milkou Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2009 Παίδες τα φώτα σας...Πρόβλημα: Randomly (μα τελείως randomly) freezing... δηλαδή: screen freezing, HDD LED dead, mouse και keyboard not responding... παγώνω πάνω σε format, κατά την διάρκεια της περιήγησης στο ίντερνετ, όταν κανω loading παιχνίδια, πάνω σε φύλλα του office, πάνω σε scan, update, ακόμα και τώρα μπορεί να παγώσω...(μερικές φορές αν κολλήσει πάνω σε video αναπαράγει γνωστούς σπαστικούς ήχους...)Μηχανημα:Motherboard: Asus M4A785TD-M EVORAM: 4GB (2+2) CSX DDR3 1800MHz σε συχνότητα 1333 MHz (default συχνότητα συστήματος)CPU: AMD Phenom II X2 550, (3.1 GHz)VGA: Palit 9600GT 512MBPSU: Silverstone Strider SST-ST85F PSU 850WΕίμαι σε WinXP x64, με όλες τις ενημερώσεις (τα πάντα), και Kaspersky Internet Security (είμαι eset fan αλλά πάγωνε κάθε τρείς και λίγο)Από το plaisio (τρεις φορές το χω πάει) μία μου λέγαν ότι φταίνε τα 64bitα (άκυρο γιατί δοκίμασα και 32bitα, ενώ τα Win7 κολλάνε πριν καν κάνουν install ανεξαρτήτως 32bitης ή 64bitης version), τελευταία κατήργησαν το express gate της Asus και παγώνει λιγότερο συχνά...Έχω κάνει ενημέρωση με το τελευταίο bios επιτυχώς, έχω ψάξει και χω βρεί τους τελευταίους drivers.Μήπως πρέπει να κάνω υποχρεωτικά o/c μιας και οι μνήμες τρέχουν σε μικρότερη συχνότητα από αυτή για την οποία προορίζονται;Και κάτι που κίνησε την περιέργια, σε Tune Up και Lavalys Everest η ΜΒ είναι αγνώστου ταυτότητας...Συγγνώμμη που γράφω ακατάπαυστα αλλά είμαι υπό την πίεση ενός νέου επικείμενου freezing, και φανερά freaked out!Σας ευχαριστώ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Σεπτέμβριος 26, 2009 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2009 memtest για αρχή......αν είναι καθαρές ξαναμιλάμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorypeg1000 Σεπτέμβριος 26, 2009 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2009 καρτα γραφικων μου μυριζει.τα ιδια παθαινα με μια 8600gt σε ενα αλλο πισι.για τσεκαρε με μια αλλη αν εχεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teodor_ch Σεπτέμβριος 26, 2009 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2009 αν είσαι εντάξει απο μνήμες εγώ ψηφίζω τροφοδοτικόέχω περάσει ΤΑ απίστευτα και το άτιμο είναι δύσκολο να το καταλάβεις αν δεν έχεις δεύτερο να δοκιμάσεις4 μήνες μου πήρε (πάγωμα μία φορά την ημέρα και είχα και μαθήματα στη σχολή)και άλλαξα μητρική,μνήμη,σκληρό,κάρτα γραφικών,οθόνη,κουτίΟΛΑ!τελικά έφταιγε το τροφοδοτικό Link to comment Share on other sites More sharing options...
milkou Σεπτέμβριος 26, 2009 Author #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2009 Yep....Memtest λοιπόν...Όσον αφορά την κάρτα έχω δοκιμάσει και με την ενσωματωμένη και παθαίνει τα ίδια...Thanks guys για την γρήγορη ανταπόκριση! χμμ... Πάω για memtest... Link to comment Share on other sites More sharing options...
milkou Σεπτέμβριος 26, 2009 Author #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2009 lol... Theo.... και γω που νόμιζα ότι ήταν καλό...... βασικά καινούργιο είναι το μχνμα... λες να φταίει το τροφοδοτικό; (το χω και πάνω σε ups) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teodor_ch Σεπτέμβριος 26, 2009 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2009 υπάρχει ασυμβατότητα με μερικά ups-psu τσέκαρε τη δικιά σου σύνθεση καινούργιο ήταν και εμένα corsair της υπογραφής Link to comment Share on other sites More sharing options...
milkou Σεπτέμβριος 26, 2009 Author #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2009 υπάρχει ασυμβατότητα με μερικά ups-psuτσέκαρε τη δικιά σου σύνθεση καινούργιο ήταν και εμένα corsair της υπογραφής To μεμτεστ το βρήκα μόνος... αλλά αυτήν την συμβατότητα μήπως ξέρεις πως μπορώ να την τσεκάρω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teodor_ch Σεπτέμβριος 26, 2009 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2009 καλύτερα γράψε εδώ το μοντέλο του ups σου και θα σε βοηθήσει κάποιος που το έχει ψάξεικάτι με το active-pfc και μερικά τροφοδοτικά της APC γινόταν κάτι. Δεν θυμάμαι/ξέρω κάτι παραπάνω για να βοηθήσω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsakonas Σεπτέμβριος 26, 2009 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2009 To μεμτεστ το βρήκα μόνος... αλλά αυτήν την συμβατότητα μήπως ξέρεις πως μπορώ να την τσεκάρω;λοιπον...μαθε απο το σαιτ της εταιριας τι ειδους input θελει απο την μπριζα το τροφοδοτικο σου...μηπως θελει "sine wave""?(δεν θυμαμαι πως λεγεται στα ελληνικα,αυθεντικο ημιτονο η καπως ετσι)...τα φτηνα ups (δηλ με λιγοτερα απο 300ευρω) δινουν step sine wave ,το οποιο τρελλαινει μερικα τροφοδοτικα (για τα enermax galaxy ειχα ακουσει)...ειχε συζητηθει εδω μεσα σε θρεντ του enermax galaxy 850 νομιζω.με ονομα χρηστη papakos ψαξε.και αυτο που λεει ο απο πανω για τα active pfc τροφοδοτικα το εχω ξαναακουσει...και active pfc ειναι σχεδον ολα τα τροφοδοτικα της αγορας.Δεν ειμαι ηλεκτρολογος βεβαια και δεν μπορω να σου εγγυηθω οτι τωρα δεν σου λεω πατατες.Αλλα νομιζω οτι ειχε ειπωθει οτι αν συντρεχει περιπτωση τετοιας ασυμβατοτητας,το τροφοδοτικο δεν ξεκινα,η ξεκινα και σβηνει..Δωσε παντως το μοντελο του ups σου...Αν και γενικα ειχα ακουσει και αλλου ειδους ασυμβατοτητες συγκεκριμενων τροφοδοτικων με συγκεκριμενες μητρικες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teodor_ch Σεπτέμβριος 26, 2009 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2009 .Αλλα νομιζω οτι ειχε ειπωθει οτι αν συντρεχει περιπτωση τετοιας ασυμβατοτητας,το τροφοδοτικο δεν ξεκινα,η ξεκινα και σβηνει..σε περίπτωση φίλουτο σύστημα δούλευε και κόλλαγε σε τυχαίες στιγμέςόταν επικοινώνησε με APC του είπαν να αποσυνδέσει ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ το ups!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
milkou Σεπτέμβριος 27, 2009 Author #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2009 Το UPS μου είναι ένα AccuPower UPS 1000VA... Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Σεπτέμβριος 27, 2009 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2009 δούλεψε το μηχάνημα χωρίς το ups.....έτσι για καμιά ώρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
milkou Σεπτέμβριος 27, 2009 Author #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2009 ΥΓ: Το memtest στέφθηκε με πλήρη επιτυχία... ουουουφ Link to comment Share on other sites More sharing options...
milkou Σεπτέμβριος 27, 2009 Author #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2009 δούλεψε το μηχάνημα χωρίς το ups.....έτσι για καμιά ώρα...Roger that! Για να δούμε λοιπόν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SCREPTOS Σεπτέμβριος 27, 2009 #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2009 Το πάγωμα του υπολογιστή δεν προέρχεται ποτέ από μνήμη ραμ Κάρτα γραφικών και μητρική κοίτα, υπάρχει και μια πολύ πολύ μικρή πιθανότητα επεξεργαστή Link to comment Share on other sites More sharing options...
hurin Σεπτέμβριος 27, 2009 #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2009 Έπειδη είμαι στην ίδια ακριβώς κατάσταση, αναμένω να δω αν θα βρεις λύση Δεν είναι οι μνήμες, ούτε και ο συνδυασμός psu-mobo το πρόβλημα σε μένα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexgk Σεπτέμβριος 27, 2009 #18 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2009 Κάνε ένα τσεκ και το σκληρό σου. Αν θες επίσης, αποσύνδεσε οπτικά και κάρτες επέκτασης και άσε μόνον το σκληρό, την κάρτα γραφικών και τις μνήμες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
milkou Σεπτέμβριος 27, 2009 Author #19 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2009 Καλημέρα!Δεν ξέρω πως να σας ευχαριστήσω...Όχι δεν έφτιαξε, αλλά αν δεν ήσασταν όλοι εσείς ο καθένας με την δική του προσέγγιση δεν θα μπορούσα να κοιτάξω τόσο διεξοδικά το θέμα...Τελικά το UPS το έβγαλα αλλά συνέχισε να κολλάει οπότε... το ξανάβαλα...Θα δοκιμάσω να αφαιρέσω το μοναδικό οπτικό μέσο που έχω, ένα DVD writer της Pioneer....Μήπως γνωρίζεται πως θα μπορούσα να ελέγξω την λειτουργικότητα της μητρικής, της κάρτας γραφικών και του σκληρού;Εννοώ, υπάρχουν προγράμματα για το hardware αυτό αντίστοιχα πχ του memtest;Ξανα ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsakonas Σεπτέμβριος 27, 2009 #20 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2009 για τον σκληρο κατεβαζεις απο το σαιτ της αντιστοιχης εταιριας οτι utility σου παρεχει,η για περιπτωση χοντρης ζημιας,κατεβαζεις ενα "smart" utility και σου κανει σε δευτερολεπτα πληρη αναλυση ολων των παραμετρων λειτουργιας του σκληρουΜητρικη τωρα...Ελεγχεις αν υπερθερμαινεται NB-SB (υπερθερμανση->απο 60 και πανω) μεσω ΒΙΟΣ σε πρωτη φαση Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.