Jump to content

Πρόταση για ολοκληρωμένο σύστημα ηχείων surround?

geogeoland

Recommended Posts

για να μην ανοιγω νεο thread.ξερετε καποιο καλο ηχοσυστημα που να συνδεεται απαραιτητα με οπτικη ινα,5,1 ταβανι 300 ευρω εκτως απο το z5500?

• Replies 46
  • Created
  • Last Reply

Edifier s550 @ 250e (που θα τα βρεις όμως,γιατί μόνο το pixmania τα χε)

Sony HT-DDWG800 about 330e

Και για πιο ακριβά σε σετ δες αν σε βγάζει το budget (380e με ενισχυτή) δες τα teu απ'το ποστ μου στην προηγούμενη σελίδα.

Ή πάρε έναν ενισχυτή 200ε,δυό ηχεία magnat supreme στα 100ε περίπου,και έπειτα βάλε center,άλλα δύο πίσω,και τέλος το sub.Γύρο στα 330ε τα ηχεία,200ε ο ενισχυτής,και 100 με 300 το sub αναλόγος τι θα πάρεις.

Αν δεν κάνω λάθος είναι γαλλικό,και είναι καλό από ότι έχω ακούσει απλά έχω ακούσει ότι παρουσιάζονται ανά καιρούς προβλήματα με τις μεταφορές,και ότι αν σου χαλάσει κάτι πρέπει να το στείλεις γαλλία κτλ.

• 2 weeks later...

Ολοκαίνουργιο μέλος στο site. Μόλις πρώτο post. Ψήθηκα για τα teufel τα ηχεία με τον Yamaha ενισχυτή αλλά έχω κάποιες ερωτήσεις. Τα ηχεία παίζει να τα βρω από Ελλάδα; Για να στείλω ήχο από το pc στον Yamaha είναι καλύτερο να βάλω την οπτική από την κάρτα ήχου ή δεν θα χάσω κάτι αν στείλω το hdmi από την κάρτα γραφικών;

Μόνο από γερμανία θα τα βρεις,και online.:p

Και για την σύνδεση κάνε δοκιμές να δεις πως ακούγεται καλύτερα,αλλά εγώ οπτική θα έβαζα για χρήση σε pc.

Μόνο από γερμανία θα τα βρεις,και online.:p

Και για την σύνδεση κάνε δοκιμές να δεις πως ακούγεται καλύτερα,αλλά εγώ οπτική θα έβαζα για χρήση σε pc.

Για δώσε πληροφορίες εσύ, για πε για την οπτική. Τι διαφορές έχει π.χ με την Spdif πρακτικά? Και γιατί σε χρήση PC ιδιαίτερα π.χ? (Ακόμη και γι αυτό το σύστημα να μην το δοκιμάσω, καθώς οι κάρτες με οπτική είναι πολύ πιο ακριβές, το σκέφτομαι για το σαλόνι).

Spdif είναι η ψηφιακή σύνδεση γενικώς,coax και toslink.

Διαφορές ηχητικά,ούτε έχει θα έλεγα,ούτε ακούω,αν και μερικοί τρελά audiophile βλέπουν διαφορές ακόμα και από ίδια πηγή,με δυό διαφορετικά spdif out.

Διαφορά βασικά έχει,αλλά στον τρόπο με τον οποίο φτάνει στο DAC.

Με coaxial πάει με παλμούς,και με toslink πάει με φως,δηλαδή με τον τρόπο που λειτουργεί η οπτική ίνα.

Φεύγει δηλαδή απ'το pc/dvd player/media player ως ψηφιακός ήχος,και πάει στο DAC του ενισχυτή των ηχείων,και την μετατρέπει σε αναλογική,και μετά βγαίνει απ'τα ηχεία.

Την προτιμούμε επειδή σε αναλογική έξοδο,οι onboard βγάζουν φασαρία,ενώ αν στην βγάλει ψηφιακή,θα ακούς την ποιότητα του DAC στον ενισχυτή,η οποία ποιότητα,τις περισσότερες φορές,είναι καλύτερη απ'τον αναλογικό ήχο που βγάζει η Onboard.

Αν πάλι έχεις μια πανάκριβη κάρτα,πάλι με optical θα σου έλεγα να κάνεις την σύνδεση,επειδή με analog,δεν θα μπορείς να έχεις ψηφιακά format ήχου,και αν βλέπεις ταινίες,πιθανών να μην σου αρέσει.

@dkmaster προσωπικά δεν γνωρίζω,αν μπορείς κάνε καμιά βόλτα σε κάνα κατάστημα μήπως τα πετύχεις,θα δεις και άλλα τόσα.:p

Στις 2 γραμμές ήμουν οκ ωρε, τα υπόλοιπα τα ξέρω! :p Γι αυτό ρώτησα πρακτικα τι διαφορά έχει. Ωραίος πάντως. :)

Να πω τώρα και κάτι άλλο: Αν είναι εύκολο, αν μπορεί κάποιος ας δώσει μια πρόταση και για σύστημα ενισχυτής- ποιοτικά 2.1 + ακουστικά, έτσι ώστε να παίξει ίσως κι αυτό το σενάριο... Γιατί ομολογουμένως, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το δωμάτιο μου μετά την ανακαίνιση, έχει γίνει αρκετά δύσκολο για surround ήχο. (διπλό κρεβάτι κουκέτα με γραφείο απο κάτω, ο υπολογιστής στη γωνία και όχι στη μέση ενός τοίχου όπως ήταν πριν, και 3 θέσεις ακρόασης, μια πάνω στο κρεβάτι, μια στο γραφείο μπροστά απο τον υπολογιστή κάτω απο το κρεβάτι, και μια σε πολυθρόνα στην άλλη μεριά του δωματίου)

edit: Επειδή η περιγραφή είναι λίγο περίεργη έχω την εντύπωση, αν θέλετε μπορώ να βγάλω και μια φωτό να δείτε τι παίζει, να μου πείτε και άν και πώς θα μπορούσε να πει ενα 5.1 :)

Μια photo θα ήταν ότι πρέπει,μήπως κάνει ο χώρος σου για 5.1,και πας τζάμπα σε 2.1.:p

Για 2.1 σου έχω πολλές λύσεις,που κλείνουν προς magnat ή q-acoustics με yamaha sub-ενισχυτή,αλλά αν τελικά πας προς 2.1,πες και μέχρι πόσα δίνεις.:hehe:

Χμ... Έτσι όπως το βλέπω,λιγάκι δύσκολο το κάνω για να υπάρξει σωστό surround,όχι από το δωμάτιο,αλλά από το πως είναι τοποθετημένα τα πράγματα.:p

Θα μπορούσες να έβαζες στο κέντρο την οθόνη μαζί με το center,το subwoofer ακριβώς από κάτω,αριστερά και δεξιά τα L-R,και πίσω στην βιβλιοθήκη (αν κατάλαβα καλά και είναι πίσω...) τα surround,αλλά δεν ξέρω αν παίζει σωστά,θέλει πολύ μελέτη.

Γνώμη μου είναι,αν δεν σε πειράζει να έχεις 2.1 σύστημα,προχώρα,εκτός αν θες να δοκιμάσεις για την παραπάνω λύση.:)

Τώρα για 2.1 σύστημα piece by piece... λίγο δύσκολα πράγματα λόγο κόστους... Ηχεία βρίσκεις,φτηνό καλό ενισχυτή και sub δεν βρίσκεις,δηλαδή κάτι που να χωράει στο κόστος και να σου μένουν και για ακουστικά... Τώρα που το σκέφτομαι,όλο και κάτι μπορώ να βρω,αλλά με sub λίγο δύσκολο.

Για κάτι καλό σε 2.1 πάντως,μπορείς να κοιτάξεις και κάποιο έτοιμο σύστημα όπως το altec lansing 5021.:T:

Όσο για ακουστικά να σου πω την αλήθεια... Είμαι άσχετος.:hehe:

Δεν ρίχνεις μια ματιά εδώ καλύτερα,μην σου προτείνω άθελα μου κανένα διαστημόπλοιο;:jester:

http://www.thelab.gr/showthread.php?t=61059

Για το χώρο είσαι απόλυτα σωστός, μάλιστα η διάταξη είναι μια απο αυτές που κι εγώ είχα σκεφτεί... Η αλήθεια είναι οτι θα ήθελα πολύ 5.1 στο δωμάτιο μου, παρ ολα αυτά αν δε φύγω προς τα €1000 ώστε να πάρω κάτι σαν τα Klipsh mirage nanosat που δκορπίζουν τον ήχο σε όλο το χώρο και είναι κάπως πιο ευέλικτα με την τοποθέτηση, δε το βλέπω. Και μιας και ούτε το χιλιάρικο το βλέπω, έχω την εξής ερώτηση:

Ένας 5.1 ενισχυτής, μπορεί να φορέσει 2.1 ηχεία?

Π.χ ο Yamaha ή ο Pioneer που συζητούσαμε πιο πάνω, θα έκανε για κάποια σύνθεση με 2.1?

Το σκέφτομαι γιατί αν γίνεται, ίσως κάνω σταδιακά την μετάβαση. Έχω ήδη κάρτα ήχου, να πάρω ακουστικά που θέλω, συν τον ενισχυτή, ώστε να δουλεύω με αυτά και το 2.1 σύστημα που έχω τώρα, και αργότερα να φορέσω και κάποια καλά ηχεία, που θα υπάρχει έχουν πέσει οι τιμές, θα έχει ανέβει το budget κλπ.

Ναι δεν έχεις πρόβλημα,και είναι η καλύτερη λύση αυτή.:T:

Επίσης,οι συγκεκριμένοι (yamaha-pioneer),θα βγάζουν σε 2 κανάλια και κάπου 100w ο καθένας στα 8ohm αν σε ενδιαφέρει.:hehe:

Ναι καλό είναι.:p

Σε 5ch όμως κάνα 30άρι με 40άρι watt θα βγάζουν,αλλά αν δεν πάρεις αναίσθητα ηχεία,ή ηχεία που θέλουν ρεύματα,και 20 να βγάζει μια χαρά είσαι.:hehe:

ρε φιλαρακι, αφου η μητρικη σου εχει SPDIF οπτικη+ομοαξονικη, γιατι δεν παιρνεις ενα καλο συστηματακι Home Theater 5.1 να ησυχασεις? βλεπω οτι το μελετας πολυ το θεμα! αν το μπατζετ ειναι οριοθετημενο στα 300 ευρω, μην το ζαλιζεις πολυ. ρωτα μονο για ενα καλο 5.1 Home Theater και καθαρισες!

Εννοείς έτοιμη σύνθεση προφανώς.

Δεν έχω κανένα ενδοιασμό να πάρω ένα καλό συστηματάκι home theater, αρκεί να υπάρχει κάποιος πιο σχετικός απο εμένα που να μπορεί να προτείνει κάτι τέτοιο, και να θεωρείται ως η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των τριακοσίων €€. :) Αν σκέφτεσαι οτιδήποτε, εδώ είμαστε. :)

Επίσης, πρέπει και να μπορεί να τοποθετηθεί σωστά το 5.1 στο χώρο μου, που είναι απο αρκετά ως πολύ δύσκολο με την τωρινή διαμόρφωση του, η οποία δε πρόκειται να αλλάξει σοβαρά, καθώς έχει άλλα πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα. :) Να πάρω 5.1 και να τα βάλω το ένα δίπλα στο άλλο, είναι χαζό. Ας πάρω 2.1, που θα έχουν πολύ ανώτερη ποιότητα στα ίδια λεφτά. Αν αποφασίσω που μπορεί να μπει και ο ενισχυτής...:p

Τέλος, επειδή το σύστημα αυτό δεν είναι κάτι που πρόκειται να αλλάξω π.χ σε 5 χρόνια, θα ήθελα να μην είναι ολοκληρωμένο, έτσι ώστε να έχει περισσότερες δυνατότητες και μεγαλύτερη ευελιξία (π.χ ακόμη κι αν θέλω να αλλάξω κάτι, π.χ τον ενισχυτή, να μη χρειαστεί να αλλάξω και όλα τα υπόλοιπα).

Με όλα τα παραπάνω, μάλλον προς το σενάριο του να τσιμπήσω τώρα τον 5.1 ενισχυτή είμαι, συν τα ηχεία που έχω ήδη πάνω και αργότερα κάποια καλά 2.1, συν ακουστικά, και όταν μπορώ και θέλω να πάω σε κάποια λύση 5.1 που να διασπείρει τον ήχο στο δωμάτιο, οπότε και να μπορεί να έχει ενα περιθώριο να μη τοποθετηθεί τελείως συμμετρικά, να το κάνω.

Μόνο που δε γνωρίζω κάποιο σοβαρό παθητικό 2.1. Αν κάποιος έχει χρόνο και διάθεση να δώσει μια πρόταση κάποια στιγμή, νομίζω θα ήμασταν... set. :fun:

Και κλείνοντας, σημείωση: Δεν έχει η mobo μου τέτοιες εξόδους. Είμαι απο χθες ευτυχής κάτοχος Xonar DS. :D

Υ.Γ Ευχαριστώ πολύ παίδες για την ανταπόκριση. :flower:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.