Jump to content

αγαπάω p5k + raptor 360adfd

skatopsihos

Recommended Posts

έχω εδώ κ κανά 2 χρόνια κ κάτι μια p5k που είχα πάρει για ψιλόbudget λύση αναβάθμισης, πριν κανά 18μηνό πήρα ενα WD360ADFD raptor (36gb 10.000rpm) για να παίξει λίγο πιο γρήγορα το σύστημα μου, το φετινό καλοκαίρι το 'καψα λίγο το pc, το παραδέχομαι, πολλές συνεχόμενες μέρες ανοιχτό κτλ μέχρι που έφτασε η κυριακή, που είπα να το κλείσω έτσι για αλλαγή. no operating system, no disk found και άλλα κουλά errors όταν το άνοιξα την επόμενη μέρα, μετά από απανωτά restart ένιωσε τόσο ώστε να πάρω τα αρχεία μου από τον raptor αλλά μετά παρέδωσε πνεύμα για τα καλά, αλλά με τρόπο που μόνο ζημιά στο δίσκο υποδηλώνε (delayed read, delayed write, hαngs στο λειτουργικό κτλ ). Ανα χείρας τα cd για τους σχετικούς ελέγχους, η ραμ παίζει τέλεια, ο δίσκος πέρασε όλα τα wd checks, άλλαξα τροφοδοτικό, έβγαλα όλες τις συσκευές από πάνω εκτός του δίσκου, παω να περάσω άλλο λειτουργικό, παίζει τέλεια για 12 ώρες μετά πάλι τα ίδια, πάω το δίσκο στο πλαίσιο γιατί απηύδησα, μου λένε δεν έχει πρόβλημα :#

ας μην είναι το μπορντ, σε παρακαλώ καλέ θεούλη !

ps :ο raptor έβγαλε στο wdtools επανειλημένα PRQ's (delayed response ala WD) αλλάζοντας sata slot έπαιζε κανονικά, αλλά μετά στο ίδιο ακριβώς slot πάλι πετούσε PRQ, έβαλα σε άλλο δίσκο λειτουργικό τόσο σε sata όσο και σε IDE slot και δεν είχα πρόβλημα

μετά από αμέτρητες δοκιμές και ελέγχους, διαπίστωσα ότι μάλλον το board έχει πρόβλημα, για κάποιο λόγο κλείνει τους δίσκους χωρίς λόγο, οι περιορισμένες μου γνώσεις δεν με βοηθάνε να βρω τι φταίει κ όσο κ να έψαξα δεν βρήκα κάτι σχετικό

βέβαια, αφού flashara το bios για 2η φορά, όταν έβαλα τους δίσκους πάνω έπαιξαν όλοι, κ τώρα διανύω το πρώτο 48ωρο χωρίς κάποιο πρόβλημα ( για την ώρα ),αλλά λείαν συντόμως θα με ξαναβρείτε εδώ να κλαίγομαι για τις "budget" λύσεις κ το πόσο κακές είναι !

Συχνά οι ανταπτορες δημιουργούν προβλήματα όπως και τα sata καλώδια.

Προχτές είχα πρόβλημα με ένα σατα το οποίο μία επαιζε ο δίσκος κανονικά και την άλλη είτε έβλεπε το δίσκο με σφάλμα είτε δεν τον έβλεπε καθόλου. Τελικα μετά απο αλλαγή του sata καλωδίου έπαιξε κανονικά.

Άλλοι με ανταπτορες ρευματος έχουν κάψει δίσκους.

Αλλά όπως τα λές είναι θέμα μητρικής απλώς υπάρχουν πολλών ειδών προβλήματα γιαυτό και ρώτησα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.