serpico75 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2009 Καλησπέρα.Το CRM είναι μέρος μιάς ERP εφαρμογής;Νομίζω πως ναι. Και έχω και την εντύπωση πως η database, που αρχικά δημιουργεί το ERP, είναι κοινή και για τα δύοΉ το CRM έχει δική του database; Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Σεπτέμβριος 23, 2009 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2009 Ρίξε μία εδώ και εδώ για αρχή και στα δύο, είναι διαφορετικές έννοιες. Να ρωτήσω τι σπουδάζεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
serpico75 Σεπτέμβριος 23, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2009 δε σπουδάζω κάτι. σεμινάριο Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Σεπτέμβριος 24, 2009 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2009 Το CRM είναι κυρίως για την παρακολούθηση και διαχείριση πελατολογίου, δημιουργία προσφορών, υποστήριξη και γενικά ότι αφορά τον πελάτη και τις πωλήσεις. Τουλάχιστο αυτό έκανε το CRM που δούλευα εγώ.Το ERP έχει να κάνει με λογιστική διαχείριση μίας εταιρίας. Πρώτες ύλες, προμηθευτές, έκδοση παραστατικών και τιμολογίων, παραγόμενα προϊόντα και τέτοια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
serpico75 Σεπτέμβριος 24, 2009 Author #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2009 Για το ERP υπάρχει ERP server και ERP database και για το CRM αντίχτοιχα CRM server και CRM database; Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Σεπτέμβριος 24, 2009 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2009 Υπάρχει ERP Service και CRM Service. Αν θέλεις να τα βάλεις σε ένα server μόνα τους, τους βαφτίζεις ERP & CRM Servers. Και τα δύο θέλουν από μία database για να λειτουργήσουν, η οποία μπορεί να είναι στο ίδιο PC/Server ή σε κάποιον DB server. Αν θέλεις να πειραματιστείς, δες το vTigerCRM που είναι open source για linux. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Σεπτέμβριος 24, 2009 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2009 Όπως και το SugarCrm...OpenSource Commercial αλλά πειράματα ότι πρέπει.http://www.sugarcrm.com/crm/download/sugar-suite.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.