Jump to content

Η nVIDIA απενεργοποιεί το PhysX εάν εντοπιστεί κάρτα γραφικών της ATi στο PC μας

dunkel_Stern

Recommended Posts

Ποια εφε παρειχε η unreal engine? Ωραια και που ειναι να τα παιξω....Οτι το update της unrela engine ειχε κατι τετοια efe αλλα οχι σε τετοιο βαθμο.

Το οτι η εταιρια αποφασισε να μην κανει χρηση κανενος ειδος physx unreal Περα απο τα βασικα και να παρει τα physx της nvidia ειναι δικο της θεμα.

• Replies 333
  • Created
  • Last Reply
Η nvidia εκτός οτι έκανε την τεχνολογία μέσω drivers να μην χρειάζεται 2η κάρτα, νομίζω οτι το λέει ξεκάθαρα οτι σου δίνει την δυνατότητα με "SLI", πρόσεχε με SLI και όχι με πατέντες που κάνανε μερικοί να έχεις καλύτερα αποτελέσματα. Εφόσον η τεχνολογία είναι certified για nvidia κάρτες και μερικοί κάνανε πατέντες καλά έκανε και το κλείδωσε για να διασφαλίσει τα συμφέροντα της.

Στο bold λες όλη την ουσία, τα υπόλοιπα είναι για να μας κάνεις να συνεχίσουμε την.... μυξοκλάψα.

Η Nvidia που λες έκανε την τεχνολογία να δουλεύει με μία κάρτα, με μία NVidia κάρτα. Αν υπάρχει παρουσία ΑΤΙ κάρτας είναι κάτι το άσχετο ή μάλλον ήταν μέχρι να αποφασίσει να τιμωρήσει τους κατόχους ΑΤΙ κάρτας. Όσο για το καινούριο Batman αν το ψάξετε λίγο θα δείτε ότι η NVidia με τα λεφτά της προσπαθεί να κονσολοποιήσει την αγορά παιχνιδιών σαμποτάροντας οπτικά το game όταν αυτό τρέχει σε ATI κάρτες και δεν αναφέρομαι σε Physics.

Αν εσάς σας αρέσει μια εταιρία να χρησιμοποιεί τα χρήματά της για να σαμποτάρει το Χ game, προσοχή όχι να το κάνει να τρέχει καλύτερα στο δικό της hardware, αλλά να το σαμποτάρει όταν τρέχει στου ανταγωνιστή, τότε συγχαρητήρια.

Το optimation είναι απολύτως θεμιτό. Το σαμποτάρισμα όμως είναι απλά για φτύσιμο και η Nvidia είναι για φτύσιμο.

και πως θα το κανει ακριβως αυτο?

με μελλοντικους drivers υποθετω...

απλα οποιος θελει δε τους κατεβαζει...χαζος ειναι?

και πως θα το κανει ακριβως αυτο?

με μελλοντικους drivers υποθετω...

απλα οποιος θελει δε τους κατεβαζει...χαζος ειναι?

Και όταν το νέο Game θα απαιτεί τον νέο driver ακόμα και αν αυτός ουσιαστικά δεν του προσφέρει τίποτα;

Τότε θα ψάχνουμε για patch και αν βρούμε........

Εγώ πάντως ειλικρινά καλό έβλεπα την αγορά μιας 9600GT στο μέλλον από την στιγμή που τα 7 επέτρεπαν την χρήση διαφορετικών κατασκευαστών gpu. Τώρα προφανώς η όλη ιδέα ακυρώθηκε από την ίδια την NVidia.

άρα όσοι κάνανε πατέντες ήταν παράνομοι.

οοοοχι δα...παρανομο ειναι να τροποποιησεις τον driver και να τον διανειμεις.Αν τον κρατησεις για τον εαυτο σου ειναι δικαιωμα σου να κανεις οτι γουσταρεις.

Στο bold λες όλη την ουσία, τα υπόλοιπα είναι για να μας κάνεις να συνεχίσουμε την.... μυξοκλάψα.

Η Nvidia που λες έκανε την τεχνολογία να δουλεύει με μία κάρτα, με μία NVidia κάρτα. Αν υπάρχει παρουσία ΑΤΙ κάρτας είναι κάτι το άσχετο ή μάλλον ήταν μέχρι να αποφασίσει να τιμωρήσει τους κατόχους ΑΤΙ κάρτας. Όσο για το καινούριο Batman αν το ψάξετε λίγο θα δείτε ότι η NVidia με τα λεφτά της προσπαθεί να κονσολοποιήσει την αγορά παιχνιδιών σαμποτάροντας οπτικά το game όταν αυτό τρέχει σε ATI κάρτες και δεν αναφέρομαι σε Physics.

Αν εσάς σας αρέσει μια εταιρία να χρησιμοποιεί τα χρήματά της για να σαμποτάρει το Χ game, προσοχή όχι να το κάνει να τρέχει καλύτερα στο δικό της hardware, αλλά να το σαμποτάρει όταν τρέχει στου ανταγωνιστή, τότε συγχαρητήρια.

Το optimation είναι απολύτως θεμιτό. Το σαμποτάρισμα όμως είναι απλά για φτύσιμο και η Nvidia είναι για φτύσιμο.

καλός ήρθες στον 21ο αιώνα της πατέντας και του αθέμιτου ανταγωνισμού. Δηλαδή τι ήθελες ρε yanni αφού έσκασε ένα κάρο λεφτά για τα physX να αφήσει ξακλείδωτη την τεχνολογία για τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή της? :yawn:

Seb ,τα ειπαμε αυτα.

Το παιχνιδι ειναι επιτηδες κουτσουρεμενο.Τα ιδια εφε παρειχε και η Unreal Engine (βλεπε Gears Of War) .

Kαι το Gears of War έχει PhysX support.

καλός ήρθες στον 21ο αιώνα της πατέντας και του αθέμιτου ανταγωνισμού. Δηλαδή τι ήθελες ρε yanni αφού έσκασε ένα κάρο λεφτά για τα physX να αφήσει ξακλείδωτη την τεχνολογία για τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή της? :yawn:

Μα ποιος είπε ότι η εν λόγω τεχνολογία θα τρέχει πάνω σε ΑΤΙ;;;;

Θα ήθελα να σας ζητήσω και κάτι από όσους έχουν κάρτας γραφικών NVidia.

Θέλω να μου βρείτε πάνω στο κουτί, όχι το κείμενο που γράφει ότι το PhysX απαιτεί κάρτα γραφικών NVidia που προφανώς είναι λογικό αφού πάνω στην κάρτα που αγοράσαμε θα τρέχει, αλλά το κείμενο που λέει ότι το PhysX απενεργοποιείται παρουσία κάρτας γραφικών άλλου κατασκευαστή.

Το marketing πάντα παίζει με τις λέξεις ώστε να παραπλανήσει έναν καταναλωτή, αλλά όχι να λέμε και μπράβο.

Καλα κανει.Σαν να μου λες οτι θες 2 nVidia σε Crossfire.Δικια της τεχνολογια ηταν απ'οσο ξερω,οτι θελει την κανει.

[...]Εγώ πάντως ειλικρινά καλό έβλεπα την αγορά μιας 9600GT στο μέλλον από την στιγμή που τα 7 επέτρεπαν την χρήση διαφορετικών κατασκευαστών gpu. Τώρα προφανώς η όλη ιδέα ακυρώθηκε από την ίδια την NVidia.

Same here. Μαζί με την επικείμενη αγορά της 5870, σκεφτόμουν να χτυπήσω και μια παρόμοια nvidia για physx.

Όποιος μιλάει για ATI fanboys, είναι κατά τη γνώμη μου βαθιά νυχτωμένος, καθώς το αν θα αγοράσω την π.χ 5870 θα το κάνω επειδή μου προσφέρει περισσότερα από μια nvidia και με μια διαφορά περί των 200 ευρώ. Οπότε εάν κάποιος πάει να αγοράσει τώρα μια π.χ nvidia gtx295, είτε απλά δεν γνωρίζει τις εξελίξεις και την τεχνολογία, είτε απλά σκέφτεται και λειτουργεί ως καταναλωτής σαν pure nvidia fanboy. Εξαιρώ τις ειδικές περιπτώσεις.

Επίσης όποιος δικαιολογεί αυτή τη κίνηση ως κίνηση marketing, δεν μπορώ να καταλάβω καν που το στηρίζει. Αυτό δεν λέγεται marketing. Ίσως Black marketing (sic)...

Δεν μιλάμε για πατέντες εδώ. Πάω στο μαγαζί, τα σκάω στην nvidia επειδή στο ΠΑΚΕΤΟ αναγράφει ότι υποστηρίζει PhysX. Όταν θα τη βάλω στο PC μου, και φάω το άκυρο, θα τη πάω πίσω και θα πάρω πίσω τα λεφτά μου, και η καρτούλα θα ξαναμπεί στο ράφι.

Τέλος, ειλικρινά γελάω με μερικούς που με θράσος αποκαλούν κάποιους ΑΤΙ fanboys, ενώ οι ίδιοι χρησιμοποιούν τις δηλώσεις της nvidia για να δικαιολογήσουν αυτή τη κίνηση. Οι δηλώσεις της nvidia κύριοι, που προσπαθεί να δικαιολογήσει αυτή τη κίνηση, με αιτιολογίες του στυλ "There are multiple technical connections between PhysX processing and graphics that require tight collaboration", είναι δηλώσεις που προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Όταν θα δουλέψετε σε πολυεθνική με μια στρατιά market-ίστες που ελέγχουν την κάθε σας κίνηση και το κάθε mail που φεύγει σε πελάτη, θα καταλάβετε. Είναι επειδή ακόμη κι αυτές οι πολυεθνικές φοβούνται τα πρόστιμα. Η nvidia από την άλλη ακόμη και εάν γνωρίζει ότι μια πρακτική κινείται στα όρια της μονοπωλιακής πρακτικής, γνωρίζει ότι τα φράγκα που θα της αποφέρει αυτή η κίνηση, θα είναι περισσότερα από αυτά που ενδεχομένως θα σκάσει στην εκάστοτε Ε.Ε ως πρόστιμο. Είναι δηλώσεις που προσπαθούν να δικαιολογήσουν το marketing από τη τεχνική σκοπιά. Τόσο καιρό πως δούλευε μια χαρά η εν λόγω τεχνολογία με ΑΤΙ ως κύρια gpu στο μηχάνημα;

Ας χτυπήσει κι η AMD ένα αντίστοιχο "εμπάργκο" με τα chipset τώρα, όπως ειπώθηκε προηγουμένως, να δούμε τότε εάν θα φωνάζετε ή όχι...

Kαι το Gears of War έχει PhysX support.

Μα δεν ειπα οτι δεν εχει.

Ειπα οτι -αν και ηταν στην αρχη του ολου PhysX thing- οι Ati μια χαρα την παλευαν -εστω και με οποιο μικρο σχετικα frame drop -

Μετα σε τιτλους οπως Mirrors Edge/Batman εγινε το "κακο"

Που ειτε ειχες ειτε οχι.

Και στον τελικο καταναλωτη που θελεινα εχει το δικαιωμα επιλογης (ειτε ειναι Nvidia based συστημα,ειτε ΑΤΙ με Nvidia PhysX,ειτε σκετο ATi) φτανει ενα πετσοκομμενο γκεημ (εφε που θα επρεπε να βλεπει ανεξαρτητα σε ποια εταιρια τα σκασε )

Το να μην εχει fog/σπιθες/τα μισα και βαλε εφε το Batman ειναι καπως...(ασ ηταν simulated με αλλο τροπο σε μη PhysX συστημα...τι να πω)

Θέλω να μου βρείτε πάνω στο κουτί, όχι το κείμενο που γράφει ότι το PhysX απαιτεί κάρτα γραφικών NVidia που προφανώς είναι λογικό αφού πάνω στην κάρτα που αγοράσαμε θα τρέχει, αλλά το κείμενο που λέει ότι το PhysX απενεργοποιείται παρουσία κάρτας γραφικών άλλου κατασκευαστή.

Αυτό είναι κάτι που πρέπει να κάνουν οι κατασκευαστές των καρτών. Η nvidia το μόνο που θα μπορούσε να κάνει είναι να το ανακοινώσει επίσημα, ίσως και να τους κάνει και μία σύσταση να το αναφέρουν. Αλλά ως εκεί. Δεν φτιάχνει η nvidia τις κάρτες, τις συσκευασίες, κ.λ.π..

Δηλαδή τι ήθελες ρε yanni αφού έσκασε ένα κάρο λεφτά για τα physX να αφήσει ξακλείδωτη την τεχνολογία για τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή της?
Έχεις παρανοήσει.... Και μαζί με σένα πολλοί άλλοι. Έχουμε και λέμε:
PhysX is a proprietary realtime physics engine middleware SDK acquired by Ageia (which itself was acquired by Nvidia in February 2008[1]) with the purchase of, the ETH spin-off, NovodeX in 2004. The term PhysX can also refer to the PPU add-in card designed by Ageia to accelerate PhysX-enabled video games. Video games supporting hardware acceleration by PhysX can be accelerated by either a PhysX PPU or a CUDA-enabled GeForce GPU, thus offloading physics calculations from the CPU, allowing it to perform other tasks instead—potentially resulting in a smoother gaming experience.

Middleware physics engines allow game developers to avoid writing their own code to handle the complex physics interactions possible in modern games.

The PhysX engine and SDK are available for the following:

Nvidia provides both the engine and SDK for free to Windows and Linux users and developers[6]. The PlayStation 3 SDK is also freely available due to Sony's blanket purchase agreement.

Από κει και πέρα οι nvidia κάρτες επιταχύνουν (εκτελούν πιο γρήγορα) τον σχετικό κώδικα. Σε σχέση με τι και πόσο πιο γρήγορα είναι θέμα που θέλει συζήτηση.

Το physX engine παρέχεται για windows (άσχετα από nvidia και ATI κάρτα γραφικών).

Από 'κει και πέρα ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ να εκτελείς πιο γρήγορα των κώδικα ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ να κουτσουρεύεις ένα παιχνίδι όταν δεν υπάρχει nvidia ή υπάρχει παρουσία ATI κάρτας.

Εγώ ρε μεγάλε έχω super-duper x cores cpu με τα ρολόγια στο θεό και γουστάρω τα physX να τα εκτελεί το cpu μου. Τι ζόρι τραβάει η nvidia και η κάθε nvidia ? Και στην τελική αν δεν έχω επαρκή ισχύ θέλω να πηγαίνει το παιχνίδι με μισο καρέ / sec (γιατί δήθεν μόνο η nvidia gpu μπορεί να εκτελέσει γρήγορα physX ).

Το όλο θέμα είναι καθαρά εκβιασμός και ανήθικο από μέρους nvidia. Τελεία και παύλα.

Υ.Γ. Και αφού είναι τόσο super wow τεχνολογία που ΜΟΝΟ ΟΙ NVIDIA κάρτες τρέχουν καλά, γιατί δεν αφήνει τα αντίστοιχα εφέ να τρέξουν και σε άλλες κάρτες, για να σέρνονται και να βγαίνει η nvidia από πάνω στα benchmarks? Μήπως γιατί όλα είναι απλά ένα marketing και αυτό που έχει σημασία είναι το πόσο ισχυρό είναι το gpu (βλεπε 5870 > GTX 285 cuda / physX / πράσινα άλογα κ,α. πολλά ? )

Μα ποιος είπε ότι η εν λόγω τεχνολογία θα τρέχει πάνω σε ΑΤΙ;;;;

Το marketing πάντα παίζει με τις λέξεις ώστε να παραπλανήσει έναν καταναλωτή, αλλά όχι να λέμε και μπράβο.

Σου απαντάει σε αυτό που λες στο ποστ 40 που έκανα απο το site της όταν χρησιμοποιείς 2 κάρτες μην τα ξαναγράφω.

Το να μην εχει fog/σπιθες/τα μισα και βαλε εφε το Batman ειναι καπως...(ασ ηταν simulated με αλλο τροπο σε μη PhysX συστημα...τι να πω)
Βλέπε άνω post #53

Εγώ ρε μεγάλε έχω super-duper x cores cpu με τα ρολόγια στο θεό και γουστάρω τα physX να τα εκτελεί το cpu μου. Τι ζόρι τραβάει η nvidia και η κάθε nvidia ? Και στην τελική αν δεν έχω επαρκή ισχύ θέλω να πηγαίνει το παιχνίδι με μισο καρέ / sec (γιατί δήθεν μόνο η nvidia gpu μπορεί να εκτελέσει γρήγορα physX ).

Ξεχνάς πως το PhysX είναι ιδιοκτησία της nvidia και όχι ανοικτό πρότυπο, άρα η nvidia θα καθορίσει πως το προϊόν της (και αν) θα χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλα προϊόντα (εννοώ με άλλα gpu).

Το αν είναι σωστό σαν κίνηση είναι άλλο θέμα, αλλά απάτη δεν είναι. Εφόσον σου λέει ότι "εγώ θέλω να δουλεύει μόνο με δικά μου gpu's" μπορείς μεν να το κρίνεις σαν καταναλωτής θετικά ή αρνητικά, αλλά δεν μπορείς να επικαλεστείς ότι σε εξαπάτησε ή ότι σε εκβίασε. Δεν σε υποχρεώνει να αγοράσεις nvidia, αλλά και από την άλλη πλευρά δεν μπορεί να σου προσφέρει κάτι που έχει σχεδιάσει να δουλεύει μόνο με δικά της προϊόντα, έστω και έμμεσα (Ati+nvidia).

Άποψη μου...

Δηλαδη σας φαινεται λογικο οτι οι ηδη κατοχοι ΑΤΙ based /με PhysX support πρεπει να δουν τι εχουν να κανουν τις καρτες που αδικα πληρωσαν?

Επισης ισχυει και για τις παλαιοτερες stand alone PhysX καρτες?:hmm:

Δηλαδη σας φαινεται λογικο οτι οι ηδη κατοχοι ΑΤΙ based /με PhysX support πρεπει να δουν τι εχουν να κανουν τις καρτες που αδικα πληρωσαν?

Επισης ισχυει και για τις παλαιοτερες stand alone PhysX καρτες?:hmm:

Όχι είναι άδικο, στο λέω ευθέως. Και ειδικά από την στιγμή που η nvidia όταν πρωτοέβγαλε το PhysX διαφήμιζε το γεγονός ότι μπορεί να δουλέψει συνδυαστικά με vga άλλου κατασκευαστή.

Bασικά κατά την γνώμη μου αυτό που έκανε η nvidia έπρεπε να το είχε κάνει από την αρχή.

Για την τελευταία ερώτηση σου, λογικά θα θέλει και εκεί μόνο nvidia αφού έχει εξαγοράσει την Ageia.

Έχεις παρανοήσει.... Και μαζί με σένα πολλοί άλλοι. Έχουμε και λέμε:

Από κει και πέρα οι nvidia κάρτες επιταχύνουν (εκτελούν πιο γρήγορα) τον σχετικό κώδικα. Σε σχέση με τι και πόσο πιο γρήγορα είναι θέμα που θέλει συζήτηση.

Το physX engine παρέχεται για windows (άσχετα από nvidia και ATI κάρτα γραφικών).

Από 'κει και πέρα ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ να εκτελείς πιο γρήγορα των κώδικα ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ να κουτσουρεύεις ένα παιχνίδι όταν δεν υπάρχει nvidia ή υπάρχει παρουσία ATI κάρτας.

Το όλο θέμα είναι καθαρά εκβιασμός και ανήθικο από μέρους nvidia. Τελεία και παύλα.

Υ.Γ. Και αφού είναι τόσο super wow τεχνολογία που ΜΟΝΟ ΟΙ NVIDIA κάρτες τρέχουν καλά, γιατί δεν αφήνει τα αντίστοιχα εφέ να τρέξουν και σε άλλες κάρτες, για να σέρνονται και να βγαίνει η nvidia από πάνω στα benchmarks? Μήπως γιατί όλα είναι απλά ένα marketing και αυτό που έχει σημασία είναι το πόσο ισχυρό είναι το gpu (βλεπε 5870 > GTX 285 cuda / physX / πράσινα άλογα κ,α. πολλά ? )

Eιναι απλο, ειναι δικο της και το κανει οτι θελει!

Τα ιδια δεν κανει και η Intel με τα cpu της, που σε ορισμενα προγραμματα παει σφαιρα και ο deneb 2 ουτε τον pentium 4 δεν μπορει να περασει!!!

Παντως για εμενα τα physx ειναι ενα + και αν αυτο δεν αλλαξει ειμαι ακομη πιο κοντα στο και η νεα μου καρτα να ειναι nvidia και παλι!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.