Dante80 Σεπτέμβριος 28, 2009 #161 Σεπτέμβριος 28, 2009 Dante, μπορεί να υποβαθμίζεται (μάλλον χάνει κάποιες πωλήσεις εννοείς) η nvidia ως προιον και ως εταιρεία ? ΟΚ, οι χρήστες όμως? Κάποιος που έχει 1, 2 ή τρείς nvidia τον νοιάζει? Υποβαθμίζεται? Αυτό εννοώΝα στο πω αλλιώς. Έχω μια πολυαγαπημένη 7600GS, και μια 9800GTX από τις πρώτες. Με τα νέα win7 ήθελα να μπορούσα να χρησιμοποιήσω την δεύτερη για physics, με κύρια την 4870 μου. Την έχω πληρώσει την 9800, και έρχεται τώρα η nvidia και μου μειώνει την χρηστική αξία του προϊόντος της. Σαν nvidia χρήστης, λες να χαίρομαι?Το αυτό ισχύει και με άλλους χρήστες, που ενδεχομένως ήθελαν να γίνουν πελάτες της για αυτόν τον λόγο. Επιπρόσθετα, η λογική "πούλα την μητρική σου να πάρεις μια με βούλα SLI nvidia, ή nvidia chipset", με περιορίζει και στο να πούλαγα την 4870 για μια δεύτερη nvidia ώστε να είχα και SLI.Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει αυτή την ταρζανιά η nvidia. Και δεν είναι μόνο σε αυτό τον τομέα. Επιπρόσθετα, το γεγονός πως κάποιον δεν τον επηρεάζει αυτή η κίνηση, δεν σημαίνει πως θα πρέπει να δικαιολογήσει και τα αδικαιολόγητα (δεν μιλάω για σένα man). Γιατί αυτό κάνουν μερικοί μέσα στο thread, το brand loyalty του καπιταλισμού μου μέσα (μασκοτ των πολυεθνικών έχουμε καταντήσει). Αν ήταν αλλιώς τα πράγματα, δεν θα συμπεριφέροταν έτσι, και μεταξύ μας γουστάρω πολύ να κάνει κάτι ανάλογο η ATI και να την ζορίσει ή να βρεί ένα καλό "'όπλο" ρε παιδί μου.. Κάτι... Έτσι γιατί της χρειάζεται ένα μάθημα της nvidia εδώ που τα λέμε, αλλά από που να το βρεί?....Ναι, αλλά δεν πάει έτσι man. Αν αύριο έρθει η AMD με αυτή την λογική και κλειδώσει τις μητρικές τις για τις κάρτες γραφικών που βγάζει, θα πρέπει οι χρήστες της AMD να χαρούμε αν είμαστε atiαδες και να μπινελικιάζουμε αν είμαστε nvidiαδες? Για μένα η καφρίλα είναι καφρίλα, είτε πολιτική, είτε σκοπιμότητα, είτε ότι άλλο την βαφτίσουμε. Και όπως τώρα μουτζώνω ΟΡΘΩΣ την nvidia για αθέμιτο ανταγωνισμό και μείωση των επιλογών του καταναλωτή, έτσι θα μουτζώσω (και μουτζώνω) και τους υπόλοιπους. Είτε έχω το hardware τους είτε όχι, είτε με επηρεάζει η πολιτική τους είτε όχι.Και αυτό θα πρέπει να το κάνουμε όλοι μας imo.
kbilly13 Σεπτέμβριος 28, 2009 #162 Σεπτέμβριος 28, 2009 Να στο πω αλλιώς. Έχω μια πολυαγαπημένη 7600GS, και μια 9800GTX από τις πρώτες. Με τα νέα win7 ήθελα να μπορούσα να χρησιμοποιήσω την δεύτερη για physics, με κύρια την 4870 μου. Την έχω πληρώσει την 9800, και έρχεται τώρα η nvidia και μου μειώνει την χρηστική αξία του προϊόντος της. Σαν nvidia χρήστης, λες να χαίρομαι?Το αυτό ισχύει και με άλλους χρήστες, που ενδεχομένως ήθελαν να γίνουν πελάτες της για αυτόν τον λόγο.Έχεις δίκιο και εσύ... αλλά ούτως ή άλλως όταν πήρες την 4870 το ήξερες ότι δεν παίζει physx έτσι? ή δεν σε ένοιαζαν αν θες.. έτσι δεν είναι? Στην πορεία βγήκε αυτό το "τρυκ" με τη δεύτερη κάρτα nvidia και καλά ως physics card αλλά δεν θα μπορούσες να βασιστείς σε αυτό.. δεν το εγγυήθηκε κανείς, ούτε η nvidia ούτε η Ati...Δεν το παρουσιάσαν ως επιχείρημα για να πουλήσουν ούτε η μία ούτε η άλλη εταιρεία (κακώς ίσως..) με πιάνεις?... Μπορεί ούτε η ΑΤΙ να το ήθελε... Αν αύριο έρθει η AMD με αυτή την λογική και κλειδώσει τις μητρικές τις για τις κάρτες γραφικών που βγάζει, θα πρέπει να χαρούμε αν είμαστε atiαδες και να μπινελικιάζουμε αν είμαστε nvidiαδες? Για μένα η καφρίλα είναι καφρίλα, είτε πολιτική, είτε σκοπιμότητα, είτε ότι άλλο την βαφτίσουμε. Και όπως τώρα μουτζώνω ΟΡΘΩΣ την nvidia για αθέμιτο ανταγωνισμό και μείωση των επιλογών του καταναλωτή, έτσι θα μουτζώσω (και μουτζώνω) και τους υπόλοιπους. Είτε έχω το hardware τους είτε όχι, είτε με επηρεάζει η πολιτική τους είτε όχι.Και αυτό θα πρέπει να το κάνουμε όλοι μας imo.Σαφώς και δεν πρέπει να φτάσουμε σε τέτοια άκρα, κακό του κεφαλιού τους, αλλά καμμιά φορά δεν ξέρεις πως μπορεί να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός..
Arxagelos Σεπτέμβριος 28, 2009 #163 Σεπτέμβριος 28, 2009 Απο την άλλη πάλι δεν καταλαβαίνω, υποθέτοντας οτι τα περισσότερα λεφτά οι εταιρίες τα εισπράττουν απο την μικρή και μεσαία κατηγορία προϊόντων, με το να εισχωρήσει και σε pc που έχουν Ati δεν θα είχε πολύ μεγαλύτερα κέρδη?
kbilly13 Σεπτέμβριος 28, 2009 #164 Σεπτέμβριος 28, 2009 Λογικό ακούγεται..Προφανώς κάνει "πόλεμο" στην ΑΤΙΚαι μάλλον θα χάσει στα μάτια πολλών χρηστών και θα δυσκολέψει αρκετά όσους έχουν ΑΤΙ, να πανε σε nvidia - δικαιολογημένα έτσι?-Ισως "οι κύριοι" της nvidia ξέρουν καλύτερα τι τους συμφέρει.. αλλιώς θα υποστούν τις συνέπειες, και ας πρόσεχαν! Δεν θα στεναχωρηθούμε κιόλας!
sebastian Σεπτέμβριος 28, 2009 #165 Σεπτέμβριος 28, 2009 1ον) Κανενα παιχνιδι δεν ειναι φτωχο στην ΑΤΙ, το ΒΑΤΜΑΝ κανονικα το παιχνιδι ειναι χωρις physx. Η nvidia το καλοκαιρι με την rocksteady συμφωνησαν να συμπεριλαβουν επισης στο game και το feature physx της NVIDIA! Κανοντας αυτους που εχουν nvidia πιο πλουσιο το game! Δεν αδικησε κανεις την ΑΤΙ οπως και τις κονσολες...2oν) Ηταν ενα ΤΡΙΚ ολο αυτο με τις 2 καρτες πανω σε ενα beta λειτουργικο και τιποτα περισσοτερο. Σε κανενα αλλο δεν γινοτανε. Απο την στιγμη που η nvidia δεν πηρε απο την αρχη θεση σε αυτο ηρθε τωρα και αποφασισε να το κοψει!3ον) Ενας που περνει ΑΤΙ και πολλοι απο αυτους κανουνε καζουρα με τα PHYSX οτι και καλα τα ΒΡΑΚΙΑ που κουνιουνται, αλλα με την εφαρμογη του τρικ στα win7 ετρεξαν και πηραν καρτες nvidia σαν phyx cardsΟμως η nvidia δεν πουλαει physx card!!!!!
yanni Σεπτέμβριος 28, 2009 #166 Σεπτέμβριος 28, 2009 Κανείς μα κανείς από όσους υποστηρίζουν την Nvidia δεν φαίνεται να γνωρίζει ότι το ΑΑ δεν είναι PhysX feature. Εκτός και αν κάνω λάθος, αλλά δεν με διορθώνει κανείς. Όπως κανείς δεν διόρθωσε τον Dag, αν είναι λάθος. Όλως τυχαίως επιμένετε να θεωρείτε ότι η μόνη διαφορά ανάμεσα σε ATI version και NVidia version, διότι εκεί το πάει το πράγμα η NVidia όσο και αν επιμένετε να εθελοτυφλείτε, δεν είναι μόνο 1-2 βρακάκια.
kbilly13 Σεπτέμβριος 28, 2009 #167 Σεπτέμβριος 28, 2009 1ον) Κανενα παιχνιδι δεν ειναι φτωχο στην ΑΤΙ, το ΒΑΤΜΑΝ κανονικα το παιχνιδι ειναι χωρις physx. Η nvidia το καλοκαιρι με την rocksteady συμφωνησαν να συμπεριλαβουν επισης στο game και το feature physx της NVIDIA! Κανοντας αυτους που εχουν nvidia πιο πλουσιο το game! Δεν αδικησε κανεις την ΑΤΙ οπως και τις κονσολες...2oν) Ηταν ενα ΤΡΙΚ ολο αυτο με τις 2 καρτες πανω σε ενα beta λειτουργικο και τιποτα περισσοτερο. Σε κανενα αλλο δεν γινοτανε. Απο την στιγμη που η nvidia δεν πηρε απο την αρχη θεση σε αυτο ηρθε τωρα και αποφασισε να το κοψει!3ον) Ενας που περνει ΑΤΙ και πολλοι απο αυτους κανουνε καζουρα με τα PHYSX οτι και καλα τα ΒΡΑΚΙΑ που κουνιουνται, αλλα με την εφαρμογη του τρικ στα win7 ετρεξαν και πηραν καρτες nvidia σαν phyx cardsΟμως η nvidia δεν πουλαει physx card!!!!!Kαυστικός αλλά και σωστός εν μέρει... Ναι μεν έχουν το δίκιο τους και τα άλλα παιδιά, αλλά δεν μπορείς να βασίζεσαι σε ένα τρυκ, ούτε να πας να πιείς νερό εκεί που κ@τούραγες... (βλ.physx)Γιατι και εγώ ξέρω την άποψη των χρηστών με ATI για τα physx... δεν θα έπρεπε να τους ενοχλήσει..Δεν είναι όλοι έτσι, αλλά σίγουρα οι περισσότεροι..Ο σκύλος χορτάτος και η πίτα αφάγωτη δεν ισχύει στην συγκεκριμένη περίπτωση...Όποιος ήθελε (και) physx, αγόραζε nvidia, έτσι δεν είναι?Κανείς μα κανείς από όσους υποστηρίζουν την Nvidia δεν φαίνεται να γνωρίζει ότι το ΑΑ δεν είναι PhysX feature. Εκτός και αν κάνω λάθος, αλλά δεν με διορθώνει κανείς. Όπως κανείς δεν διόρθωσε τον Dag, αν είναι λάθος. Όλως τυχαίως επιμένετε να θεωρείτε ότι η μόνη διαφορά ανάμεσα σε ATI version και NVidia version, διότι εκεί το πάει το πράγμα η NVidia όσο και αν επιμένετε να εθελοτυφλείτε, δεν είναι μόνο 1-2 βρακάκια.Ε καλά δεν είμαστε και τόσο άσχετοι..Και σε αυτά που είπε και ο DAG δεν φταίει η nvidia! Tι κάνει η ATI? Κοιτάει "απλά" ? Βαράτε με και ας κλαίω?Ας κουνήσει τα χεράκια της να αντισταθείΤι περιμένει να πουλήσει? Ψυχολογικά? Ότι αυτή είναι η "καλή" και η άλλη είναι η "κακή" εταιρεία? ΟΚ και εγώ τη συμπαθώ, αλλά... πράξεις... Δεν την βλέπει την nvidia τι "κουμάσι" είναι?
Nephiλiμ Σεπτέμβριος 28, 2009 #168 Σεπτέμβριος 28, 2009 Όποιος ήθελε (και) physx, αγόραζε nvidia, έτσι δεν είναι?Ναι.Ηδη χιλιαδες κοσμου το εκαναν.-Ειτε standalone ειτε με το "τρικ".-Τωρα μπαλες.δεν ανησυχω πολυ γιατι δοξα τω Θεω μυαλωμενοι ανθρωποι υπαρχουν θα το παρακάμψουν και αυτο.Ο κοσμος οπως γυρισε την πλατη του στις τακτικες πετσοκοματος της Creative (βλεπε vista drivers) ετσι θα γινει και τωρα.Κακο του κεφαλιου τους.
kbilly13 Σεπτέμβριος 28, 2009 #169 Σεπτέμβριος 28, 2009 Ναι.Ηδη χιλιαδες κοσμου το εκαναν.-Ειτε standalone ειτε με το "τρικ".-Kοίτα, οι περισσότεροι που είχαν μια ΑΤΙ, ξέρω και ξέρεις πολύ καλά τι έλεγαν για τα physx...Όχι ξαφνικά βρέθηκε ένα κολπάκι και μας αρέσουν!.. Και ας είναι λάθος η λογική του "τιμωρώ" αυτούς τους χρήστες από την nvidia... ούτε εγώ συμφωνω σε αυτή τη λογική..Ας υπήρχε, και έδινε ας πούμε μειωμένη λίγο επίδοση, ή λίγο κομμένες δυνατότητες..
space_cowboy Σεπτέμβριος 28, 2009 #170 Σεπτέμβριος 28, 2009 Kοίτα, οι περισσότεροι που είχαν μια ΑΤΙ, ξέρω και ξέρεις πολύ καλά τι έλεγαν για τα physx...Όχι ξαφνικά βρέθηκε ένα κολπάκι και μας αρέσουν!.. Και ας είναι λάθος η λογική του "τιμωρώ" αυτούς τους χρήστες από την nvidia... ούτε εγώ συμφωνω σε αυτή τη λογική.. Ας έδινε ας πούμε μειωμένη λίγο επίδοση, ή λίγο κομμένες δυνατότητες.. σοβαρα τωρα πιστευεις ειλικρινα το τι ελεγε ο κοσμος που ειχε ati εχει καμια σχεση με το θεμα?εδω μιλαμε για τακτικες εταιριων,οχι ψαχνω τροπους να δικαιολογισω την αγορα που εκανα...(nvidia)και εγω nvidia εχω αλλα ετσι δεν κανω...ημαρτον
yanni Σεπτέμβριος 28, 2009 #171 Σεπτέμβριος 28, 2009 Kοίτα, οι περισσότεροι που είχαν μια ΑΤΙ, ξέρω και ξέρεις πολύ καλά τι έλεγαν για τα physx...Όχι ξαφνικά βρέθηκε ένα κολπάκι και μας αρέσουν!.. Και ας είναι λάθος η λογική του "τιμωρώ" αυτούς τους χρήστες από την nvidia... ούτε εγώ συμφωνω σε αυτή τη λογική..Ας υπήρχε, και έδινε ας πούμε μειωμένη λίγο επίδοση, ή λίγο κομμένες δυνατότητες..Βρε Βασίλη λογικό είναι οι ποιο πολλοί να λέμε "Σιγά τα PhysX" αφού μέχρι πρόσφατα και ίσως ακόμα και τώρα πέρα από 2-3 games, άντε 5 σήμερα, διαφορές ουσιαστικές δεν βλέπεις. Αν έβλεπες η Nvidia δεν θα καθόταν να πληρώσει ώστε να πετσοκόψουν το Batman και αλλού.
kbilly13 Σεπτέμβριος 28, 2009 #172 Σεπτέμβριος 28, 2009 σοβαρα τωρα πιστευεις ειλικρινα το τι ελεγε ο κοσμος που ειχε ati εχει καμια σχεση με το θεμα?εδω μιλαμε για τακτικες εταιριων,οχι ψαχνω τροπους να δικαιολογισω την αγορα που εκανα...(nvidia)και εγω nvidia εχω αλλα ετσι δεν κανω...ημαρτον Αν οι τακτικές δεν είναι σωστές. αργά ή γρήγορα θα την πληρώσουν την νύφη... Και υπάρχουν και οι καταναλωτές που έχουν κρίση Δεν είναι όλοι "θύματα" ή κολλημένοι.. Εγώ ψάχνω να δικαιολογήσω την αγορά που έκανα? ή ο καθένας που τα έσκασε για nvidia? Δεν χρειάζεται..δεν έχω να αποδείξω τίποτα, το βλέπω στην πράξη και κρίνω Και το "έτσι δεν κάνω" ήμαρτον smilies κτλ, και τα δεν μου άρεσαν καθόλου.. τι εννοείς? Σου μίλησα εγώ έτσι? Θίχτηκες? Ίσα ίσα που είπα ότι δεν συμφωνώ με αυτήν την τακτική, και μακάρι η ATI να περάσει στην αντεπίθεση και να της δώσει ένα "καλό μάθημα".. όχι όμως με "ηθικολογίες" μόνο.. δεν αρκεί!
The_Blade Σεπτέμβριος 28, 2009 #173 Σεπτέμβριος 28, 2009 Παίδες η Nvidia ονομάζει τις κάρτες της Gts 250 Cuda, Gtx 260 Cuda , gtx285 Cuda και τα λοιπά . Λοιπόν Η κάρτα πρέπει να τρέχει τις εφαρμογές Cuda (physx= ageia hardware code on Cuda) σε όποιο μηχάνημα με οποιαδήποτε άλλα components. Τελεία και παύλα. Είναι σαν να σου απαγορεύουν τα Windows να έχεις άλλο πρόγραμμα από το messenger για τα μαίλ σου. Πουλάνε κάρτες Cuda Proccessing ή όχι???
MADKiller7 Σεπτέμβριος 28, 2009 #174 Σεπτέμβριος 28, 2009 Σε αρκετους βλεπω οτι τους αρεσει να κανει εμμεσα κουμαντο μια εταιρια για το τι κομματια θα εχουν μεσα στον υπολογιστη τους.
Arxagelos Σεπτέμβριος 28, 2009 #175 Σεπτέμβριος 28, 2009 Παίδες η Nvidia ονομάζει τις κάρτες της Gts 250 Cuda, Gtx 260 Cuda , gtx285 Cuda και τα λοιπά . Λοιπόν Η κάρτα πρέπει να τρέχει τις εφαρμογές Cuda (physx= ageia hardware code on Cuda) σε όποιο μηχάνημα με οποιαδήποτε άλλα components. Τελεία και παύλα. Είναι σαν να σου απαγορεύουν τα Windows να έχεις άλλο πρόγραμμα από το messenger για τα μαίλ σου. Πουλάνε κάρτες Cuda Proccessing ή όχι???μάλλον δεν έχεις καταλάβει την διαφορά οτι έτσι ξεκίνησε απο την ageia αλλά τώρα που πέρασε η τεχνολογία στην nvidia την κάνει ότι γουστάρει, και κλειδώνει ότι γουστάρει και θα κριθεί όπως είναι φυσικό γουστάρει δεν γουστάρει.
Dante80 Σεπτέμβριος 28, 2009 #176 Σεπτέμβριος 28, 2009 και θα κριθεί όπως είναι φυσικό γουστάρει δεν γουστάρει. εε....την κρίνουμε και εμείς...
The_Blade Σεπτέμβριος 28, 2009 #177 Σεπτέμβριος 28, 2009 μάλλον δεν έχεις καταλάβει την διαφορά οτι έτσι ξεκίνησε απο την ageia αλλά τώρα που πέρασε η τεχνολογία στην nvidia την κάνει ότι γουστάρει, και κλειδώνει ότι γουστάρει και θα κριθεί όπως είναι φυσικό γουστάρει δεν γουστάρει.Προσοχή το Physx είναι εφαρμογή Cuda. Το προιόν της nvidia πωλείται και ως επεξεργαστής Cuda. το γράφει στο όνομά του.Το προιόν της δεν κάνει τη δουλειά που πρέπει να κάνει (Cuda Processing) αν την επεξεργασία γραφικών , κάτι τελείως άσχετο δηλαδή, την κάνει προιόν άλλης εταιρείας. Αυτό που κάνει είναι μονοπωλιακή τεχνική και αν δεν είχε ποσοστό κάτω του 50% θα έμπλεκε με antitrust policies.H Ageia δεν έχει καμία σχέση με αυτό.
Arxagelos Σεπτέμβριος 28, 2009 #178 Σεπτέμβριος 28, 2009 Προσοχή το Physx είναι εφαρμογή Cuda. Το προιόν της nvidia πωλείται και ως επεξεργαστής Cuda. το γράφει στο όνομά του.Το προιόν της δεν κάνει τη δουλειά που πρέπει να κάνει (Cuda Processing) αν την επεξεργασία γραφικών , κάτι τελείως άσχετο δηλαδή, την κάνει προιόν άλλης εταιρείας. Αυτό που κάνει είναι μονοπωλιακή τεχνική και αν δεν είχε ποσοστό κάτω του 50% θα έμπλεκε με antitrust policies. H Ageia δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Εννοούσα ότι εξ αρχής ξεκίνησε έτσι η τεχνολογία απο την ageia (εως τώρα τουλάχιστο) σε όποιο μηχάνημα με οποιαδήποτε άλλα components. Τωρα που την έχει η nvidia και έχει τα δικαιώματα βάζει φραγμούς, και πες το μονοπώλιο ή όπως θες, δικαίωμα της είναι σιγά μην μας ρωτήσει. Σιγά μην αγόρασε την τεχνολογία για να καταντήσει να πουλάει physX κάρτες.
yanni Σεπτέμβριος 28, 2009 #179 Σεπτέμβριος 28, 2009 μάλλον δεν έχεις καταλάβει την διαφορά οτι έτσι ξεκίνησε απο την ageia αλλά τώρα που πέρασε η τεχνολογία στην nvidia την κάνει ότι γουστάρει, και κλειδώνει ότι γουστάρει και θα κριθεί όπως είναι φυσικό γουστάρει δεν γουστάρει.Μα αυτός είναι και ο λόγος που το PhysX και το CUDA θα πάρουν το τρίτο το μακρύτερο.
kbilly13 Σεπτέμβριος 28, 2009 #180 Σεπτέμβριος 28, 2009 Το προιόν της δεν κάνει τη δουλειά που πρέπει να κάνει (Cuda Processing) αν την επεξεργασία γραφικών , κάτι τελείως άσχετο δηλαδή, την κάνει προιόν άλλης εταιρείας. Αυτό που κάνει είναι μονοπωλιακή τεχνική και αν δεν είχε ποσοστό κάτω του 50% θα έμπλεκε με antitrust policies.Έχεις δίκιο εν μέρει.. Αλλά είναι λεπτή ισορροπία, δεν πουλάει ακριβώς physx card για όλα τα μηχανήματα και για όλες τις χρήσεις..Σου λέει ότι αν έχεις μια "χ" nvidia, μπορείς να βάλεις άλλη μία "ψ" για physx (όποιος γουστάρει τελοσπάντων..)Και δεν ειπωθηκε εξάλου και ποτέ επίσημα από καμμία πλευρά..Δεν αθέτησε κάποια "συμφωνία"
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.