salde Απρίλιος 5, 2021 #1961 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2021 σ΄΄ημερα εμφανίστηκαν όλες οι καταγραφές; Ή στις αντίστοιχες ημερομηνίες κι από μία; Άφησαν ειδοποιητήριο ή μονάχα ονλάιν τα ανακάλυψες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
HotPeanut Απρίλιος 5, 2021 #1962 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2021 πριν 13 λεπτά, το μέλος salde έγραψε: σ΄΄ημερα εμφανίστηκαν όλες οι καταγραφές; Ή στις αντίστοιχες ημερομηνίες κι από μία; Άφησαν ειδοποιητήριο ή μονάχα ονλάιν τα ανακάλυψες; Διαβαααν το παραπάνω ποστ και ήρθαν. Οχι ανα ημέρα εμφανίζονταν. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Απρίλιος 5, 2021 #1963 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2021 πριν 7 ώρες, το μέλος honda22 έγραψε: Διαβαααν το παραπάνω ποστ και ήρθαν. Οχι ανα ημέρα εμφανίζονταν. Ε της πρώτης Απρίλη ήταν πρωταπριλιάτικο. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
salde Απρίλιος 5, 2021 #1964 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2021 16 minutes ago, tommybertsen said: Ε της πρώτης Απρίλη ήταν πρωταπριλιάτικο. εκείνο στις 2:04 ξημερωματα ήταν όλα τα λεφτά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Απρίλιος 6, 2021 #1965 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2021 πριν 9 ώρες, το μέλος salde έγραψε: εκείνο στις 2:04 ξημερωματα ήταν όλα τα λεφτά. Τα πιο πολλά σκαναρίσματα τα βλέπω κάτι 5παρά το πρωί αλλά και 1+ ξέρω γω. Να και ένα λίγο πιο αργά. Λογικά σήμερα όπως έρχεται ο τύπος που μας φέρνει κάτι επιστροφές, να φέρει κι αυτό. Μπορεί να περάσει άλλος και να μην με βρει (έχει γίνει, να λέει ότι δεν βρήκε κανέναν ενώ ήρθε από την δουλειά ξέρω γω). Αλλά μπορεί να μείνει στο υποκατάστημά τους για κάνα πενθήμερο 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
HotPeanut Απρίλιος 6, 2021 #1966 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2021 Ας ποσταρω και αυτα μπας και έρθουν. Φέρνει τύχη αυτό το θέμα. ΕΛΤΑ, γραπτή εγγύηση. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
HotPeanut Απρίλιος 13, 2021 #1967 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2021 Καλημέρα στα φιλαράκια μου στο αεροδρόμιο που να τους πάρει και να τους σηκώσει 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Απρίλιος 13, 2021 #1968 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2021 5 minutes ago, honda22 said: Καλημέρα στα φιλαράκια μου στο αεροδρόμιο που να τους πάρει και να τους σηκώσει @honda22 έχω εκεί ένα τηλέφωνο να καλέσεις. Απο κάτω τους είναι το τελωνείο να πεταχτούν μια. Και μία που θα πάρεις τηλέφωνο φτιάξε και λίγο ένα θεματάκι που έχουν. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιώργος 1 Απρίλιος 22, 2021 #1969 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2021 Λόγω ανακατατάξεων είχε να περάσει ο ταχυδρόμος πάνω από δύο βδομάδες. Κατέβα μου λέει με τσάντα, έχεις πολλά να πάρεις. Βρήκα πρόχειρο ένα μεγάλο οικοδομικό κουβά. Παρέλαβα 22 μικροδέματα από Κίνα. 1 5 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
HotPeanut Απρίλιος 22, 2021 #1970 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2021 On 13/4/2021 at 12:21 ΜΜ, το μέλος honda22 έγραψε: Καλημέρα στα φιλαράκια μου στο αεροδρόμιο που να τους πάρει και να τους σηκώσει Εδώ είμαστε ακόμα.. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsoupa Μάϊος 13, 2021 #1971 Κοινοποίηση Μάϊος 13, 2021 Καλησπέρα σε όλες και όλους. Στις 30 Απριλίου έκανα μια αγορά (πατίνια/ρολλερς) απο Η.Π.Α.. Πλήρωσα ένα αρκετά μεγάλο ποσό (80 ευρώ) μεταφορικών, καθώς η συγκεκριμένη εταιρεία δεν υπήρχε ευρώπη. Θεώρησα ότι ήταν όλα πληρωμένα, ενώ η μοναδική πειλογή που μου έδινε ήταν μέσω FedEx. Φτάνει Ελλάδα μεσα σε μία εβδομάδα και με καλούν απο εκτελωνιστική εταιρεία, μου ζητάνε αφμ και τιμολόγιο για να μου υπολογισούν το κόστος του εκτελωνισμου. Εγώ δεν είχα ιδέα τι έπρεπε να πληρώσω, και αν έπρεπε. Του τα δίνω μία ή άλλη, μου λένε κόστος εκτελωνισμού 187 ευρώ. Παθαίνω εγκεφαλικό και ξεκινάω επικοινωνίες με FedEx Ελλάδος, FedEx ΗΠΑ και τον πωλητή μου. Αφήνω την εκτελωνιστική εταιρεία στον πάγο για λίγο, ενώ επικοινωνώ και με τελωνείο να δω αποθήκευτρα μέχρι τώρα. Με τα πολλά με ενημερώνει ο πωλητής, ότι η παράδοση είναι DDP, μου στέλνει αποδεικτικό που το λέει. Μου λέει η FedEx Ελλάδος να ενημερώσω το εκτελωνιστικό γραφείο. Το εκτελωνιστικο γραφείο (ORBIT) μου λέει ότι πρέπει να ενημερωθεί η FedEx και ο αποστολέας για να χρεωθούν εκείνοι. Το τελωνείο μου λέει ότι δεν το αφορά η συνθήκη μεταξύ εμένα και του πωλητή, αλλά πρέπει να πληρωθεί ο εκτελωνισμός απο κάποιον. Και σας ρωτάω : Ποιος φταίει για αυτό; Ο πωλητής πρέπει να πληρώσει 190 ευρώ για ένα προϊόν που έκανε 140 ευρώ και 80 ευρώ μεταφορικά; Το γνώριζε όταν έβαζε DDP? Και αν δεν δεχθεί τι γίνεται με το πακέτο μου; Υπάρχει περίπτωση να είναι ήδη πληρωμένα και να φταίει το τελωνείο; Δεν εχω ιδέα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Μάϊος 13, 2021 #1972 Κοινοποίηση Μάϊος 13, 2021 Εφοσον εχεις πληρωσει με υπηρεσια DDP, απαιτεις να το λυσει συντομα και σε ευλογο διαστημα, αλλιως θα ζητησεις τα χρηματα πισω στο ακεραιο. Και ναι, το τελωνειο καλα σου λεει οτι δεν τον αφορα η συμβαση πωλησης εσενα και του πωλητη. ΤΟυ ηρθε δεμα χωρις DDP και εβγαλε κουστουμι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsoupa Μάϊος 13, 2021 #1973 Κοινοποίηση Μάϊος 13, 2021 (edited) Μου έστειλαν το invoice commercial που επάνω αναγράφεται ότι είναι DDP μεταφορά. Και ενημερωσα το τελωνείο για αυτό και είπαν ότι δεν έχουν πληρωθεί. Για αυτό ρωτάω αν υπάρχει περίπτωση να έχουν πληρωθεί και για όλα αυτά να φταίει το τελωνείο. Έγινε επεξεργασία Μάϊος 13, 2021 από tsoupa Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Μάϊος 13, 2021 #1974 Κοινοποίηση Μάϊος 13, 2021 Τοτε η πληριοφορια "DDP πληρωμενα" εχει χαθει μεταξυ FedeX και Ελληνικου τελωνειου, εφοσον η ORBIT δεν εχει λαβει κατι αναλογο. Το τελωνειο αν και καθυστερει σε ελεγχους, στο οικονομικο / Logistics κομματι ειναι καλοι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsoupa Μάϊος 13, 2021 #1975 Κοινοποίηση Μάϊος 13, 2021 Άρα πιστεύεις και εσύ είναι ότι έχουν όντως πληρωθεί οι φόροι και οι δασμοί , και απλά χάθηκε ως πληροφορία; Υπάρχει κάποιο άλλο αποδεικτικό πέρα απο το invoice commercial που λεει απλά DDP; Που να αναφέρεται η πληρωμή φόρων και δασμών. Ότι έχουν καταβληθεί κανονικά; ή αρκεί το Invoice commercial; Προσπαθώ να δω που θα ασκήσω τις πιέσεις γιατί τώρα τις ασκώ παντού και όλοι μεταθέτουν ευθύνες ο ένας στον άλλον χωρίς να γνωρίζω ποιος έχει δίκιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Μάϊος 13, 2021 #1976 Κοινοποίηση Μάϊος 13, 2021 Δεν πιστευω τιποτε. Απλα απο τα γραφομενα σου, αυτην το συμπερασμα βγαζω. Κακως πιεζεις παντου. Πηγαινε βημα-βημα. Ο πωλητης λεει πληρωσε και σου εδωσε χαρτι. Επομενος στην σειρα ειναι Fedex. Πιεζεις εκει και βλεπεις. -Νομιζω- πρεπει να εχει ξεχωριστη αποδειξη οτι πληρωσε duties ο πωλητης Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsoupa Μάϊος 13, 2021 #1977 Κοινοποίηση Μάϊος 13, 2021 Αυτό που είπε πιστεύω και εγώ. Τώρα ζήτησα κάποιο χαρτί που να αποδεικνύει ότι πλήρωσε δασμούς και φόρους όπως ισχυρίζεται. Η FedEx Ελλάδος επιμένει ότι δεν είναι αρμόδια που προφανώς δεν είναι, καθώς αναλαμβάνει απλά την μεταφορά μετά τον εκτελωνισμό, εντός Ελλάδας. H Orbit πήρε απο εμένα το Invoice Commercial και επικοινωνεί πιθανόν τώρα με FedEx USA και πωλητή. Μέσα σε μια κατάσταση απόγνωσης, έχω πάρει διάφορα τηλέφωνα εκτελωνιστών και ρωτάω απλά πληροφορίες, και ως τώρα λένε ότι είναι αδύνατο κάποιος απο έξω να πληρώσει δασμούς και φόρους της Ελλάδας. Ότι ο μόνος τρόπος είναι μέσω εκτελωνισμού. Δηλαδή αφού έχει φτάσει εδώ το προιόν, είτε με Orbit, είτε με οποιονδήποτε εκτελωνιστή, είτε μόνος κάποιος, αλλά εντός της χώρας. Δηλαδή το να έχουν πληρωθεί οι φόροι απο πριν τους φαίνεται αδύνατο. Οπότε δεν ξέρω αν όχι μόνο εγώ έπεσα κορόιδο, αλλά και οι πωλητές με κάποιο τρόπο νομίζοντας ότι έχουν πληρώσει φόρους ενώ δεν έχει γίνει αυτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Μάϊος 13, 2021 #1978 Κοινοποίηση Μάϊος 13, 2021 Βλακιες. Το κανει το ebay.com εδω και 6 χρονια που θυμαμαι εγω. Ισως και παραπανω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsoupa Μάϊος 13, 2021 #1979 Κοινοποίηση Μάϊος 13, 2021 Α τέλεια! Οπότε απλά θα πρέπει να βρεθεί ένα αποδεικτικό των πληρωμένων φόρων και δασμών, αν κατάλαβα σωστά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
p55 Μάϊος 13, 2021 #1980 Κοινοποίηση Μάϊος 13, 2021 Όσοι παραπονούνται ότι αργούν να έλθουν αυτά που παράγγειλαν ας δουν το παρακάτω... Spoiler Παραγγελία 7 Δεκ 2020 Αύριο παραλαμβάνω, 209 μέρες μετά. Με μουλάρι θα ερχόταν πιο γρήγορα. 1 2 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts