TifoziF1 Οκτώβριος 8, 2009 #321 Οκτώβριος 8, 2009 Θα μπορούσα να πω εδώ πως επίσης κέρδισε ισοβίως με αυτή την κίνηση όσους ήταν ήδη πελάτες της. Διότι υπάρχει κάτι σημαντικό που μας διαφεύγει... Η Nvidia έδωσε το CUDA σε πελάτες της, που πολλοί από αυτούς είχαν ήδη αγοράσει τις κάρτες. Ξαφνικά δηλαδή εκεί που υπήρχε ένα συγκεκριμένο status quo, ξαφνικά μας έδωσε την δυνατότητα να κάνουμε encoding σε 30-35 λεπτά μια ολόκληρη ταινία σε SD ενώ μέχρι τότε το κάναμε με τη cpu, μας έδωσε τα PhysX (το πόσο καλά αξιοποιείται είναι άλλο θέμα), μας έδωσε GPU acceleration στο Folding@Home (πολύ έξυπνο marketing εκεί από την nvidia παρεπιπτόντως, η ατάκα "We want to beat cancer" είχε -ας μου επιτραπεί η έκφραση- γράψει ιστορία στο Nvidia conference το 2008), και γενικά μας έδωσε ένα feature αρκετά σημαντικό κατά την άποψη μου με τους Forceware 180. Αυτό σαν κίνηση έδωσε πολλούς πόντους για την nvidia στα μάτια των πελατών της και δημιούργησε μια δυνατή αγοραστική "βάση" που ίσως να παγιώσει ένα σημαντικό ποσοστό της εταιρία στην αγορά.Sorry για το offtopic αλλά μερικά πράγματα πρέπει να μένουν΄ Scripta Manent, Verba Volant.Εμένα με "έδιωξε" παρόλο που έχω αγοράσει 10-15 nV cards (από εποχή ΤΝΤ) ενώ μόλις 2-3 ΑΤΙ. Τα "κλειδώματα" εκεί που την παίρνει, και όχι σε όσους έχουν πληρώσει προϊόντα της. Να συμπληρώσω ότι η nV μας έδωσε ακόμα: DX10 αντί για DX10.1, φορητούς με 80-90βαθμους idle, κάρτες του +500άρικου, ίδιες κάρτες με 3-4 διαφορετικά ονόματα, μη δυνατότητα SLI σε hardware που ΜΠΟΡΟΥΣΕ να τρέξει SLI, αξέχαστα ξενύχτια με 775 (και ακριβές) μητρικές της...Αλλά όλα αυτά δεν έχουν σημασία ανήκουν στο παρελθόν και οδηγούν την nV στην απομόνωση. Και λυπάμαι που δεν μπορώ (οικονομικά) να αλλάξω την 8800GTS 512 με κάτι καλύτερο βάζοντάς την σαν 2η να τρέχει όπου χρειάζεται (cuda, physx, opencl). Αλλά ακόμα και έτσι, δεν ανεβάζει η nV πωλήσεις μιας και βάζοντας μια 2η φθηνή και μτχ 8800/9800/GTS250 έτσι ώστε η μία να αναλάβει γραφικά και η άλλη τα υπόλοιπα (ειπαμε sli σε Intel παλιότερο από P55 δεν γίνεται, είναι hardware περιορισμός - ειρωνία) μου δημιουργείτε η απορία : Πότε θα σταματήσει να υποστηρίζει το CUDA/PhysX/... στις παλιές κάρτες της ώστε να σπρώξει για αγορά νέων ? Μήπως τα "καλούδια" της - "δωράκια" της στο μέλλον αποκτήσουν κώδικα του στυλ if card < GTS360 then call slow-me-down() ? Το ίδιο ανήθικο δεν είναι με το if primary-card <> nVidia-made then dont-runt-what-customer-paid() που έχει τώρα στον driver/κώδικά της ? enough.-
goku_dbz Οκτώβριος 9, 2009 #322 Οκτώβριος 9, 2009 Θα μπορούσα να πω εδώ πως επίσης ίσως να κέρδισε ισοβίως με αυτή την κίνηση όσους ήταν ήδη πελάτες της. Διότι υπάρχει κάτι σημαντικό που μας διαφεύγει... Η Nvidia έδωσε το CUDA (αναφέρομαι γενικά στο CUDA καθώς θεωρώ το PhysX κομμάτι αυτού) σε πελάτες της, που πολλοί από αυτούς είχαν ήδη αγοράσει τις κάρτες. Ξαφνικά δηλαδή εκεί που υπήρχε ένα συγκεκριμένο status quo, ξαφνικά μας έδωσε την δυνατότητα να κάνουμε encoding σε 30-35 λεπτά μια ολόκληρη ταινία σε SD ενώ μέχρι τότε το κάναμε με τη cpu, μας έδωσε τα PhysX (το πόσο καλά αξιοποιείται είναι άλλο θέμα), μας έδωσε GPU acceleration στο Folding@Home (πολύ έξυπνο marketing εκεί από την nvidia παρεπιπτόντως, η ατάκα "We want to beat cancer" είχε -ας μου επιτραπεί η έκφραση- γράψει ιστορία στο Nvidia conference το 2008), και γενικά μας έδωσε ένα feature αρκετά σημαντικό κατά την άποψη μου με τους Forceware 180. Αυτό σαν κίνηση έδωσε πολλούς πόντους για την nvidia στα μάτια των πελατών της και δημιούργησε μια δυνατή αγοραστική "βάση" που ίσως να παγιώσει πολύ δυναμικά ένα σημαντικό ποσοστό της εταιρίας στην αγορά.δεν νομιζω πως παγιωσε τους ηδη "πελατες" της με αυτη την κινηση...παγιωση, καθως και ελξη κατοχων Ati, θα κανει αν, ας πουμε, βγαλει καρτα ιση ή καλυτερη της 5870 με PhysX κτλ και σε χαμηλοτερη τιμη! Εκει δεν νομιζω να υπαρχει καποιος που να μην την παρει επειδη ειναι φανατικος atiακιας! δηλαδη (σε ενα υποθετικο παραδειγμα) αν η ατι εβγαζε μια χ καρτα στα 300Ε και ειχε καλυτερες επιδοσεις απο την ναυαρχιδα της nvidia (στα 450E) εσυ θα επαιρνες την δευτερη για τα PhysX??? (και οι 2 ας πουμε οτι ειναι dx11)
Candyman Οκτώβριος 9, 2009 #323 Οκτώβριος 9, 2009 δεν νομιζω πως παγιωσε τους ηδη "πελατες" της με αυτη την κινηση...παγιωση, καθως και ελξη κατοχων Ati, θα κανει αν, ας πουμε, βγαλει καρτα ιση ή καλυτερη της 5870 με PhysX κτλ και σε χαμηλοτερη τιμη! Εκει δεν νομιζω να υπαρχει καποιος που να μην την παρει επειδη ειναι φανατικος atiακιας!Τελικά μάλλον έχω πρόβλημα έκφρασης του γραπτού λόγου δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι κανείς δεν καταλαβαίνει τι λέω.Αντε να το κάνω πενηνταράκια...Όταν είχα τις 9600gt δεν τις είχα αγοράσει για το CUDA καθώς ΔΕΝ υπήρχε ακόμα. Όταν με το καλό βγήκε, ξαφνικά βρέθηκα με ένα έξτρα feature το οποίο ΔΕΝ είχα πληρώσει (δεν ήταν δυνατόν να είχα πληρώσει γι' αυτο καθώς η nvidia δεν είχε κάνει implementation στους drivers). Λες να μου.. κακοφάνηκε η κίνηση; Λες να είπα "α δεν ξαναπαίρνω nvidia γιατί είναι απατεώνες"; Η μήπως ήμουν ο μοναδικός άνθρωπος στον πλανήτη που του έτυχε και χαιρόμουν μονάχος μου λες; Get the point?δηλαδη (σε ενα υποθετικο παραδειγμα) αν η ατι εβγαζε μια χ καρτα στα 300Ε και ειχε καλυτερες επιδοσεις απο την ναυαρχιδα της nvidia (στα 450E) εσυ θα επαιρνες την δευτερη για τα PhysX??? (και οι 2 ας πουμε οτι ειναι dx11)Μη ρεαλιστικό παράδειγμα... Δεν υπάρχει ούτε θυμάμαι να υπήρξε κάρτα της nvidia με 50% μεγαλύτερη τιμή και ίδιες επιδόσεις με αντίστοιχη ΑΤi. Ούτε με τις 48xx δεν έγινε ποτέ αυτό. Η πραγματικότητα είναι ότι οι nvidia είναι πάντα λίγο πιο ακριβές από τις ATi αντίστοιχων επιδόσεων αλλά όχι στο βαθμό που παρουσιάζεται εκτός ίσως από κάποια ultra high end μοντέλα. Δεν μπορώ να απαντήσω περισσότερο σοβαρά στο post σου γιατί αυτά που γράφεις στο 2ο σκέλος νομίζω είναι απλά κινδυνολογίες.Αυτά όπως πάντα είναι προσωπικές εκτιμήσεις.
goku_dbz Οκτώβριος 9, 2009 #324 Οκτώβριος 9, 2009 ε τωρα νομιζω πως δεν θες να αποδεχτεις τα δεδομενα:gtx 285...270Ε4890......150Εη 285 ειναι 80%!!!!!!!!!! πιο ακριβη απο την 4890...η 285 ειναι γενικως λιγο πιο γρηγορη αλλα δεν το λες οτι εχουν καμια τεραστια διαφορα σε fps( υπαρχουν παιχνιδια που η 4890 ειναι καλυτερη...)υγ: οσο αφορα τα physx, εσυ(και πολλοι αλλοι) φανηκατε τυχεροι που σας ηρθαν δωρεαν αλλα πλεον οσοι αγοραζουν nvidia δεν παιρνουν physx ως δωρεαν feature...το πληρωνουν! ειτε το θελουμε ειτε οχι, ως καταναλωτες, πρεπει να το αγορασουμε αν θελουμε nvidia καρτα...οπως ειπαν και αλλα παιδια σε αυτο καθως και σε αλλα φορουμς "η nvidia ειναι εταιρια και καλα κανει να κοιταζει το συμφερον της=$$$$" νομιζεις εδωσε τοσα $ στο physx για να το δινει δωρεαν???
ManolisX Οκτώβριος 9, 2009 #325 Οκτώβριος 9, 2009 Σε καμια περιπτωση η 4890 δεν ειναι καλυτερη απο την 285...η 4890 παιζει στην κατηγορια της 275..!
Candyman Οκτώβριος 9, 2009 #326 Οκτώβριος 9, 2009 ε τωρα νομιζω πως δεν θες να αποδεχτεις τα δεδομενα:gtx 285...270Ε4890......150Εη 285 ειναι 80%!!!!!!!!!! πιο ακριβη απο την 4890...η 285 ειναι γενικως λιγο πιο γρηγορη αλλα δεν το λες οτι εχουν καμια τεραστια διαφορα σε fps( υπαρχουν παιχνιδια που η 4890 ειναι καλυτερη...)Όταν βγήκε η 4890 δεν κόστιζε τόσο! το 150άρι έγινε μετά το launch των 58xx, έτσι; Όταν βγήκε έκανε 220-250 ευρώ, όταν η 285 κόστιζε περίπου 300-320 αν δεν απατώμαι (launch price είχε 360-380 ευρώ). Να μην λέμε ότι θέλουμε...
goku_dbz Οκτώβριος 9, 2009 #327 Οκτώβριος 9, 2009 Μη ρεαλιστικό παράδειγμα... Δεν υπάρχει ούτε θυμάμαι να υπήρξε κάρτα της nvidia με 50% μεγαλύτερη τιμή και ίδιες επιδόσεις με αντίστοιχη ΑΤi. Ούτε με τις 48xx δεν έγινε ποτέ αυτό. Η πραγματικότητα είναι ότι οι nvidia είναι πάντα λίγο πιο ακριβές από τις ATi αντίστοιχων επιδόσεων αλλά όχι στο βαθμό που παρουσιάζεται εκτός ίσως από κάποια ultra high end μοντέλα.μα εγω σε αυτο απανταω...υπαρχει nvidia καρτα με λιγο καλυτερες επιδοσεις 80% πιο ακριβη!και εξαλλου αν παρουμε τα launch prices...220 vs 360 ηταν παλι 65% ακριβοτερη...@ManolisX : δεν ειπα οτι ειναι καλυτερη η 4890...απλα οτι η 285 ειναι λιγο καλυτερη...τοσο που να μην δικαιολογει σε καμια περιπτωση την τεραστια διαφορα σε τιμη!
Candyman Οκτώβριος 9, 2009 #328 Οκτώβριος 9, 2009 μα εγω σε αυτο απανταω...υπαρχει nvidia καρτα με λιγο καλυτερες επιδοσεις 80% πιο ακριβη!και εξαλλου αν παρουμε τα launch prices...220 vs 360 ηταν παλι 65% ακριβοτερη...Πιάνεις το minimum και το maximum των διαφορών. Επίσης μην πιάνεις τα launch price της nvidia και της ATi δεν γίνανε μαζί. Δες τις τιμές την δεδομένη στιγμή που λέω.Πιάσε το μέσο όρο 235 vs 320. Eίναι 35% διαφορά. Και μιλάμε και για ένα 15-20% καλύτερες επιδόσεις της nvidia. Είδες πως ψαλιδίστηκε η διαφορά τώρα;
yanni Οκτώβριος 9, 2009 #329 Οκτώβριος 9, 2009 Το κανονικό είναι να μετράμε τις σημερινές τιμές όπως θα κάνουμε και σε έναν μήνα που θα έχουν πέσει οι τιμές στο NVidia στρατόπεδο.
goku_dbz Οκτώβριος 9, 2009 #330 Οκτώβριος 9, 2009 ποιο μινιμουμ και μαξιμουμ? τα μινιμουμ πηρα και για τις 2!!!παραθετω το ποστ σου:Όταν βγήκε η 4890 δεν κόστιζε τόσο! το 150άρι έγινε μετά το launch των 58xx, έτσι; Όταν βγήκε έκανε 220-250 ευρώ, όταν η 285 κόστιζε περίπου 300-320 αν δεν απατώμαι (launch price είχε 360-380 ευρώ). Να μην λέμε ότι θέλουμε...ή αν θες μεσο ορο...235 vs 370! ~60% διαφορα!οπως και να χει...ο καταναλωτης ειναι ο τελικος κριτης και οπως δειχνουν και οι πωλησεις η nvidia χανει συνεχως εδαφος! και για να το ξεκαθαρισουμε: δεν γραφω ως ατι-ακιας αλλα ως καταναλωτης...εσυ σημερα θα αγοραζες gtx 285 στα 270Ε???
Candyman Οκτώβριος 9, 2009 #331 Οκτώβριος 9, 2009 Το κανονικό είναι να μετράμε τις σημερινές τιμές όπως θα κάνουμε και σε έναν μήνα που θα έχουν πέσει οι τιμές στο NVidia στρατόπεδο. Ναι, εκτός αν υπάρχει συγκυρία. Δεν είναι και η δύο εταιρίες σε ίδια γενιά gpu. Ελάχιστα πριν ένα-δύο μήνες η 4890 δεν έκανε 150 αλλά 220 από όσο θυμάμαι. Και σε ένα-δυό μήνες που θα έχουμε (αισίως) τα πρώτα gt300 να δείτε που θα πάνε οι τωρινές GTX2xx. οπως και να χει...ο καταναλωτης ειναι ο τελικος κριτης και οπως δειχνουν και οι πωλησεις η nvidia χανει συνεχως εδαφος! και για να το ξεκαθαρισουμε: δεν γραφω ως ατι-ακιας αλλα ως καταναλωτης...εσυ σημερα θα αγοραζες gtx 285 στα 270Ε??? Άσε με εμένα.. Εγώ είμαι άλλη ιστορία. Τις 260 τις πήρα πριν 3-4 μήνες 230 ευρώ και τις δύο.
stathid90 Οκτώβριος 9, 2009 #332 Οκτώβριος 9, 2009 για να σας λύσω το θέμα τις διαφοράς των επιδόσεων http://www.tomshardware.com/charts/gaming-graphics-cards-charts-2009-high-quality/compare,1468.html?prod[2662]=on∏[2702]=on[στο the last remnant η διαφορά είναι τεράστια σε nvidia και ati κάρτες :S ποτέ δεν κατάλαβα το γιατί]
kbilly13 Οκτώβριος 9, 2009 #333 Οκτώβριος 9, 2009 Αν μπορούσαμε όλοι απλά να καταλάβουμε ότι δεν σκέφτονται όλοι το ίδιο και δεν έχουν όλοι τις ίδιες απόψεις - αλλιώς θα υπήρχε μόνο μία εταιρεία, έτσι δεν είναι? - και πιο πολύ ακόμα να αναγνωρίσουμε στον άλλον το δικαίωμα να έχει διαφορετική άποψη, θα ήταν πολύ καλύτερα... Ειρωνίες, ακρότητες, προσωπικές "επιθέσεις", υπάρχει λόγος να υπάρχουν μεταξύ μας?Οι εταιρείες ας κάνουν ότι θέλουν! Παίζουν το "παιχνίδι" τους και αυτές, και καλό θα είναι να συνεχίσει να υπάρχει ανταγωνισμός και να μας δίνουν επιλογές..Ο καθένας θα κρίνει και θα επιλέξει..και το τι θα κάνει ο καθένας με τα χρήματα του, άσχετα με το ποια κάρτα συμφέρει ή "δεν συμφέρει", είναι δικαίωμα του και μόνο!Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να κρίνουμε - έστω και έμμεσα - τις επιλογές των άλλωνΣεβασμός λοιπόν.. ειδικά μεταξύ μας
ΝTG Οκτώβριος 9, 2009 #334 Οκτώβριος 9, 2009 ετσι για την ιστορια παντως...πριν απο ενα-δυο μηνες επαιζε στο πλαισιο η albatron 4890 sta 175E..και ειχε προσφορα την connect3d 4890 στα 185...(την οποια πηρα ..,για αυτο και τα θυμαμαι).Αν δεν απατωμαι εκεινη την περιοδο πρεπει να ειχαν ελαχιστα κατω απο 300 οι πιο φτηνες..285gtx. Οποτε η διαφορα παλι ανεβαινει πανω απο 50%...και πλησιαζει και το 60%..αλλα τες-πα..δεν ειναι και οτι καλυτερο να παιζουμε με τα νουμερα.Το μονο όπλο της ΑΤΙ για ανταποκριση απο τους καταναλωτες ειναι οι φτηνες τιμες της.Ναι ,θα πεσουν οι τιμες της 285gtx μολις ερθει το gt300 αλλα θα πεσει απο τα 300Ε στα 220Ε η 5870 και καπου στα 150-160 η 5850....και εκεινη την περιοδο θα βγει η 5890.Το ιδιο εργο δεν ειδαμε και περυσι?Οποτε ποια η διαφορα?back to....physx?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.