Jump to content

Πρόβλημα με παγώματα στον υπολογιστή

milkou

Recommended Posts

για τον σκληρο κατεβαζεις απο το σαιτ της αντιστοιχης εταιριας οτι utility σου παρεχει,η για περιπτωση χοντρης ζημιας,κατεβαζεις ενα "smart" utility και σου κανει σε δευτερολεπτα πληρη αναλυση ολων των παραμετρων λειτουργιας του σκληρου

Μητρικη τωρα...Ελεγχεις αν υπερθερμαινεται NB-SB (υπερθερμανση->απο 60 και πανω) μεσω ΒΙΟΣ σε πρωτη φαση

Αυτή την στιγμή τρέχω ένα extended test της Western Digital... Έχουν περάσει 50 λεπτά και απομένουν άλλα 55 για να ολοκληρωθεί.

Στην αρχή έκανα και ένα smart scan (της WD πάλι) που πέρασε με επιτυχία και το οποίο δεν κράτησε παραπάνω από πέντε δευτερόλεπτα...

Όταν λέτε "smart" utilities τί εννοείται κ. Τσάκωνα; Το TuneUp ας πούμε συγκαταλέγεται σε αυτά; Υπάρχει κάποια πρόταση;

Όταν λέτε "smart" utilities τί εννοείται κ. Τσάκωνα;

ειναι μια τεχνολογια των συγχρονων σκληρων δισκων με την οποια ο δισκος εχει κατι σαν "μαυρο κουτι",και ελεγχει μονος του ολες τις παραμετρους λειτουργιας του,μετραει πχ ωρες ζωης,θερμοκρασιες κλπ,και οταν μια παραμετρος παιρνει τιμη που προμηνυει κινδυνο για την συσκευη,τοτε προειδοποιει.το καλο ειναι οτι αυτα μπορει να στα πει σε λιγα δευτερολεπτα,χωρις σκαναρισματα.απλα δωσε στο γκουγκλ "SMART diagnosis utility"η καπως ετσι και το πρωτο δωρεαν που θα σου βρει,κατεβασε το και τρεξτο

ειναι μια τεχνολογια των συγχρονων σκληρων δισκων με την οποια ο δισκος εχει κατι σαν "μαυρο κουτι",και ελεγχει μονος του ολες τις παραμετρους λειτουργιας του,μετραει πχ ωρες ζωης,θερμοκρασιες κλπ,και οταν μια παραμετρος παιρνει τιμη που προμηνυει κινδυνο για την συσκευη,τοτε προειδοποιει.το καλο ειναι οτι αυτα μπορει να στα πει σε λιγα δευτερολεπτα,χωρις σκαναρισματα.απλα δωσε στο γκουγκλ "SMART diagnosis utility"η καπως ετσι και το πρωτο δωρεαν που θα σου βρει,κατεβασε το και τρεξτο

Οκ ευχαριστώ πολύ!

Βασικά έτρεξα checkdisk με τα windows και το πέμπτο (checkdisk) και πιο χρονοβόρο κρατάει επ αόριστον με το HDD Led συνεχώς αναμμένο.

Ξέχασα να αναφέρω ότι όταν βάζω το TuneUp να "ασχοληθεί" με τον σκληρό δίσκο επίσης παγώνει...

Βασικά εύχομαι να ναι σκληρός και όχι μητρική...

Τρέξε κάτι για την κάρτα γραφικών, όποιος γνωρίζει κάποιο πρόγραμμα ας το γράψει παρακαλώ. Δεν μιλώ για κάποιο bench αλλά για κάτι που θα εμφανίσει αποτελέσματα προβλημάτων:banging:

Λοιπόν το ξαναπήγα στο plaisio, για τρίτη φορά, όπου με διαβεβαίωσαν ενοχλημένοι ότι έχει περάσει όλα τα τεστ επιτυχώς και ότι το σφάλμα βρίσκεται σε ένα από τα δικά μου περιφερειακά...

Το δοκίμασα λοιπόν σε καινούργια οθόνη με καινούργιο καλώδιο, μία φορά με σκέτο ποντίκι και άλλη μία με σκέτο πληκτρολόγιο από διαφορετικές θύρες usb, χωρίς να έχω καλώδιο ethernet συνδεδεμένο καθώς και καμία άλλη περιφερειακή συσκευή με το μηχάνημα απευθείας στην πρίζα...

Έχω φτάσει στο σημείο να εύχομαι να είναι όντως το τροφοδοτικό ή κάτι άλλο :crazy:, αλλά μπορώ να αμφισβητήσω τους ειδήμονες;

Αυτό που σκέφτομαι είναι αν οι ίδιοι το τέσταραν από τον δικό μου σκληρό δίσκο και όχι συνδέοντας κάποιον δικό τος αφού τον βρήκα άθικτο...

Είμαι στην ίδια θέση με σένα και έψαχνα στο forum του johnyguru όπου και διαπίστωσα ότι θεωρούν ότι τα κολλήματα (freeze) δεν προέρχονται από τροφοδοτικό. Μάλιστα όσοι ζητούσαν βοήθεια, τους αντιπρότειναν να ελέγξουν drivers και κάρτα γραφικών.

hmm επειδη ειχα ενα παρομοιο προβλημα τρεξε μια φορα το hd tune.. ανακάλυψα εγώ έτσι ότι ο σκληρός μου είχε μέγιστο transfer rate 3mbps και κολουσαν τα παντα.. αν είσαι οκ απο καλωδιο σατα κ ταχύτητα σκληρου , τότε μαλλον είναι η κάρτα

Θα το τρέξω...

Αν και νομίζω ότι τελικά βλέπω φως στο τούνελ...

Πήγα χθες να αντικαταστήσω την 64bitη έκδοση των XP με μια 32bitη, και... μια μπλε οθόνη με ενημέρωσε για πιθανή βλάβη στον δίσκο ή ιό!

Τώρα τελευταία όταν παγώνει ο υπολογιστής το ΜΒ speaker κάνει ένα συνεχές παρατεταμένο beeeeeeep μεχρι να χτυπήσω reset...

Απ' ότι διάβασα το beep αυτό είναι καμπάνα για τροφοδοτικό ή μητρική ή πληκτρολόγιο... Ισχύει;

Στη Μεταμόρφωση :tw:(όπου πήγα εις τριπλούν) έβαζαν το χέρι τους στη φωτιά ότι κάποιο περιφερειακό ή κάποιο πρόγραμμα έκανε τη ζημιά...

Έπρεπε να αλλάξω service και να το πάω στην Κηφισιά για να μου πουν ότι είναι οι μνήμες... Ίδιο μαγαζί διαφορετική εξυπηρέτηση...

Και κει που ήμουν έτοιμος να μην ξαναπατήσω σε Πλαίσιο...:kiss: το έσωσαν...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.