orestoubas Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 27, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 27, 2009 Καλησπέρα σε όλους τους αγαπητούς χρήστες του φόρουμ, που με τα κείμενα και τις αντιπαραθέσεις σας έμαθα και εγώ κάποια πράγματα σχετικά με το ολο θέμα του hardware modification... Πέρασε καιρός βέβαια απο τότε που είχα τη μεγάλη διάθεση να ασχοληθώ με αυτά τα μπιχλιμπίδια, αλλά το computing ποτε δεν θα με αφήσει αδιάφορο... Έχω ένα συστηματακι το οποίο με υπηρετεί για περισσότερο απο 2 χρόνια, αν και κατα την άποψη μου είναι (σχεδόν) ισοδύναμο με σημερινές entry-level και medium λύσεις... Αποτελέιται απο Asus P5K Deluxe wifi AP edition Intel Core2 Quad Q6600 1x GEIL 1GB DDR2 !!!! (στα 800 νομίζω τρέχει τώρα) Gainward 8600GT 512MB fanless και ενα Tagan 480Watt να δίνει ρεύμα στο όλο σύστημα.. Το σύστημα ψύχεται απο ενα σύστημα υδρόψηξης με διάφορα παρτς που έβαλα και μάλλον δεν ειναι τοσο αποδοτικό οσο θα έπρεπε. Τώρα έχω κάποια ερωτήσεις. Έχω πρόβλημα με την αναπαραγωγή 1080p videos... για ταινίες μιλάω. Τα σπασίματα υπάρχουν, αλλά κυρίως η εικόνα ακολουθεί τον ήχο με διαφορά... έχω εξωτερικό hardware decoder για τον ηχο, αν και δε νομίζω να έχει καμιά σημασία αυτό. Θα ήθελα να διορθωθεί αυτό. Οσο χρησιμοποιώ τον υπολογιστή, τόσο περισσότερο δυσκολεύεται στα παιχνίδια. 2 εβδομάδες μετά το φορμάτ, έπαιζα το Prototype σε 1920x1080, και 2-3 εβδομάδες αργότερα κανει σπασίματα ακομη και στα 720... Κλασσικά windows θα μου πείτε, αλλά πρέπει να το αντιμετωπίσω και αυτό. Ακόμη αν αλλάξω τη μνήμη τι να βάλω? Είχα κάποια μικροπροβλήματα ασυμβατότητας με τις συγκεκριμένες μνήμες.. (είχα ακομη 1, συνολο 2GB). Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο κιτ μνήμης ώστε να καλύψει τις ανάγκες μου, και να συνεργάζεται άψογα με την μητρικη? Θα λυθεί το πρόβλημα με τα HD videos? Ακόμη, έχω την εντύπωση οτι ο επεξεργαστής δουλεύει συνέχεια στα 1.2GHz.. δεν έχω εγκαταστήσει τα προγράμματα της Asus, θα το κάνω τώρα και θα αναφερθώ. Και τελευταίο, το μεγαλύτερο πρόβλημα που ξεκίνησε πριν απο 1 χρόνο περίπου... Φαινόμενο τύπου cold boot ας πούμε. Οταν έκλεινα τον υπολογιστή, άνοιγε μετά 1 στις 2 φορές που θα πατούσα το power button. Εννοώ οτι ανεμιστηράκια κτλ όλα σε λειτουργία, χωρίς σήμα στην οθόνη και χωρίς κανέναν αναγνωριστικό ήχο απο τη motherboard... Το πρόβλημα με τον καιρό διωγκώθηκε, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να προσπαθήσω τουλάχιστον 20-30 φορές να ξεκινήσω το σύστημα μεχρι να παρει μπρος, σβήνοντας το σε κάθε αποτυχυμένη προσπάθεια απο το τροφοδοτικό... Τι να κάνω? Σας ευχαριστώ παρα πολύ για το χρόνο σας, περιμένω τις απαντήσεις σας!! Ορέστης Link to comment Share on other sites More sharing options...
geogeoland Σεπτέμβριος 27, 2009 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2009 Αν τα μαζέψουμε όλα μαζί... θα έλεγα πως καλά θα ήταν να τσεκάρεις hardware, με την εξής σειρά (imho)Μνήμη --> Απλά πράματα, τρέξε ενα memtest, άστο να κάνει κάποιους κύκλους, αν μπορείς δοκίμασε και με κάποιο άλλο stick αν υπάρχει πρόχειρο.Τροφοδοτικό --> Δοκίμασε με κάποιο άλλο αν υπάρχει, μέτρησε τάσεις αν έχεις διάθεση και γνώση και λάβε υπόψιν πως τα Tagan, αν και εξαιρετικά τροφοδοτικά, είναι πολύ.. εκλεκτικά. Είναι αν σου κάτσει το hardware...Mobo(Cpu) --> Απίθανο, αλλά τρέξε ενα orthos να δεις τι παίζει...Τέλος, όπως και να χει, χρειάζεσαι σίγουρα ακόμα ενα giga μνήμη. Αν θες να είσαι 1000% σίγουρος για τη συμβατότητα δες το site της εταιρίας, πάντως νομίζω πως και κάποιο ποιοτικό stick σοβαρής εταιρίας δε θα έχεις πρόβλημα. Όσο για τα HD που ρωτάς...ναι, αν όλο το υπόλοιπο μηχάνημα λειτουργεί σωστά, τα windows είναι σωστά και έχεις και τα ανάλογα codecs, 2gig μνήμη είναι αρκετά με το σύστημα σου. Στο δικό μου (της υπογραφής μου, με 2gig μνήμη μάλιστα) παίζει τα πάντα απροβλημάτιστα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Σεπτέμβριος 28, 2009 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 28, 2009 1 εχεις κανεις ολα τα απαραιτητα updates?2 κοιταξα στο site asus και δεν βρισκω τπτ για την συγκεκριμενη μητρικη. εννοω drivers, bios, δεν εχουν memory support list, τι διαολο συμβαινει? το διαλυσανε το site? θα σου ελεγα να κοιταξεις στο site για να δεις ποιες μνημες ειναι συμβατες και να παρεις ενα κιτακι, αλλα......οσο για τη συχνοτητα, μηπως ειναι ενεργοποιημενο το EIST? ετσι νομιζω λεγεται το αντιστοιχο CnQ της ιντελ..., και κατεβαζει την ταχυτητα οταν δεν τη χρειαζεται? για κοιταξε το! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsunami Σεπτέμβριος 28, 2009 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 28, 2009 Το site της Asus Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Σεπτέμβριος 29, 2009 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2009 ωρε που το βρηκες? εμενα με παει εδω http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=0e9NyGEDLjtBRtyB&templete=2και δε μου βγαζει τπτ.επισης να ρωτησω το φιλο ποιο λειτουργικο χρησιμοποιει...! Link to comment Share on other sites More sharing options...
orestoubas Σεπτέμβριος 29, 2009 Author #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2009 Καλησπέρα παιδιά, σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Δεν μπόρεσα να απαντήσω γιατι έμεινα χωρις PC χτες, καθώς αρνήθηκε πεισματικά να ανοίξει εστω και μετά απο πολλά ρεσταρτς. (εννοώ κλείνοντας και ανοίγοντας το pc). Αυτό συνέβει έπειτα απο την αναβάθμιση του BIOS που έκανα στην τελευταία έκδοση του 2008. Δεν άλλαξε τίποτα στο pc. Παρατήρησα μεσα στο setup του BIOS, όπως και στον "Υπολογιστη μου" ότι ο επεξεργαστής έτρεχε στα 1.2GHz. Πράμα τελείως παράλογο. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι το FSB που θα έπρεπε να λειτουργεί κανονικά ο επεξεργαστής είναι 266(x9=~2.4GHz) και οτι ο πολλαπλασιατής κατεβαίνει μόνο μέχρι το 6, η ελάχιστη συχνότητα που θα δούλευε θα έπρεπε να είναι 266*6, δηλαδη 1,6GHz καθώς το fsb δεν αλλάζει αυτόματα. Επομένως κάτι πήγαινε πραγματικά στραβά. Τελικά είμαι σχεδόν σίγουρος που είναι το πρόβλημα. Στα καλώδια του 8phase supply για τον επεξεργαστή. Υποψιάζομαι οτι οταν δούλευε το PC έπερνε "μονο" ο μισός επεξεργαστής ρεύμα ή κάτι τέτοιο, αν και δεν είχα ελέγξχει το πλήθος των πυρήνων που αναγνώριζε το σύστημα. Τώρα ο επεξεργαστής μου φαίνεται κανονικά στο σύστημα. Απενεργοποίησα και την αυτόματη μεταβολή της συχνήτητας του. Τα καλώδια του 8 phase μάλλον είχαν φθαρεί εξ'αιτίας μου καθώς προσπαθούσα παντα να τα πατικώσω και να τα κρύψω για να μη φαίνονται. Ακόμη πιστεύω οτι φταιν αυτά καθώς μόλις τα μετακίνησα αυτά, και μόνο αυτά, άνοιξε ο υποογιστής και πλέον δεν παρουσιάζει το πρόβλημα... Σας ευχαριστώ όλους, τώρα θα συνεχίσω ψάχνοντας σχετικά με την μνήμη και τα υπόλοιπα προβλήματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.