geogeoland Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2009 Χαιρετώ. Μετά το πέρας της σχολικής ζωής και με την είσοδο στην πανεπιστημιακή, μαζί με το όλο, γενικότερο "renovation" (σχολή στην πόλη μου γαρ), ήρθε η ώρα να αρχίσω να σκέφτομαι πιο πρακτικά ένα "παλιό" μου "όνειρο", ένα αξιοπρεπές ηχοσύστημα surround αποκλειστικά για το δωμάτιο μου, συνδεδεμένο στον υπολογιστή, που να γεμίζει το δωμάτιο με ήχο (=ποιότητα, όχι ένταση). Ο υπολογιστής που, τουλάχιστον μέχρι την επόμενη αναβάθμιση (αργεί ακόμα), θα συνδεθεί το ηχοσύστημα, είναι αυτός της υπογραφής μου, και είναι... όπως τον βλέπετε. Δίχως κάρτες ήχου, ενισχυτές ή οτιδήποτε άλλο σχετικό με το θέμα μας. Η onboard και δυο τίμια 2.1 logi ηχεία παρέχουν τον ήχο atm. Οπότε, ρωτάω: ΤΙ θα χρειαστώ ώστε να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις μου, με χρήση του υπολογιστή τόσο για παιχνίδια, όσο και για αναπαραγωγή ταινιών και ήχου? Το budget είναι ~€300, ιδανικά θα ήταν κάτω απο €200 (μήπως και υπάρχει κάτι, λέω εγώ τώρα...), αλλά για κάτι πραγματικά εξαιρετικό, θα έδινα και €500. Ευχαριστώ ήδη εκ των προτέρων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsakonas Σεπτέμβριος 20, 2009 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2009 Επειδη τα περισσοτερα σετ ηχειων στο μπατζετ που θετεις δεν μπορει να τα αξιοποιησει πληρως καποιος που ζει σε κατοικημενη περιοχη,προτεινω (λυση που θα σε καλυψει 250% στα παιχνιδια) μια x-fi (gamer/music/titanium),και τα creative T7900 (7.1)-94W RMS(γυρω 150 euro συνολο)...σου βαζω τζιφρα οτι τουλαχιστον σε online fps θα κερδισεις +20% fragsδεν ξερω αν θες αποκλειστικα 7.1...Θες να το παρακανεις και να πας για τα 500?creative gigaworks 7.1+xfi...αλλα ειναι και 750 watt,και στο 90% της χρησης τους θα χρησιμοποιεις το 5%της ισχυος τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bluesattack Σεπτέμβριος 20, 2009 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2009 SONY HT-DDWG800 ειναι το δευτερο συστημα που χρησιμοποιω εγω , και η προταση μου οσο αφορα ταινιες και games.Δεν λεω για μουσικη γιατι εκει τα πραγματα περιπλεκονται λιγουλακι , και δεν ξερω τις απαιτησεις σου και τις προτιμησεις. Δεν λεω οτι ειναι κακο , απλως αρχιζουν οι συμβιβασμοι , σε σχεση παντα με ενα καλυτερο συστημα.Αλλα ετσι και αλλιως ψαχνεις κατι οικονομικο , και ο χωρος σου (δωματιο ) θα ειναι σχετικα μικρος. Αν μπορεις ακουσε το , οπως και οτι αλλο σου προταθει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Σεπτέμβριος 20, 2009 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2009 Εξαρτάται τι θα ακούς περισσότερο από τα ηχεία...Θες να ακούς μουσική ή να ακούς τον ήχο από τα παιχνίδια...? Ακούς mp3 με χαμηλό bitrate και βλέπεις ταινίες avi με variable mp3 bitrate...? Τότε δεν αξίζει να πάρεις καλά (=πιο ακριβά) 2.1 ηχεία...Θα πάρεις και ξεχωριστό ενισχυτή ή θες αυτοενισχυόμενα για να τα συνδέεις απευθείας στην κάρτα ήχου...?Γνώμη μου είναι ότι και να πάρεις, μην μπεις στην λούμπα του hifi και ξοδεύεις πολλά λεφτά για το τίποτα... ρίξε ψάξιμο στο internet και σε κατάλληλα forum για συμβουλές... επίσης η χωροταξία του δωματίου σου και τα υλικά που τον απαρτίζουν (ξύλο, γυαλί, άδειοι ή γεμάτοι τοίχοι) επηρεάζουν περισσότερο την ακουστική απ' ότι η ποιότητα των ηχείων που θα πάρεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnsonb Σεπτέμβριος 20, 2009 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2009 Εκτός απ'τα παραπάνω που λέει ο Jaco,πες μας και πόσα τετραγωνικά είναι το δωμάτιο σου,και αν έχει spdif η onboard κάρτα ήχου σου.Σε βλέπω θες ποιότητα και είμαι έτοιμος να ρίξω προτάσεις με τους τόνους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geogeoland Σεπτέμβριος 20, 2009 Author #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2009 Παίδες, έχουμε και λέμε : Το δωμάτιο είναι γύρω στα 15τ.μ. Πάτωμα παρκέ ξύλου, ένας τοίχος μισότουβλο (μεσοτοιχία πολυκατοικίας), ένας τούβλο+καλυμένος ολόκληρος απο βιβλιοθήκη, ένας μεσοτοιχία καλυμένος απο χτιστή ξύλινη ντουλάπα και τέλος, ένας κανονικό τούβλο (εξωτερικός). Ταβάνι... κανονικό. Όλα αυτά συνεπάγονται... ότι συνεπάγονται για την ποιότητα ήχου (εσείς θα μου πείτε! :dance3:) + το μόνο βέβαιο, οτι, για να μη πέσει η αντικειμενική αξία τόσο του τετραγώνου μου όσο και της ζωής μου () , τα ηχεία "κτήνη" μου είναι αχρείαστα. Εξ άλλου 1) έχουμε τέτοιου είδους ηχεία στο σπίτι, στο σαλόνι και β) σπάνια ακούω πολύ δυνατά μουσική. Επομένως προτιμώ να θυσιάσω ένταση για ποιότητα. Επίσης... τα ηχεία παίζουν λίγο πολύ τα πάντα. 40% gaming, 30% ταινίες και 30% μουσική, παρ όλα αυτά η απόδοση στα 2 τελευταία με ενδιαφέρει κάπως περισσότερο. Δε με νοιάζει π.χ να ακούω τέλεια το χάος που προκαλώ στο..Χ παιχνίδι. Ταινίες συνήθως καλής ποιότητας (.mkv κλπ, με πολυκάναλο ήχο), μουσική με, συνήθως υψηλό bit-rate... αυτά. Δε ξέρω βέβαια τι θεωρείται ακριβώς υψηλή ποιότητα απο εσάς... πάντως όποτε βρίσκω κάτι υψηλής ποιότητας, το αξιοποιώ. Ακόμη... δεν έχω κανένα περιορισμό, έχω δυνατότητα για κάθε είδους setup στο δωμάτιο μου. Και ενισχυτής χωράει, κι απ όλα. Το μόνο που θέλω είναι ο καλύτερος δυνατός λόγος κόστους-απόδοσης, συν οι δορυφόρου να είναι (αν είναι δυνατόν) σχετικά διακριτικοί και wall-mountable. Τέλος... όχι, η mobo μου spdif δεν έχει. Έχει μόνο θέση για 3,5mm jack + τα 4 αναλογικά που έχουν όλες οι μητρικές. Παρ όλα αυτά, κανένα πρόβλημα δεν έχω να βάλω κάρτα ήχου με ότι απαραίτητη σύνδεση χρειάζεται πάνω. Μάλιστα, το 3,5 jack θα ήθελα να το έχω ελεύθερο, έτσι ώστε να μπορώ να συνδέσω πάνω ηχεία + ακουστικά ταυτόχρονα, χωρίς απώλειες. Να αποσαφηνίσω επίσης οτι το budget είπαμε... Κινείται γύρω στο €300. Τα €500 είναι για, π.χ. κάτι το ερωτεύσιμο, να ταιριάζει σ' αυτά που θέλω και να μην έχει ας πούμε αντίστοιχο του στα 300, να είναι αυτό που λένε... "αν τα έχεις, πάρτο.-". Δηλαδή, αν ψηθώ τα δίνω, προσπαθώ απλώς να σας ξορκίσω :-p Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnsonb Σεπτέμβριος 21, 2009 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2009 Έχουμε και λέμε. Το δωμάτιο δεν έχει κάτι κάτι ιδιαίτερο το οποίο θα χαλάσει τον ήχο,και επίσης γεμίζει πάρα πολύ εύκολα,δηλαδή αν ήθελες δυνατό σύστημα,στα αυτιά σου κακό θα έκανες. Δώσε βάση στο ότι αν είναι πολύ ντυμένο το δωμάτιο,θα ακούς καλύτερα απ'ότι σε μισοάδειο. Τώρα πάμε στις προτάσεις.Έχεις ανεβασμένο budget,δηλαδή είναι αρκετό να πάρεις σύνθεση και όχι έτοιμο σύστημα,και γι'αυτό υπάρχουν άπειρες λύσεις και θα σου βγει και πιο ποιοτικό το αποτέλεσμα. Set: Pioneer S-V50N 310e (Έχουν μικρό subwoofer 6" αλλά είναι πολύ ποιοτικά) http://pioneercenter.gr/displayITM2.asp?ITMID=287 Yamaha NS-P446 @ 289e (6.1 είναι,οι ενισχυτές παρακάτω δεν έχουν υποδοχή για back-center,οπότεβάζεις 5,το ένα spare ή το βάζεις και αυτό στο center channel αν δεν του πέσει βαρύ ) http://www.skroutz.gr/search?keyphrase=Yamaha+NS-P446 Teufel Kompakt 30 150e (Έρχεται μετά το Yamaha,και έχει subwoofer θηρίο,το οποίο ίσως να είναι υπερβολικό για σένα αλλά φτιάχνεις την ένταση πως θες) https://www.teufel.eu/Homecinema/Kompakt-30.cfm Ενισχυτής: Pioneer VSX-418 @ κάτω από 200e http://www.skroutz.gr/search?keyphrase=+%09++VSX-418 Yamaha RX-V363 @ 215e http://www.skroutz.gr/search?keyphrase=yamaha+363 Ότι απ'τα παραπάνω να πάρεις,θα σε καλύψει ειδικά σε μουσική,και ειδικά το pioneer set αν το ακούσεις θα το βρεις άκρως ποιοτικό,αλλά το μόνο που στην χαλάει όμως είναι ότι όποιο και σύστημα να πάρεις,στην χαλάει η κάρτα,και προφανός να ακούς φασαρία αντί για ήχο,και δεν έχεις και spdif για να στελνες ψηφιακά τον ήχο... :...: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Σεπτέμβριος 21, 2009 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2009 Επειδή ο χώρος σου είναι μικρός και τα μπάσα (λόγο συχνότητας) θέλουν χώρο (και συγκεκριμένη απόσταση) για ακουστούν σωστά, θα σου πρότεινα κάποια ηχεία με midrange + tweeter, διαφορετικά με μικρό χώρο και με παρκέ (αν πας σε μεγαλύτερα woofers ή μεγάλα midranges) τα μπάσα σου θα είναι πολύ δυνατά και λόγο ανακλάσεων θα έχεις περισσότερη βαβούρα...Τώρα για καλά ηχεία και σχετικά φθηνά μπορείς να κοιτάξεις και σε Klipsch, όπως η σειρά B2 που είναι αξιοπρεπής, δεν έχει αστρονομική τιμή, αλλά είναι περισσότερο από το budget καθώς το full set κυμαίνεται στα ~800€, αλλά μπορείς να τα πάρεις σιγά-σιγά, δηλαδή ένα ζευγάρι μπροστά, μετά το sub, μετά το κεντρικό και τέλος το πίσω ζευγάρι... Δεν λέω ότι είναι η ιδανική λύση, αλλά είναι αξιοπρεπή ηχεία...Edit: Δες εδώ... το σύστημα που σου λέω αποτελείται από τα Β2-C1-S1... Link to comment Share on other sites More sharing options...
geogeoland Σεπτέμβριος 21, 2009 Author #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2009 @ Johnsob Αδερφέ ερώτηση: Τα ηχεία που παραθέτεις, είναι αυτοενισχυόμενα, μπορούν δηλαδή να καρφωθούν κατευθείαν πάνω σε μια κάρτα ήχου και να παίξουν, ή χρειάζονται και τον ενισχυτή απαραίτητα? @Jaco, τα λιμπίζομαι τα άτιμα τα Klipsch (ιδίως τα Mirage nanosat ) αλλά ξεφεύγουν ρε συ πολύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnsonb Σεπτέμβριος 22, 2009 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2009 Σε όλα μόνο το subwoofer είναι (το οποίο και αυτό θέλει προενίσχυση αλλά ενεργό είναι...),τα άλλα είναι παθητικά γι'αυτό σου πρότεινα και 2 ενισχυτές από κάτω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas007 Σεπτέμβριος 22, 2009 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2009 παντως απεφυγε τα 7.1δεν εχουν κανενα νοημα υπαρξης,πηγαινε σε 5.1 μιας και προτιμας ταινιες και παιχνιδια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geogeoland Σεπτέμβριος 22, 2009 Author #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2009 Με έναν πρόχειρο υπολογισμό (και επειδή τα ψήνω τα pioneer ), βγαίνει γύρω στο 550άρικο (αν υπολογίσουμε και κάρτα ήχου + spdif καλώδιο). Η αγορά βέβαια κατα πάσα πιθανότητα θα γίνει τον Οκτώβρη, οπότε ίσως έχουν πέσει λίιιγο οι τιμές. Όπως βλέπεις, το εμπόδιο στην όλη ιστορία, είναι ο ενισχυτής. Αν δώσω ρεύμα στη καρτα ήχου απο τα bios δε γίνεται ε? Πάντως σοβαρά, αν τυχόν πέσει κάτι στην αντίληψη σου κι έχεις πρόταση, ή έχει ο οποιοσδήποτε, για αντίστοιχα καλά ηχεία σε μικρότερη τιμή, ή κάτι άλλο με τον ενισχυτή, do say so. @Kostas007 Τα 7.1 τα είχα απορρίψει εξ αρχής, έτσι κι αλλιώς δεν έχω που να τα βάλω στο δωμάτιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geogeoland Σεπτέμβριος 22, 2009 Author #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2009 Επίσης... οι κάρτες ήχου της Asus λένε τίποτα? Ή η creative είναι "μονόδρομος"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KostantinosGr Σεπτέμβριος 22, 2009 #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2009 Ειδα τα pionner που προτεινε ο johnsonb και ομολογω πως μου αρεσαν και εμφανισιακα και τα χαρακτηριστικα.Με εναν δηλαδη ενισχυτη pionner vsx 418 k που προτεινες + 5.1 ηχεια της pionner πιστευεις πως ειναι καλυμμενος καποιος που θελει να ακουει ποιοτικα μουσικη αλλα και λιγακι δυνατα..?Ρωταω μιας και σκοπευω να προβω σε αγορα ηχειων οχι αμμεσα βεβαια..@geo εγω προτεινω να κοιταξεις κατι σε asus..Εχω την xonar DX και βγαζει πολυ καθαρο ηχο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnsonb Σεπτέμβριος 22, 2009 #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2009 Με τα pioneer και άλλα ηχεία αυτής της κατηγορίας,όποιον ενισχυτή και να βάλεις θα ακούς πολύ δυνατά αλλά και ποιοτικά.Δηλαδή αν θεωρείς πχ δυνατά τα logi z-5500 και τα creative s750,αυτά εδώ θα σε στείλουν στον ΩΡΛ αν σου φύγει η ένταση.:flower:Επίσης οι κάρτες της Asus είναι καλές για το ποσό που θα δώσεις,αλλά πάρε όποια βρεις πιο φτηνά και έχει ψηφιακές έξοδους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KostantinosGr Σεπτέμβριος 22, 2009 #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2009 Καλως ευχαριστω.Πιστευα για να παρεις κατι ποιοτηκοτερο πρεπει να σκασεις αρκετα παραπανω χρηματα σε σχεση με τα ετοιμα συστηματα ηχου πχ Z5500.Πιστευω πως αξιζει να δωσω +200 ευρω σχεδον επιπλεον να παρω κατι ποιοτικο απο το να δωσω ~300 για Ζ5500 που αυτα σκοπευα να ξαναπαρω...Τα pionner που προτεινες εχουνε wall mount? Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnsonb Σεπτέμβριος 23, 2009 #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2009 Και τα πιο φτηνά yamaha των 30ε/ζεύγος να πάρεις,καλύτερο ήχο θα έχουν απ'τα έτοιμα σετ. Γιατί όμως έχω την εντύπωση ότι τα teufel θα σου έρχονταν καλύτερα απ'τα pioneer; Στο λέω επειδή αν είχες z-5500 και είχες μάθει σε πολύ μπάσο,τα pioneer προφανός να σου φανούν μάπα απ'το subwoofer.:to_pick_ones_nose: Έχουν πίσω τρύπες για στερέωμα αλλά απ'ότι θυμάμαι για βάση,χωρίς όμως να είναι δύσκολο να σταθούν και σε τοίχο. Άσχετο... Γιατί έχω την εντύπωση ότι τα teufel θα σου έρχονταν καλύτερα;:to_pick_ones_nose: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas007 Σεπτέμβριος 24, 2009 #18 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2009 Επίσης... οι κάρτες ήχου της Asus λένε τίποτα? Ή η creative είναι "μονόδρομος"?μακρια απο creative αθλια εταιρεια με ανυπαρκτη υποστηριξη και drivers και υπερτιμημενα προιοντα.υπαρχει ακομα επειδη δεν εχει (ουσιωδη) ανταγωνισμο στις καρτες ηχου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsakonas Σεπτέμβριος 25, 2009 #19 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2009 ε καλα,δεν ειναι και τοσο τραγικα τα πραγματα με την creative...6 χρονια που χρησιμοποιω καρτες ηχου της (audigy 2+xfi gamer) δεν ειχα προβλημα λειτουργικοτητας σε παιχνιδια,οταν χρειαστηκα το service support μεσω e-mail μου απαντουσαν εντος μισης ωρας (και ηταν παρασκευη μεσημερι),και καλως η κακως,παιζει σε εναν χωρο που εχει μεγαλυτερη εμπειρια απο τους ανταγωνιστες οποτε φυσικο ειναι στο θεμα "ηχος στα παιχνιδια" ναναι καπως μπροστα...και στο κατω κατω για τον μεσο λαμπιτη που δινει 200-300 τον χρονο για νεα καρτα γραφικων που θα την κρατησει μαξ 2χρονια,τα 60-70 της creative για 3-4 χρονια νομιζω ειναι λογικη τιμη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Σεπτέμβριος 25, 2009 #20 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2009 Καλη χρυση η creative στα xp αλλα μετα το κατσαδιασμα που εφαγε ο daniel για τους drivers των vista, :hi: creative. Απο οσο ξερω ακομα να βγαλουν drivers της προκοπής για Vista, αν κανω λαθος διορθώστε με please Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.