Jump to content

Η nVIDIA απενεργοποιεί το PhysX εάν εντοπιστεί κάρτα γραφικών της ATi στο PC μας

dunkel_Stern

Recommended Posts

• Replies 333
  • Created
  • Last Reply
Ε???????????

εγω δλδ πως επαιζα batman με physx driver εκδοση 8.00xxx και δεν εχω προβλημα?

αν εχεις οντως κατι ουσιωδες να πεις,καντο.

Τωρα δεν ειμαστε εδω να παιζουμε την κολοκυθια.

Και με τους drivers 170.50 θα το παιζεις.Γιατι δεν το κανεις?

Συντομα καποιο γκεημ θα βγει και δεν θα παιζει με τους 8.00.ΞΞΞ

Συντομα καποιο γκεημ θα βγει και δεν θα παιζει με τους 8.00.ΞΞΞ

...ακόμα και αν ουσιαστικά δεν δεν έχει ανάγκη νεώτερους.

ένταξη το παραδέχομαι...

Θα πω την αλήθεια!

Είμαι ο ιδιοκτητης την nVidia! σταματήστε να μου δυσφημίζεται την εταιρία μου παλιό ατακιδες!

δεν φτάνει που διάλεξα για την εταιρία μου ένα χρώμα που να δίνει και κοινωνικά μηνύματα.

τα physX τα απενεργοποίησα γιατί η ati τρώει που τρώει ρεύμα, να μην τρώμε και εμείς

(153 τέτοια σπαμαρισματα να κάνω και φτάνω τα 500 μηνύματα ΧΩΡEΕΙ!)

Nephelim Έχουμε βγει εκτος θεματος νομιζω.

Πιο απλα για να καταλαβεις,η physx λειτουργία της nvidia με κύρια καρτα ATI ειναι προβληματική.Γιατί?Γιατι η ati απλα δεν υποστηρίζει physx.H nvidia μην θελωντας να εχει κακο image με fatal errors στα games με physx σου λεει δεν υποστηρίζεται.Τελος.Αν θες να λειτουργήσει σωστά βάλτο οπως πρέπει.Και μην μου πεις οτι δεν ηταν προβληματική η λειτουργία Physx πριν την αλλαγή αυτη γιατι ήταν.

Παιξε unreal 3 με 1st vga ati και 2nd vga nvidia με τους παλιούς drivers και αν δεν σου βγαλει fatal errors......

Παρακολουθω το θεμα απο την αρχη..2-3 πραγματα που εχουν πει καποια παιδια τα λενε ολα.οσοι τα αμφισβητουν νομιζω οτι απλα δεν θελουν να καταλαβουν και θελουν να δικαιολογησουν τα 100Ε παραπανω που εδωσαν για να παρουν ιδια αποδοση με μια ΑΤί.Τα επαναλαμβανω αυτα τα 2-3 για να μην τα ξεχναμε:

Δεν θελουμε οι ΑΤί μας να παιζουν physX.Οι nv θα τα κανουν αλλα χωρις αυτο να μας απαγορευει να εχουμε την ΑΤί μας στο πισι.και εξαλλου η κινηση αυτη δεν χτυπαει μονο τις ΑΤί αλλα και την ιδια την nv καθως αν καποιος ειχε ΑΤί,μπορουσε να παρει μια nv για 2η,αποκλειστικα για τα physX.ετσι βγαινουν ουσιαστικα και οι 2 κερδισμενοι.με την κινηση που εκαναν τωρα,σιγα μην παει αυτος που εχει ΑΤί τωρα μια nv και να πεταξει την καρτα που χει τωρα...ειδικα αν εχει μια 48Χ0 ποιος ο λογος να το κανει,αφου για να παρει καλυτερη καρτα απο nv μερια,πρεπει να σκασει απο 180Ε και πανω,αν δεν κανω λαθος...

Edit:και κανεις ποτε δεν ειπε να βελτιστοποιησουν το physX με τους catalyst.απλα να δουλευει χωρις προβληματα με την nv σαν 2η καρτα.μπορει καποιος να γουσταρει να χει της SiS την onboard για 1η καρτα(δεν ξερω αν γινεται βεβαια αλλα λεμε τωρα).θα του το απαγορεψει και αυτο η nv?

Nephelim Έχουμε βγει εκτος θεματος νομιζω.

Πιο απλα για να καταλαβεις,η physx λειτουργία της nvidia με κύρια καρτα ATI ειναι προβληματική.Γιατί?Γιατι η ati απλα δεν υποστηρίζει physx.H nvidia μην θελωντας να εχει κακο image με fatal errors στα games με physx σου λεει δεν υποστηρίζεται.Τελος.Αν θες να λειτουργήσει σωστά βάλτο οπως πρέπει.Και μην μου πεις οτι δεν ηταν προβληματική η λειτουργία Physx πριν την αλλαγή αυτη γιατι ήταν.

Παιξε unreal 3 με 1st vga ati και 2nd vga nvidia με τους παλιούς drivers και αν δεν σου βγαλει fatal errors......

A γιαυτό σας κλείδωσε τις κάρτες...νταξ τότε, το συμφέρον σας κοίταγε...

Φυσικά και δεν κοιταζει το συμφέρον μας.Με το δικό της ασχολείται όπως όλες οι εταιρίες.Αλλιως θα μοιράζανε vga στον κόσμο δωρεάν..

Και για να μην λετε οτι η AMD σας αναγκαζει να αλλαζετε καρτες αφου δεν "υποστηριζει" το sli,δειτε και αυτο...

http://xdevs.com/e107_plugins/content/content.php?content.30

το βαζω,γιατι ειδα απαντησεις που ειχαν την λογικη,οτι αφου ολο και καποιος θα βγαλει πειραγμενους drivers τι σας νοιαζει.

Και για να μην λετε οτι η AMD σας αναγκαζει να αλλαζετε καρτες αφου δεν "υποστηριζει" το sli,δειτε και αυτο...

http://xdevs.com/e107_plugins/content/content.php?content.30

το βαζω,γιατι ειδα απαντησεις που ειχαν την λογικη,οτι αφου ολο και καποιος θα βγαλει πειραγμενους drivers τι σας νοιαζει.

Το παραπάνω(η AMD μας αναγκαζει να αλλαζουμε καρτες αφου δεν "υποστηριζει" το sli) το ανέφερα με την ίδια "λογική" του οτι δεν παιζει το physx πια σε ati/nvidia combo.

fix πάντα βγαίνουν,μεράκι και θέληση να υπάρχει απο εμάς.Νάναι καλα οι power users!

Οταν καποιος ειναι κάτοχος nvidia μπορεί να ενεργοποιησει το physx απο τα properties της nvidia...

το ειπες και μονος σου;)

Τα έχετε παρεξηγήσει λίγο οι "κόκκινοι" μου φαίνεται και παρεκτρέπεστε..

Κατ'αρχήν ποιος είπε ότι είναι απαραίτητη η δεύτερη κάρτα για physx ή cuda γενικότερα ή ξέρω γω τι?

Και με μία nvidia ή SLI τα έχεις αυτά - ΑΝ, και τονίζω ΑΝ, θες βάζεις άλλη μία έστω και υποδεέστερη έτσι ώστε με λίγο ακόμα κόστος να έχεις καλύτερη επίδοση σε ΜΕΡΙΚΑ παιχνίδια, και δεν σε ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ κανένας όμως! Τα έχεις ούτως ή άλλως..

Της πέφτει λόγος της ΑΤΙ ώς εδώ? ΟΧΙ βέβαια..

Από και ως που ξαφνικά νοιαστήκατε όλοι?

Ενδιαφέρει την nvidia και την κάθε nvidia να έχει ο "αντίπαλος" τσάμπα και χωρίς κανένα κόπο αυτά που πλήρωσε και αυτά που διαφημίζει για να προωθήσει το προιον της?

ΔΕΝ πουλάει dedicated physx card... πουλάει ΚΑΡΤΕΣ ΓΡΑΦΙΚΩΝ με ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΗ αυτή τη δυνατότητα...με το ζόρι δηλαδή?

Και Πολύ απλά ΔΕΝ ΤΗΝ ΝΟΙΑΖΕΙ να παίξουν physx με κανένα τρόπο στην ATI, ΤΟΣΟ δύσκολο είναι να το καταλάβει κανείς? Έλεος

Αν έκαναν συνεργασία και συμφωνούσαν και οι 2 εταιρείες ΟΚ, ή αν η ΑΤΙ πλήρωνε για τα δικαιώματα και πλήρωνε εξίσου και για την εξέλιξη κανενός game, ή "λάδωνε" ή πείτε το όπως θέλετε, τότε ίσως να αλλάζει το πράγμα, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε

Το τζάμπα πέθανε αν το έχετε καταλάβει...

Είναι η σκληρή πραγματικότητα, και όλα τα άλλα είναι "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε"..

Και δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα οι προστριβές και οι αψιμαχίες μεταξύ μας, και εννοείται ακόμα περισσότερο οι ειρωνίες και οι προσωπικές επιθέσεις

Το παραπάνω(η AMD μας αναγκαζει να αλλαζουμε καρτες αφου δεν "υποστηριζει" το sli) το ανέφερα με την ίδια "λογική" του οτι δεν παιζει το physx πια σε ati/nvidia combo.

Αυτή είναι λογική... εφεύρεση μιας και δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο. Σχέση έχει μόνο αν ψάχνουμε να κατασκευάσουμε επιχειρήματα απλά για να έχουμε επιχειρήματα ή αν τέλος πάντων αδυνατούμε να καταλάβουμε την διαφορά.

Από εκεί και πέρα γιατί δεν έβαζε απλά ένα alert στον driver της όταν θα έβρισκε Nvidia και ΑΤΙ configuration προειδοποιώντας για ασυμβατότητες, αλλά κάνει disable ένα feature για το οποίο ο πελάτης ΠΛΗΡΩΣΕ και για το οποίο προφανώς δεν αναφέρεται πουθενά πάνω στο κουτί ότι απαιτεί NVidia only setup?

Οποιο παραδειγμα και αν αναφερθει δεν ειναι ιδιο με την περιπτωση αυτη...σαν λογικη ειναι σαν αυτο που ειπε καποιος πριν,οτι δεν δουλευει το ipod γιατι δεν εχεις iphone.παιρνεις nvidia απο την στιγμη που υποστηριζει physX και οφειλει να λειτουργει οτι και αν εχεις μεσα στο πισι σου.γιατι με την λογικη της nv,τοτε μπορει να το τραβηξει ακομα παραπανω και να σου βαλει οτι δεν λειτουργει το physX εαν ανιχνευσει amd επεξεργαστη η ΑΤί καρτα(και σου σκαει ενα,αφου ειναι της ιδιας εταιρειας και τα δυο).

ρε παιδιά σοβαρά τώρα..

έχετε σκεφτεί πως ετοιμάζεται η Lucid Hydra?

αυτό ακριβώς φοβάται η nVidia. και σου λέει.

άμα θέλεις κάνει GPU μείξεις ok. αλλα άμα θέλεις να έχεις όλα τα extra τις εταιρίας μας τότε θα πρέπει να πας σε true nVidia solution.

edit:με τα λίγα προσπαθεί όπως μπορεί να στηρίξει της pure nVidia λύσεις.

γιατί με την έλευση της νέας τεχνολογίας εγώ πιστεύω πως το 80% θα αγοράζει μια φτηνή nVidia κάρτα και μετά θα αλλάζουν-αναβαθμίζουν της Ati κάρτες μονο (λόγου κόστους)

πραγματικά βαρέθηκα...

έτυχε και δουλευε το physx(έστω προβληματικά) οταν ειχες την ati σαν main card και "παλιούς" drivers.ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ UPDATE τους forceware και θα εισαι οπως ήσουν.

Θες δηλαδή η nvidia να σου επιδιωρθώσει τους προβληματικούς catalyst που ουσιαστηκα δεν ξερουν τί ειναι physx?Γίνεται αυτο?:suicide2:

btw κάπου θυμάμαι το 2004 είχε γίνει θέμα στην nVidia που είχε κάνει ολόκληρο άρθρο αν θυμάμαι καλά που σύστηνε σε περίπτωση που είχες πριν ATI στο pc σου και πήγαινες σε nVidia να κανεις clean install στα windows σου γιατί τα drivers της ATI υπήρχε ενδεχόμενο να προκαλέσουν την κατάρρευση του συστήματος...

τι να κάνουμε πως η ATI δεν ξέρει να υποστηρίξει με software τα προϊόντα της?

ρε συ kbilly13...το τσαμπα πεθανε τι εννοεις?

για την 8800gt δεν πληρωσα? στον δρομο την βρηκα ή την εκλεψα απο πουθενα..?

απο την στιγμη που εχω πληρωσει θα την κανω οτι γουσταρω!αφου υπαρχει τροπος για physx τελος!..και αμα μου την βαρεσει θα της δωσω ενα πεταμα να γινει κομματια..

και μην πειτε το γνωστο αν ηθελες physx να μην επερνες ati..

το εχω ξαναπει...οσο θα υπαρχουν "ατομα" που να κανουν hacking κ modding σε τετοια θεματα θα ειμαι μαζι τους..DIY:banging:

Τα έχετε παρεξηγήσει λίγο οι "κόκκινοι" μου φαίνεται και παρεκτρέπεστε..

Κατ'αρχήν ποιος είπε ότι είναι απαραίτητη η δεύτερη κάρτα για physx ή cuda γενικότερα ή ξέρω γω τι?

Και με μία nvidia ή SLI τα έχεις αυτά - ΑΝ, και τονίζω ΑΝ, θες βάζεις άλλη μία έστω και υποδεέστερη έτσι ώστε με λίγο ακόμα κόστος να έχεις καλύτερη επίδοση σε ΜΕΡΙΚΑ παιχνίδια, και δεν σε ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ κανένας όμως! Τα έχεις ούτως ή άλλως..

Της πέφτει λόγος της ΑΤΙ ώς εδώ? ΟΧΙ βέβαια..

Από και ως που ξαφνικά νοιαστήκατε όλοι?

Ενδιαφέρει την nvidia και την κάθε nvidia να έχει ο "αντίπαλος" τσάμπα και χωρίς κανένα κόπο αυτά που πλήρωσε και αυτά που διαφημίζει για να προωθήσει το προιον της?

ΔΕΝ πουλάει dedicated physx card... με το ζόρι δηλαδή?

Και Πολύ απλά ΔΕΝ ΤΗΝ ΝΟΙΑΖΕΙ να παίξουν physx με κανένα τρόπο στην ATI, ΤΟΣΟ δύσκολο είναι να το καταλάβει κανείς? Έλεος

Αν έκαναν συνεργασία και συμφωνούσαν και οι 2 εταιρείες ΟΚ, ή αν η ΑΤΙ πλήρωνε για τα δικαιώματα και πλήρωνε εξίσου και για την εξέλιξη κανενός game, ή "λάδωνε" ή πείτε το όπως θέλετε, τότε ίσως να αλλάζει το πράγμα, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε

Το τζάμπα πέθανε αν το έχετε καταλάβει...

Είναι η σκληρή πραγματικότητα, και όλα τα άλλα είναι "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε"..

Και δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα οι προστριβές και οι αψιμαχίες μεταξύ μας, και εννοείται ακόμα περισσότερο οι ειρωνίες και οι προσωπικές επιθέσεις

Ποια σκληρή πραγματικότητα ρε Βασίλη; Δηλαδή έλεος. Ποιος λέει για δεύτερη κάρτα; Για μια Nvidia λέμε και εμείς, πλήρως πληρωμένη από εμάς, πλήρως απενεργοποιημένη στο PhysX κομμάτι από την Nvidia. Οπότε πως τα έχεις έτσι και αλλιώς όταν στα απενεργοποιεί; Μόνος σου αναιρείσαι. Και όπως έχουν πει και άλλοι σε λίγο η Nvidia τι άλλο θα κοιτάει στο κουτί μας να δει αν υπάρχει πέρα από κάρτα γραφικών ATI? κάρτα ήχου από την Creative? LAN από την Realtek? RAM από την Kingston? DVDRW από την LG και πάει λέγοντας; Τι θα απενεργοποιεί τότε.... δικαίως?

Και ποιος αντίπαλος έχει τζάμπα PhysX? Ο πελάτης που πληρώνει το κόστος μιας 9400GT μπορεί να έχει PhysX και αυτός που πληρώνει 9800GΤΧ είναι κλέφτης και τζαμπατζής επειδή έχει και μια 4870 στο κουτί του; Είναι λογική αυτή; Θα τρελαθούμε εντελώς; Και ποιος λέει ότι το PhysX το παίρνει η ΑΤΙ; Ο πελάτης το παίρνει που ΠΛΗΡΩΣΕ. Δεν έχω δει την ΑΤΙ να πουλάει δώρο και μια 9500GT π.χ. με κάθε 4890.

Εκβιαστικά πάει τιμωρώντας τους πελάτες της που δεν αγοράζουν μόνο NVidia προϊόντα. Τα ίδια εκβιαστικά κόλπα που έκανε η Intel στους κατασκευαστές Η/Υ, η Nvidia τα εφαρμόζει στους πελάτες της.

Και συμφωνία παίζει όταν ο ένας χρησιμοποιεί τεχνολογία του άλλου. Εδώ δεν ισχύει αυτό.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.