BasiliCeLew Οκτώβριος 5, 2017 #661 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2017 @yanni Γενικά απεφευγε το Geekbuying για αγορές ή τουλάχιστον για αγορές κάποιας αξίας. Είναι τέρμα αναξιόπιστο τόσο από άποψη στοκ όσο και από άποψη εγγύησης και aftersale. Αγόραζα παλιότερα πάρα πολύ από αυτούς αλλά τώρα δεν αξίζει το ρίσκο ( όχι για το τελωνείο αλλά για την περίπτωση που συμβεί κάτι και τους χρειαστείς). Ακόμα και σήμερα τα ΕΛΤΑ παρέχουν τον πιο φθηνό τρόπο εκτελωνισμού στην Ελλάδα ακόμα και με αυτό το 15άρι που βάζουν. Από την άλλη υπάρχουν αρκετοί τρόποι πλεον να μην μπαίνουν τελωνείο οπότε κρίμα είναι να μπαίνεις στην ψυχοφθόρα αυτή διαδικασία μπει δεν μπει. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Οκτώβριος 5, 2017 #662 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2017 (edited) 7 minutes ago, BasiliCeLew said: @yanni Γενικά απεφευγε το Geekbuying για αγορές ή τουλάχιστον για αγορές κάποιας αξίας. Είναι τέρμα αναξιόπιστο τόσο από άποψη στοκ όσο και από άποψη εγγύησης και aftersale. Αγόραζα παλιότερα πάρα πολύ από αυτούς αλλά τώρα δεν αξίζει το ρίσκο ( όχι για το τελωνείο αλλά για την περίπτωση που συμβεί κάτι και τους χρειαστείς). Ακόμα και σήμερα τα ΕΛΤΑ παρέχουν τον πιο φθηνό τρόπο εκτελωνισμού στην Ελλάδα ακόμα και με αυτό το 15άρι που βάζουν. Από την άλλη υπάρχουν αρκετοί τρόποι πλεον να μην μπαίνουν τελωνείο οπότε κρίμα είναι να μπαίνεις στην ψυχοφθόρα αυτή διαδικασία μπει δεν μπει. Ήταν μία και μοναδική περίπτωση αλλά και αγορά από το εν λόγω κατάστημα - εξυπηρέτηση για τον ταχυδρόμο της περιοχής μου, που με έχει εξυπηρετήσει άριστα τα τελευταία χρόνια, σε αντίθεση με πράγματα που διαβάζω ή ακούω για άλλους ταχυδρόμους. Δεν υπήρχε αλλού το εν λόγο κινητό εκείνη την στιγμή, με την σύμφωνη γνώμη την δική του έγινε η αγορά. Βασικά ο ίδιος επέμενε, εγώ είχα επιφυλάξεις. Δεν νομίζω πάντως να ασχοληθώ έτσι και αλλιώς ξανά με το εν λόγω μαγαζί. Όχι επειδή έτυχε και έφαγε τελωνείο το κινητό, αναμενόμενο ήταν, απλά η διαδικασία support υστερεί σημαντικά έναντι αυτής του GearBest (απλό mail vs άνοιγμα ticket σε support center), ενώ και το ίδιο το μαγαζί δεν φαίνεται να προσφέρει κάτι παραπάνω. Έγινε επεξεργασία Οκτώβριος 5, 2017 από yanni 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seek & Find Οκτώβριος 5, 2017 #663 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2017 πριν 13 λεπτά, το μέλος BasiliCeLew έγραψε: Από την άλλη υπάρχουν αρκετοί τρόποι πλεον να μην μπαίνουν τελωνείο οπότε κρίμα είναι να μπαίνεις στην ψυχοφθόρα αυτή διαδικασία μπει δεν μπει. Θα θελες να πεις 5 πραγματα για αυτο να μας κατατοπισεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Οκτώβριος 5, 2017 #664 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2017 On 27/09/2017 at 11:49 ΠΜ, το μέλος karmen1983 έγραψε: Απο παραγγελία μέσω ebay φίλος περιμένει κινητό με NL post office Στα ΕΛΤΑ εδώ δε φαίνεται να έχει μπει ελλάδα αλλά αν βάλεις το tracking number στο NL post office δείχνει ότι έχει μπει από 18/9 NL POST 18-09-2017 17:50 The item has arrived in the country of destination GREECE 04-09-2017 08:33 The item is on transport to the country of destination 02-09-2017 16:30 The item is at the PostNL sorting center 02-09-2017 16:30 The item is processed at the PostNL sorting center 23-08-2017 08:58 The item is pre-advised ΕΛΤΑ Date & Time Location Status 2/9/2017, 16:30:00 NETHERLANDS DEPARTURE FROM OUTWARD OFFICE OF EXCHANGE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση BasiliCeLew Οκτώβριος 5, 2017 Δημοφιλής Δημοσίευση #665 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2017 (edited) 1 hour ago, Seek & Find said: Θα θελες να πεις 5 πραγματα για αυτο να μας κατατοπισεις; Banggood --> Priority Direct Mail (μέχρι 2 κιλά)~ ΕΛΤΑ: Για τα περισσότερα πράγματα που πουλάει το κόστος είναι πραγματικά αστείο. Όμως για τα κινητά/tablet επίτηδες το κόστος είναι υψηλό (10-25$) Έρχονται με τριγωνική χρησιμοποιώντας την Netherlands Post . Κάνουν 9-15 μέρες από την στιγμή που θα σταλθούν για να φτάσουν Ελλάδα. (έρχονται με ΕΛΤΑ) ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν είναι το κλασικό NL Post που χρησιμοποιούν άλλες εταιρείες/καταστήματα. Λειτουργεί πολλούς μήνες χωρίς προβλήματα. Πλέον άπειρες φορές δοκιμασμένο από μένα. Vickmall --> Priority Direct Mail (μέχρι 2 κιλά) ~ ΕΛΤΑ: Χρησιμοποιεί την ίδια διαδικασία ακριβώς με το Banngood. Κόστος συνήθως σταθερό στα 2,50$ Αγόρασα πρόσφατα 2 κινητά για φίλους και το Label στο δέμα ήταν ακριβώς ίδια λογική με το banggood. Gearbest ---> Priority Mail ( Eu Express ) (μέχρι 15 ή 20 κιλά)~ACS : Πλέον ισχύει μόνο για αντικείμενα από 100$ και πάνω ή για αντικείμενα πάνω από 2Kg. Αυτό άλλαξε τις τελευταίες 5-6 μέρες και είναι προσωρινό λένε. Κανονικά υπήρχε στα πάντα η δυνατότητα για Priority Mail. Κάνει 8-12 μέρες αν κολλήσει όμως να εκτελωνιστεί στην Αγγλία αργεί περισσότερο να ξεκινήσει. Ο τρόπος αυτός επίσης δοκιμασμένος χωρίς προβλήματα. Από πίσω είναι η DPD UK γνωστή χρόνια στο κομμάτι φθηνών εκτελωνισμών. Το κόστος είναι 22-27$ όσο βαραίνει το δέμα (με πράγματα που υποστηρίζουν Priority Mail) τόσο πέφτουν τα μεταφορικά. Μπορεί να γίνουν και τελείως δωρεάν. Έφερα έτσι το xiaomi air purifier, ηλεκτρικές σκουπες, οθόνες, Laptop και άλλα πραγματάκια για φίλους. PS: Λένε ότι προσπαθούν να βάλουν και αυτοί το Priority Direct Mail με NL post που έχει το banggood και το vickmall. Ακόμα δεν υπάρχει τίποτα επίσημο για αυτό, γίνονται δοκιμαστικές αποστολές από τους κράχτες και από τους youtubers του gearbest στην Ελλάδα. Το κόστος To2c, Tomtop έχουν Priority επιλογή που δεν παιρνάει τελωνείο. Δεν το δοκίμασα προσωπικά δεν το προτείνω. Όποιος θέλει δοκιμάσει και ενημερώνουμε και αυτό το κομμάτι, Aliexpress πλέον αρκετοί πωλητές χρησιμοποιούν DPD UK αλλά δεν το έχω επιχειρήσει ακόμα, δεν έτυχε. Coolicool , Efox-shop επίσης έχουν custom insurance επιλογή. Νομίζω (χωρίς να είμαι σίγουρος) χρησιμοποιούν DPD UK αλλά δεν έχω δοκιμάσει και πάλι ο ίδιος ακόμα. Αναφορές αρκετές ότι δουλεύει. Μόνο που γράφει Custom Insurance και να μπει είσαι καλυμμένος και μέσω paypal. Προσωπικά πλέον αγοράζω από Banggood και Gearbest. Και επειδή ακόμα τα Unregistered δεν μπαίνουν τελωνείο αυτά τα αγοράζω από παντού χωρίς περιορισμούς. Ελπίζω να σας κάλυψα όλους Edit: Οι μόνοι που θα σας πουν ότι σας καλύπτουν το τελωνείο σε περίπτωση που μπει είναι Banggood, Coolicool, Efox-shop μην προσπαθήσετε να καταφέρετε να σας πουν αυτό το πράγμα τα υπόλοιπα μαγαζιά Δεν υπάρχει περίπτωση να σας το πουν γιατί έτσι είναι και νομικά καλυμμένοι οι υπόλοιποι για να μην μοιράζουν refund αν παιχτεί στραβή. Τα καταστήματα που ανάφερα λογικά το λένε γιατί είναι 100% σίγουροι ότι δεν υπάρχει περίπτωση τελωνείου. Έγινε επεξεργασία Οκτώβριος 5, 2017 από BasiliCeLew 7 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Οκτώβριος 5, 2017 #666 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2017 Βασίλη είσαι φοβερός ευχαριστούμε πάρα πολύ ερώτηση τώρα αυτό είναι καλό ή κακό από τη στιγμή που δεν πήραν κάποιο τηλ; 5/10/2017, 00:16:46 Κ.Α.Τ. ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ 3/10/2017, 00:08:06 Κ.Α.Τ. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟ 30/9/2017, 06:57:20 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 2/9/2017, 16:30:00 ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BasiliCeLew Οκτώβριος 5, 2017 #667 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2017 (edited) 12 minutes ago, karmen1983 said: Βασίλη είσαι φοβερός ευχαριστούμε πάρα πολύ ερώτηση τώρα αυτό είναι καλό ή κακό από τη στιγμή που δεν πήραν κάποιο τηλ; 5/10/2017, 00:16:46 Κ.Α.Τ. ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ 3/10/2017, 00:08:06 Κ.Α.Τ. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟ 30/9/2017, 06:57:20 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 2/9/2017, 16:30:00 ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ Αυτό είναι σαν την Kinder έκπληξη τώρα. 1. Δεν θα πληρώσεις τίποτα 2. Θα πληρώσεις 3 ευρώ 3. Θα πληρώσεις για το ποσό που φαντάστηκε ο τελωνειακός ότι κάνει το δέμα σου. (15 ευρώ + 24% στο ποσό που θα δηλώσει αυτός) Αν είναι κάτι φθηνό και είσαι "τυχερή" και σου κάτσει το 3. βγάζεις φωτοτυπία την συναλλαγή της paypal και ζητάς αναδασμολόγηση. Αν γίνει αυτό δεν ξέρω αν μπορούν κάπως να ελέγξουν αν ισχύει το ποσό πληρωμής ή αν μπορεί να δεχτεί πείραγμα από εμάς χωρίς πρόβλημα. Αυτό θα ήταν καλό να το ξέρουμε αν γίνεται για τα πραγματάκια που παίρνουμε κάτω των 50ευρώ και μπαίνουν τελωνείο ίσως έτσι θα μπορούμε να το γλιτώσουμε. Έγινε επεξεργασία Οκτώβριος 5, 2017 από BasiliCeLew Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Οκτώβριος 5, 2017 #668 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2017 δεν ειναι δικο μου τοπ δεμα αλλα φίλου οπότε θα ενημερώσω για να εχουμε μια εικόνα Ενα κινητο ειναι 120ευρω 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
filthy_dwarf Οκτώβριος 5, 2017 #669 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2017 αντικείμενα μικρής σχετικά αξίας μου πέρασαν όλα χωρίς πρόβλημα. ακομα και μπλούζες. priority αποστολή χρησιμοποίησα απο bangood και tomtop και τα 2 έφτασαν κομπλέ χωρίς θέμα. του TomTop είναι φτηνώτερη η αποστολή αλλά το aftershales του κομμάτι είναι για τα μπάζα Link to comment Share on other sites More sharing options...
devaggos Οκτώβριος 5, 2017 #670 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2017 (edited) Παιδιά μία αγορά από Αμερική με free shipping για ενα σορτάκι και μία μπλουζα αξίζει; (όχι από ebay, ένα άσχετο online κατάστημα είναι) 30 ευρω όλα μαζί περίπου φάση.... και δεν ξέρω με τι στέλνουν... δεν λέει μέχρι το βήμα που πήγα Έγινε επεξεργασία Οκτώβριος 5, 2017 από devaggos Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Οκτώβριος 5, 2017 #671 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2017 Όταν το προχωρήσεις θα δεις τα μεταφορικά και θα στανιάρεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
devaggos Οκτώβριος 5, 2017 #672 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2017 14 minutes ago, astrolabos said: Όταν το προχωρήσεις θα δεις τα μεταφορικά και θα στανιάρεις. free shipping απλα δεν ξερω με τι στελνουν και αν εχει π.χ. 100% πιθανότητα τελωνείο ή κάτι λιγότερο Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Οκτώβριος 5, 2017 #673 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2017 Free απο αμερικα; περίεργο μου ακούγεται. Εισαι σίγουρος; Σε αλλα νεα Ειδα στο track απο το κινητο αυτο RETAINED BY CUSTOMS FOR UNSPECIFIED REASON Μηπως το unspecified reason να με κανει να πιστευω οτι ο φιλος θα πληρωσει μονο τα 3 ευρω στα ΕΛΤΑ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
devaggos Οκτώβριος 5, 2017 #674 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2017 4 minutes ago, karmen1983 said: Free απο αμερικα; περίεργο μου ακούγεται. Εισαι σίγουρος; Σε αλλα νεα Ειδα στο track απο το κινητο αυτο RETAINED BY CUSTOMS FOR UNSPECIFIED REASON Μηπως το unspecified reason να με κανει να πιστευω οτι ο φιλος θα πληρωσει μονο τα 3 ευρω στα ΕΛΤΑ; Το είχα πάθει και εγώ αυτό πριν κάνα 6μηνο και τελικά το ελευθερώσανε μετά από 1-2 βδομάδες περίπου και δεν πλήρωσα τίποτα. Και ήταν ένα Xiaomi Mi Band 2.... Ισως να ήμουν τυχερός επειδή ήταν κάτι φτηνό και το κινητό του φίλου σου να μην την γλυτώσει.... Ναι είναι free παιδιά από Aμερική το σαιτ είναι αυτό https://kingoftheoctagon.com/ και η παραγγελία έγινε.... 30.99 ενα σορτσακι και δυο μπλουζίτσες.... τώρα άμα μπουν τελωνείο...... καλώς τα, τα παιδιά θα πω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Argonaytis Οκτώβριος 6, 2017 #675 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2017 Δέμα από NL Post σταλμένο έχει κολλήσει από 14/9 στο τελωνείο με τα ΕΛΤΑ και συνεχίζει ακάθεκτο για όσους ανησυχούν για το δέμα τους. Δεύτερο δέμα απο GearBest κολλημένο στην Αγγλία πάλι από 14/9 στο Southall με την DPD.UK ...Μήπως να παίξω κάνα λόττο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Οκτώβριος 6, 2017 #676 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2017 On 5/10/2017 at 5:50 ΜΜ, το μέλος karmen1983 έγραψε: δεν ειναι δικο μου τοπ δεμα αλλα φίλου οπότε θα ενημερώσω για να εχουμε μια εικόνα Ενα κινητο ειναι 120ευρω 36.8€ βγήκε το κουστουμί 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BasiliCeLew Οκτώβριος 6, 2017 #677 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2017 2 hours ago, Argonaytis said: Δέμα από NL Post σταλμένο έχει κολλήσει από 14/9 στο τελωνείο με τα ΕΛΤΑ και συνεχίζει ακάθεκτο για όσους ανησυχούν για το δέμα τους. Δεύτερο δέμα απο GearBest κολλημένο στην Αγγλία πάλι από 14/9 στο Southall με την DPD.UK ...Μήπως να παίξω κάνα λόττο? 1. Μέχρι και 35-40 μέρες μου έχει κολλήσει τελωνείο 2. Είχα πρόβλημα σε χιλιάδες παραγγελίες για Ελλάδα. Είπαν ότι κόλλησαν στον έλεγχο στην Αγγλία όπου εκτελονίζονται. Εμένα 2 δεματάκια κόλλησαν στο Southall από 28/08/2017 και ένα τρίτο (κολλημένο από την ίδια ημερομηνία) ξεκίνησε πριν 3 μέρες την διαδρομή και δευτέρα παραλαμβάνω. (1 παραγγελία με άπειρα μικροπράγματα (πολλές πολλές θήκες για φιλους, ακουστικά, κάτι λάμπες και 2 κινητά των 35 ευρώ) μου το έσπασαν σε 8 δέματα με DPD UK. Τα μεταφορικά που πλήρωσαν αυτοί παίζει να είναι πιο πολλά από όσο κόστιζαν τα αντικείμενα. Ίσως ήταν αυτός κ ο λόγος κατάργησης της μεθόδου για τα φθηνά αντικείμενα, γιατί το να σου φέρνει η ACS με courier σπίτι δέμα με 3 θήκες αξίας 5$ είναι κάπως αστείο 2 hours ago, karmen1983 said: 36.8€ βγήκε το κουστουμί Καλά είναι Από την επόμενη φορά έχουμε υπόψιν το priority. Μπορεί να κοστίζει ~25$ απο gearbest και ~10-25$ από banggood αλλά και πάλι βγαίνει φθηνότερα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Argonaytis Οκτώβριος 6, 2017 #678 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2017 πριν 3 ώρες, το μέλος karmen1983 έγραψε: 36.8€ βγήκε το κουστουμί Πάλι καλά εγώ πλήρωσα στην DHL πριν κάνα δυο μήνες να μου το εκτελωνίσει και λοιπά έξοδα σύνολο 56 ευρώ για κινητό αξίας 87 ευρώ!! Μία ώρα πριν, το μέλος BasiliCeLew έγραψε: "Είχα πρόβλημα σε χιλιάδες παραγγελίες για Ελλάδα. Είπαν ότι κόλλησαν στον έλεγχο στην Αγγλία όπου εκτελονίζονται. Εμένα 2 δεματάκια κόλλησαν στο Southall από 28/08/2017 και ένα τρίτο (κολλημένο από την ίδια ημερομηνία) ξεκίνησε πριν 3 μέρες την διαδρομή και δευτέρα παραλαμβάνω. " Άρα έχω πολύ περιπέτεια ακόμη για να ξεκολλήσει από Αγγλία 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hypezkid Οκτώβριος 9, 2017 #679 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2017 Spoiler Paidia kalispera exw 2 demata to ena einai gift exun valei value 28.99usd k to allo 70usd ti teloneio tha plirwsw tous esteila kati apodikseis poses meres tha kanei na ginei update sto TRACKING CARRIER? euxaristwww!! Παιδιά καλησπέρα έχω 2 δέματα το ένα είναι gift έχουν βάλει value 28.99usd k το άλλο 70usd τι τελωνείο θα πληρώσω τους έστειλα κάτι αποδείξεις poses μέρες θα κάνει να γίνει update στο TRACKING CARRIER? euxaristwww!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Οκτώβριος 9, 2017 #680 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2017 (edited) 5 minutes ago, Hypezkid said: Paidia kalispera exw 2 demata to ena einai gift exun valei value 28.99usd k to allo 70usd ti teloneio tha plirwsw tous esteila kati apodikseis poses meres tha kanei na ginei update sto TRACKING CARRIER? euxaristwww!! No greeklish please. Οι πιο πολλοί νομίζω αυτό ψαχνόμαστε να μάθουμε αυτή τη περίοδο. Τι θα πληρώνουμε. Δεν νομίζω να λαμβάνουν και πολύ υπόψιν το τι value γράφει κάνω το δέμα/φάκελος και δεν ξέρω κατά πόσο λαμβάνουν υπόψιν και τις αποδείξεις. Νομίζω ξεκινάς από τα 15€ για τα έξοδα τελωνείου + ΦΠΑ 24% στην αξία που θα βγάλει από το κεφάλι του ο τελωνειακός. Όσον αφορά τον χρόνο, υπολογίζεις 20-40 μέρες από την στιγμή που το tracking ανέφερε άφιξη στην Ελλάδα. Ελληνικό κράτος. Για το καλό της Ελληνικής οικονομίας, θα γίνουν πλούσιοι οι Κινέζοι με τις priority κ.τ.λ. αποστολές. Έγινε επεξεργασία Οκτώβριος 9, 2017 από yanni Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts