Jump to content

Η nVIDIA απενεργοποιεί το PhysX εάν εντοπιστεί κάρτα γραφικών της ATi στο PC μας

dunkel_Stern

Recommended Posts

Μα αυτός είναι και ο λόγος που το PhysX και το CUDA θα πάρουν το τρίτο το μακρύτερο.

δεν νομίζω με την επιρροή και τις συμφωνίες που κλείνει η nvidia, τεσπ θα δούμε.

• Replies 333
  • Created
  • Last Reply
Μα αυτός είναι και ο λόγος που το PhysX και το CUDA θα πάρουν το τρίτο το μακρύτερο.

Γιάννη, δεν νομίζω..

Αυτό είναι "πρόβλημα" που πρέπει να λύσει και να ανταπαντήσει η ATI , όχι η nvidia...

Αν έχω καταλάβει σωστά δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πει κάτι η ΑΤΙ διότι με τον ερχομό του OpenCL και του Directcompute το CUDA θα μπει στο περιθώριο, αν και προφανώς όχι από την μια μέρα στην άλλη.

Τo OpenCL (και όπως φαίνεται το ίδιο θα ισχύει και στο Direct compute) υπολείπονται σε δυνατότητες σε σχέση με το CUDA από όσο γνωρίζω.

Θα δείξει...

Εννοούσα ότι εξ αρχής ξεκίνησε έτσι η τεχνολογία απο την ageia (εως τώρα τουλάχιστο) σε όποιο μηχάνημα με οποιαδήποτε άλλα components. Τωρα που την έχει η nvidia και έχει τα δικαιώματα βάζει φραγμούς, και πες το μονοπώλιο ή όπως θες, δικαίωμα της είναι σιγά μην μας ρωτήσει. Σιγά μην αγόρασε την τεχνολογία για να καταντήσει να πουλάει physX κάρτες. :confused:

Δεν καταντάει να πουλάει τίποτα. Επιλογή της είναι να ονομάζει όλες τις κάρτες της Cuda.

Η αγορά δεν είναι τσαρδι του καθενός να κάνει ότι γουστάρει.

Eίναι σαν να μήν δουλεύει το ipod αν αντιληφθεί ότι έχεισ κινητό nokia.

Είναι σαν να σου πουλάνε κράνος για τη μηχανή καινα σου λένε να το φοράς μόνο με μηχανή της ίδιας εταιρείας,

Αυτή η συμπεριφορά δεν έχει επειδιχτεί από καμία εταιρεία στο χώρο του x86 hardware ποτε, που κανόνας είναι το compatibility.

Tο μόνο που σώζει την nvidia από νομικά μέτρα είναι ότι η αγορά είναι μοιρασμένη και δεν υφίσταται κίνδυνος μονοπωλίου.

Δικαίωμά τους 100% να κρατούν το physx μόνο για κάρτες Nvidia. Το να απενεργοποιείς όμως την κάρτα σου όταν υπάρχει component άλλης εταιρείας στο μηχάνημα είναι ενάντια στους κανόνες της αγοράς.

Δεν καταντάει να πουλάει τίποτα. Επιλογή της είναι να ονομάζει όλες τις κάρτες της Cuda.

Η αγορά δεν είναι τσαρδι του καθενός να κάνει ότι γουστάρει.

Eίναι σαν να μήν δουλεύει το ipod αν αντιληφθεί ότι έχεισ κινητό nokia.

Είναι σαν να σου πουλάνε κράνος για τη μηχανή καινα σου λένε να το φοράς μόνο με μηχανή της ίδιας εταιρείας,

Αυτή η συμπεριφορά δεν έχει επειδιχτεί από καμία εταιρεία στο χώρο του x86 hardware ποτε, που κανόνας είναι το compatibility.

Tο μόνο που σώζει την nvidia από νομικά μέτρα είναι ότι η αγορά είναι μοιρασμένη και δεν υφίσταται κίνδυνος μονοπωλίου.

Δικαίωμά τους 100% να κρατούν το physx μόνο για κάρτες Nvidia. Το να απενεργοποιείς όμως την κάρτα σου όταν υπάρχει component άλλης εταιρείας στο μηχάνημα είναι ενάντια στους κανόνες της αγοράς.

Έχεις δίκαιο, κακώς πράττει έτσι που πράττει η πράσινη, θα έπρεπε να πάρει τους catalist και να τους αναπτύσσει συγχρόνως για να εξαλειφθούν τα προβλήματα και να έχουν και οι υπόλοιποι physX! :slap:

Όπως το είπες, δικαίωμα τους να κρατούν το physX για κάρτες nvidia, όπως επίσης δικαίωμα τους είναι, και αυτό δεν λέτε να καταλάβετε, να απενεργοποιεί τα physX όταν υπάρχει κύρια κάρτα άλλης εταιρείας.

Και στο κάτω κάτω ας της κάνει μήνυση η Ati για μονοπώλιο και αθέμιτο ανταγωνισμό, αν βέβαια μπορεί να το στηρίξει νομικά. :whistle2:

Μέχρι νεοτέρας και περαιτέρω ανακοινώσεων, θες physX θα πας σε πράσινο συνδυασμό μίας κάρτας ή 2 καρτών nvidia get used to it. :T:

Έχεις δίκαιο, κακώς πράττει έτσι που πράττει η πράσινη, θα έπρεπε να πάρει τους catalist και να τους αναπτύσσει συγχρόνως για να εξαλειφθούν τα προβλήματα και να έχουν και οι υπόλοιποι physX! :slap:

:slap::rofl:

[...] όπως επίσης δικαίωμα τους είναι, και αυτό δεν λέτε να καταλάβετε, να απενεργοποιεί τα physX όταν υπάρχει κύρια κάρτα άλλης εταιρείας.

Όχι. Δεν είναι δικαίωμα τους. Το εξηγεί, εκτός των άλλων, σωστά ο blade. Μην διαβάζετε ότι σας συμφέρει. Να φύγετε κύριε, να πάτε αλλού. :baby:

Και στο κάτω κάτω ας της κάνει μήνυση η Ati για μονοπώλιο και αθέμιτο ανταγωνισμό, αν βέβαια μπορεί να το στηρίξει νομικά. :whistle2:

Εδώ κοντεύω να κάνω εγώ μήνυση σε μερικούς εδώ μέσα, αλλά δε μπορώ να το στηρίξω νομικά.

Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη από τους αδμινιστράτορες, αλλά δεν κρατήθηκα.

Υπάρχει ήδη thread για αυτό το θέμα, thanks for bringing it to the news though...merge?...:fun:

Το παρακάτω είναι επίσης ενδιαφέρον, καθώς προέρχεται από την ίδια την AMD...

Ian McNaughton goes out against The Way it's Meant to be Played

AMD prides itself on supporting open standards and our goal is to advance PC gaming regardless whether people purchase our products.

Unfortunately, not everyone shares our philosophy. Nvidia has recently sampled some newly released The Way it is Meant to be Played titles, including Batman: Arkham Asylum, to press in hopes that they would use these titles to benchmark against the HD Radeon 5870 and 5850. There are some known issues with these proprietary TWIMTBP titles.

Batman: Arkham Asylum

In this game, Nvidia has an in-game option for AA, whereas, gamers using ATI Graphics Cards are required to force AA on in the Catalyst Control Center.

The advantage of in-game AA is that the engine can run AA selectively on scenes whereas Forced AA in CCC is required to use brute force to apply AA on every scene and object, requiring much more work.

Additionally, the in-game AA option was removed when ATI cards are detected. We were able to confirm this by changing the ids of ATI graphics cards in the Batman demo. By tricking the application, we were able to get in-game AA option where our performance was significantly enhanced. This option is not available for the retail game as there is a secure rom.

To fairly benchmark this application, please turn off all AA to assess the performance of the respective graphics cards. Also, we should point out that even at 2560×1600 with 4x AA and 8x AF we are still in the highly playable territory …

Need for Speed: Shift

In another TWIMTBP title, we submitted a list of issues that we discovered during the games’ development. These issues include inefficiencies in how the game engine worked with our hardware in addition to real bugs, etc.. We have sent this list to the developer for review. .

Unfortunately you will be unable to get a fair playing experience with our hardware until the developer releases a patch to address and fix our reported issues.

Resident Evil 5

AMD was unable to receive builds of this game early enough to get a chance to test and address any open issues. We will work with the developer to test and adjust any compatibility or performance issues that we encounter.

http://blogs.amd.com/play/2009/09/11/ati-catalyst-99-driver-everything-you-want-to-know-and-why-you-should-care/

Thanks Dante80. Ξεβράκομα κανoνικό της nVidia από την AMD. Δεν νομίζω οτι θα αγοράσω (πληρώσω, whatever) ξανά TWIMTBP τίτλο αν δεν αλλάξουν τα πράγματα.

Έπρεπε να ξεπεράσει η ATI την nVidia για να ξεσπάσει ο "πόλεμος" ?

Παράθεση: Αρχικό μήνυμα απο Arxagelos

[...] όπως επίσης δικαίωμα τους είναι, και αυτό δεν λέτε να καταλάβετε, να απενεργοποιεί τα physX όταν υπάρχει κύρια κάρτα άλλης εταιρείας.

Όχι. Δεν είναι δικαίωμα τους. Το εξηγεί, εκτός των άλλων, σωστά ο blade. Μην διαβάζετε ότι σας συμφέρει. Να φύγετε κύριε, να πάτε αλλού. :baby:

Μα δεν προσπαθεί να τρέξει κάποιος CUDA ή PhysX κώδικα πάνω σε ΑΤΙ κάρτα. Και στην τελική δεν μου αναγράφει στο κουτί ότι το PhysX δεν ενεργοποιείται αν υπάρχει και κάρτα γραφικών ΑΤΙ. Όταν μου πουλάει την κάρτα διαφημίζοντας μου τα Physics οφείλει να μου τα παρέχει, όχι να τα απενεργοποιεί με μια κίνηση που ισοδυναμεί με τιμωρία. Και εδώ δεν είναι μόνο τα $ της Nvidia το θέμα αλλά και τα $ του πελάτη. Αυτά δεν τα σέβεται;

Πολλοί αναρωτιούνται στα ξένα fora αν είναι νόμιμη αυτή η κίνηση και έχω την ίδια απορία. Νομίζω μιλάμε για αθέμιτο ανταγωνισμό εδώ.

Πολύ σωστό παίδες .Από τη στιγμή που τρέχω το PhysX πάνω σε nvidia κάρτα δεν ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ τι άλλο έχω στο μηχάνημά μου ...

Νομίζω ότι το post του dante80 μπορεί να εξηγήσει και στον ποιο αμετανόητο fan της NVidia για το πόσο άσχημα εξελίσσονται τα πράγματα στην αγορά των PC Games.

Βέβαια θα υπάρχουν πάντα κάποιοι που θα συνεχίσουν να χαίρονται που η αγαπημένη τους NVidia κάνει χειρότερο το X game στο hardware του ανταγωνιστή μιας και θα τους αρκεί η ψευδαίσθηση ότι είναι καλύτερο στο δικό τους hardware. Αυτό δεν αλλάζει.

εάν είχε κάνει την αγορά της Havok και είχε πληρώσει η ATI για το API τότε να πω ΟΚ είναι λίγο χοντρό. Αλλά αφού η τεχνολογία PhysX ανήκει στην Nvidia δεν βλέπω γιατί πρέπει να ανοίξει τα χαρτιά της στην ΑΤΙ. Είναι προτέρημα των καρτών της Nvidia να μπορεί να υποστηρίζει την δυνατότητα hardware/software physics API απο την στιγμή που πλήρωσε για να ενσωματώσει την τεχνολογία στο δυναμικό της. Εάν η ΑΤΙ έκανε την αντίστοιχη επένδυση για να κάνει το ίδιο θα είχαμε δύο στάνταρντ στην αγορά αλλά αυτή τη στιγμή έχουμε μόνο ένα.

The PhysX engine and SDK are available for the following:

* Windows

* Linux (32-bit)

* Nintendo Wii[2]

* Sony Playstation 3

* Microsoft Xbox 360

Xbox και Wii εχουν ATi καρτες btw...

The PhysX engine and SDK are available for the following:

* Windows

* Linux (32-bit)

* Nintendo Wii[2]

* Sony Playstation 3

* Microsoft Xbox 360

Xbox και Wii εχουν ATi καρτες btw...

:laughing::laughing::laughing::laughing::laughing::laughing::laughing::laughing::laughing::laughing: :hehe::hehe::hehe::hehe::hehe::hehe::hehe::hehe:

Το physx προερχεται απο την AGEIA την οποια προσφατα εξαγόρασε η nvidia,αν θυμαστε ειχαν βγει 2 καρτουλες ,μια της Asus και μια της BFG που ηταν για αποκλειστικά dedicated physx.Το παραπάνω λειτουργούσε σε συνδιασμό τοσο με την nvidia και την ATI.

To physx αυτη την στιγμή για να λειτουργήσει σωστά(best performance) απαιτεί 2 καρτες γραφικών μιας και τα νεα παιχνίδια χρειάζονται περισσότερη ισχύ επεξεργασίας.

Οταν καποιος ειναι κάτοχος nvidia μπορεί να ενεργοποιησει το physx απο τα properties της nvidia.Με μια μονο καρτα nvidia το physx δεν ειναι αρκετα εντυπωσιακό και φερνει κολλήματα στα games που το υποστηρίζουν, με 2 καρτες nvidia κλεινουμε το sli κ βαζουμε dedicated την μια απο της καρτες μας,με όντως αρκετά εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Τωρα αν έχετε ATI,βάλτε αν θέλετε μια απο τις πιο παλιες καρτες physx της asus η της BFG....

Δηλαδή αν η intel βγάλει νεα cpu θα πειτε "Μα γιατί δεν συνεργάζεται με την AMD mobo μου?

Μιλαμε για αντίπαλες εταιρίες..........Ας αναπτύξει και η ATi αν θέλει κατι παρόμοιο...

Όπως και να έχει δεν σας ειπε κανείς να παρετε ΑΤΙ,εσείς την διαλέξατε.

Η τεχνολογία physx υπάρχει ήδη καιρο στον χώρο..Άλλη φορα έρευνα αγορας πριν την αγορά ΟΧΙ μετά.!

Δηλαδή αν η intel βγάλει νεα cpu θα πειτε "Μα γιατί δεν συνεργάζεται με την AMD mobo μου?

Μιλαμε για αντίπαλες εταιρίες..........Ας αναπτύξει και η ATi αν θέλει κατι παρόμοιο...

Όπως και να έχει δεν σας ειπε κανείς να παρετε ΑΤΙ,εσείς την διαλέξατε.

Η τεχνολογία physx υπάρχει ήδη καιρο στον χώρο..Άλλη φορα έρευνα αγορας πριν την αγορά ΟΧΙ μετά.!

lol.

αλλο η πλατφορμα cpu/mobo.

Δεν σου ειπαν ποτε οτι ο νεος quad της Intel δουλευει σε Amd μητρικη και ξαφνικα βγηκε η AMD και σου λεει απο δω και περα δεν το υποστηριζω.

Τι ερευνα αγορας μας λες.

Δουλευαν μεχρι χθες?Ναι.

Για τα αλλα που λες δεν γνωριζω πληρως ακομα αφου απο οσα διαβασα ουτε οι dedicated δουλευουν αν ανιχνευθει ΑΤi καρτα στο συστημα.

Πραγματικα απορω με μερικα χαιρεκακα post εδωμεσα.

Ουτε να συμμετειχατε στο μετοχικο κεφαλαιο της εκαστοτε εταιριας.

Δηλαδή εσύ αν ήσουν υπέυθυνος management/marketing της nvidia θα βοήθαγες την αντίπαλη ati?

Δεν νομιζω οτι εχει λογική αυτο σε μια ελεύθερη παγκόσμια αγορα....Θα ήταν και τραγικό να υπήρχε υποστίριξη δεν νομίζεις?:clap:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.