOS_Model.aspx?ProductID=3086

1. NVIDIA Source BIOS Version: 62.00.60.00.01
  2. ECLK/MCLK is 633/1404/1200MHz
  3. Samsung memory
  4. Fix certain of monitor compatible issue

Δειτε το 4 . Λετε να ειναι αυτο τελικα?

και αυτο το εχει και στις 2 gtx 275 gigabyte , που νομιζω η palit εχει το original nvidia bios

Και στην Gainward ( που ουσιαστικα ειναι palit) υπαρχει νεο bios , αλλα δεν αναφερει τι φτιαχνει.

Το κατεβασα ΑΛΛΑ :

πως γινεται bios update στις καρτες γραφικων???????

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.