Jump to content

Πως μπορώ να διαγράψω.....

xdoc

Recommended Posts

Εχω στο σπίτι εναν υπολογιστή ο οποίος στον δίσκο C(40 gb) ειχε εγκατεστημένα τα Win 98,αργότερα αγοράστηκε και δεύτερος σκληρός (120gb) στον οποίο εγκαταστάθηκαν τα Win xp και ετσι ό υπολογιστής οταν ξεκινούσε ζητούσε να επιλέξω ποιό λειτουργικό θα φορτώσει.Αυτό που θέλω να κάνω είναι να φορμάρω τον δίσκο C(Win98) και να χρησιμοποιώ τον δίσκο D(Winxp),εάν τον φορμάρω μεσα απο τα win xp θα μπορεί ο υπολογιστής μετά να μπουτάρει απο τον δίσκο D ή όχι??? Για πέστε μου τι πρέπει να κάνω ? ευχαριστώ

1) Τινάζεις τα πέταλα στον δίσκο με τα Win 98 (format)

2) Θα ορίσεις τον D ως first boot device από το BIOS.

3) O boot loader ο οποίος σε προτρέπει να επιλέξεις ποιο λειτουργικό θα ξεκινήσει, είναι ο NTLDR των XP. Άρα η λογική λέει, ότι το μηχάνημα θα ξεκινήσει έπειτα κανονικά στα Windows XP.

Υπάρχει μια πιθανότητα να σου δείχνει πάλι τον boot loader, αλλά με την επιλογή για τα Windows 98, ως μη λειτουργική. Σε αυτή τη περίπτωση, θα κάνεις edit το boot.ini, και θα αφαιρέσεις την καταχώρηση για τα Windows 98. Δες πως θα το κάνεις εδώ.

Στην απίθανη περίπτωση να αλλάξουν οι πληροφορίες στo boot.ini, για τα Windows XP, καθιστώντας τα XP unbootable, θα κάνεις edit πάλι το boot.ini, και θα ορίσεις τα σωστά partition, disk κτλ.

[boot.ini example]

[boot loader]

timeout=30

default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS

[operating systems]

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

1) Τινάζεις τα πέταλα στον δίσκο με τα Win 98 (format)

2) Θα ορίσεις τον D ως first boot device από το BIOS.

3) O boot loader ο οποίος σε προτρέπει να επιλέξεις ποιο λειτουργικό θα ξεκινήσει, είναι ο NTLDR των XP. Άρα η λογική λέει, ότι το μηχάνημα θα ξεκινήσει έπειτα κανονικά στα Windows XP.

Υπάρχει μια πιθανότητα να σου δείχνει πάλι τον boot loader, αλλά με την επιλογή για τα Windows 98, ως μη λειτουργική. Σε αυτή τη περίπτωση, θα κάνεις edit το boot.ini, και θα αφαιρέσεις την καταχώρηση για τα Windows 98. Δες πως θα το κάνεις εδώ.

Στην απίθανη περίπτωση να αλλάξουν οι πληροφορίες στo boot.ini, για τα Windows XP, καθιστώντας τα XP unbootable, θα κάνεις edit πάλι το boot.ini, και θα ορίσεις τα σωστά partition, disk κτλ.

ευχαριστώ για την απάντηση αλλά έχω μια απορία ακόμη, εάν ο bootloader ειναι αποθηκευμένος στον δίσκο C

δεν θα διαγραφεί με το φορμάτ? πως θα ξεκινάει μετα απο τον D αυτό δεν κατάλαβα

σαν αρχη κανε οποια πειραματα θες χωρις να κανεις φορματ.

Απλα βγαλε το δισκο (με τα 98αρια) απο το ρευμα σε καθε αλλαγη μεχρι να boot-αρει μονος του αυτο με τα ΧΡ

Δες και αυτο..

(εδιτ ...με προλαβε ο αποπανω ..)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.