Jump to content

Ενα απλο access point

kdgonida

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδια.Εχω το netgear dgn2000 wireless-n modem - router και θελω να βάλω στο σαλονι ενα access point για να δωσω internet , και μονο, σε μια συσκευη.Εχω δει αυτο

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=552313

Θα δουλεψει το ενα με το αλλο?Εχετε να προτεινετε κατι καλυτερο σε αυτα τα λεφτα(αντε μεχρι 70ευρω).Μια αλλη σκεψη ηταν για powerline αλλα και πιο ψηλα παμε στην τιμη και ακουσα οτι αν μπουν πανω σε πολυμπριζο(που ειναι κ η μονη μου επιλογη λογο ελλειψης μπριζας) δεν δουλευουν σωστα

Να κάνω μια διευκρίνηση. Το access point θα λειτουργεί σαν client συνδέοντας πάνω στην Ethernet του συσκευή για να της παρέχω internet. Παίζει ρόλο αν το access point είναι g ή n από τη στιγμή που μόνο θα λαμβάνει σήμα από το modem-router μου που είναι n? Κάνω αυτήν την ερώτηση γιατί αν δεν παίζει ρόλο το πρωτόκολλο επικοινωνίας από θέμα εμβέλειας και συμβατότητας μην δώσω τσάμπα λεφτά παραπάνω (πχ http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.616616)

Άρα δε θέλεις access point, θέλεις ένα bridge ή ένα wireless client για να δώσεις internet σε αυτή τη συσκευή σου. Τι συσκευή είναι αυτή; Αν είναι pc ίσως είναι καλύτερο να πάρεις ένα usb dongle, να σου έρθει πιο οικονομικά.

Αν πας πάντως να συνδέσεις 802.11n συσκευή με 802.11b/g το πιο πιθανό είναι να πέσει η ταχύτητα σε b/g.

δυστυχως μονο ethernet εχει(αποκωδικοποιητης).Αρα καλυτερα να παρω ενα n access point(που θα παιζει σε client mode)?Γιατι το ρουτερακι πριν 3 μερες το πηρα για να εκμεταλευτω τη draft-n καρτα δικτυου του λαπτοπ και α δεν θελω να κατεβασω την ταχυτητα του.Δλδ αν παρεις ενα usb dongle που παιζει σε g δεν θα βλεπει το ρουτερ που εκπεμπει σε n?Oι επιλογες του ρουτερ παντως στο wireless ειναι

only b

only g

only b/g

up to 150Mbps

up to 270Mbps το οποιο ειναι και ενεργοποιημενο

Dreambox; Αν το θέλεις μόνο για κλειδιά είναι πέταμα να πάρεις ένα n wireless device, μιας και δεν τρώνε τόσο bandwidth, μόνο μερικά kbits ανά 10".

Δε θα ρίξει την ταχύτητα για όλους όσους είναι συνδεδεμένοι, απλώς θα συνδέεται πιο αργά το συγκεκριμένο. Εφόσον έχεις κι άλλες n συσκευές συνδεδεμένες στο n access point αυτές θα συνεχίζουν να παίζουν σε n.

μισο μισο...γιατι δε παιρνεις ενα ασυρματο usb κοντα στο 20αρικο ;

εγω εχω στο δωματιο μου το dgn2000 και στο htpc πιανω ασυρματα με ενα usb 802.11n.

20E θα σου παει περιπου

επισης αν βρεις usb με b/g μια χαρα συχρονιζει με το ρουτερ.Απλως θα παιζουν στα 54mbps

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.