skatopsihos Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2009 έχω εδώ κ κανά 2 χρόνια κ κάτι μια p5k που είχα πάρει για ψιλόbudget λύση αναβάθμισης, πριν κανά 18μηνό πήρα ενα WD360ADFD raptor (36gb 10.000rpm) για να παίξει λίγο πιο γρήγορα το σύστημα μου, το φετινό καλοκαίρι το 'καψα λίγο το pc, το παραδέχομαι, πολλές συνεχόμενες μέρες ανοιχτό κτλ μέχρι που έφτασε η κυριακή, που είπα να το κλείσω έτσι για αλλαγή. no operating system, no disk found και άλλα κουλά errors όταν το άνοιξα την επόμενη μέρα, μετά από απανωτά restart ένιωσε τόσο ώστε να πάρω τα αρχεία μου από τον raptor αλλά μετά παρέδωσε πνεύμα για τα καλά, αλλά με τρόπο που μόνο ζημιά στο δίσκο υποδηλώνε (delayed read, delayed write, hαngs στο λειτουργικό κτλ ). Ανα χείρας τα cd για τους σχετικούς ελέγχους, η ραμ παίζει τέλεια, ο δίσκος πέρασε όλα τα wd checks, άλλαξα τροφοδοτικό, έβγαλα όλες τις συσκευές από πάνω εκτός του δίσκου, παω να περάσω άλλο λειτουργικό, παίζει τέλεια για 12 ώρες μετά πάλι τα ίδια, πάω το δίσκο στο πλαίσιο γιατί απηύδησα, μου λένε δεν έχει πρόβλημα :# ας μην είναι το μπορντ, σε παρακαλώ καλέ θεούλη !ps :ο raptor έβγαλε στο wdtools επανειλημένα PRQ's (delayed response ala WD) αλλάζοντας sata slot έπαιζε κανονικά, αλλά μετά στο ίδιο ακριβώς slot πάλι πετούσε PRQ, έβαλα σε άλλο δίσκο λειτουργικό τόσο σε sata όσο και σε IDE slot και δεν είχα πρόβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
skatopsihos Σεπτέμβριος 29, 2009 Author #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2009 μετά από αμέτρητες δοκιμές και ελέγχους, διαπίστωσα ότι μάλλον το board έχει πρόβλημα, για κάποιο λόγο κλείνει τους δίσκους χωρίς λόγο, οι περιορισμένες μου γνώσεις δεν με βοηθάνε να βρω τι φταίει κ όσο κ να έψαξα δεν βρήκα κάτι σχετικόβέβαια, αφού flashara το bios για 2η φορά, όταν έβαλα τους δίσκους πάνω έπαιξαν όλοι, κ τώρα διανύω το πρώτο 48ωρο χωρίς κάποιο πρόβλημα ( για την ώρα ),αλλά λείαν συντόμως θα με ξαναβρείτε εδώ να κλαίγομαι για τις "budget" λύσεις κ το πόσο κακές είναι ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoDsl Σεπτέμβριος 29, 2009 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2009 Με τι δίνεις ρευμα στους δίσκους; απο 4πινο Molex ή sata? Σατα καλώδια άλλαξες μπας και είναι τπτ απο εκεί; Link to comment Share on other sites More sharing options...
skatopsihos Σεπτέμβριος 29, 2009 Author #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2009 όλη η καλωδίωση είναι brand new, οι δίσκοι παίρνουν ρεύμα από sata καλώδιο, ένας μόνο παίρνει απο 4πινο που με μπριζάκι αλλάζει σε sata αλλά δεν είναι πρόβλημα αυτο, ε ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoDsl Σεπτέμβριος 29, 2009 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2009 Συχνά οι ανταπτορες δημιουργούν προβλήματα όπως και τα sata καλώδια. Προχτές είχα πρόβλημα με ένα σατα το οποίο μία επαιζε ο δίσκος κανονικά και την άλλη είτε έβλεπε το δίσκο με σφάλμα είτε δεν τον έβλεπε καθόλου. Τελικα μετά απο αλλαγή του sata καλωδίου έπαιξε κανονικά.Άλλοι με ανταπτορες ρευματος έχουν κάψει δίσκους.Αλλά όπως τα λές είναι θέμα μητρικής απλώς υπάρχουν πολλών ειδών προβλήματα γιαυτό και ρώτησα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.