dunkel_Stern Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2009 Μέχρι την κυκλοφορία των νέων οδηγών της σειράς 186.** για τις κάρτες γραφικών της Nvidia, η συνεργασία μεταξύ μιας Ati και μιας Nvidia κάρτας στο ρόλο της αναπαραγωγής των PhysX κάτω απο τα Windows 7 ήταν εφικτή με μερικά μικρο προβλήματα τα οποία οι χρήστες ξεπέρασαν και θεωρούσαν την λύση αυτή ιδανική για αυτούς που ήθελαν να έχουν PhysX στον υπολογιστή τους. Ωστόσο όταν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι χρήστες με τον παραπάνω συνδυασμό άρχισαν να πληθαίνουν, έστειλαν email στην Nvidia για παιρετέρω εξηγήσεις σχετικά με τα προβλήματα αυτά. Η απάντηση της Nvidia σε κάποιον χρήστη ήταν η παρακάτω: «Αγαπητέ JC, Θα σου εξηγήσω γιατί αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη. Το PhysX είναι ένα ανοιχτό λογισμικό πάνω στο οποίο οποιαδήποτε εταιρεία μπορεί να αναπτύξει ελεύθερα hardware ή και software που να το υποστηρίζει. Η Nvidia υποστηρίζει επιτάχυνση γραφικών PhysX στις κάρτες γραφικών της, ενώ ταυτόχρονα αυτές παράγουν και τα γραφικά του παιχνιδιού. Η nVIDIA πραγματοποιεί έρευνες και αναπτύσσει συνεχώς το PhysX, για να το κάνει μια φοβερή εμπειρία για τους πελάτες της. Για μια ποικιλία λόγων, όπως τα παραπάνω έξοδα για τη διασφάλιση της συμβατότητας και κάποιοι επιχειρηματικοί λόγοι, οι οποίοι δεν μας επιτρέπουν να υποστηρίξουμε την επιτάχυνση γραφικών PhysX σε κάρτα της Nvidia, όταν παράλληλα μια άλλη κάρτα ειναι υπεύθυνη για την απεικόνιση των γραφικών στην οθόνη. Με συγχωρείς για την όποια αναστάτωση μπορεί να επέφερε το συγκεκριμένο γεγονός, αλλά ελπίζω ότι καταλαβαίνεις. Troy, Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της nVIDIA» Πηγή: Slash Gear Link είδησης Δημοσιεύτηκε από SirDiman
slaught Σεπτέμβριος 26, 2009 #2 Σεπτέμβριος 26, 2009 Βασικά το παράξενο που είναι?Λογικό να κάνει κατι τέτοιο μιας και είναι δική της τεχνολογία.
yanni Σεπτέμβριος 26, 2009 #3 Σεπτέμβριος 26, 2009 Έχει χαλάσει πολύ η Nvidia. Αφού τιμωρεί τους χρήστες που αγόρασαν κάρτες με DirectX 10.1 τώρα τιμωρεί και τους χρήστες που έχουν ΗΔΗ ΠΛΗΡΩΣΕΙ για NVIDIA κάρτα γραφικών αλλά έκαναν το έγκλημα να έχουν και ΑΤΙ κάρτα στο σύστημά τους.Αναρωτιέμαι αν πάνω στα κουτιά αναγράφει ότι το PhysX που διαφημίζει ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ παρουσία κάρτας γραφικών άλλης εταιρίας.Ντροπή τους. Στα τσακίδια να πάνε. Μακάρι αύριο να τους δώσει και μια κλωτσιά και η AMD και να μην μπορούν να φτιάχνουν chipsets ούτε για AMD. Αλήθεια φαντάζεστε την AMD να μην επιτρέπει κάρτες γραφικών NVidia στην πλατφόρμα της; Εκεί θα λέγαμε άραγε (με βάση το σχόλιο του slaught) ότι είναι λογικό και για να το πάω και λίγο ποιο πέρα και θεμιτό?Σκεφτόμουν την αγορά μελλοντικά μιας Nvidia κάρτας για PhysX, αλλά μπορεί να την αγοράσει ο Jen-Hsun Huang και να την βάλει ..... you get the idea.....
dunkel_Stern Σεπτέμβριος 26, 2009 Author #4 Σεπτέμβριος 26, 2009 δεν μου φαίνεται καθόλου απίθανο το σενάριο σε λίγο η nVidia να γίνει nVidia/Intel και να υπάρχουν δυο πλατφόρμες p.c. η μια Ati/Amd και η άλλη nVidia/Intel και η μια να μην είναι συμβατή με την άλλη
dimitris_s Σεπτέμβριος 26, 2009 #5 Σεπτέμβριος 26, 2009 Το παράξενο είναι ότι ο χρήστης θα έχει πληρώσει για μια κάρτα της nvidia. Θα είναι πελάτης της nvidia με λίγα λόγια.Είναι δική της τεχνολογία και μπορεί να την κάνει ό, τι θέλει, δεν αντιλέγει κανείς σε αυτό. Αλλά κι εμένα είναι δικά μου τα λεφτά και εδώ και αρκετά χρόνια, nvidia ούτε για πλάκα. Ειλικρινά είναι θέμα αυτοεκτίμησης πλέον, ως καταναλωτή, σπουδαστή και εργαζόμενου ταυτόχρονα στον κλάδο της πληροφορικής-τεχνολογίας.Η nvidia είναι μια εταιρεία που έχει δείξει προ πολλού την "εκτίμηση" που έχει στους πελάτες της, και γενικότερα στους καταναλωτές.Κίνηση απόγνωσης...EDIT: Συμφωνώ απόλυτως με τον yanni.
dunkel_Stern Σεπτέμβριος 26, 2009 Author #6 Σεπτέμβριος 26, 2009 από την άλλη είναι δικες τις τεχνολογίες όπως και το cuda που έχει το κάθε δικαίωμα να μην τις μοιράζεται με εταιρίες που δεν έδωσαν $ για αυτές.
yanni Σεπτέμβριος 26, 2009 #7 Σεπτέμβριος 26, 2009 από την άλλη είναι δικες τις τεχνολογίες όπως και το cuda που έχει το κάθε δικαίωμα να μην τις μοιράζεται με εταιρίες που δεν έδωσαν $ για αυτές.Μα δεν προσπαθεί να τρέξει κάποιος CUDA ή PhysX κώδικα πάνω σε ΑΤΙ κάρτα. Και στην τελική δεν μου αναγράφει στο κουτί ότι το PhysX δεν ενεργοποιείται αν υπάρχει και κάρτα γραφικών ΑΤΙ. Όταν μου πουλάει την κάρτα διαφημίζοντας μου τα Physics οφείλει να μου τα παρέχει, όχι να τα απενεργοποιεί με μια κίνηση που ισοδυναμεί με τιμωρία. Και εδώ δεν είναι μόνο τα $ της Nvidia το θέμα αλλά και τα $ του πελάτη. Αυτά δεν τα σέβεται;Πολλοί αναρωτιούνται στα ξένα fora αν είναι νόμιμη αυτή η κίνηση και έχω την ίδια απορία. Νομίζω μιλάμε για αθέμιτο ανταγωνισμό εδώ.
dunkel_Stern Σεπτέμβριος 26, 2009 Author #8 Σεπτέμβριος 26, 2009 Μα δεν προσπαθεί να τρέξει κάποιος CUDA ή PhysX κώδικα πάνω σε ΑΤΙ κάρτα. Και στην τελική δεν μου αναγράφει στο κουτί ότι το PhysX δεν ενεργοποιείται αν υπάρχει και κάρτα γραφικών ΑΤΙ. Όταν μου πουλάει την κάρτα διαφημίζοντας μου τα Physics οφείλει να μου τα παρέχει, όχι να τα απενεργοποιεί με μια κίνηση που ισοδυναμεί με τιμωρία. Και εδώ δεν είναι μόνο τα $ της Nvidia το θέμα αλλά και τα $ του πελάτη. Αυτά δεν τα σέβεται;Πολλοί αναρωτιούνται στα ξένα fora αν είναι νόμιμη αυτή η κίνηση και έχω την ίδια απορία. Νομίζω μιλάμε για αθέμιτο ανταγωνισμό εδώ.σωστό και αυτό......απορώ όμως τα terms χρήσης των τεχνολογιών αυτόν τι λένε μέσα?πάντως το χαλάσανε το παρτάκι τις επιλογής physX με ati κάρτα
dimitris_s Σεπτέμβριος 26, 2009 #9 Σεπτέμβριος 26, 2009 [...]Νομίζω μιλάμε για αθέμιτο ανταγωνισμό εδώ.
darien Σεπτέμβριος 26, 2009 #10 Σεπτέμβριος 26, 2009 Θα φάνε ένα καλό πρόστιμο σαν αυτό που τσίμπησε η Intel από την Ε.Ε. και θα νιώσουν.
iraklisvel Σεπτέμβριος 27, 2009 #11 Σεπτέμβριος 27, 2009 Όπως η nvidia κλείνει το PhysX που ήταν δικο της εμπορικό κόλπο, έτσι κι εγώ απενεργοποιώ απο το πορτοφόλι μου μελλοντικά την επιλογή που λέγεται nvidia.Για αυτό το μερίδιο τους βασίζεται στα παλιότερα συστήματα με υπάρχουσες παλιές κάρτες τους. Πέφτουν συνεχώς και λογικό είναι με κάτι τέτοια.Μετά και τη μούφα με τα chipset που υποστηρίζουν τελικά SLI μέσα απο οδηγούς και όχι μέσω hardware....Ας κρατήσουν το PhysX για την πάρτη τους.
snooze Σεπτέμβριος 27, 2009 #12 Σεπτέμβριος 27, 2009 Συγγνώμη, από πότε μπορώ να έχω πάνω στο mobo ΑΤΙ + Nvidia και η τελευταία αναλαμβάνει το physX, ενώ η πρώτη τα γραφικά? Με ποιες ρυθμίσεις? Τι είδους σύνδεση? Ποια παιχνίδια το εκμεταλλεύονται αυτό? Υπάρχει link με review?Εγώ όλα αυτά πρώτη φορά τα ακούω.Υ.Γ. το physX έχει προωθηθεί τρελά (marketing εννοώ ) από την nvidia χωρίς να αξίζει και τόσο imo. Π.χ. πόσοι ξέρετε ότι το SC2 (που λογικά θα το παίξει ο μισός πλανήτης) υποστηρίζει havoc (aka ΑΤΙ ) ?
snooze Σεπτέμβριος 27, 2009 #13 Σεπτέμβριος 27, 2009 Τι είναι αυτό που συνέβη μεταξύ των δύο εταιρειών? Όπως γνωρίζουν αρκετοί από τους αναγνώστες μας, κάποιος μέχρι πρότεινως μπορούσε να βάλει κάρτα γραφικών της AMD στο σύστημά του για να παίζει τα παιχνίδια που επιθυμεί, παρέα με μια μικρής ισχύος κάρτα της nVIDIA, βασικός ρόλος της οποίας θα ήταν η αναπαραγωγή των εντυπωσιακών γραφικών του PhysX.Από πότε το physX "παρέχει" εντυπωσιακά γραφικά ? Τι σχέση με τα γραφικά έχει ? Too much fud imo.
TifoziF1 Σεπτέμβριος 27, 2009 #14 Σεπτέμβριος 27, 2009 Συγγνώμη, από πότε μπορώ να έχω πάνω στο mobo ΑΤΙ + Nvidia και η τελευταία αναλαμβάνει το physX, ενώ η πρώτη τα γραφικά? Με ποιες ρυθμίσεις? Τι είδους σύνδεση? Ποια παιχνίδια το εκμεταλλεύονται αυτό? Υπάρχει link με review?Εγώ όλα αυτά πρώτη φορά τα ακούω.Υ.Γ. το physX έχει προωθηθεί τρελά (marketing εννοώ ) από την nvidia χωρίς να αξίζει και τόσο imo. Π.χ. πόσοι ξέρετε ότι το SC2 (που λογικά θα το παίξει ο μισός πλανήτης) υποστηρίζει havoc (aka ΑΤΙ ) ?δες http://www.thelab.gr/showthread.php?t=64083&highlight=physx και http://www.thelab.gr/showpost.php?p=1062631076&postcount=26
johnsonb Σεπτέμβριος 27, 2009 #15 Σεπτέμβριος 27, 2009 Από πότε το physX "παρέχει" εντυπωσιακά γραφικά ? Τι σχέση με τα γραφικά έχει ? Too much fud imo.Αυτά τα σκισμένα πανιά που κρέμονται στο Mirror's Edge και κάτι χώματα που πετάγονται σε άλλα games όταν έχεις το PhysX enabled εννοεί...Θα φάνε ένα καλό πρόστιμο σαν αυτό που τσίμπησε η Intel από την Ε.Ε. και θα νιώσουν.Έλα όμως που δεν πρόκειτε.Δεν μιλάμε για μονοπώλιο,μιλάμε για δική της τεχνολογία,δηλαδή αν έχει βάλει στα μικρά γράμματα του Agreement μια γραμμούλα που να λέει:"Η τεχνολογία PhysX είναι διαθέσιμη αποκλειστικά και μόνο αν οι μόνες κάρτες που είναι εγκατεστημένες,είναι της Nvidia" ούτε να της πούνε "Πως και έτσι;" δεν μπορούν.Πάντως φιλικά τώρα,το να βάλεις κάρτα Ati και Nvidia για PhysX,κατά την γνώμη μου είναι χαζό και καθόλου έξυπνη κίνηση,και να σας πω και όλας γιατί.Τις περισσότερες φορές η διαφορά στο κόστος μιας Ati και μιας αντίστοιχης Nvidia,δεν είναι τρομερή,και τους περισσότερους με Ati για γραφικά και Nvidia για PhysX που έχω δει,όλοι έχουν από μια 9600gt-9800gt το λιγότερο,γιατί δεν μιλάμε για 8400gs εδώ όπως στα HTPC για το Cuda.Ωραία καλώς,πες μου τώρα* σε περίπτωση που δεν την είχες ήδη την Nvidia,για ποιόν λόγο πήγες και έδωσες κοντά 100ε και δεν τα έβαζες να πάρεις μια Nvidia και να έχεις μια που τα κάνει όλα; Here's the question.Και ξέρεις και τι άλλο*,καλά έκανε η Nvidia γιατί αυτό που γίνεται να έχεις Ati η οποία δεν υποστηρίζει PhysX,και να έχεις βάλει ολόκληρη ξεχωριστή κάρτα που θα πάρεις όχι και τζάμπα και να έχεις δύο κάρτες διαφορετικής εταιρίας για να βλέπεις δυό πανιά να ανεμίζουν δεν στέκει.Καίγεσαι τόσο πολύ για PhysX; Δεν χάθηκε και ο κόσμος με το αν θα κλειδώσει η Nvidia την τεχνολογία ΤΗΣ ή όχι,πήγαινε πάρε άνθρωπε μου μια PPU της Ageia,βάλε μια αγγελία τιμή χώμα έχει,και βάλτην και σε Ati σε Matrox και σε Voodoo αν θες.*Δεν μιλάω σε συγκεκριμένο άτομο,γενικώς.
sebastian Σεπτέμβριος 27, 2009 #16 Σεπτέμβριος 27, 2009 1. Στο BATMAN δεν ειναι δυο βρακια να κουνιουνται....Γεμιζει το παιχνιδι με τα physx, χωρις αυτα ειναι σαν ψιλο αδειο το game.2. H physx καρτα της ageia ειναι αρκετα χειροτερη απο την 295, 280 ......3. Γι΄αυτο πηρα nvidia 295 gtx, για να εχω και αυτα απο το να εχω 2 καρτες μεσα, μια για physx και μια για graphics!Αποψη μου , οπιος θελει physx να παρει nvidia και να τελειωνει, μην το κουραζεται βαζοντας 2 καρτες μεσα! Βεβαια βλακεια απο μεριας nvidia με το κλειδωμα, γιατι τι σχεση εχει εαν η καρτα της nvidia ειναι πρωτη ή δευτερη! Κομπλεξικο απο μεριας της που δεν της ταιριαζει !
snooze Σεπτέμβριος 27, 2009 #17 Σεπτέμβριος 27, 2009 Αυτά τα σκισμένα πανιά που κρέμονται στο Mirror's Edge και κάτι χώματα που πετάγονται σε άλλα games όταν έχεις το PhysX enabled εννοεί...Καλά καλά... Μου θυμίζει την εποχή των Athlon64 που αν θυμάμαι καλά είχε βγει μια έκδοση του far cry για 64bit και καλά. Απλά έβαζαν κάποιο παραπάνω content αν θυμάμαι καλά που "έπαιζε" μόνο αν ανιχνευόταν 64bit ΑΜD cpu.Το physX υποτίθεται επιταχύνει τους υπολογισμούς που έχουν σχέση με physics. Δηλαδή σε άλλα παιχνίδια δεν έχουμε σημαιούλες που κυματίζουν και χώματα που πετάγονται? Κώδικας είναι ρε παιδιά, ΕΛΕΟΣ! Απλά φτιάχνουν τα παιχνίδια ώστε μόνο αν έχεις nvidia (ανάλογα με τη συμφωνία που έχει πέσει και τα λεφτά κάτω από το τραπέζι) να εμφανίζει το ταδε εφέ όταν ανιχνεύει τη δεινα κάρτα. Τι θέλει να μας πει η Nvidia, ότι άμα έχω GTX285 θα μπορώ να δω τα πανιά που κυματίζουν στο mirror's edge, ενώ η 5870 που ξεσκίζει την GTX285 δε θα μπορεί να εμφανίσει τα πανιά που κυματίζουν? ok ....Tο ξαναλέω : Το SC2 θα το παίζει ο μισός πλανήτης για αρκετά χρόνια και υποστηρίζει havoc ... Μία ή άλλη είναι. Καταντάει ξεφτίλα αυτός ο εκβιασμός από τις εταιρείες gpu. Σε λίγο θα αγοράζουμε 2 κάρτες και ανάλογα με τη συμφωνία που έχει κάνει κάτω από το τραπέζι η nvidia ή η ATI, θα κάνουμε enable την αντίστοιχη κάρτα για να παίξουμε το παιχνίδι...Άει σιχτίρ πια... openCL που σας χρειάζεται ...
Candyman Σεπτέμβριος 27, 2009 #18 Σεπτέμβριος 27, 2009 Υ.Γ. το physX έχει προωθηθεί τρελά (marketing εννοώ ) από την nvidia χωρίς να αξίζει και τόσο imo. Π.χ. πόσοι ξέρετε ότι το SC2 (που λογικά θα το παίξει ο μισός πλανήτης) υποστηρίζει havoc (aka ΑΤΙ ) ? Η Havoc εκτός του ότι ΔΕΝ είναι hardware accelerated, δεν είναι καταρχήν πατέντα της ATi, ούτε ανήκει στην ΑΤi (δες την επισυναπτόμενη photo), και επίσης τρέχει σε όλα τα setups. Επομένως δεν μπορεί να συγκριθεί με το PhysX, το OpenCL από την άλλη πλευρά ναι θα μπορούσε. Ούτως η άλλως με το DirectX compute μάλλον όλα αυτά τα API's θα μας καληνυχτίσουν. Η nvidia έκανε το σωστό για το συμφέρον της, είναι θέμα πολιτικής και μάρκετινγκ. Δεν θα μπορούσε να το αφήσει να συμβαίνει το φαινόμενο ανεξάρτητα αν ήταν ηθικά σωστό. Επίσης σύμφωνα με τους ίδιους (από ότι διάβασα σε sites της αλλοδαπής) δεν μπορεί να εγγυηθεί πως το pc με ATi+Nvidia θα είναι σταθερό όπως πρέπει (φυσικά αναγνωρίζω πως όλα αυτά θα μπορούσαν να είναι και... ιστορίες για αγρίους). Ούτε βέβαια έχει λόγο να στήνει pc's με ATI+Nvidia για να ελέγξει την σταθερότητα του, με την λογική πως η Ati δεν είναι δικό της προϊόν. Υ.Γ. Εγώ νομίζω ότι περισσότερω φυλάει τα νώτα της, παρά το έκανε για να εκβιάσει τις πωλήσεις. Άλλωστε ο οποιοσδήποτε άνθρωπος με λογική θα καταλάβαινε πως θα εκλάμβαναν οι χρήστες αυτή την κίνηση, δεν νομίζω ότι έχουν εκπλαγεί με τις αντιδράσεις και δεν νομίζω ότι περίμενουν να αυξηθούν οι πωλήσεις από αυτή την κίνηση. Μην υποτιμάτε τους μανατζαρέους της nvidia, δεν είναι στην κορυφή η εταιρία για περίπου 20 χρόνια τυχαία.
Dante80 Σεπτέμβριος 27, 2009 #19 Σεπτέμβριος 27, 2009 Νταξ ρε παιδιά, για την nvidia μιλάμε τώρα. Αυτές τις ανακοινώσεις τις έχει ψωμοτύρι...XDΜάλλον πιο ενδιαφέρον είναι πως έχει σπάσει το SLI της τελευταία, παρά το ότι περιορίζει την αγορά μέσω του PhysX...το μέλλον του οποίου το ξέρουμε όλοι μας...:whistlingBTW, για να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση, η λογική λέει πως μπορεί το Hydra της Lucid να δουλεύει καλά και να μην είναι πατάτα...για να δούμε...
Candyman Σεπτέμβριος 27, 2009 #20 Σεπτέμβριος 27, 2009 BTW, για να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση, η λογική λέει πως μπορεί το Hydra της Lucid να δουλεύει καλά και να μην είναι πατάτα...για να δούμε...Εγώ πάντως σε ένα πρόσφατο άρθρο διάβασα ότι το Lucid δουλεύει σωστά και κάνει πολύ καλό scaling.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.