Jump to content

Πως να καταλαβεις την εκδοση της M/B ?

Jonathan

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έχω την GA-965P-DS4, και θέλω να πάρω κανα Ε8500, αλλά βλέπω στο CPU support διαφορές μεταξύ των 3 εκδόσεων των μητρικών. Ξέρει κανείς πώς θα μπορούσα να το διαχωρίσω?? Thanx για τα φώτα σας!!

http://www.gigabyte.com.gr/products/mb/specs/ga-965p-ds4_rev2.html

http://www.gigabyte.com.gr/products/mb/specs/ga-965p-ds4_33.html

Συνήθως το επακριβές revision της μητρικής είναι γραμμένο πάνω στο pcb. Τις περισσότερες φορές είναι ανάμεσα στις θύρες για κάρτες, ή/και κοντά στο όνομα του μοντέλου (πάντα στο pcb). Απο κει και πέρα το CPUid μπορεί να αναφέρει το ακριβές revision αν υπάρχει σχετική πληροφορία στο bios της μητρικής (θα το βρείς στην καρτέλα 'mainboard', δίπλα στο μοντέλο της μητρικής).

Χμ, ενδιαφέρον.Ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση.Θα το κοιτάξω με τα προγραμματάκια. Απο εκεί και πέρα, αρπάζω το φακό και ξεκινά η εξερεύνηση!!

Έχε υπόψη σου ότι στο CPUiz αν τυχόν δεις π.χ. 1.Α συνήθως σημαίνει 1.1, 1.Β σημαίνει 1.2 κ.ο.κ. H Asus π.χ. το συνηθίζει αυτό, μην σε μπερδέψει αν τυχόν το δεις (ανεξάρτητα αν εσύ έχεις Gigabyte, απλά το αναφέρω).

Εχω παρατηρήσει οτι με "κόβει" η CPU (E600) σε κάποια games (ArmA2, NFS SHIFT,DAWN OF WAR2) επειδή σε default έχω προβλήματα, ενώ όταν το δίνω απο 2.4 @ 3.2 τα προβλήματα ελατώνονται ή φεύγουνε. (κολήματα, low frames,scrambled sound).

Η Vga είναι η ΑΤΙ4890 οπότε, κατέληξα οτι θέλει λίγο ακόμη, και με τον Ε8500 μπορώ να τον ανεβάσω λίγο ακόμη. Απόσο γνωρίζω τα ΜΗΖ κάνουν περισσότερη διαφορά απο τους περισσότερους πυρήνες....χμ... :confused:

Τελικά μου βγάζει το CPU-Z (rev.C1) στη μητρική....αυτό τί μπορεί να είναι? "C" τρίτη έκδοση η "1" πρώτη...:wall:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.