Jump to content

Η nVIDIA απενεργοποιεί το PhysX εάν εντοπιστεί κάρτα γραφικών της ATi στο PC μας

dunkel_Stern

Recommended Posts

ρελαξ , αν κλειδωσει μεσω driver τοτε ειναι το μονο ευκολο να ξεκλειδωσει...
Δεν πρόκειτε να γίνει,έτσι είχαν βγει και sli drivers για το 975x της intel αν δεν κάνω λάθος,και μόνο με ρόπαλά δεν τους πήραν.
  • Replies 333
  • Created
  • Last Reply
@candyman ειναι με το που ξεκιναει μαλλον, εχει 2fps...:confused:

Εμένα πάντως minimum έχει 55.

Κι όμως... Με ενεργοποιημένο το PhysX με το trick το Batman ΔΕΝ δείχνει ίδιο όπως σε nvidia.

Δες το link

Π.χ. αν δεις τα χαρτιά αντί να στροβιλίζονται στον πάτωμα, σέρνονται σαν.. σακιά με πατάτες (περίπου στο 1:00). Σε nvidia η κίνηση είναι διαφορετική και σαφέστατα πιο ρεαλιστική. Η physx engine γενικά υπολογίζει όσους υπολογισμούς επιτρέπει το hardware. Αν δεν υπάρχει επεξεργαστική ισχύ απλοποιεί/ελαχιστοποιεί τους υπολογισμούς με τις ανάλογες επιπτώσεις και οπτικά.

Μαζί σου. Κοίτα δεν λέω ένα game με συνδυασμό ΑΤΙ+NVidia να δείχνει απολύτως το ίδιο, όσον αφορά το ίδια τα Physics, διότι δεν ξέρω τις λεπτομέρειες προφανώς της τεχνολογίας. Γενικά για τα Physics λέω ότι δεν μπορείς να τα απενεργοποιείς μόνο και μόνο επειδή υπάρχει άλλου κατασκευαστή κάρτα γραφικών στο μηχάνημα. Από την στιγμή που τα διαφημίζεις αυτά πρέπει να είναι πάντα ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΑ. Αν αυτά είναι κατώτερα σε ένα configuration που δεν είναι NVidia only, ΟΚ. Ας επιλέξει ελεύθερα ο χρήστης το τι δρόμο θα ακολουθήσει, αν τα χαρτιά θα στροβιλίζονται ή θα σέρνονται.

Στο άρθρο όμως υπάρχει και κάτι άλλο που ειλικρινά με ενοχλεί και δεν νομίζω άδικα

Basically if the game detects ati hardware, or < 8800 nvidia hardware, it disables the ability to use frame-rate efficient MSAA algorithms, tearable cloth, fog/smoke effects, paper, sparks... etc. If you enable AA forced through CCC, you are using archaic AA methods that aren't worth a crap. GJ nvidia!

Αυτό γιατί μου φαίνεται ύποπτο;

EDIT: Κανείς δεν περιμένει από software physics να αποδώσει όπως τα hardware physics αλλά δεν νομίζω ότι συγκρίνουμε hardware με software physics. Συγκρίνουμε hardware physics με hardware physics και μόνη διαφορά την κάρτα που αναλαμβάνει τα γραφικά.

Διαβασα ολο το θεμα,μου ρθε μια παροιμια στο μυαλο,οτι δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια.

Επισης μερικοι δογματικοι και αμυαλοι,προτιματε την πολιτικη μια εταιριας παρα το καλο ολων,αποφασιστε ειστε gamer οπως ολοι η υπαλληλοι της nvidia?

Τι ηθική και τι υπάλληλοι ρε παιδιά? Για παντρειά πάμε ή για εύρεση εργασίας?

Απλά πράγματα, όποιος γουστάρει να βλέπει physics ξέρει τι να κάνει

Όποιον δεν τον νοιάζει πάλι, με γεια του με χαρά του

Οι όποιες "κατηγορίες" εκατέρωθεν, δεν έχουν νόημα

Όπως αναφέρθηκε, δεν είναι εποχή για "ρομαντισμούς", προσφέρει η Nvidia κάτι παραπάνω? θα την προτιμήσω

Θα προσφέρει η ΑΤΙ κάτι παραπάνω? Θα αγοράσω ΑΤΙ

Τα υπόλοιπα δεν με νοιάζουν καθόλου... και ειδικά το αν κάποια εταιρεία είναι το "κακό" παιδί,

...αν νιώσω ότι εξαπατήθηκα απο το προιον της ή την πολιτική της, ή αν θέλετε δω ότι δεν με καλύπτει το προιον της, απλά δεν θα την προτιμήσω

το έχω διαβάσει Γιάννη..

Αλλά ποιούς ενοχλεί αυτό?

Αυτοί που συνειδητά είχαν μια ΑΤΙ στο pc τους, ήξεραν τι παίζει με τα physics.. μπορεί να είναι και οι ίδιοι αυτοί που λένε "έλα μωρέ σιγά τα physics, 2 καπνοί και 2 βρακιά να κουνιούνται"...

Tώρα άλλο το βρέθηκε μια "πατέντα" και άλλο το υποστήριξε -επίσημα- αρχικά η nvidia και μετά το "απαγόρευσε"..

Καταλαβαίνεις τι εννοώ έτσι?

το έχω διαβάσει Γιάννη..

Αυτοί που συνειδητά είχαν μια ΑΤΙ στο pc τους, ήξεραν τι παίζει με τα physics.. μπορεί να είναι και οι ίδιοι αυτοί που λένε "έλα μωρέ σιγά τα physics, 2 καπνοί και 2 βρακιά να κουνιούνται"...

Tώρα άλλο το βρέθηκε μια "πατέντα" και άλλο το υποστήριξε -επίσημα- αρχικά η nvidia και μετά το "απαγόρευσε"..

η "πατεντα" προϋποθετει αγορα NVIDIA καρτας οποτε οτι λες τζαμπα το λες...αυτο ακυρωνεσαι...

πανε ξανα διαβασε το topic :)

το έχω διαβάσει Γιάννη..

Εγώ καταλαβαίνω τι εννοείς, αλλά δεν ξέρω τι σχέση έχει το αν εγώ λέω "έλα μωρέ με τα Physics" με την απενεργοποίηση των Physics ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΛΗΡΩΣΕΙ επειδή υπάρχει κάρτα ανταγωνιστή στο PC μου.

Επίσης δεν ξέρω τι σχέση έχουν τα 1-2 βρακάκια με τις υπόλοιπες τσαπατσουλιές που έχουν γίνει στο Batman ώστε να φαίνεται χειρότερο σε κάρτες που δεν είναι NVidia της σειράς 8 και πάνω.

Πριν με παρεξηγήσεις τα έχω με την Nvidia όχι με σένα. Αυτό που ουσιαστικά έκανε η Nvidia ήταν να σιγουρέψει ότι το εν λόγω game και πιθανόν στο μέλλον και άλλα, θα δείχνουν πολύ χειρότερα σε ανταγωνιστικό hardware, όχι ότι θα δείχνουν πολύ καλύτερα στο δικό της. Σε αυτό ίσως να την ώθησαν και πολλά reviews που με παλιότερα games δεν βλέπανε κάτι το ιδιαίτερο όταν ενεργοποιούσαν τα Physics στο hardware.

Κάνοντας ένα βήμα ή και περισσότερα βήματα προς την υπερβολή για να σου δώσω να καταλάβεις τι εννοώ, φαντάσου στο μέλλον τα games στις ΑΤΙ, αλλά ίσως και σε παλιότερες κάρτες NVidia να βγαίνουν χωρίς χρώμα, ώστε να υπάρχει αισθητή διαφορά απεικόνισης που να δικαιολογεί την αγορά μιας νέας κάρτας NVidia.

Επαναλαμβάνω ότι είμαι φανατικός οπαδός του optimization το οποίο όμως θέλει χρήμα, χρόνο και προγραμματιστές με @@, αλλά συχαίνομαι το sabotage και τον αθέμιτο ανταγωνισμό που απλά θέλει χρήματα και ανθρώπους @@.

Συγνώμη, ανακοίνωσε ποτέ επίσημα η nvidia ή η ΑΤΙ ότι όποιος έχει μια ATI κάρτα γραφικών βάζει μια nvidia και παίζει κανονικά ως physx card?

Που ακυρώνομαι?

Και επαναλαμβάνω.. ποιους ενοχλησε?

Αυτούς που έχουν ΑΤΙ και θέλουν να βλέπουν 2 βρακιά να κουνιούνται? ;)

Γιάννη τώρα είδα το post σου

Το τι είναι αθέμιτο το κρίνει ο καθένας και πράτει ανάλογα

Η κάθε εταιρεία θα έχει τα όπλα της όποια και να είναι αυτά

Ως καταναλωτή με νοιάζει το αποτέλεσμα και μόνο, δε πα να φαγωθούνε και να βγάλουν τα μάτια τους?!

Χ@στηκα για τα "παρασκήνια" τα θεμιτά και τα αθέμιτα

Αν κάτι είναι παράνομο ας τα πληρώσουν στα δικαστήρια στο κάτω κάτω

Τι με νοιάζει? Ας πρόσεχε η κάθε εταιρεία για την τακτική της και τις επιλογές της

:slap:

Οι μόνοι που επηρεάζονται από αυτή την κίνηση είναι οι χρήστες καρτών nvidia....ποιανού η χρηστική αξία του προϊόντος (όπως και οι επιλογές του σαν καταναλωτής) υποβαθμίζονται?...

Τι με νοιάζει? Ας πρόσεχε η κάθε εταιρεία για την τακτική της και τις επιλογές της

Μα θα σε νοιάξει αργά ή γρήγορα. Είτε το θέλεις, είτε όχι...πάρε ένα παράδειγμα αποτελέσματος καταναλωτών που δεν νοιάζονταν για τις πολιτικές των εταιριών...

http://ec.europa.eu/competition/sectors/ICT/intel_provisional_decision.pdf

Συγνώμη, ανακοίνωσε ποτέ επίσημα η nvidia ή η ΑΤΙ ότι όποιος έχει μια ATI κάρτα γραφικών βάζει μια nvidia και παίζει κανονικά ως physx card?

Όχι δεν είπε ποτέ έτσι. Είχε πει απλά πως ένα από τα PhysX modes θα σου επέτρεπε να επιλέξεις μια κάρτα μόνο για physx και μία άλλη κάρτα για 3d render (χωρίς απαραίτητα να πρέπει να είναι ίδιες κάρτες όπως π.χ. στο sli). Δεν είπε όμως ποτέ τότε πως και οι δύο κάρτες θα έπρεπε να είναι nvidia. Εκεί είναι το foul της. Και πολύ κακώς, διότι αν είχε πει έστω πως "για πιο σωστή λειτουργία, υποστήριξη, κ.λ.π. προτείνουμε ΜΟΝΟ nvidia προϊόντα" θα ήταν οκ και κανείς δεν θα έλεγε τίποτα όταν μετά θα πέταγε τις Ati στην απ'έξω. Το άφησαν όμως "φλου" (ίσως και επίτηδες για να πάρει μερίδιο αγοράς το physx ως api) και να τα αποτελέσματα τώρα...

Γιάννη τώρα είδα το post σου

Το τι είναι αθέμιτο το κρίνει ο καθένας και πράτει ανάλογα

Η κάθε εταιρεία θα έχει τα όπλα της όποια και να είναι αυτά

Ως καταναλωτή με νοιάζει το αποτέλεσμα και μόνο, δε πα να φαγωθούνε και να βγάλουν τα μάτια τους?!

Χ@στηκα για τα "παρασκήνια" τα θεμιτά και τα αθέμιτα

Αν κάτι είναι παράνομο ας τα πληρώσουν στα δικαστήρια στο κάτω κάτω

Εγώ πάντως μέχρι την σειρά 7 ήμουν φανατικός με την Nvidia. Μετά έτυχε να περάσω στην ΑΤΙ καθαρά λόγω κόστους. Τα PhysX ήταν η πόρτα που θα πέρναγα ώστε για ένα χρονικό διάσημα να είμαι πελάτης και των δύο και αν μελλοντικά το GT300 και πολύ περισσότερο οι mainstream κάρτες αποδεικνύονταν καλύτερες από τις ΑΤΙ θα μπορούσα να ξανά γίνω Nvidia only customer.

Πλέον μόνο αν κλείσει η AMD θα ξανά γίνω Nvidia customer. Μέχρι εδώ ήταν για μένα.

:slap:

Οι μόνοι που επηρεάζονται από αυτή την κίνηση είναι οι χρήστες καρτών nvidia....ποιανού η χρηστική αξία του προϊόντος (όπως και οι επιλογές του σαν καταναλωτής) υποβαθμίζονται?...

Μα θα σε νοιάξει αργά ή γρήγορα. Είτε το θέλεις, είτε όχι...πάρε ένα παράδειγμα αποτελέσματος καταναλωτών που δεν νοιάζονταν για τις πολιτικές των εταιριών...

http://ec.europa.eu/competition/sectors/ICT/intel_provisional_decision.pdf

Δεν καταλαβαίνω πως επηρεάζονται όσοι έχουν nvidia!

Δεν είδα καμμία υποβάθμιση, που το είδες?

Απλά στο ξεκόβει... αν έχεις Αti δεν έχεις physx.. Παει και τελείωσε ρε παιδί μου.. Που είναι το "νέο"?

Και όσο αφορά το δεύτερο κομμάτι, πάλι απλά είναι τα πράγματα, δεν θα δυσκολευτώ και ούτε θα στεναχωρηθώ αν η επόμενη κάρτα μου είναι ΑΤΙ, επειδή η nvidia ίσως πάρει την κάτω βόλτα ή αν της φάνε την "περουσία" τα δικαστήρια και δεν θα έχει να πληρώσει για physics ή τις εταιρείες παιχνιδιών

candyman... "Δεν είπε όμως ποτέ τότε πως και οι δύο κάρτες θα έπρεπε να είναι nvidia"

Xμ.. πονηρούλα η nvidia.. ούτε και το αντίθετο είπε όμως.. πλάκα έχει

Δεν καταλαβαίνω πως επηρεάζονται όσοι έχουν nvidia!

Δεν είδα καμμία υποβάθμιση, που το είδες?

Απλά στο ξεκόβει... αν έχεις Αti δεν έχεις physx.. Παει και τελείωσε ρε παιδί μου.. Που είναι το "νέο"?

Just proved my point, thanks...XD

Η πλάκα Βασίλη μου είναι το πως χρησιμοποιεί τα χρήματά της στο να επηρεάζει τα software houses. Μου κάνει εντύπωση που δεν σε ενοχλεί ότι επιλέγει τον εύκολο δρόμο ο οποίος δεν έχει να προσφέρει απολύτως τίποτα στο SLI σου με τις δύο GTX285, ίσως πάλι να μην σε ενοχλεί διότι με τέτοιο setup δεν έχεις και κάποια ανάγκη.

Προς το παρόν δεν με νοιάζει η κίνηση της nvidia, προφανώς θα με ένοιαζε αν είχα μόλις πάρει 5ΧΧΧ!! χαχαχα, αλλά απο κεί και πέρα μελλοντικά ελπίζω να μείνουνε τα πράγματα ως έχουν δηλαδή περισσότερα εφε φυσικής και τίποτε παραπάνο και να μην καταντήσουμε όπως στις κονσόλες που αναπτύσσονται τίτλοι μόνο για το μεν και το δε μηχάνημα, τότε θα έχουμε πρόβλημα.

Πάντως όταν τα ενεργοποιώ στο batman απο 40fps πέφτουν στα 2!! physX my ass!! :hehe:

Dante, μπορεί να υποβαθμίζεται (μάλλον χάνει κάποιες πωλήσεις εννοείς) η nvidia ως προιον και ως εταιρεία ? ΟΚ, οι χρήστες όμως?

Κάποιος που έχει 1, 2 ή τρείς nvidia τον νοιάζει? Υποβαθμίζεται? Αυτό εννοώ

"Η πλάκα Βασίλη μου είναι το πως χρησιμοποιεί τα χρήματά της στο να επηρεάζει τα software houses. Μου κάνει εντύπωση που δεν σε ενοχλεί ότι επιλέγει τον εύκολο δρόμο ο οποίος δεν έχει να προσφέρει απολύτως τίποτα στο SLI σου με τις δύο GTX285, ίσως πάλι να μην σε ενοχλεί διότι με τέτοιο setup δεν έχεις και κάποια ανάγκη."

Γιατί να με ενοχλήσει βρε Γιάννη? Δεν νιώθω αδικημένος ή "ριγμένος" ή υποβαθμισμένος ούτε ότι πέταξα τα λεφτά μου και σ'αυτο είναι καλή η nvidia.. και μιας και τα έσκασα μου αρέσει να βλέπω και τα physx και το σλόγκαν της nvidia στα παιχνίδια και την πολύ καλή υποστήριξη σε software.

Και επί του θέματος για να τελειώνω εδώ, σου λέει καθαρά... αν θες physx θα έχεις ΜΟΝΟ nvidia στο pc σου!

Πουλάω, δεν έχω ανάγκη, είμαι υπερόπτης, την έχω δει κάπως, είμαι σκληρός και αθέμιτος, είμαι "κακό" παιδί, πείτε το όπως θέλετε..

Σαν να σου λέει΄"όποιος γουστάρει"...

Αν ήταν αλλιώς τα πράγματα, δεν θα συμπεριφέροταν έτσι, και μεταξύ μας γουστάρω πολύ να κάνει κάτι ανάλογο η ATI και να την ζορίσει ή να βρεί ένα καλό "'όπλο" ρε παιδί μου.. Κάτι...

Έτσι γιατί της χρειάζεται ένα μάθημα της nvidia εδώ που τα λέμε, αλλά από που να το βρεί?....

Το πρόβλημα είναι ότι η Nvidia δεν απενεργοποιεί απλά τον ΔΙΚΟ της PHSYX Driver να σερβίρει με DATA ATI κάρτες, αλλά πληρώνει SOFTWARE Houses να ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΝ το Αντίπαλο HARDWARE να τρέξει κώδικα που έχει την δυνατότητα να τρέξει, και να κάνει ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ το παιχνίδι να δείχνει φτωχό σε ΑΤΙ....

Αυτό δηλώνει ΠΑΝΙΚΟ - ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ - ΑΣΕΒΕΙΑ στους κανόνες της αγοράς - ΑΠΡΕΠΕΙΑ, αλλά ΠΑΝΩ απ'όλα καταργεί και την ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ των κατασκευαστών παιχνιδιών που αργά ή γρήγορα θα πληρώσουν και οι ίδιοι τη μαμακία τους να δεχθούν να γίνουν μέρος του προβλήματος της Nvidia....

Kαι μη μου πείτε ότι κάνοντας Disable τα AA μέσα από τον ΚΩΔΙΚΑ του ΙΔΙΟΥ του GAME είναι προστασία του κώδικα PHSYX ?

Tέτοιες πρακτικές έχουν γίνει και στο παρελθόν και από άλλους, και το μόνο που κατάφεραν ήταν να χάσουν την αξιοπρέπειά τους, και στο ΤΕΛΟΣ να βάλουν ακόμη και ΛΟΥΚΕΤΟ....

Κρίμα...

Νόμιζα πως αυτή η ετερεία έχει μέλλον, αλλά μάλλον έχει ένα σύντομο παρόν ....:mad::rip:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.