Jump to content

Η nVIDIA απενεργοποιεί το PhysX εάν εντοπιστεί κάρτα γραφικών της ATi στο PC μας

dunkel_Stern

Recommended Posts

Αρα καταληγουμε στο fact οτι η Nvidia για τους δικους της λογους (οποιοι και αν ειναι αυτοι ,αφου μονο εικασιες μπορουμε να κανουμε) αδικησε (εννομα/παρανομα θα δουμε στην πορεια) τον καταλωτη που την εμπιστεύτηκε.

• Replies 333
  • Created
  • Last Reply
Αρα καταληγουμε στο fact οτι η Nvidia για τους δικους της λογους (οποιοι και αν ειναι αυτοι ,αφου μονο εικασιες μπορουμε να κανουμε) αδικησε (εννομα/παρανομα θα δουμε στην πορεια) τον καταλωτη που την εμπιστεύτηκε.

Δεν έχει κάνει κάτι παράνομο πάντως. Είναι δικό της το API οπότε...

Παρε και συ nVidia για να μη νιωθεις αδικημενος :sarcastic:

Ειναι δικια της τεχνολογια και εχει καθε δικαιωμα να την αξιοποιει οπως θελει,δε καταλαβαινω που ειναι το κακο...

Ξεχνάς πως το PhysX είναι ιδιοκτησία της nvidia και όχι ανοικτό πρότυπο, άρα η nvidia θα καθορίσει πως το προϊόν της (και αν) θα χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλα προϊόντα (εννοώ με άλλα gpu).

Το αν είναι σωστό σαν κίνηση είναι άλλο θέμα, αλλά απάτη δεν είναι. Εφόσον σου λέει ότι "εγώ θέλω να δουλεύει μόνο με δικά μου gpu's" μπορείς μεν να το κρίνεις σαν καταναλωτής θετικά ή αρνητικά, αλλά δεν μπορείς να επικαλεστείς ότι σε εξαπάτησε ή ότι σε εκβίασε. Δεν σε υποχρεώνει να αγοράσεις nvidia, αλλά και από την άλλη πλευρά δεν μπορεί να σου προσφέρει κάτι που έχει σχεδιάσει να δουλεύει μόνο με δικά της προϊόντα, έστω και έμμεσα (Ati+nvidia).

Άποψη μου...

Αρα θα σου φαινόταν νομότυπη η απαγόρευση κυκλοφορίας Nvidia chipset για AMD πλατφόρμα από την AMD!! Το ίδιο νομότυπη θα έπρεπε να σου φαίνεται από εδώ και στο εξής ασυμβατότητα των nvidia gpu με την AMD πλατφόρμα αλλά γιατί όχι και με την INTEL πλατφόρμα!!!

Να έβλεπα τι θα έκανε τότε η NVIDIA και τι θα λέγατε........

Αρα θα σου φαινόταν νομότυπη η απαγόρευση κυκλοφορίας Nvidia chipset για AMD πλατφόρμα από την AMD!! Το ίδιο νομότυπη θα έπρεπε να σου φαίνεται από εδώ και στο εξής ασυμβατότητα των nvidia gpu με την AMD πλατφόρμα αλλά γιατί όχι και με την INTEL πλατφόρμα!!!

Να έβλεπα τι θα έκανε τότε η NVIDIA και τι θα λέγατε........

Ναι θα ήταν νόμιμη. Το αν θα μου άρεσε είναι άλλη ιστορία. Την άποψη μου την είδες τι είπα για την κίνηση. Άδικη για τον αγοραστή όχι όμως παράνομη. Πιστεύω ότι αυτές οι κινήσεις δεν είναι καλές για την αγορά των pc και την γενικότερη εξέλιξη τους, αλλά δεν μπορώ να κατηγορήσω την nvidia όπως δεν θα κατηγορούσα την amd αν έκανε κάτι τέτοιο. Ευτυχώς για εμένα :p η AMD δεν θα το κάνει γιατί οι αγοραστές nvidia είναι πάρα πολλοί για να τους "αποκλείσει".

Προσέξτε μερικοί που δεν καταδικάζετε τέτοιες ενέργειες. Πολύ εύκολα θα καταλήξουμε να παίζουμε τα μισά παιχνίδια κουτσουρεμένα γιατί ανάλογα με τις συμφωνίες που θα συνάπτουν οι developers κάποια εφέ θα παίζουν μόνο με συγκεκριμένες κάρτες.

Αν είναι δυνατόν να δικαιολογούμε τέτοιες συμπεριφορές. ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΥΟΝΤΑΙ ΕΠΙΤΗΔΕΣ παιχνίδια από συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Ξυπνάτε!

Αν ήταν νόμιμο και η AMD και η ΙΝTEL θα το είχαν κάνει!!! Θα έδιωχναν έτσι έναν ανταγωνιστή από την μέση και θα έπαιρναν το μερίδιο της nvidia στην αγορά γραφικών!!!!!

Δεν είναι όμως, για αυτό και δεν θα το κάνουν, τουλάχιστον μέχρι να βγουν fusion και larabee!

Αν ήταν νόμιμο και η AMD και η ΙΝTEL θα το είχαν κάνει!!! Θα έδιωχναν έτσι έναν ανταγωνιστή από την μέση και θα έπαιρναν πολυ ποιο μεγάλο μερίδιο στην αγορά γραφικών!!!!!

Δεν είναι όμως, για αυτό και δεν θα το κάνουν, τουλάχιστον μέχρι να βγουν fusion και larabee!

Αν εννοείς σε επίπεδο hardware νομίζω συμβαίνει. Δεν υπάρχει π.χ. chipset intel για amd. Ούτε AMD chipset για intel! Αν εννοείς σε επίπεδο λογισμικού υπάρχουν συμφωνίες γι αυτό και δεν το κάνουν. Η nvidia δεν είχε κάποια συμφωνία να την δεσμεύει. Τέλος πάντων συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα με την έννοια ότι η nvidia απέκλεισε ένα ανταγωνιστικό προϊόν στο να δουλεύει παράλληλα με το δικό της, δεν απέκλεισε π.χ. την χρήση ATI σε nvidia chipset.

Καλα κανει.Σαν να μου λες οτι θες 2 nVidia σε Crossfire.Δικια της τεχνολογια ηταν απ'οσο ξερω,οτι θελει την κανει.

Κάνεις λάθος διότι πουθενά δεν αναφέρεται ότι δύο κάρτες NVidia μπορούν να παίξουν SLI χωρίς ανάλογη μητρική ή μπορούν να παίξουν σε Crossfire.

Αν όμως αφηνόταν να εννοηθεί ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις δύο NVidia κάρτες για αυξημένες επιδόσεις σε οποιαδήποτε μητρική με 2+ PCI-E υποδοχές τότε θα είχαμε πρόβλημα. Διαφωνείς;

Αν ήταν νόμιμο και η AMD και η ΙΝTEL θα το είχαν κάνει!!! Θα έδιωχναν έτσι έναν ανταγωνιστή από την μέση και θα έπαιρναν το μερίδιο της nvidia στην αγορά γραφικών!!!!!

Αργα η γρηγορα,για να παρεις Nvidia καρτα θα πρεπει να χεις μητρικη με Intel chip και για ΑΤΙ να χεις AMD chip.Οταν αρχισει να "πεφτει" η Nvidia λογω υψηλου ανταγωνισμου θα εξαγοραστει απο την Intel,το θεμα ειναι ποτε θα την χτυπησει η ΑΤΙ/AMD.Εδω ειμαστε και θα το δειτε...:hmm:

EDIT: larabee suX

+yanni δε διαφωνω,μαλλον το παραδειγμα μου ηταν λαθος.

Αυτό είναι κάτι που πρέπει να κάνουν οι κατασκευαστές των καρτών. Η nvidia το μόνο που θα μπορούσε να κάνει είναι να το ανακοινώσει επίσημα, ίσως και να τους κάνει και μία σύσταση να το αναφέρουν. Αλλά ως εκεί. Δεν φτιάχνει η nvidia τις κάρτες, τις συσκευασίες, κ.λ.π..

Με συγχωρείς αλλά αυτά είναι δικαιολογίες. Οι κάρτες που πουλιούνται δεν φέρουν μόνο το σήμα του εκάστοτε κατασκευαστή πάνω στο κουτί, αλλά και αυτό της NVidia. Υποθέτω ότι η Nvidia θέτει κάποιους κανόνες στο που μπαίνει το σήμα της.

Δύο τα τινά:

1) Τα ποστ μου καθώς και ποστ άλλων, είναι αόρατα. Μάλλον δεν έχουν physx support...

2) Αναρωτιέμαι εάν μερικοί πληρώνεστε από nvidia. Μη με παρεξηγήσετε, το λέω με χιούμορ, επειδή ακριβώς ξέρω ότι δεν πληρώνεστε που τα λέτε αυτά, κι αυτό είναι το πιο λυπηρό απ' όλα.

Δεν ανέχομαι νταβατζιλίκια ούτε στα PC μου, ούτε στα παιχνίδια μου ούτε σε ΤΙΠΟΤΑ το οποίο πληρώνω. Είμαι πελάτης τους, όπως κι εσείς και οφείλουν να με σέβονται και γενικότερα να μας σέβονται ως καταναλωτές.

Δεν έχω αγοράσει ποτέ παιχνίδι nvidia - the way it's meant to be played, γιατί δε γουστάρω νταβάδες γιατί υποτιμούν τη νοημοσύνη μου. Δεν είμαι 12 χρονών πλέον και δε παίζω τα games μου σε sega saturn.

Δεν εννοείται να καταλάβετε ότι είναι το μέγιστο νταβατζιλίκι αυτό. Ως τώρα συνέβαινε το απολύτως λογικό και θεμιτό. Η nvidia εξαγόρασε την ageia, και σου έλεγε "Θες αγαπητέ καταναλωτή να δεις physx; - Τσίμπα μια nvidia". Έπαιρνες κι εσυ μια nvidia καβάτζα κι έκανες τη δουλειά σου. Αλλά το να σου απαγορεύει η nvidia την ύπαρξη μιας ATI κάρτας στο μηχάνημα είναι μη θεμιτό και αγνός εκβιασμός.

Αυτός που έχει νταβατζή και τον πληρώνει ξέρετε πως λέγεται ε;

Καταναλωτής - Πόρνη της nvidia δε γίνομαι. Οι υπόλοιποι be my guest...

dimitris_s get used to it που λένε, τώρα που πάει και στις κονσόλες τα physX να δεις τι έχει να γίνει, πασιέτζα σε βλέπω να παίζεις μια ζωή! :hehe:

Σου απαντάει σε αυτό που λες στο ποστ 40 που έκανα απο το site της όταν χρησιμοποιείς 2 κάρτες μην τα ξαναγράφω.

Το είδα το post, πριν το edit και πίστεψέ με ότι δεν απαντάει. Αυτή (το 1) είναι η απάντηση στο γιατί ο πελάτης που αγόραζε PhysX εκείνη την στιγμή, δεν μπορεί τελικά να τα χρησιμοποιήσει. Δεν αναγράφεται πάνω στο κουτί αυτή η λεπτομέρεια. Αν κάνω λάθος σε αυτό, παρακαλώ διόρθωσε με για να μην γράφω και π@π@ριες.

Όσον άφορα το edit σου νομίζω ότι κάνεις λάθος. Για πάνω από μία κάρτα δεν μιλάει αποκλειστικά για SLI.

Διαβάζω αυτό

A new configuration that’s now possible with PhysX is 2 non-matched (heterogeneous) GPUs. In this configuration, one GPU renders graphics (typically the more powerful GPU) while the second GPU is completely dedicated to PhysX. By offloading PhysX to a dedicated GPU, users will experience smoother gaming.

που έρχεται σε αντίθεση με το συμπέρασμά σου όπου τρέχεις να βαφτίσεις και παράνομο κάποιον που δεν είναι NVidia only. Αναρωτιέμαι αν αναγράφεται στο κουτί ότι παρανομεί κάποιος που χρησιμοποιεί NOT The Way It's Meant To Be P(l)ayed τα Physics. Αλλά αυτό θα ήταν κακό για τις πωλήσεις....

Α! Και κάτι ακόμα. Τα κείμενα στο site της NVidia δεν είναι σκαλισμένα σε πέτρα. Ανά πάσα στιγμή η NVidia μπορεί να τα αλλάξει και να γράφουν το αντίθετο από αυτό που γράφανε εχτές.

Αν για παράδειγμα το (1) η πρώτη ερώτηση στο faq εννοώ, εχτές π.χ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ, το δεύτερο αφήνει να εννοηθεί ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι μπορείς να έχεις Physics από Nvidia κάρτα και γραφικά από μια ΑΤΙ διότι ΔΕΝ ξεκαθαρίζει ότι όλες οι κάρτες θα πρέπει να είναι NVIDIA.

dimitris_s get used to it που λένε, τώρα που πάει και στις κονσόλες τα physX να δεις τι έχει να γίνει, πασιέτζα σε βλέπω να παίζεις μια ζωή! :hehe:

Get used to being an nvidia whore? Όχι δεν κατάλαβες καλά. Εγώ δεν έχω nvidia και ούτε πρόκειται. Εσύ είσαι αυτός που πρέπει να το συνηθίσει. Εγώ θα πληρώσω 200 ευρώ λιγότερα από εσένα και θα πάρω ισάξια κάρτα. So, get used to it... :hehe:

Τα υπόλοιπα που είπες δε τα σχολιάζω καν, δεν μπαίνω σε κομπλεξικές αντιπαραθέσεις...

Να σου πω και το ποιο απλο παραδειγμα που δειχνει ποσο καλη ηταν η κινηση τις nvidia?εκτος απο την περιπτωση καποιος να εχει μια καρτα ati σαν κυρια και μια nvidia για το phsyx,υπαρχει και η περιπτωση καποιος(οπως εγω ποιο παλια) να εχει μια nvidia για τα παιχνιδια και μια εχτρα καρτα για εχτρα οθονες.ποιο παλια το εκανα και εγω και ειχα μια nvidia για παιχνιδια και μια αδυναμη ατι για τριτη οθονη(συνδεση με tv).σου φαινεται πολυ λογικο να πληρωνεις για να παρεις μια καρτα που διαφημιζει physx και επειδη ετσι γουσταρεις να εχεις και μια αλλη καρτα στο pc και η Nvidia πολυ δημοκρατικα να αλλαζει τους ορους χρησης της τεχνολογιας της?

Χαχα.... Εσύ πλήρωνε 200 ευρώ για το PhysX τότε... lol

Tα λες και τα πιστευεις κιολας.Για πες μας και μας ποια καρτα της ΑΤΙ ειναι ιδια με μια αλλη της nVidia που κοστιζει 200 ευρω παραπανω?50 ευρω παραπανω ναι θα τα δωσω για τα PhysX ,τραβα παιξε εσυ το Mirror's Edge χωρις PhysX και μετα ελα πες μας αν ηταν καλα...

EDIT: ο αλλος ενα ποστ εκανε σε ολο το φορουμ ,με μπινελικια χωθηκε.:hehe:

τραβα παιξε εσυ το Mirror's Edge χωρις PhysX και μετα ελα πες μας αν ηταν καλα..

Είδατε πως πέφτετε στην παγίδα της NVidia;

Η σωστή φράση δεν είναι η παραπάνω αλλά η παρακάτω

τραβα παιξε εσυ το σαμποταρισμένο Mirror's Edge χωρις PhysX και μετα ελα πες μας αν ηταν καλα..

Σε λίγο θα ζητοκραυγάζετε αν τα games που βγαίνουν είναι ασύμβατα με ΑΤΙ κάρτες γραφικών.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.