TASOS Σεπτέμβριος 6, 2017 #641 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2017 Από εσωτερική πληροφόρηση (από το αεροδρόμιο στα Σπάτα). Από αρχές Ιουλίου , που δόθηκε η εντολή από τις αρμόδιες υπηρεσίες , σχετικά με αύξηση των εσόδων που προέρχονται από εκτελωνισμό δεμάτων. Εχει προκύψει πολύ μεγάλη καθυστέρηση , στην επεξεργασία διαλογής και προώθησης των δεμάτων που έρχονται από τρίτες χώρες (εκτός Ε.Ε.) Ελέγχουν το σύνολο των δεμάτων. Οτιδήποτε ξεπερνά το ποσό των 22,00 ευρώ (αξία δέματος & κόστος μεταφορικών) ... έχει τέλη εκτελωνισμού 15,00 και ΦΠΑ 24% Λόγω αυτών , εχει συγκεντρωθεί μεγάλος όγκος δεμάτων στο τελωνείο του αεροδρομίου. Ενα δέμα μπορεί να φτάσει Ελλάδα εντός 15 ημερών ... και να κάνει επιπλέον 20 ημέρες να σκαναριστεί σαν "είσοδος στη χώρα". Link to comment Share on other sites More sharing options...
BasiliCeLew Σεπτέμβριος 6, 2017 #642 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2017 Το θέμα είναι ότι με ελλιπές εξοπλισμό, μικρό αριθμό υπαλλήλων που μεγάλο ποσοστό αυτών είναι ανεκπαίδευτο για να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που θέλουν να ακολουθήσουν , είναι φυσικό επακόλουθο πιστεύω η προσπάθεια να εκτελωνίσουν μεγαλύτερο αριθμό δεμάτων απλά να απέτυχε παταγωδώς. Μην ξεχνάμε και την αναγκαστική μείωση μισθών που έβαλαν να υπογράψουν οι υπάλληλοι των ΕΛΤΑ για την επόμενη 3ετία (13% μείωση αν θυμάμαι καλά) στα πλαίσια "αναδιοργάνωσης". Που σίγουρα επηρεάζει την συνολικότερη αποδοτικότητα των εργαζομένων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Larry Σεπτέμβριος 6, 2017 #643 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2017 (edited) Πάντως κάτι ψιλολόγια <20$ που πήρα από banggood στις 23/8, με αποστολή στις 24, παραδόθηκαν σήμερα. Στην συσκευασία δεν υπήρχε κάποιο αυτοκόλλητο από τελωνείο. Ημερομηνία & Ώρα Περιοχή Κατάσταση 6/9/2017, 12:09:23 Μ.Δ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ 6/9/2017, 07:03:50 Μ.Δ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ 6/9/2017, 06:08:48 Μ.Δ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΦΙΞΗ ΣΕ 6/9/2017, 03:50:26 Κ.Δ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (--> Μ.Δ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ) 5/9/2017, 22:42:25 Κ.Δ. ΠΑΤΡΑΣ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ 5/9/2017, 22:00:00 Κ.Δ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΦΙΞΗ ΣΕ 5/9/2017, 19:26:13 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΦΟΡΤΩΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ (--> Κ.Δ. ΠΑΤΡΑΣ) 5/9/2017, 12:16:11 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (--> Κ.Δ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ) 5/9/2017, 10:16:11 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΦΙΞΗ ΣΕ 3/9/2017, 04:40:52 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 26/8/2017, 14:53:00 ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΙΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ 24/8/2017, 21:27:00 ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΙΝΑΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Και γενικώς ελάχιστα πράγματα έχουν καθυστερήσει τραγικά. Μήπως για Αθήνα/Θεσσαλονίκη είναι πιο αυξημένοι οι έλεγχοι και για επαρχία λίγο πιο χαλαρά; Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 6, 2017 από Larry Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Σεπτέμβριος 6, 2017 #644 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2017 Κατά διαστήματα , επειδή αντιμετωπίζουν πρόβλημα χωρητικότητας στις αποθήκες ... αφήνουν παρτίδες δεμάτων ελεύθερες χωρίς έλεγχο (δέν έχουν κάν πράσινο αυτοκόλλητο πάνω). Κοινώς φρακάρουν ... και ανοίγουν τη στρόφιγγα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
2cpu Σεπτέμβριος 6, 2017 #645 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2017 αραγε να παραγγειλω τα ψυγεια για το RVF τωρα η να τους αφησω λιγο ακομα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Σεπτέμβριος 6, 2017 #646 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2017 πριν 11 λεπτά, το μέλος 2cpu έγραψε: αραγε να παραγγειλω τα ψυγεια για το RVF τωρα η να τους αφησω λιγο ακομα? Τι μου θύμισες τώρα ... Η χρυσή εποχή των Japan Imports στην Ελλάδα. Τότε είχα το αντίπαλο δέος 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seek & Find Σεπτέμβριος 16, 2017 #647 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2017 Τελικα τι εγινε με τα δεματα κατω των 22 ευρω εχει παλι ατελεια η περνανε τελωνειο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
acct Σεπτέμβριος 16, 2017 #648 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2017 Και πρακτικά η ατέλεια εξακολουθεί να ισχύει. Δεν καταβάλλονται τέλη προς το Δημόσιο. Τα 15€ είναι το τέλος εκτελωνισμού των ΕΛΤΑ για είδη με στατιστική αξία <150€. Αν περάσει από τελωνείο, θα το πληρώσεις. Για τα είδη πολύ χαμηλής αξίας (πραγματικά, όχι απλώς "δηλωμένα" από τους Κινέζους, πχ κανένα screen protector), μπορεί να τη γλυτώσεις μόνο με το 3ευρω "Τέλος παρουσίασης στο τελωνείο για χαρακτηρισμό τελωνειακώς ελεύθερων". Link to comment Share on other sites More sharing options...
BasiliCeLew Σεπτέμβριος 16, 2017 #649 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2017 37 minutes ago, acct said: Για τα είδη πολύ χαμηλής αξίας (πραγματικά, όχι απλώς "δηλωμένα" από τους Κινέζους, πχ κανένα screen protector), μπορεί να τη γλυτώσεις μόνο με το 3ευρω "Τέλος παρουσίασης στο τελωνείο για χαρακτηρισμό τελωνειακώς ελεύθερων". Για το τελευταίο υπάρχει τεράστιο μπέρδεμα στα ΕΛΤΑ. Για παράδειγμα εγώ δεν πλήρωσα ποτέ το 3 ευρω για αυτά που έμπαιναν τελωνείο και έπαιρναν το πράσινο αυτοκόλλητο της ατέλειας. Σήμερα που παρέλαβε φίλος μου 6 τέτοια δεματάκια από άλλο κατάστημα (της ίδιας πόλης) πλήρωσε για το καθένα 3 ευρώ. Δεν ξέρω τι ισχύει, σε εμένα ακόμα συνεχίζουν να μην μου χρεώνουν 3 ευρα. Αν κάποιος γνωρίζει τι συμβαίνει πραγματικά να μας πει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Σεπτέμβριος 16, 2017 #650 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2017 1 minute ago, BasiliCeLew said: Για το τελευταίο υπάρχει τεράστιο μπέρδεμα στα ΕΛΤΑ. Για παράδειγμα εγώ δεν πλήρωσα ποτέ το 3 ευρω για αυτά που έμπαιναν τελωνείο και έπαιρναν το πράσινο αυτοκόλλητο της ατέλειας. Σήμερα που παρέλαβε φίλος μου 6 τέτοια δεματάκια από άλλο κατάστημα (της ίδιας πόλης) πλήρωσε για το καθένα 3 ευρώ. Δεν ξέρω τι ισχύει, σε εμένα ακόμα συνεχίζουν να μην μου χρεώνουν 3 ευρα. Αν κάποιος γνωρίζει τι συμβαίνει πραγματικά να μας πει. Νομίζω έχει ειπωθεί και νωρίτερα ότι λόγω μεγάλου φόρτου κάποια τα "δρομολογούν" εσπευσμένα, χωρίς το 3ευρω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
acct Σεπτέμβριος 16, 2017 #651 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2017 Σωστά. Το τυπικό είναι το 3ευρω να χρεώνεται για κάθε δέμα, οπότε δεν μπορείς να ποντάρεις ότι θα το γλυτώσεις. Σίγουρα ο φόρτος δε βοηθά να είναι ενιαία η αντιμετώπιση. Φίλος είχε παραλάβει πριν κάνα μήνα πακέτο που είχε περάσει από τελωνείο και είχε χρεωθεί τα 15€ + ΦΠΑ ~20€ και του το έδωσαν από το ταχυδρομείο χωρίς να πληρώσει τίποτα, γιατί δεν το πήραν χαμπάρι. Απλά είδε τα αυτοκόλλητα όταν πήγε σπίτι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BasiliCeLew Σεπτέμβριος 16, 2017 #652 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2017 1 hour ago, minast said: Νομίζω έχει ειπωθεί και νωρίτερα ότι λόγω μεγάλου φόρτου κάποια τα "δρομολογούν" εσπευσμένα, χωρίς το 3ευρω. Αυτά που δρομολογούν εσπευσμένα απλά δεν περνάνε μέσα από το τελωνείο. Δεν τα βάζουν αυτοκόλλητο ατέλειας αυτή είναι η διαφορά. Εγώ λέω την ίδια στιγμή που στο κεντρικό κατάστημα δεν πληρώνω τίποτα, σε άλλο πρακτορείο πληρώνεις στο ταμείο το 3 ευρω, για δέματα που και τα δύο μπήκαν τελωνείο και πήραν σήμανση ατέλειας. Και δεν έγινε 1-2 φορές αλλά πάνω από 20 σε μένα να μην πληρώσω αυτόν τον μήνα Για αυτό μου φαίνεται παράξενο. Μπορεί να βλέπουν όμορφο και να μου τα χαρίζουν τι να πω 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Σεπτέμβριος 27, 2017 #653 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2017 On 9/6/2017 at 6:52 PM, yanni said: 28 Αυγούστου υποτίθεται έχει μπει δέμα Ελλάδα που περιμένω και ακόμα ενημέρωση από ΕΛΤΑ ότι πάτησε αεροδρόμιο, δεν. Σημειωτέον ότι το σύστημα των ΕΛΤΑ είχε ενημερώσει για την αποστολή του αντικειμένου από την χώρα του πωλητή προς Ελλάδα, οπότε το tracking number ανιχνεύεται και από το σύστημα των ΕΛΤΑ. Γενικά τα ΕΛΤΑ τα έχουν ξεσκίσει. Βλέπω να σιγοψήνονται για πώληση. Το πακετάκι από Geekbuying συνεχίζει να μην έχει κάποιο επιπλέον update από εκείνη την ημερομηνία και έπειτα. Επίσης από 18 Σεπτεμβρίου άλλο πακετάκι από GearBest έχει κολλήσει στο αντίστοιχο σημείο. Ναι μεν μπήκε Ελλάδα με βάση το tracking number των ξένων ταχυδρομείων, τα ΕΛΤΑ όμως δεν έχουν επιβεβαιώσει την παρουσίαση του δέματος στην Ελλάδα. Αντίθετα παραγγελία από eBay πέρασε τσακ μπαμ. Έχετε παραλάβει αυτές τις μέρες πακέτα από τα γνωστά Κινεζοκαταστήματα; Μήπως έχουν αρχίσει και στοχοποιούν συγκεκριμένα δέματα από συγκεκριμένα Κινέζικα μαγαζιά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Σεπτέμβριος 27, 2017 #654 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2017 Απο παραγγελία μέσω ebay φίλος περιμένει κινητό με NL post office Στα ΕΛΤΑ εδώ δε φαίνεται να έχει μπει ελλάδα αλλά αν βάλεις το tracking number στο NL post office δείχνει ότι έχει μπει από 18/9 NL POST 18-09-2017 17:50 The item has arrived in the country of destination GREECE 04-09-2017 08:33 The item is on transport to the country of destination 02-09-2017 16:30 The item is at the PostNL sorting center 02-09-2017 16:30 The item is processed at the PostNL sorting center 23-08-2017 08:58 The item is pre-advised ΕΛΤΑ Date & Time Location Status 2/9/2017, 16:30:00 NETHERLANDS DEPARTURE FROM OUTWARD OFFICE OF EXCHANGE Link to comment Share on other sites More sharing options...
devaggos Σεπτέμβριος 27, 2017 #655 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2017 Και μένα παραγγελία από geekbuying στο 17track.net φαίνεται ότι έχει μπει ελλάδα 22/9 και είναι στάσιμο εκεί: 2017-09-22 14:55 The item has arrived in the country of destination Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Σεπτέμβριος 29, 2017 #656 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2017 On 9/27/2017 at 11:42 AM, yanni said: Το πακετάκι από Geekbuying συνεχίζει να μην έχει κάποιο επιπλέον update από εκείνη την ημερομηνία και έπειτα. Το Geekbuying όταν το ρώτησα για refund μου είπε ότι χρειάζεται χαρτί από τα ΕΛΤΑ με στάμπα ότι δεν έχω παραλάβει. Στέλνω στα ΕΛΤΑ εχτές mail για αυτό το χαρτάκι και Ω!! τι σύμπτωση, σήμερα μπήκε τελωνείο. Εντάξει δεν είναι για μένα η παραγγελία, αλλιώς θα έκανα μόκο για κανένα μήνα ακόμα. Πάντως ειλικρινά στην Βόρεια Κορέα πιο εύκολα και γρήγορα θα περνάνε από τελωνείο πακέτα εξωτερικού. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Argonaytis Σεπτέμβριος 29, 2017 #657 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2017 Μια από τα ίδια και σε εμένα στην σελίδα του 17Track λέει πως το δέμα έχει φτάσει στην Ελλάδα από 14 Σεπτεμβρίου και από τότε αγνοείται και στη σελίδα των ΕΛΤΑ δεν υπάρχει καμιά ενημέρωση από τις 2 του Σεπτέμβρη...Υπάρχει κανένας εκεί η το εγκατέλειψαν και έφυγαν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Οκτώβριος 5, 2017 #658 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2017 On 9/29/2017 at 1:41 PM, yanni said: Το Geekbuying όταν το ρώτησα για refund μου είπε ότι χρειάζεται χαρτί από τα ΕΛΤΑ με στάμπα ότι δεν έχω παραλάβει. Στέλνω στα ΕΛΤΑ εχτές mail για αυτό το χαρτάκι και Ω!! τι σύμπτωση, σήμερα μπήκε τελωνείο. Εντάξει δεν είναι για μένα η παραγγελία, αλλιώς θα έκανα μόκο για κανένα μήνα ακόμα. Πάντως ειλικρινά στην Βόρεια Κορέα πιο εύκολα και γρήγορα θα περνάνε από τελωνείο πακέτα εξωτερικού. 39€ καπέλο πήγε από ότι μου είπε ο ταχυδρόμος. Βλέπω το παρόν thread να νεκρώνει σιγά σιγά... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Οκτώβριος 5, 2017 #659 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2017 πριν 21 λεπτά, το μέλος yanni έγραψε: Βλέπω το παρόν thread να νεκρώνει σιγά σιγά... Αφού και η κουτσή Μαρία έμαθε και ψωνίζει από Κίνα, ήταν θέμα χρόνου να συμβεί κάτι τέτοιο Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Οκτώβριος 5, 2017 #660 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2017 8 minutes ago, astrolabos said: Αφού και η κουτσή Μαρία έμαθε και ψωνίζει από Κίνα, ήταν θέμα χρόνου να συμβεί κάτι τέτοιο Μπα, η Κουτσή Μαρία περιμένει λογικές χρεώσεις τελωνείου και λογικούς χρόνους αναμονής. Τα 39€ στα 100€ είναι 39% ΦΠΑ, ασχέτως αν περιλαμβάνονται έξοδα εκτελωνισμού. Διότι τα 15€ εκτελωνισμού είναι μια γελοιότητα σαν όλες αυτές τις άλλες που χαρακτηρίζουν το Ελληνικό κράτος, εκτός και αν ο εκτελωνισμός ενός προϊόντος παίρνει 4 ώρες, οπότε εντάξει, να το δεχτώ ότι είναι μισό ημερομίσθιο. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts