Jump to content

Τα κάναμε σαλάτα..τι σπρει αγοράζουμε τωρα?

MUL

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Σήμερα είπα να το παίξω modder :tomato: . σαν χαμένο κορμί και ανίκανος που ειμαι κατέληξε σε ..:suicide2::hang3: μια ωραία μπούρδα (τις συνηθίζω ) και εξηγούμαι...

Εχω ενα παλιό εξωτερικό κουτάκι σκληρού δίσκου IDE και εβαλα εναν 80άρη IDE μέσα γιατι το καλό κουτάκι που ειχα τα έπεξε και βραχυκύκλωνε (κ*λ*κινέζοι).. .. επειδή με χάλαγε που ειχε γρατσουνιές και ξέβαψε απο ασημί με τον καιρό σε ενα μωβ- ροζ πραγμα που ήταν δίπλα στο PC μου.. το κατέβασα στην υπόγα και έιπα να το ψεκάσω :slap: με ενα σπρει μαυρο που το έιχαμε για κατι κάγκελα (φουλ χαζός?)

Καταστροφή πρώτη... Το σπρεί τελειώσε στα 70% της δουλειάς..:yes2::fist:

Καταστροφή δευτερη.. Οταν εισαι άχρηστος και βάφεις λάθος κάθετα μια επιφάνεια λογικό ειναι να τρέξει η βαφή σε ολη την επιφάνεια και να γίνει μια μπουρδα...

Καταστροφή τρίτη .. είσαι απο την αλλη πλευρά...και το σπρέι είναι προς το τέλος του ολη η επιφάνεια που βάφεις γεμίζει "σπηριά" και φουσκάλες :baby::slap: ωραια λες και ειναι έφηβος με ακμή

Απο τα νευρά μου πέρνω το νεφτι και ενα παλιό πανί και τρίβω το κουτί σαν δαιμονισμένος .

Αποτέλεσμα? Ενα παλιο γρατζουνισμένο πλαστικό κουτάκι μωβ-ροζ με υπολείμματα μαυρης μπογιάς:no::confused: σε

αυλακώσεις και μαυρες στάμπες σε ολη την επιφάνεια..:no:

Τι σπρέι παίρνουμε (μαυρο ματ) και πως το ζητάμε? Πόσο κάνει? Λέω μπας και το ξαναψεκάσω και καλύψω τα πάντα με μαυρο ματ (τότε δεν θα φαίνεται τίποτα)

Πιο φθηνα δεν θα σου βγει να παρεις ενα κουτακι ετοιμο? ή τουλαχιστον δεν θα παιδευεσαι με βαψιματα....

Καλυτερα ειναι να παρεις ενα κουτακι με 30ε να τελιωνει.

αν θες να ασχοληθεις περνεισ νιτρο το ξεβαφεις,το τριβεις και το ξανα βαφεις.:suicide2:

Αν θες να το φτιαξεις ετσι για την φαση σου,

καθαρισε την μαυρη μπογια με ενα διαλυτικο-πολυ αποτελεσματικο αλλα σκληρο ειναι το διαλυτικο νιτρου.

Καλο ειναι να παρεις ενα ψιλο γιαλοχαρτο να το προετοιμασεις κ μετα παλι καθαρισε το ελαφρα με το διαλύτικο.

Αν ειναι αλουμινιο θα χρειαστει να παρεις κ ενα σπρευ ασταρι, να δημιουργηθει προσφυση ετσι ωστε το χρωμα μετα να κατσει ομοιομορφα. Μετα παιρνεις ενα πιο ψιλο ακομα γιαλοχαρτο και το απαλαινεις. Φανταζομαι οτι ειναι αλουμινιο, οποτε αυτο το ροζ που βλεπεις απο μεσα ισως ειναι το ασταρι.

Οποτε, αν εχεις ετοιμη την βαση ξεκινας με το βαψιμο. Υποψιν, αν εχεις περιοχες που δεν θελεις να βαφτουν τις βαζεις χαρτοταινια.

Το καλο βαψιμο ερχεται απτην καλη προετοιμασια.

Στο χρωμα παιρνεις οτι θελεις, ματ η γιαλυστερο, το θεμα ειναι να ψεκαζεις με ελαφρια και ας ειναι πολλα χερια. 3 4 5 δεν εχει σημασια, οσα χρειαζονται για να καλυφθει ομοιομορφα. Αν πας να βαψεις ενα σημειο κατευθειαν το πιο πιθανο ειναι ειτε να σου τρεξει, ειτε να σου βουλωσει το μπεκ και να φτυνει. Αρα ελαφρια πολλα χερια.

Το δε σπρευ μην το πατας παρατεταμενα, πατας-βαφεις μια ευθεια-αφηνεις-αλλη ευθεια-πατας-βαφεις-αφηνεις-κοκ, αποσταση περιπου 20+ εκατοστα, αρχικα μπορει να το βλεπεις σαν σκονη αλλα στην συνεχεια θα δεις... Πολλα χερια λοιπον, με κενα μεταξυ τους 10-15λεπτα και πριν ξεκινησεις το επομενο, εχεις μια εφημεριδα απο διπλα που την ψεκαζεις για να δεις αν το μπεκ ψεκαζει σωστα, ειναι πιθανο κατα τον ψεκασμο το μπεκ να στουμπωσει με χρωμα με αποτελεσμα να σου φτυνει μπιμπικια, οποτε δοκιμαζοντας πρωτα στην εφημεριδα βλεπεις αν ειναι ok, αν δεν ειναι το καθαριζεις με λιγο διαλυτικο..simple.

Οταν τελειωσεις με τα χρωματα, του περνας αν θελεις βερνικι. Το βερνικι ειναι κ αυτο σε μορφη σπρευ και ουσιαστικα προστατευει το χρωμα για να μην ξεθοριασει απτην οποια επαφη-τριβη.

Λιγο πολυ αυτη ειναι η διαδικασια, τωρα οσο περισσοτερες φορες το κανεις, τοσο πιο καλος κ γρηγορος γινεσαι. Αν πιστευεις οτι αυτο που εγραψα το εχεις, καντο, αν οχι παρε ενα καινουριο case.

Μπορείς να το ξεβάψεις με ρεμουβερ ή να το τρίψεις με ντουκοχαρτο και να το βάψεις από πάνω.

απόσταση του εργαλείου και ταχύτητα μετακίνησης

Αν δεν ενδιαφέρεσαι για κάτι πρωτότυπο, όπως σου είπανε δεν αξίζει ο κόπος.

Το nitro δεν ξέρω τι κάνει στο χρώμα αλλά ούτε ασετόν ούτε περίεργα κλασικά διαλυτικά στο πλαστικό γιατί θα γίνει με τρύπες.:p

Πάρε ντουκόχαρτο ψιλό 400άρι αυτό που τρίβεις με νερό,ένα spray απλό 3ε Motip ή κάτι τέτοιο,και κάνε δουλειά σου.

Αστάρι αν δεν έχεις μην πάρεις τζάμπα λεφτά θα δώσεις,βερνίκι αν θες.

Τρίφτο χωρίς νερό πρώτα και μετά με νερό όπου βρίσκεις αντίσταση,μέχρι να γίνει ίσια η επιφάνεια δεν σε νοιάζει να φύγει η μπογιά,και αν δεν φεύγει καμιά φουσκάλα βάλε μια σταγώνα ασετόν στο δάχτιλο και πέρνα το από πάνω (με προσοχή γιατί λιώνει) και πάλι μετά με ντουκόχαρτο,και μετά πέρνα το spray 2 χέρια,με προσοχή μην στάξει η μπογιά,και αν δεις ότι κάτι δεν βάφτηκε καλά,άστο στο άλλο χέρι.

Πάντως αν θες να κάνεις σωστή δουλειά και να βγει ωραίο,πάρε ένα glossy krylon plastic fusion αμερικάνικο το οποίο και δεν βρίσκεις εύκολα και ακριβό είναι αλλά είναι απ'τα καλύτερα spray.

Με πρόλαβαν:hehe:

Αυριο θα πεταχτώ να πάρω κανενα σπρέι για πειραματισμό...Για να σώσω την κατάσταση βέβαια εκανα το εξής.. εβαλα το κύκλωμα και τον δισκο στο καινουργιο κουτάκι (αφου εκοψα τμήμα του μεταλλικού σκελετού για να προσαρμοστεί και τμήμα απο πλαστικό στο πίσω μερος για τις εξόδους ρεύματος και usb ) τωρα εχω ενα κουτακι καλό και ενα για πειράματα

:T: Αποτέλεσμα πολύ καλό αν αναλογιστούμε οτι ειναι η δεύτερή φορά που βάφω με σπρευ στην ζωή μου (ναι..ναι ουτε ποδήλατο δεν εχω βάψει μικρός..)

IMG_0001.jpg

Ειμαι τοσο ικανοποιημένος που σκέφτομαι να κανω το ίδιο και στο ασημί πλαίσιο τις ACER οθονούλας που βλέπετε..(λόξα )

Έχω το ίδιο εξωτερικό κουτάκι σε μαμά χρώμα.

Σκέφτομαι ότι άμα το βαζοβγάζεις απίο την θικούλα του για να κάθεται όρθια τότε θα γρατζουνίζετε.

Η όταν το ανοιγοκλείνεις για να αλλάζεις δίσκο..:whistling

Πιστεψε με μια φορά θα μπεί στην θέση του και μετά τελος ... Εκανα λάθος που πήρα δίσκο IDE και για αυτο κρατάω τετεια κουτάκια.... Και αμα γρατζουνιστεί πάω κατω και του περνάω ενα χεράκι ακομα και ειναι τζι τζι.. :crazy_pilot:

Πωπωπω τι έκανες εκεί!!!!

Σίγουρα δεν έχεις ξαναβάψει;:man_in_love:

Καλά δεν πρέπει να το έχεις σπουδάσει κιόλας για να βάψεις.:giveup:

Ναι αλλά όσους έχω δει να βάφουν 1-2η φορά,το αποτέλεσμα είναι:Φουσκάλες,μισοβαμμένη η μια μεριά,και finger prints λες και σου ζήτησε στοιχεία.:p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.