Jump to content

Πρόταση για ολοκληρωμένο σύστημα ηχείων surround?

geogeoland

Recommended Posts

ετσι οπως το κοβω το δωματιο σου , βλεπω οτι ζητας πολλα πραματα και εχεις τον λαθος χωρο και την λαθος τοποθετηση.

To 5.1 πιστευω ειναι 2 much για τα δεδομενα σου.

Θεωρητικα και το 2.1 ισως παραπεσει...βαρυ..αλλα ας πουμε οτι μπορει να δικαιολογηθει αν ακους μουσικη ή βλεπεις ταινιες.

Και μιας και αναφερθηκε..τις ταινιες θα τις βλεπεις στην οθονη του υπολογιστη??

Απο φτηνα προς ακριβα ...

ισως καποια μονιτορακια...

px fostex pm04 στα 150Ε ...

ισως και τα tascam...συμπληρωνεται ακομα πιο ευκολα με το sub ..αν ψαχνεις κατι πιο χαμηλο (σε συχνοτητα)

Σε περιπτωση που ντε και καλα ψαχνεις ενισχυτη και ηχεια παρε τον yamaha rx-v365 και τα wharfedale 9.3 .

φτηνα πλην τιμια wharfedale...

(βγαινουν και σε αλλο χρωματακι)

ααα και αν προβεις σε τετοια λυση..(ενισχυτη και ηχεια δλδ) προτιμησε τα ηχεια να εχουν εκτονωση απο μπροστα..μιας και ο χωρος ειναι ουτως η αλλως περιοριστικος σε σενα..

• Replies 46
  • Created
  • Last Reply

Για ποιοτικό σετ 2.1,προσωπικά δε γνωρίζω μιας και δεν έχω ασχοληθεί,αλλά αν διαθέτεις 300ε,σου πάει ο ενισχυτής 200-220,και με 100ε παίρνεις ένα αρκετά καλό ζεύγος ηχείων,και μετά παίρνεις και ένα sub.

Αν το κάνεις έτσι,θα πάρεις πολύ καλή σύνθεση μιας και έχω πράγματα να σου προτείνω,αλλά υπολόγισε να σου βγει 100-150ε παραπάνω,πέρα απ'τα 300ε.

Edit: Μαζί γράψαμε

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση και το χρόνο που αφιερώνετε. Μετά κι απο τα τελευταία, πιστεύω έχω πάρει μια αρκετά καλή ιδέα, μπήκε ένας μπούσουλας, και μέσα στις επόμενες 20 μέρες μέχρι να γίνει η αγορά, θα έχω σίγουρα καταλήξει σε κάτι απ αυτά. Εξάλλου, με όλες τις προτάσεις που πέσαν στο τραπέζι, νομίζω πως όπως και να το δει κανείς, το έχουμε καλύψει το πράμα.

Ακόμα μια ερώτηση μόνο... Μπορούν να λειτουργήσουν απροβλημάτιστα στο ίδιο σύστημα 2 κάρτες ήχου? Η onboard π.χ και μια extra?

@cabdik :o Με πιάνεις αδιάβαστο είναι η αλήθεια. Και άντε το S/PDIF δεν ήξερα ούτε καν πως είναι το βύσμα του. Το άλλο όμως, πραγματικά ποτέ δε το είχα προσέξει! :p

Όπως και να χει, τώρα η κάρτα ήχου είναι στο μέσα PC, όπου αξιοποιείται κάπως (αναλογική σύνδεση ηχείων), θα δω όμως τι θα κάνω. :)

ναι. μπορουν να λειτουργουν και οι 2 καρτες ηχου στο ιδιο συστημα, αλλα πρεπει εσυ να ορισεις ποια καρτα θα δουλευει default στο συστημα και ποια θα δουλευει με καθε προγραμμα. κι εγω 2 καρτες ηχου εχω και λειτουργουν μια χαρα.

Εννωώ.. αν μπορεί ας πούμε η μία κάρτα να στέλνει σε ηχεία και η άλλη σε ακουστικά, και να λειτουργούν ταυτόχρονα παντού. Να στέλνουν δηλαδή σήμα, κι εγώ να ανοιγοκλείνω απλώς τα ηχεία/ακουστικά απο το κουμπί power.

Επίσης, στην περίπτωση που λες εσύ, πώς ρυθμίζεται μια default και μια άλλη για διάφορες εφαρμογές? Windows, ή κάποιο πρόγραμμα, drivers κλπ? :)

κοιτα, αν θες να στελνεις ταυτοχρονα το ιδιο σημα σε ακουστικα και ηχεια, δεν χρειαζεσαι διαφορετικες καρτες. το κανεις και με την onboard, αρκει να ρυθμισεις απο τον πινακα ελεγχου της καρτας, ωστε να να παιζουν ταυτοχρονα ολα. και ηχεια και ακουστικα.

ομως αν θες να κανεις monitoring στον ηχο, δλδ αλλο να παιζει στα ηχεια, και να ακους αλλο στα ακουστικα τοτε πρεπει να λειτουργουν 2 καρτες. σαν αυτο που κανουν οι dj οταν παιζουν μουσικη.

οσον αφορα τα win και τα διαφορα προγραμματα, πχ winamp, wmp κλπ, τοτε στο καθε προγραμμα οριζεις εσυ μεσα απο τις επιλογες-ρυθμισεις του καθενος, με ποια καρτα θα παιζει.

Για δώσε πληροφορίες εσύ, για πε για την οπτική. Τι διαφορές έχει π.χ με την Spdif πρακτικά? Και γιατί σε χρήση PC ιδιαίτερα π.χ? (Ακόμη και γι αυτό το σύστημα να μην το δοκιμάσω, καθώς οι κάρτες με οπτική είναι πολύ πιο ακριβές, το σκέφτομαι για το σαλόνι).

Οι διαφορες μεταξυ coaxial και οπτικης ειναι ελαχιστες σε μικρες αποστασεις , εκτος αν εισαι τελειωμενος hi endας

Στης μεγαλες αποστασεις (πανω απο 10 μετρα) η οπτικη εχει μεγαλυτερες απωλειες και φυσικα παραμονευει και ο κινδυνος σπασιματος.

Αν σε ενδιαφερουν τα καινουργια φορματ ηχου (hd dts-true hd) που βγαζουν ηχο 7.1 η συνδεση γινεται μονο με hdmi

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.