Jump to content

Ανασκαφές σε Celeron

Amadeus7

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Λοιπόοον είχα κάνει μία βλακεία πριν μερικα χρονάκια και είχα βάλει ασύμβατες μνήμες στον υπολογιστή μου (προσπαθώντας να του κάνω αναβάθμιση) με αποτέλεσμα μία ωραιότατη λάμψη και την αποσιώπησή του μία για πάντα, τον έκλαψα, στενοχωρήθηκα αλλα επειδή νόμιζα πως είχε καταστραφεί η μητρική και το τροφοδοτικό, αποφάσησα να συνεχίσω τη ζωή μου χωρίς αυτόν. Σήμερα ψάχνοντας στην αποθήκη τον βρήκα σε μία γωνία σκονισμένο και σκυθρωπό και αποφάσησα να ξαναβάλω το χαμόγελο στα χείλη του (πως τα λεω έτσι ο άτιμος... :p:P :tomato: ). Ψάχνοντας λίγο ακόμα βρήκα τις κατάληλες μνήμες (όχι τις ασύμβατες) και ένα πανάρχαιο noname τροφοδοτικό οπότε τα συνέδεσα και, Ώ τι έκπληξη, πήρε μπρόςςς!!! Το πρόβλημά μου είναι πως μένει στην αρχική οθόνη του BIOS, πρίν ελένξει τους σκληρούς, και επιπλέον δεν αναγνωρίζει κανένα πληκτρολόγιο ώστε να μπορώ να μπώ στις ρυθμήσεις του bios πατώντας del. Οποτε σκεύτηκα πώς δύο εκδοχές πρέπει να παίζουν, είτε η motherboard τα έχει παίξει είτε το BIOS έχει πάθει σοβαρή ζημιά. Άν είναι πρόβλημα hardware πολύ απλά ο υπολογιστής πάει στα σκουπίδια, αν όχι, θέλω να προσπαθήσω να τον επαναφέρω, οπότε σκεύτηκα πώς ένα bios update ίσως κάνει κάτι αλλά δεν μπορώ να το κάνω μιάς και δεν λειτουργεί το πλητρολόγιο. O επεξεργαστής είναι Intel Celeron 2.60 ghz και η mobo Gigabyte GA-8PE800. Θα μπορούσε κάποιος να μoυ πεί αν και πως θα μπορούσα να επαναφέρω το πτώμα?

Να σημειώσω πως στην αρχική οθόνη γράφει τα παρακάτω και μετά σταματάει:

Award modular BIOS v6.00PC (μπλα μπλα μπλα)

Intel 845PE AGPSet BIOS for 8PE800 F9

Chek System Health OK, VCore = 1.5250

Main Processor : Intel ® Celeron ® 2.60GHz(100x26)

<CPUID:0F29 Patch ID:0817>

(απώ εδώ και κάτω τίποτα, εκτός κάτω κάτω που λέει να πατήσω DEL για να μπώ στο menu)

εχει η motherboard. σν την αφαιρεσεις κανει reset το bios. συγνωμη αν δεν εγινα κατανοητος πιο πριν:red:

έβγαλα τη μπαταρία του bios και την έβαλα μετά από κάνα δίλεπτο αλλά τίποτα δεν άλλαξε

ναι, τα έλυσα όλα και το έκανα καθαρισμό, οπότε δεν υπήρχε τίποτε συνδεδεμένο στο PC ενώ το καθάριζα.

Εκτος απο την μπαταρια, εχει και ενα jumper για να κανεις clear CMOS. To βγαζεις απο την πριζα, βγαζεις την μπαταρια για κανα δεκαλεπτο και αλλαζεις και θεση το jumper. Μετα τα επαναφερεις ολα οπως πριν και δοκιμαζεις.

Αν το πληκτρολογιο ειναι PS/2, δοκιμαζεις και με αλλο, ισως και USB.

Απ'οτι φαινεται, μητρικη, επεξεργαστης και μνημες δουλευουν καλα.

φίλε μου, διάβασα και κάπου αλλού για το jumper, αλλά δεν ξέρω που είναι αυτό. κατέβασα και το manual της μητρικής αλλά δεν βρήκα κάτι εκεί. μπορείς να μ πείς πως θα το βρώ? ένα jumper βρίσκεται λίγω ποιό πάνω από τη μπαταρία αλλά γράφει CLR_PWD δίπλα του, δεν νομίζω να είναι αυτό.

μήπως (λέω μήπως γιατί το μυαλό όλων μας ώρες ώρες κολάει) το πανάρχαιο τροφοδοτικό σου δεν έχει 4pin για τον επεξεργαστή και γιαυτό δεν προχωράει το σύστημα???

αλλά γράφει CLR_PWD δίπλα του, δεν νομίζω να είναι αυτό.

Κι ομως ειμαι 80% σιγουρος οτι ΕΙΝΑΙ αυτο.

λοιπόν το πρόβηλμα ελήθη :laughing:, τελικα ήταν χαλασμένο το ένα slot που είχα μία ram, οπότε της άλλαξα θέση και το pc άνοιξε κανονικά. Τώρα έχω ένα άλλο πρόβλημα. Όλα δουλεύουν κανονικά, εκτός από όταν πάω να συνδέσω το ένα και μοναδικό CD drive. Το συνδέω κανονικά αλλά όταν πάω να ανοίξω τον υπολογιστή, στην αρχική οθόνη στον έλεγχο των drives κάνει restart, συνεχίζει να κάνει επανεκίνηση κάθε φορά όταν φτάνει σε αυτό το σημείο όσπου να τον σβήσω από το κουμπί της εκκίνησης. Τώρα το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω τι ακριβώς φταίει. Αν είναι το drive να το αλλάξω, αν όμως είναι χαλασμένη η μητρική, εκεί που συνδέω το καλώδιο IDE 2, τσάμπα το καινούριο drive. Τι λέτε να κάνω?

Κι ομως ειμαι 80% σιγουρος οτι ΕΙΝΑΙ αυτο.

ναι αυτό ήταν τελικά

αλλο drive(ide) σε αλλο pc δεν εχεις?

:lazy::lazy::lazy:είμαι απ τον ύπνο και δεν λειτουργώ καλά :bigsmile: θα έπρεπε να είναι το πρώτο που έπρεπε να σκευτώ

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.