GeorgePwr Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2009 Γεια χαρα σε όλους παιδια!!! Ενδιαφερομαι για ενα καλο και δυνατο συστημα για παιχνιδια! Μετα απο μια ερευνα στην αγορα κατελειξα στα εξης Επεξεργαστης : Intel Core i7 950 3.06 GHz Μητρικη : Asus P6TD Deluxe Καρτες Γραφικων : Sapphire Radeon Vapor-X HD4890 2GB - 2 τετοιες καρτες για CroosFire X Mνημες : CORSAIR GT DHX DDR3 6GB (3X2GB) PC3-15000 (1866MHZ) Σκληροι Δισκοι : 1ος - WD VELOCIRAPTOR 300GB SATA2 2ος - WD 1TB SATA2 Οθονη : Samsung SyncMaster XL2370 Koυτι : THERMALTAKE VH6000BWS ARMOR+ WINDOW BLACK Tροφοδοτικο : TAGAN TG1100-U88 BZ PIPERCOCK SERIES 1100W Οι προβληματισμοι μου ειναι 1)Οι μνημες τρεχουν στα 1866 Μhz.Το P6TD deluxe καλυπτει εως 2000 Mhz δεν εχει προβλημα. Αλλα απο οτι ειδα στο site της intel οι υποστηριζομενοι χρονισμοι μνημης του Intel Core i7 950 3.06 GHz ειναι DDR3-800/1066.Θα υπαρχει προβλημα μεταξυ μνημης-επεξεργαστη ή θα συνεργαζονται κανονικα ??? 2)Πολλοι μου ειπαν οτι η Sapphire Radeon Vapor-X HD4890 ειναι πολυ καλη καρτα και γι αυτο εβαλα 2 με 2GB (CrossFire X). Καπου διαβασα ομως οτι η Sapphire Radeon Vapor-X HD4890 2GB συκγεκριμενα δεν αξιοποιει στο επακρο ολη της τη μνημη.Οτι ειναι περιττη.Ειναι αλήθεια ή οχι? Να παρω αυτες τις δυο?θα συνεργστουν καλα μεταξυ τους?? Ή η καινουργια HD 5870 που καλυπτει και DirectX 11 θα ειναι καλυτερη και πιο γρηγορη? Βοηθεια σε αυτο παιδια!θελω Δ Υ Ν Α Τ Η καρτα γρφικων!!!!!!!!!! 3)Εχω επιλεξει σωστο τροφοδοτικο?γιατι κατι μου λεει οτι εχω κανει πατατα......Θελω μεγαλυτερο,μικροτερο,αλλου τυπου? Σας ευχαριστω προκαταβολικα για το χρονο σας!!! Με χαρα και προσοχη θα ακουσω συμβουλες,παρατηρησεις,αλλαγες!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
STINK Σεπτέμβριος 26, 2009 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2009 Χωρίς να σημαίνει οτι οι επιλογές σου δεν είναι καλές απλώς εγώ θα επέλεγα αντί για 1) WD VELOCIRAPTOR 300GB έναν Intel MLC στα 80Gb2)2xRadeon Vapor-X HD4890 2GB μια 5870 και μόλις πέσουν οι τιμές άλλη μια ή θα έπαιρνα ηχεία και κάρτα ήχου3)αν και δεν γνωρίζω το μοντέλο της οθόνης που λες να ξέρεις όσο μεγαλύτερη τόσο μεγαλύτερες και οι απαιτήσειςγια να παίζεις full γραφικά. Το λέω επειδή γράφεις Gaming Pc.4)Οι μνήμες λογικά δεν θα παίξουν αμέσως στα 1866 αλλά μετά από ρυθμίσεις ίσως. Αυτό που δίνει η Intel είναι το μη OC.5)το τροφοδοτικο είναι και ποιοτικό και υπεραρκετό απλά εγώ εχώ κάνει μια αλλή επιλογή και μου αρέσει περισσότερο THERMALTAKE W0151 TOUGHPOWER 500W QFANTHERMALTAKE W0158 TOUGHPOWER POWER EXPRESS 650WΌλες οι υπόλοιπες επιλογές όπως κουτί μητρική και επεξεργαστης είναι, το τι αρέσει και νομίζει ότι χρειάζεται ο καθένας.Φιλικά Link to comment Share on other sites More sharing options...
goku_dbz Σεπτέμβριος 26, 2009 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2009 θα συμφωνησω σε ολα με τον stink, εκτος απο το τροφοδοτικο...η αληθεια ειναι οτι 1100 watt που διαλεξες μου φαινονται πολλα αλλα με τιποτα μην πας σε κατι κατω απο 750W μιας και οι δυνατες καρτες γραφικων (ποσο μαλλον αν θα εχεις και 2) θελουν πολυ ζουμι! μια πολυ καλη και φτηνη λυση ειναι και το Silverstone Element 750Wυγ: εγω αν επαιρνα καρτα τωρα θα επαιρνα μια 5870 χωρις δευτερη σκεψη...δες και εδω στα ποστς θα βρεις και αρκετα λινκς που παραπεμπουν σε reviews της συγκεκριμενης καρτας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorypeg1000 Σεπτέμβριος 26, 2009 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2009 οτι γραφουν τα παιδια απο πανω και εναν 920 αντι 950.δν αξιζει την διαφορα στην τιμη.πας τον 920 στα 3,6 για πλακα Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgePwr Σεπτέμβριος 26, 2009 Author #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2009 STINK , goku dbz , Greco rypeg1000 σας ευχαριστω ολους Mετα απο αυτα που μου ειπατε σκεφτομαι το εξης 1)Θελω να βαλω ενα SSD σκληρο για να τρεχει εκει το λειτουργικο γιατι απο οσο ξερω ετσι θα εχω πιο γρηγορες επιδοσεις στο συστημα!Αυτος που μου προτεινεις STINK ειναι πολυ καλος αλλα θα ηθελα καποιον καλο στα 128GB.Ποιον μου προτεινετε γυρω στα 250 Ευρω?? 2)Ρε παιδια με τις καρτες γραφικων εχω μπερδευτει πολυ.Θελω κατι πολυ γρηγορο,να μου καρατησει και για GPU διαθετω γυρω στα 500 Ευρω(ή και λιγο παραπανω).Τι να παρω? -2 καρτες Sapphire Radeon HD 4890 2GB ????? -2 καρτες Sapphire Radeon HD 4870 Χ2 2GB????? -1 Sapphire Radeon HD 5870 1GB ????? -κατι αλλο??? προτεινεται κατι Και κατι αλλο : HD4890 vs HD 4870 x2 Ποια ειναι καλυτερη? Κατι μου λεει οτι τσαμπα σπαω το κεφαλι μου με τη σειρα 4000 και να κανω αυτο που μου λες goku dbz να παρω μια HD 5870 1GB που ειναι η πιο καινουργια απο ολες και να τελειωνει η υποθεση με την GPU . Παιρνω και αργοτερα ακομα μια που θα πεσουν οι τιμες και θα ειμαι super!Ειναι τελικα η καλυτερη λυση??Αληθεια βγαινει σε 2GB ??? 3)Ποιο τροφοδοτικο αναλογα με τη καρτα που μου προτεινετε?ενα pc παιρνει και δυο τροφοδοτικα? 4)Την οθονη φιλε STINK τη βρηκα στο CNET http://reviews.cnet.com/lcd-monitors/samsung-syncmaster-xl2370/4505-3174_7-33683882.html Ειναι editor's choice και για αυτο την εμπιστευτηκα?Κακως?Παντως καπου που ρωτησα μου ειπαν πολυ καλα λογια.Προτεινεις κατι αλλο?Εστω και 22'' 5)Τις μνημες τις διαλεξα γιατι ειναι γρηγορες!τελικα να τις αλλαξω? ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΠΟΛΥΛΟΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΑΠΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΛΥΣΕΙΣ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
goku_dbz Σεπτέμβριος 26, 2009 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2009 φιλε georgepwr,1. για ssd παρε ενα ιντελ οπως σου προτεινει και ο στινκ πιο πανω...ειναι ο,τι καλυτερο σε αυτα τα λεφτα...τα 80 γιγα μπορει να φαινονται λιγα αλλα πιστεψε με σου αρκουν (ειμαι και εγω κατοχος ενος ιντελα 80αρη)2.παρε ΜΙΑ 5870...τελος! μπορει η 295γτχ και η 4870Χ2 να ειναι λιγο καλυτερες(και λιγο πιο ακριβες) αλλα οσο θα περναει ο καιρος θα βγουν καλυτεροι οδηγοι που θα ανεβασουν και αλλο την καρτα...και μην ξεχναμε οτι εχει και dx11 που οπως και να το κανουμε ειναι ενα δυνατο + !στο υποερωτημα σου: η 4870Χ2 ειναι καλυτερη απο την 4890!3. τροφοδοτικο αυτο που σου προτεινα πιο πανω ή κατι αντιστοιχο (το 1100αρη που εβαλες πιο πανω ειναι υπερβολη κατ'εμε) 4. για οθονες δες και εδω5. μνημες αν δεν σκεφτεσαι να κλοκαρεις μπορεις να βολευτεις ανετα και χωρις καμια ουσιαστικη απωλεια επιδοσεων...αυτα απο μενα...ακουσε και τις γνωμες των αλλων παιδιων και εδω ειμαστε!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorypeg1000 Σεπτέμβριος 26, 2009 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2009 απο την στιγμη που θα βαλει επανω την 5870 και εναν 920,μηπως θα επρεπε οι 12καρες ραιλς του τροφοδοτικου να ειναι παραπανω?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sofos1990 Σεπτέμβριος 26, 2009 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2009 Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες.... Αντί για τον veloci πάρε τον Intel, ότι καλύτερο κυκλοφορεί σε αυτά τα λεφτά Και είναι αρκετά τα GB! Λογισμικό θα βάλεις και 1,2,3 games που θα παίζεις! Ναι, αντί για 950 πάρε τον μικρότερο 920 ίδιες επιδόσεις θα έχεις στο gaming:P Πάρε με την μια 2x5870 ή κάνε υπομονή για την 5870Χ2:D Για τροφοδοτικό κοίτα κάτι κάπου στα 850W, δεν θες μεγαλύτερο.....και αν γίνεται να είναι και modular, ώστε να μην μπλέκεις με τα καλώδια Μνήμες μην δώσεις τόσα λεφτά να πάρεις τις corsair στο gaming δεν θα σου δώσουν κάτι το αξιόλογο! Προτίμησε κάτι πιο φτηνό! Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgePwr Σεπτέμβριος 27, 2009 Author #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2009 Παιδια ευχαριστω για την πολυτιμη βοηθεια! 1. Για σκληρο εκλεισα.Intel Postville 80GB SSD MLC.Ηθελα εναν καλο Solid State σκληρο για να τρεχω το λειτουργικο αλλα δεν ηξερα ποιον.Αν και ηθελα ενα μεγαλυτερο , τελικα και ο 80αρης θα τι κανει τη δουλεια!:clap: 2. Καρτες γραφικων. 2 καρτες Sapphire Radeon HD 5870 1 Gb για CrossFire X.Ειναι οι πιο καινουργιες, γρηγορες και εχουν και το DirectX 11.Σωστος ο sofos1990...οπως και ολοι...! Παντως ρε παιδια μου κανει εντυπωση αυτη η HD 4870X2.Aπο οτι καταλαβαινω ειναι καλυτερη απο την HD4890 (η οποια ειναι και πιο καινουργια).Και ειναι και λιγο καλυτερη και απο την HD 5870? Ή καταλαβα λάθος goku dbz? Φανταστειτε τι θα κανει η HD 5870X2...!!! 3. Απο οτι βλεπω στα χρηματα με παιρνει να παρω τον i7 950 στα 3.06ΜΗz.Αλλα ολοι μου προτεινετε τον i7 920 στα 2.66 MHz.Η αληθεια ειναι οτι ο 950 εχει σχεδον διπλασια τιμη απο τον 920.Αν ειναι πολυ μικρη η διαφορα τους σε αποδοση τοτε στα κομματια.Θα παρω τον 920 και τη διαφορα να τη δωσω να παρω κατι αλλο. Η αληθεια ειναι ρε μακγες οτι θελω τον 950 γιατι δε κατεχω μια σε Overclocking και τετοια (εκτος και αν με βοηθησετε) γι αυτο διαλεγω τον μεγαλο.Αν ηξερα τοτε επαιρνα το μικρο και τον πηγαινα απο τα 2.66 που ειναι , στα 3.6 οπως λεει και ο grecorypeg1000. Αληθεια ρε παιδια παει τοσο?:clap:Τι χρειαζεται για να γινει?...ασχετος speaking :suicide2: 4. Με τις μνημες τι να κανω τελικα?Νατις αλλαξω?Παρω πιο αργες στα 1600 ας πουμε?Ηθελα να μεινω στις Corsair γιατι απο οτι ακουω τις προτεινουν σαν τις καλυτερες και τις ποιοτικοτερες.Σας εμπιστευομαι και για αλλη προταση 5 Τροφοδοτικο.Με τις δυο HD 5870 τι αρμοζει.Νομιζω κατι στα 900W ειναι καλα(το 1100 που εχω βαλει πιο πανω ειναι σιγουρα υπερβολη).Ποιες μαρκες ειναι καλες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorypeg1000 Σεπτέμβριος 27, 2009 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2009 1.ο σκληρος θα σου φτασει και θα δεις το συστημα να πεταει.2.δν πιστευω να χρειαζεσαι 2 5870 αυτη την περιοδο αλλα αμα τις θες δικο σου θεμα.απο περιεργεια σε τι αναλυσεις θα παιζεις?Παπαδες θα κανει η 5870*23.πεταμενα λευτα ο 950.ο 920 παει για πλακα στα 3,6.(με μια καλη ψυκτρα.απαραιτητη προυποθεση).μεχρι και 4 μπορεις να τον πας για καθε μερα.4.στα παιχνιδια δν θα δεις διαφορα ειτε ειναι οι μνημες 1333 ειτε 1866.σε ενα thread το ειχανε αναλυσει καποια παιδια απο εδω.5.λεω να παρεις ενα καλο τροφοδοτικο.1000watt γτ με τοσα που θα μπουνε επανω θα χρειαστει ρευμα.και ενα καλο τροφοδοτικο ειναι μια πολυ καλη επενδυση για το πισι.αμα το αντεχεις οικονομικα θα σου προτεινα αυτο http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1201506&Manufacturer=Enermax&category=69977705&catalog=20 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.