Jump to content

Η nVIDIA απενεργοποιεί το PhysX εάν εντοπιστεί κάρτα γραφικών της ATi στο PC μας

dunkel_Stern

Recommended Posts

πραγματικά βαρέθηκα...

έτυχε και δουλευε το physx(έστω προβληματικά) οταν ειχες την ati σαν main card και "παλιούς" drivers.ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ UPDATE τους forceware και θα εισαι οπως ήσουν.

Θες δηλαδή η nvidia να σου επιδιωρθώσει τους προβληματικούς catalyst που ουσιαστηκα δεν ξερουν τί ειναι physx?Γίνεται αυτο?:suicide2:

τι προβληματικα κ βλακειες? δουλευουν με beta nvidia κ τελευταιους physx μια χαρα..

• Replies 333
  • Created
  • Last Reply
τι προβληματικα κ βλακειες? δουλευουν με beta nvidia κ τελευταιους physx μια χαρα..

για να καταλάβεις.. Αποτελέσματα 1 - 10 από περίπου 7.560.000 για catalyst problems λέει το google.αλλα όχι δεν ειναι προβληματικοί οι catalyst...τι λες τώρα?

το αντίστοιχο search για nvidia Αποτελέσματα 1 - 10 από περίπου 245.000 για forceware problems

νομίζω ειναι φανερό τι φταιει για ολα τα προβλήματα χρηστών ati...

ρε συ kbilly13...το τσαμπα πεθανε τι εννοεις?

για την 8800gt δεν πληρωσα? στον δρομο την βρηκα ή την εκλεψα απο πουθενα..?

Σαφως δεν εννοώ την 8800GT σου..

Έγραψα..

"Ενδιαφέρει την nvidia και την κάθε nvidia να έχει ο "αντίπαλος" τσάμπα και χωρίς κανένα κόπο αυτά που πλήρωσε και αυτά που διαφημίζει για να προωθήσει το προιον της?

Αν έκαναν συνεργασία και συμφωνούσαν και οι 2 εταιρείες ΟΚ, ή αν η ΑΤΙ πλήρωνε για τα δικαιώματα και πλήρωνε εξίσου και για την εξέλιξη κανενός game, ή "λάδωνε" ή πείτε το όπως θέλετε, τότε ίσως να αλλάζει το πράγμα, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε

Το τζάμπα πέθανε αν το έχετε καταλάβει..."

Και καταλάβετε το ρε παίδες! Δεν είναι dedicated physx card! Aπλό είναι

Είναι nvidia και θα δουλεψει ΚΑΙ έτσι, πάλι με nvidia όμως

Δικά της χωράφια είναι ότι θέλει σπέρνει, και ας τσαντίστηκε κάποια "μερίδα"

καραλολ ρε grathk...οτι να'ναι ρε φιλε...

τοτε κανε search nvidia problems και μετα ati problems...να δεις ποιος εχει τα ποιο πολλα!

...ειρωνικο ηταν...

καραλολ ρε grathk...οτι να'ναι ρε φιλε...

τοτε κανε search nvidia problems και μετα ati problems...να δεις ποιος εχει τα ποιο πολλα!

μην ξεχνάς οτι η nvidia εφτιαχνε και mobo αρα το search που λες δεν ειναι δίκαιο.

δοκίμασε catalyst problems και forceware problems ειναι πιό σωστος τροπος νομίζω:offtopic2: αλλα δοκίμασε το να δεις αποτελέσματα.

Γιάννη όπως κατάλαβες δεν βγάζει πουθενά

Εγώ βλέπω ότι μιας και τα phyxs τα cuda και όλες αυτές οι μλκιες πεστες όπως θες είναι χωράφι, κτήμα, δικαίωμα της nvidia, τα κάνει ότι θέλει και δεν τα "χαρίζει" - ΣΑΦΩΣ - πουθενά .. καλώς ή κακώς σου λέει no nvidia, no physics.. ή αλλιώς ΑΤΙ=no physx.. ΑΠΛΑ

ΑΣ ΜΗΝ σκοτιζόμαστε..

Γιάννη όπως κατάλαβες δεν βγάζει πουθενά

Εγώ βλέπω ότι μιας και τα phyxs τα cuda και όλες αυτές οι μλκιες πεστες όπως θες είναι χωράφι, κτήμα, δικαίωμα της nvidia, τα κάνει ότι θέλει και δεν τα "χαρίζει" - ΣΑΦΩΣ - πουθενά .. καλώς ή κακώς σου λέει no nvidia, no physics.. ή αλλιώς ΑΤΙ=no physx.. ΑΠΛΑ

ΑΣ ΜΗΝ σκοτιζόμαστε..

Ναι βρε, συζήτηση να γίνεται. Διάλογο κάνουμε όπου ο καθένας έχει και μια άποψη την οποία υποστηρίζει. Εγώ την δική μου και εσύ την λάθος :p :dance3:

...

Και καταλάβετε το ρε παίδες! Δεν είναι dedicated physx card! Aπλό είναι

Είναι nvidia και θα δουλεψει ΚΑΙ έτσι, πάλι με nvidia όμως

Δικά της χωράφια είναι ότι θέλει σπέρνει, και ας τσαντίστηκε κάποια "μερίδα"

διαφωνω καθετα με τη συλλογιστική σου... , αλλά συμφωνώ με το "αποτέλεσμα" σου.

οι nv vgas , ειναι αφενος 3D accelerators.. αφετερου... GPGPUs πλεον...(call me CUDA) και πουθενα δε διαφημιζεται οτι σαν GPGPU... πρεπει να εχεις και vga nv.. .Το CUDA μέσω του ΑΡΙ του , υποστηρίζει ενα κάρο εφαρμογές (μια εκ των οποιων και το Physx) με την κινηση αυτη , δεν κλειδώνει το CUDA σαν "εντολες" αλλά αποφασίζει να σου "πουλήσει" την "εφαρμογή" physx, έμμεσα μέσω των καρτών της nv -μεγεια της με χαρα της-. Αληθεια.. ποσοι απο σας ενοχλείστε , που το divx.. έχει (εστω και ΒΕΤΑ) SSE4.1 acceleration? και οχι 4Α? , οπως η ιντελ (και η καθε ιντελ) υποστηριζει(οικονομικα η με παροχή εργαλίων) την ενσωμάτωση συγκεκριμένων optimizations ωστε να τρεχουν προγραμματα πιο γρηγορα στους δικους της επεξεργαστες, έτσι και η nv κάνει το ιδιο. Περισσοτερο δηλαδη με ενοχλει η α-πραξια της AMD. ας ελπισω οτι εστω και χωρις physx τα περισσοτερα -αν οχι ολα- εφε του physx σιγα σιγα, θα διατεθούν μέσω openCL, εστω και με μειωμενες επιδοσεις.

Έγραψα..

"Ενδιαφέρει την nvidia και την κάθε nvidia να έχει ο "αντίπαλος" τσάμπα και χωρίς κανένα κόπο αυτά που πλήρωσε και αυτά που διαφημίζει για να προωθήσει το προιον της?

Δεν έχεις καταλάβει ούτε θες, ότι δεν έχει ο αντίπαλος της NVIDIA το προτέρημα να ενεργοποιεί τα PhysX στα παιχνίδια, αλλά ο απλός χρήστης και αγοραστής κάρτας NVIDIA.

Και να το ξαναπώ με πιο απλά λόγια. Αγοράζει κάποιος NVIDIA κάρτα, έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί PhysX; Αν πεις οτιδήποτε άλλο από ναι, τότε δεν αξίζει να το συζητάμε και καλό θα ήταν όλοι να σταματήσουν να ασχολούνται μαζί σου, για προφανείς λόγους.

Αν απάντησες ναι, έχει νόημα να συνεχίσεις να διαβάζεις το post μου.

Συνεχίζοντας λοιπόν, ένας απλός χρήστης, έχει αγοράσει μια κάρτα NVIDIA με τις δυνατότητες που αυτή προσφέρει (βλ. PhysX) και αγοράζει και μία κάρτα ATi. Επιλέγει να τρέχει στην δεύτερη (ATi) τα γραφικά και την πρώτη να τη χρησιμοποιεί για τα PhysX. Έχει το δικαίωμα; (αν πεις όχι ισχύει ότι είπα παραπάνω) Η απάντηση όμως είναι ναι.

Αλήθεια έχεις δει την ATi να διαφημίζει ότι παίζει PhysX; Όχι. Άρα η NVIDIA γράφει στα άγραφα της εσένα τον απλό αγοραστή. Την ATi την έχει γράψει προ πολλού.

Και καταλήγουμε τελικά σε άτομα σαν εσένα, που λένε "καλά κάνει η NVIDIA και έχει τέτοιες (μονοπωλειακές τακτικές) καλά κάνει και πληρώνει για να πετσοκοφτούν τα παιχνίδια, εγώ θα την αγοράσω γιατί την καταλαβαίνω σαν εταιρεία και εγώ το ίδιο θα έκανα" (το τονίζω αυτό, γιατί με την αντίδρασή σας μερικοί μας δείχνετε και πτυχές του χαρακτήρα σας και σας ευχαριστούμε γι' αυτό). Το αποτέλεσμα όμως είναι αν πετύχουν αυτές οι τακτικές της NVIDIA και κανείς δεν κάνει κάτι για να τη σταματήσει, η NVIDIA να παραμείνει στην κορυφή, κάποια στιγμή να εγκαταλείψει η ATi και τελικά να μείνει μόνο μία εταιρεία. Ξέρεις τι θα γίνει τότε; Δεν θα υπάρχει ανταγωνισμός, άρα και οι τιμές θα καθορίζονται από μία εταιρεία, η οποία φυσικά και θα βάζει ότι τιμές θέλει. Αλλά είπαμε και εσείς το ίδιο θα κάνατε. Άρα βοηθήστε την τώρα, δώστε της και τα λεφτά σας, για να σας τα πάρει μετά διπλά.

Στο χωριό μου, θα σου έλεγαν "σε πιάσανε κότσο".

Καλή συνέχεια :)

υγ: προσπάθησα να γίνω όσο πιο απλός και κατανοητός γίνεται, γιατί φαίνεται μιλάμε άλλη γλώσσα, έχουμε άλλη λογική

Δεν έχεις καταλάβει ούτε θες, ότι δεν έχει ο αντίπαλος της NVIDIA το προτέρημα να ενεργοποιεί τα PhysX στα παιχνίδια, αλλά ο απλός χρήστης και αγοραστής κάρτας NVIDIA.

Και να το ξαναπώ με πιο απλά λόγια. Αγοράζει κάποιος NVIDIA κάρτα, έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί PhysX; Αν πεις οτιδήποτε άλλο από ναι, τότε δεν αξίζει να το συζητάμε και καλό θα ήταν όλοι να σταματήσουν να ασχολούνται μαζί σου, για προφανείς λόγους.

Αν απάντησες ναι, έχει νόημα να συνεχίσεις να διαβάζεις το post μου.

Συνεχίζοντας λοιπόν, ένας απλός χρήστης, έχει αγοράσει μια κάρτα NVIDIA με τις δυνατότητες που αυτή προσφέρει (βλ. PhysX) και αγοράζει και μία κάρτα ATi. Επιλέγει να τρέχει στην δεύτερη (ATi) τα γραφικά και την πρώτη να τη χρησιμοποιεί για τα PhysX. Έχει το δικαίωμα; (αν πεις όχι ισχύει ότι είπα παραπάνω) Η απάντηση όμως είναι ναι.

Αλήθεια έχεις δει την ATi να διαφημίζει ότι παίζει PhysX; Όχι. Άρα η NVIDIA γράφει στα άγραφα της εσένα τον απλό αγοραστή. Την ATi την έχει γράψει προ πολλού.

Και καταλήγουμε τελικά σε άτομα σαν εσένα, που λένε "καλά κάνει η NVIDIA και έχει τέτοιες (μονοπωλειακές τακτικές) καλά κάνει και πληρώνει για να πετσοκοφτούν τα παιχνίδια, εγώ θα την αγοράσω γιατί την καταλαβαίνω σαν εταιρεία και εγώ το ίδιο θα έκανα" (το τονίζω αυτό, γιατί με την αντίδρασή σας μερικοί μας δείχνετε και πτυχές του χαρακτήρα σας και σας ευχαριστούμε γι' αυτό). Το αποτέλεσμα όμως είναι αν πετύχουν αυτές οι τακτικές της NVIDIA και κανείς δεν κάνει κάτι για να τη σταματήσει, η NVIDIA να παραμείνει στην κορυφή, κάποια στιγμή να εγκαταλείψει η ATi και τελικά να μείνει μόνο μία εταιρεία. Ξέρεις τι θα γίνει τότε; Δεν θα υπάρχει ανταγωνισμός, άρα και οι τιμές θα καθορίζονται από μία εταιρεία, η οποία φυσικά και θα βάζει ότι τιμές θέλει. Αλλά είπαμε και εσείς το ίδιο θα κάνατε. Άρα βοηθήστε την τώρα, δώστε της και τα λεφτά σας, για να σας τα πάρει μετά διπλά.

Στο χωριό μου, θα σου έλεγαν "σε πιάσανε κότσο".

Καλή συνέχεια :)

υγ: προσπάθησα να γίνω όσο πιο απλός και κατανοητός γίνεται, γιατί φαίνεται μιλάμε άλλη γλώσσα, έχουμε άλλη λογική

ως υπάρχουσα κατάσταση η nVidia δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με την καμια (σχεδόν) όμως όπως είπα πριν υπάρχουν και αλλα πράγματα πίσω

δες εδώ

Παιδια της nVidia,μια ερωτηση,ας πουμε οτι εχω μητρικη με 790GX (που εχω) και παιρνω μια gtx285 σαν κυρια vga για να εχω και physx (δεν θα εχω καμια αυτονομη ati καρτα μεσα) λογω ομως της μητρικης μου που εχει onboard ati 3300 παλι θα απενεργοποιηθουν τα physx.Παλι δικιο εχει η nvidia εκει?

Παιδια της nVidia,μια ερωτηση,ας πουμε οτι εχω μητρικη με 790GX (που εχω) και παιρνω μια gtx285 σαν κυρια vga για να εχω και physx (δεν θα εχω καμια αυτονομη ati καρτα μεσα) λογω ομως της μητρικης μου που εχει onboard ati 3300 παλι θα απενεργοποιηθουν τα physx.Παλι δικιο εχει η nvidia εκει?

...nVIDIA την GPU acceleration στο PhysX με κάρτες γραφικών της εταιρείας, ενόσω βρίσκεται κάρτα γραφικών άλλης εταιρείας στο PC, η οποία αναλαμβάνει την αναπαράσταση των γραφικών...

με λίγα λόγια άμα έχεις την ati ως MAIN τότε ΝΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΑ PHYSX!

διαβάζετε λίγο ρε παιδιά.. μην πηγαίνετε στο τελευταίο post και απαντάτε

δεν το παρακολούθησα όλο αλλά αυτό θα γίνει αν μπεις με την ati σαν main κ θες να βάλεις την gtx285 σα physx, που είναι κ παράλογο έτσι κ αλλιώς... αν βάλεις απλα τη 285 δεν έχεις κάποιο περιορισμό...

εγώ νομίζω το κάνει για να περιορίσει τους κατόχους nvidia να αναβαθμίσουν πάλι σε nvidia... ύπουλο μεν, "λογικό" δε...

κ δε ξέρω κ πόσα resources χρειάζεται για να κάνει support για απροβλημάτιστη συνεργασία των 2 καρτών...

'Ολες οι onboard vga's μπορουν να απενεργοποιηθουν απο bios,οπότε θα έχεις physx με την 285gtx αν κλείσεις την onboard.

Μπορεις ομως να βάλεις και μια ati και να κανεις hybrid crossfire που υποστηρίζεται απο το chipset σου.Δεν θα εχεις physx φυσικά αλλά αυτο ειναι δικαίωμα σου,και θα κερδίσεις λίγες παραπάνω επιδόσεις απτο να είχες σκέτη μια καρτα της ati απάνω στην mobo.

σε λίγο η Nvidia τι άλλο θα κοιτάει στο κουτί μας να δει αν υπάρχει πέρα από κάρτα γραφικών ATI? κάρτα ήχου από την Creative? LAN από την Realtek? RAM από την Kingston? DVDRW από την LG και πάει λέγοντας; Τι θα απενεργοποιεί τότε.... δικαίως?

Το είπε μια χαρά ο άνθρωπος. Το να τρέχουν μόνο οι κάρτες nvidia physx είναι θεμιτό. Το να απενεργοποιείς όμως το προιόν σου αν εντοπίσεις στο σύστημα προιόν άλλης εταιρείας , είναι αθέμιτο, αντιανταγωνιστηκό.

όποιος είπε ότι δεν πουλάει dedicated physx card είναι πλήρως λάθος. το physx είναι Cuda εφαρμογή και όλες οι κάρτες nvidia πωλούνται και σαν cuda processors. To λέει και στο όνομά τους. αυτή είναι η στρατηγηκή της nvidia πάει να κάνει τα gpu της από graphics processing units σε Data processing Units. Στοχεύει στο μέλλον να τρέξει λειτουργικό πάνω τους (windows klp). και τότε τι θα γίνει? ποιά προιόντα θα απαγορεύονται?

Η όλη ιστορία είναι κακό προηγούμενο.

Αν η nvidia είχε ποσοστό επιπέδου 70 % που είχε παλιά στην αγορά θα ήταν σίγουρα διωκόμενη (βλέπε microsoft ==> internet explorer case).

καταλάβαμε τί συμβαίνει, δε χρειάζονται ψεύτικες φραστικές υπερβολές για να θυμώσει κανένας παραπάνω...

τα ελληνικά τα κατακρεουργείτε για να βγάλετε το δικό σας... το "απενεργοποιείς όμως το προιόν σου αν εντοπίσεις στο σύστημα προιόν άλλης εταιρείας" είναι ασαφές όσο δεν πάει... δεν κάνει search κ αν βρει ati σου κλείνει το physx... το ότι η ati θα είναι main κάρτα στο σύστημα, με περασμένους catalyst δεν είναι απλά "εντοπίσει ati"... oι physx εντολές καλώς οι κακώς πέρασαν μέσα στους forceware drivers, οι nvidia δεν είναι dedicated physx όπως ήταν παλιά η ageia physx card... ή μάλλον είναι υπό προυποθέσεις... έχεις nvidia κάρτα κ ο nvidia driver βλέπει τη 2η nvidia καρτούλα κ σου δίνει το option...

το physx είναι Cuda εφαρμογή και όλες οι κάρτες nvidia πωλούνται και σαν cuda processors.

ωραίο ακούγεται αλλά δεν είναι έτσι... ισχύει η από πάνω προϋπόθεση... τουλάχιστον για την ώρα...

δεν είναι απόλυτα ηθικό αλλα στα πλαίσια της αγοράς είναι λογικό...

Ας υποθέσουμε οτι η ATi δεν είχε το crossfire, και κάποιος κατάφερνε να κάνει 2 κάρτες μια ATi και μια Nvidia να δουλέψουν σε SLI. Έβγαινε μετά η Nvidia και το απαγόρευε τι θα λέγατε? αθέμιτος ανταγωνισμός και πράσινα άλογα? "Μα αφού το κουτί απ έξω μάστορα λεει για SLI!!! αλλά δεν διευκρινίζει οτι δεν μπορείς να βάλεις και ATi κάρτα πάνω όμως!!!??? OMG!!! :hehe:

καταλάβαμε τί συμβαίνει, δε χρειάζονται ψεύτικες φραστικές υπερβολές για να θυμώσει κανένας παραπάνω...

τα ελληνικά τα κατακρεουργείτε για να βγάλετε το δικό σας... το "απενεργοποιείς όμως το προιόν σου αν εντοπίσεις στο σύστημα προιόν άλλης εταιρείας" είναι ασαφές όσο δεν πάει... δεν κάνει search κ αν βρει ati σου κλείνει το physx... το ότι η ati θα είναι main κάρτα στο σύστημα, με περασμένους catalyst δεν είναι απλά "εντοπίσει ati"... oι physx εντολές καλώς οι κακώς πέρασαν μέσα στους forceware drivers, οι nvidia δεν είναι dedicated physx όπως ήταν παλιά η ageia physx card... ή μάλλον είναι υπό προυποθέσεις... έχεις nvidia κάρτα κ ο nvidia driver βλέπει τη 2η nvidia καρτούλα κ σου δίνει το option...

ωραίο ακούγεται αλλά δεν είναι έτσι... ισχύει η από πάνω προϋπόθεση... τουλάχιστον για την ώρα...

δεν είναι απόλυτα ηθικό αλλα στα πλαίσια της αγοράς είναι λογικό...

ok στα ελληνικά με την μετάφραση το παρερμηνεύεται. τότε διαβάστε αυτό το απόσπασμα από το original κείμενο της απάντησης από την nVidia

...NVIDIA will not support GPU accelerated Physx with NVIDIA GPUs while GPU rendering is happening on non- NVIDIA GPUs...

link

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.