Jump to content

Βοηθεια σε Επιλογή Οθόνη

riddle3

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους. Εχω σκοπό αμεσα να αγορασω καινουργια οθονη για τον υπολογιστη μου και θα ηθελα τη γνωμη των ειδικων επι του θεματος (διαμαχη Lg-Samsung fans προβλεπω:p).

Πρωτα απ'ολα θελω απο 24" και ανω. Δευτερον τα λεφτα που διαθετω ειναι γυρω στα 330-390 Ευρω. Τριτον προοριζετε για ταινιες και παιχνιδια. Τεταρτο και τελευταιο (να μη σας ζαλιζω και αλλο) εχω διαβασει απο αλλα θεματα οτι καλες ειναι και οι Οθόνες Τηλεοράσεις PC Compatible, αλλα δεν εχω ντιπ για ντιπ ιδεα. Ριξτε τις προτασεις σας παρακαλω οσο πιο συντομα ευκαιρειτε γιατι τωρα εχω και μια οικονομικη ανεση, οποτε μη μου συμβει και τιποτα απροοπτο και "χασω" την ευκαιρεια, με καταλαβαινετε, οσοι το εχετε παθει. Ευχαριστω.

Επισης αν ειναι ευκολο, παρολο που ανηκει σε αλλο θεμα αυτο, τι καρτα γραφικων (1, ή 2-Sli/Crossfire) θα μου προτεινατε να χρησημοποιησω με την εκαστοτε οθονη που θα μου προτεινετε ο καθενας σας, για να εχω καλη υποστηριξη και "αριστες" αναλυσεις, χωρις "κολληματα" και frame lag σε παιχνιδια (270-350 Ευρω)?

Σας ευχαριστω πολυ για την βοηθεια και την κατανοηση σας εκ των προτερων

@Αμαρτολος : Το ειχα δει σε κατι preview απο ιστοσελιδες που μιλαγαν για οθονες και υποστηριζαν οτι η LG ειναι παρα πολυ καλη, και πως αξιζει να δωσεις τα λεφτα για την W2753V-PF, καθοτι εχεις περισσοτερες ιντσες, 0 Pixel εγγυηση και γενικα στο συνολο. Βεβαια αλλο 24 και αλλο 27, αλλα θα ηθελα να εχω την γνωμη και απο αλλα μελη του φορουμ (οχι πως δεν θελω να σας πιστεψω), αλλα καλο ειναι ακουσω και απο αλλους τι εχουν να μου προτεινουν, αφου ειναι πιθανο να εχουν τις συγκεκριμενες οθονες και να μου πουν τα υπερ-κατα απο πρωτο χερι, οχι μονο στα χαρακτηριστικα αλλα και στα εργονομικα (τα κουμπια που εχουν, ποσο ευκολο -δυσχρηστο μενου, αν μπορεις να κανεις save τις ρυθμισεις και να μπορεις να ανακαλεσεις τα V/H position,pincushion, trapezoid/parallelogram balance κτλ).

Nick-firestorm δεν μου ειπες ομως για ποιους λογους υποστηριζεις οτι η 24" ειναι καλυτερη απο την 27" (ποιες ειναι οι "τρομερες" διαφορες που εχει απο την LG).

@Αμαρτολος : Το ειχα δει σε κατι preview απο ιστοσελιδες που μιλαγαν για οθονες και υποστηριζαν οτι η LG ειναι παρα πολυ καλη, και πως αξιζει να δωσεις τα λεφτα για την W2753V-PF, καθοτι εχεις περισσοτερες ιντσες, 0 Pixel εγγυηση και γενικα στο συνολο. Βεβαια αλλο 24 και αλλο 27, αλλα θα ηθελα να εχω την γνωμη και απο αλλα μελη του φορουμ (οχι πως δεν θελω να σας πιστεψω), αλλα καλο ειναι ακουσω και απο αλλους τι εχουν να μου προτεινουν, αφου ειναι πιθανο να εχουν τις συγκεκριμενες οθονες και να μου πουν τα υπερ-κατα απο πρωτο χερι, οχι μονο στα χαρακτηριστικα αλλα και στα εργονομικα (τα κουμπια που εχουν, ποσο ευκολο -δυσχρηστο μενου, αν μπορεις να κανεις save τις ρυθμισεις και να μπορεις να ανακαλεσεις τα V/H position,pincushion, trapezoid/parallelogram balance κτλ).

Nick-firestorm δεν μου ειπες ομως για ποιους λογους υποστηριζεις οτι η 24" ειναι καλυτερη απο την 27" (ποιες ειναι οι "τρομερες" διαφορες που εχει απο την LG).

Καταρχην η 27" LG δεν εχει 0 pixel εγγυηση αφου αυτο ισχυει μεχρι τις 24", αλλα μικρο το κακο, απλα να το ξερεις.

Μετα, ο nick αν και λακωνικος (υπαρχουν 2 dell 24" στο μαγαζι που σου ειπε, εννοουσε την U2410) σου προτεινε αυτην επειδη εχει το καλυτερης τεχνολογιας Panel (IPS) σε αντιθεση με την LG που λες αλλα και ολες τις "φτηνες" που εχουν το χειροτερης (TN). Υποθετω πως δεν ξερεις τι σημαινει αυτο, και για να μη σε ζαλιζουμε, το ειδος του panel καθοριζει κατα τεραστιο ποσοστο (80% πχ) την τελικη αποδοση της οθονης. Αρα μια οθονη με IPS ειναι απλα σε διαφορετικο league απο μια οθονη με ΤΝ ακομα και αν η πρωτη ειναι φτιαγμενη απο την Acer και η δευτερη απο την Eizo.

Παντως η Dell αυτη ειναι και αρκετα πανω απο το Budget σου...θα παει περιπου 500 ευρω....αλλα μην εχεις αμφιβολια οτι θα ειναι πολυ καλυτερη και μη κρινεις μονο με βαση το μεγεθος.

Στα λεφτα που γινεις μονο η Samsung F2380 μπορει να σου προσφερει ποιοτικο panel αλλα δεν αξιζει γιατι ειναι λιγο αργη για παιχνιδια, και θα περιοριστεις και στις 23"....καλυτερα παρε μια με ΤΝ σαν την LG που λες, εκτος αν αυξησεις το Budget...

"καλη" ΤΝ θεωρειται και η samsung T260 Και ειναι λιγο φτηνοτερη απο την LG, αλλα γενικα βλεπω οτι ειναι τσιμπημενες οι τιμες σε 26-27" , οταν παιρνεις 24" ΤΝ με ιδια αναλυση πλεον με ~210 ευρω....μη δωσεις 50-70% παραπανω για 2-3" και μαπα panel η αποψη μου...

Πολυ διαφωτιστικα τα λεγομενα σου Blinky. Μου κεντρισε το ενδιαφερον και εψαξα για αυτα τα πανελ και βλεπω πως εχετε απολυτο δικιο. Θα ηθελα να ρωτησω αν γνωριζετε τα μοντελα Planar PX2611W, Hazro HZ26Wi και της NEC που ειναι IPS και ποια θα μου προτεινατε να διαλεξω (μαζι και με της Dell), γιατι θελω 26" οθονη, παρολου που πρεπει να δωσω κατι παραπανω και για την τεχνολογια και για τις 2" παραπανω. Παντως μου φαινεται πως εφοσον τα TN εχουν "πεθανει" απο τη στιγμη που βγηκε το IPS ισως θα επρεπε να παρω οθονη με IPS καθοτι ειναι η επομενη γενια και δεν θα μετανιωσω αργοτερα οταν ολοι σιγα σιγα θα αποκτουν αυτες τις οθονες..(Αν κανω λα8ος συλλογισμο παντως πειτε το! )

• 3 weeks later...
Παντως μου φαινεται πως εφοσον τα TN εχουν "πεθανει" απο τη στιγμη που βγηκε το IPS ισως θα επρεπε να παρω οθονη με IPS καθοτι ειναι η επομενη γενια και δεν θα μετανιωσω αργοτερα οταν ολοι σιγα σιγα θα αποκτουν αυτες τις οθονες..(Αν κανω λα8ος συλλογισμο παντως πειτε το! )

Κάνεις λάθος συλλογισμό!

Τα ΤΝ δεν πέθαναν ούτε πρόκειται καθώς είναι το μεγαλύτερο κοματι της αγορά (λόγω χαμηλής τιμής και ικανοποιητικών για γενική χρήση επιδόσεων). Όλα τα σχέδια panel συνειπάρχουν, απλά τα S-IPS μπάινουν μόνο σε ακριβά μοντέλα γιατί δίνουν αυτά που δίνουν (πιστότητα χρωμάτων, γωνίες θέασης, κτλ, θετικά και αρνητικά). Τελευταία έχουν βγει και φτηνά IPS, τα λεγόμενα A-IPS τα οποία βέβαια υστερούν λίγο σε σχέση με τα S-IPS αλλά είναι μια χαρά για κάποιον που δεν ασχολείται γραφιστική, κτλ

• 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.