Jump to content

Ποιό Desktop Enviroνment χρησιμοποιείτε στο Linux και γιατί;

johnsonb

Ποιό Desktop Environment χρησιμοποιείτε στο Linux και γιατί;  

78 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

1) Gnome

2) KDE

3) LXDE

4) XFCE

5) FluxBox

6) JWM

7) Mezzo

8) GNUstep

9) WindowMaker

10) Άλλο | Πείτε ποιό.

Λοιπόν ψηφίστε,ποιο Desktop Enviroνment απ'τα παραπάνω χρησιμοποιείτε στην Linux διανομή σας και γιατί το προτιμήσατε;

(Μπορείτε να επιλέξετε παραπάνω από ένα,επειδή μπορείτε να χρησιμοποιείτε και όλας παραπάνω από ένα ;).)

Προσωπικά προτιμώ Gnome επειδή έχει πιο "εύκολο" GUI,αλλά χρησιμοποιώ KDE 4.2 επειδή είναι πιο "δυνατό" απ'το Gnome και απ'τα άλλα,ασχέτως αν πρέπει να μυρίσεις τα νύχια σου την πρώτη φορά για να αλλάξεις κάτι,και παράλληλα με βολεύει η Taskbar και το Menu,και με βολεύει που το look δεν είναι εξωγήινο σε σύγκριση με τον Explorer στα windows.

Μου φαίνεται ότι θα δοκιμάσω και το Lxde (το DE του Lubuntu) επειδή μου φαίνεται πιο απλό περιβάλλον και όμορφο χωρίς φρου-φρου και ιστορίες.

Το όνειρο μου πάντως είναι να χρησιμοποιήσω κάποιο λειτουργικό/environment με look παρόμοιο με τα λειτουργικά 90's που να έχει απλά εφέ εώς καθόλου και να μην με ενδιαφέρει ούτε η εμφάνιση ούτε τι λειτουργικό είναι,και απλά να κάνω την δουλειά μου.:p

Το poll λήγει στις 22-09-10,για να μην μείνει χρόνια γιατί μόνο κακό θα κάνει,αφού οι γνώμες αλλάζουν με τα χρόνια.:hehe:

Υ.Γ δεν βρήκα παρόμοιο poll,και αν υπάρχει πιστεύω να είναι αρχαίο,αλλά αν υπάρχει φρέσκο πράγμα,ξέρετε...:p

xfce γιατί είναι το πιο ελαφρύ που έρχεται έτοιμο με το ubuntu.
με q6600 & 4GB ram ? Δεν νομίζω ότι παίζει θέμα "βαρους/ταχυτητας" σε τέτοιο σύστημα.

Gnome γιατι είμαι nooooooob

με q6600 & 4GB ram ? Δεν νομίζω ότι παίζει θέμα "βαρους/ταχυτητας" σε τέτοιο σύστημα.

Gnome γιατι είμαι nooooooob

Είναι στο laptop με Pentium Mobile 1.6 /768MB Ram :)

Δεν έχει μεγάλες διαφορές με το Gnome άλλωστε.

Gnome στο Desktop και στο Laptop, Openbox στο Netbook μιας και είναι πανάλαφρο και πληρεί τα κριτήρια του ονείρου σου:

Το όνειρο μου πάντως είναι να χρησιμοποιήσω κάποιο λειτουργικό/environment με look παρόμοιο με τα λειτουργικά 90's που να έχει απλά εφέ εώς καθόλου και να μην με ενδιαφέρει ούτε η εμφάνιση ούτε τι λειτουργικό είναι,και απλά να κάνω την δουλειά μου.:p

blackbox , openbox και περιστασιακα gnome ,τα *boxes ειναι παναλαφρα - λιτα - και αν τα συνηθισεις κανεις την δουλεια σου στο αψε-σβησε :o:o

πολυ σωστη η γνωμη σου αλλα το κακο με ολα τα *boxes ειναι οτι εαν θες να το κανεις να ειναι καπος ομορφο πρεπει να ριξεις πολυ δουλεια :)

δεν νομιζω να ειναι ομορφο ενα πχ fluxbox default

φιλικα Ακης :)

πολυ σωστη η γνωμη σου αλλα το κακο με ολα τα *boxes ειναι οτι εαν θες να το κανεις να ειναι καπος ομορφο πρεπει να ριξεις πολυ δουλεια :)

δεν νομιζω να ειναι ομορφο ενα πχ fluxbox default

φιλικα Ακης :)

ναι , αυτο ειναι ενα θεματακι... αλλα λυνεται σχετικα ευκολα (conky, pypanel κ.α.) που σου δινουν την δυνατοτητα να να τα κανεις ποιο ευχρηστα και κομψα :)

Για οσους χρησιμοποιουν *boxes θα μπορουσαμε να φτιαξουμε ενα νημα οπου θα παραθετουμε τα configuration files απο αυτα τα προγραμματακια μας καθως και ενα screenshot ωστε να ανταλλασουμε ιδεες και αποψεις :o

φιλικα παντα:thank_you2:

ψηφιζω "αλλο" αλλα δεν σας λεω πιο .
Πωωωω πωωωω, πές μας καλέ πιο "αλλο" χρησιμοποιείς... μην μας αφήνεις σε τέτοια αγωνία. Μήπως 3.2 ?? :p

Καλή ιδέα apostglen46, να μαθαίνουμε και εμεις :T:

ναι , αυτο ειναι ενα θεματακι... αλλα λυνεται σχετικα ευκολα (conky, pypanel κ.α.) που σου δινουν την δυνατοτητα να να τα κανεις ποιο ευχρηστα και κομψα :)

Για οσους χρησιμοποιουν *boxes θα μπορουσαμε να φτιαξουμε ενα νημα οπου θα παραθετουμε τα configuration files απο αυτα τα προγραμματακια μας καθως και ενα screenshot ωστε να ανταλλασουμε ιδεες και αποψεις :o

Μέσα και εγώ!:fist:

gnome. μου αρεσει πιο πολυ διοτι ειναι λιτο και κομψο. το kde ειναι πολυ ομορφο, δε λεω, αλλα κατ'εμε πολυ εφετζιδικο. περισσοτερο και απο windows :p δεν ειναι οσο "neat" θεωρω το gnome πως ειναι...:fun:

πολυ καλη ιδεα αυτη :)

θα πω και σε ενα φιλο που εχει λιωσει στο flux να μπει να ποσταρει τπτ :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.