Jump to content

The Graffiti Thread.

Jerry007

Recommended Posts

Όλοι κρύβουν έναν καλλιτέχνη μέσα τους, σωστά;

Η πολύ απλά βρήκαν το graffiti ώς έναν τρόπο να ξεσπάσουν. Πολύ το κάνουν για την όλη ηδονή της κατάστασης που είναι και ψιλοπαράνομη. Ας μοιραστούμε τις εμπειρίες μας και ας ανεβάσουμε τα κομμάτια μας :D

Δεν έχει σημασία αν φάγατε 1-2 ώρες με ένα spray να το φτιάξετε, ή απλά αφήσατε το στίγμα σας με έναν μαρκαδόρο. Απλά το κάνατε γιατί γουστάρατε, είτε ήταν κάτι απλό ή κάτι πολύπλοκο.

Αν και έχω σταματήσει δύο χρόνια τώρα έχω μαζεμένο πολύ υλικό :hehe:

picture.php?albumid=219&pictureid=4294

picture.php?albumid=219&pictureid=4290

picture.php?albumid=219&pictureid=4291

picture.php?albumid=219&pictureid=4289

picture.php?albumid=219&pictureid=4293

picture.php?albumid=219&pictureid=4292

picture.php?albumid=219&pictureid=4285

picture.php?albumid=219&pictureid=4286

:)

Δεν είναι ψιλοπαράνομη!!Είναι παράνομη κανονικότατα και διώκεται ποινικά!!!Ο τοίχος δεν είναι δικός σου να πας να τον γεμίσεις με ότι σου ρθει στο κεφάλι!!Είτε ο τοίχος είναι δημόσιος είτε σπιτιού κάποιου χριστιανού!!

Εξαίρεση φυσικά σε κάποια κτήρια που κατόπιν συνενόησης με τους ιδιοκτήτες πάνε άτομα και κάνουν σωστά graffiti και όχι καρικατούρες!!

Προσωπικά, θεωρώ ηλίθιο να βάφουν γκρι τους τοίχους (?) στους αυτοκινητοδρόμους, να δίνουν ένα σκασμό λεφτά για αυτό, και μετά να έρχονται όλα τα παιδάκια να κάνουν tags. Θα προτιμούσα εξ αρχής να γινόταν κάτι σαν διαγωνισμός, ώστε να επιλεχθούν οι καλλιτέχνες και όχι οι wannabes, και να δίναν σπρέϊ σε κάποιο crew ώστε να διακοσμήσει τους τοίχους.

Τέτοια κίνηση, για παράδειγμα, είχε κάνει η Ελαΐδα, στην μάντρα στο εργοστάσιό της στον Πειραιά, και είναι πολύ πιο όμορφο από οποιοδήποτε μονότονο άσπρο/γκρι or whatever :) Επίσης τα σχολεία κοντά στο σταθμό της Ν. Ιωνίας, το κάνουν αυτό, εδώ και χρόνια. Στο Λύκειο που πήγαινα στην Πεύκη, κάποιος είχε σχεδιάσει έναν Einstein, αλλά τον σβήσανε :/

αυτοκινητοδρομοι.... με σχέδια;

εδώ κάνουν αμάν να βγάλουν τις διαφημιστικές πινακίδες... θα ζωγραφίσουν και από πάνω;

αυτό έγινε για λόγους ασφαλειας όχι αισθητικής άποψης

Σχέδια έχουν και τώρα οι λεωφόροι και ορισμένοι ελληνικοί αυτοκινητόδρομοι. Κάτι Κύκλους, κάτι τετράγωνα με πορτοκαλιά, κόκκινα, πράσινα ελεεινά χρώματα. Όταν, λοιπόν, πάω με 5χλμ στην Κηφισιας, προτιμώ από το να βλέπω χρωματιστά, γεωμετρικά σχήματα, να δω ένα graffiti, το οποίο να δείχνει κάτι γενικότερου ενδιαφέροντος, ή ακόμη καλύτερα, κάτι σχετικό με την ιστορία του Δήμου στον οποίο είμαι "παρκαρισμένος".

Ούτως ή άλλως, η Αττική Οδός σε πολλά σημεία είναι ήδη βαμμένη, άναρχα. Γιατί να μην είχε γίνει με σύστημα και να είχε ένα όμορφο αποτέλεσμα; Κι αν είναι πρόβλημα τα γκραφίτι στους αυτοκινητόδρομους -προσωπικά ούτε οι διαφημιστικές πινακίδες με ενοχλούν, γιατί όταν οδηγώ δεν ασχολούμαι με κάτι άλλο- δεν είναι ανάγκη να γίνει κάτι το περίπλοκο, που θα αποσπά την προσοχή από τον οδηγό. Αρκεί να δίνει χρώμα, και να είναι αισθητικά όμορφο.

Γκρίζα κτίρια, γκρίζος ορίζοντας, γκρίζοι αυτοκινητόδρομοι, γκρίζο παρόν, μαύρο μέλλον. Προσπαθούν να μας προετοιμάσουν...

Σχέδια έχουν και τώρα οι λεωφόροι και ορισμένοι ελληνικοί αυτοκινητόδρομοι. Κάτι Κύκλους, κάτι τετράγωνα με πορτοκαλιά, κόκκινα, πράσινα ελεεινά χρώματα. Όταν, λοιπόν, πάω με 5χλμ στην Κηφισιας, προτιμώ από το να βλέπω χρωματιστά, γεωμετρικά σχήματα, να δω ένα graffiti, το οποίο να δείχνει κάτι γενικότερου ενδιαφέροντος, ή ακόμη καλύτερα, κάτι σχετικό με την ιστορία του Δήμου στον οποίο είμαι "παρκαρισμένος".
Και εκεί που προχωράς κηφισιάς,περνάς και άλλη μέρα που δεν έχει κίνηση,και ξαφνικά βλέπεις την anderson ζωγραφισμένη την οποία δεν είχες προσέξει όταν πήγαινες με 5km,γυρνάς το κεφάλι να την δεις,σου φεύγει το τιμόνι,και... πάει το αμάξι:p

δηλαδη jerry εισαι ενας απο αυτους που "βρομιζουν" την πολη και σε κανει να την απεχθανεσαι ε;

Κάποτε και εγώ γούσταρα να "βρωμίζω" την πόλη αν το θέτεις έτσι. Ήταν μια φάση και μπορώ να πω ότι εκφραζόμουν έτσι. Ίσως ήταν και μια φάση ανωριμότητας γιατί αργότερα βρήκα και άλλους τρόπους όπως την μουσική.

Δεν θεωρώ ότι είναι σωστό να πηγαίνεις στην περιουσία του καθενός με το έτσι θέλω και να καταστρέφεις τους τοίχους. Έτσι και αλλιώς εδώ επαρχία που κατοικώ σχεδόν όλη η "βρώμα" μου έγινε με άδεια σε σχολεία ή στην γειτονιά μου.

Τώρα άμα εσύ έχεις πρόβλημα με όλα τα "βλαμμένα" που κάθονται και βανδαλούν την πόλη με τις μπογιές τους γράφοντας ασυναρτησίες που μόνο αυτά καταλαβαίνουν είναι δικό σου θέμα.

Αλλά ναί, προτιμώ να βλέπω έναν χρωματισμένο τοίχο που κάποιος έφαγε την ώρα του να φτιάξει κάτι όμορφο(όταν είναι όμορφο) από το να πρέπει να ζω σε μια γκρίζα μουντή πόλη. :shout:

Δηλαδη σου παει η "καρδια" να ζωγραφισεις και μεσα στους σταθμους του μετρο κλπ ;

Να πω οτι ειναι και ομορφο , το καταλαβαινω...

αλλα αυτα ειναι σκετες μουτζουρες , δεν ειναι τεχνη

κανείς δε μίλησε για σταθμούς του μετρό. Ότι είναι αισθητικά ωραίο, ή αν απλά αξίζει σεβασμό -οι περισσότεροι σταθμοί του μετρό είναι στολίδια μέσα στην Αθήνα-, δεν πρόκειται να το πειράξουν. Εκτός, ίσως, από μικρά χαζουχαρούμενα παιδάκια που την είδαν αλήτες.

Αυτό όμως, μπορείς να το χαρακτηρίσεις άσχημο ή μουτζούρες;

κανείς δε μίλησε για σταθμούς του μετρό. Ότι είναι αισθητικά ωραίο, ή αν απλά αξίζει σεβασμό -οι περισσότεροι σταθμοί του μετρό είναι στολίδια μέσα στην Αθήνα-, δεν πρόκειται να το πειράξουν. Εκτός, ίσως, από μικρά χαζουχαρούμενα παιδάκια που την είδαν αλήτες.

Αυτό όμως, μπορείς να το χαρακτηρίσεις άσχημο ή μουτζούρες;

Και αυτο παει να πει οτι οποτε θες μπορεις να βαψεις τον τοιχο της εγκαταλελημενης αποθηκης μου(στην χειροτερη περιπτωση),επειδη ειναι παλια .Παραμενει περιουσια μου...

Ωραια τα γραφιτι,αλλα οχι σε ξενη περιουσια.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.