Jump to content

βοήθεια βοήθεια με μνήμες

petran_x13

Recommended Posts

Φίλε μου εγω πιστεύω ότι πρέπει να κάνεις ενα bios update και να κατεβάσεις την τελευταία έκδοση του cpu-z για να δεις αν σου εμφανίζει τους σωστούς χρονισμούς στο spd.

Πέρα από αυτό όμως, όπως σου ξαναείπα, θα πρέπει να μπεις στο bios και να επιλέξεις το διαιρέτη που κάνει τις μνήμες να δουλεύουν στα 1066, με βάση το fsb σου.

Δεν είναι κάτι δύσκολο αλλά προϋποθέτει μια μικρή εξοικείωση με το bios.

Σε περίπτωση που ο υπολογιστής δε bootάρει μετά την αλλαγή, θα χρειαστεί να κάνεις ενα clear cmos.

Αν μπορεί και κάποιος κάτοχος P5K, θα ήταν καλό να βοηθήσει τον petran με τις ρυθμίσεις που πρέπει να κάνει:)

καταρχάς έχω να σας πω πως σας είμαι υπόχρεος για την βοήθεια γιατί πήγα να τρελαθώ από την αγωνια μου θα κάνω από αύριο όλα όσα μου είπατε και θα σας δώσω νέα

Φίλε μου εγω πιστεύω ότι πρέπει να κάνεις ενα bios update και να κατεβάσεις την τελευταία έκδοση του cpu-z για να δεις αν σου εμφανίζει τους σωστούς χρονισμούς στο spd.

Πέρα από αυτό όμως, όπως σου ξαναείπα, θα πρέπει να μπεις στο bios και να επιλέξεις το διαιρέτη που κάνει τις μνήμες να δουλεύουν στα 1066, με βάση το fsb σου.

Δεν είναι κάτι δύσκολο αλλά προϋποθέτει μια μικρή εξοικείωση με το bios.

Σε περίπτωση που ο υπολογιστής δε bootάρει μετά την αλλαγή, θα χρειαστεί να κάνεις ενα clear cmos.

Αν μπορεί και κάποιος κάτοχος P5K, θα ήταν καλό να βοηθήσει τον petran με τις ρυθμίσεις που πρέπει να κάνει:)

φιλε μου μήπως ξέρεις πως και που θα βρω το βίος για να το βάλω?

Από το λίγο που έψαξα χθες κατάλαβα ότι η μητρική σου(της υπογραφής) έχει το P45 chipset, και για να είμαι ειλικρινής δεν την είχα υπ' όψιν μου αυτή την P5K.

Μιας και δεν τη βρήκα στο επίσημο site της asus, δε σου δίνω link για να μη σε πάρω στο λαιμό μου. Δε ξέρω κι' όλας αν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το bios μιας οποιασδήποτε P5K..

Καλύτερα περίμενε μήπως δώσει το link κάποιος άλλος που ξέρει σίγουρα.

Καλό θα κάνει το bios update, αλλά δεν νομίζω ότι είναι και απαραίτητο στην περίπτωση σου. Προσπάθησε εσυ να βάλεις τις μνήμες όπως σου λεω με το διαιρέτη και βλέπουμε.

Από το λίγο που έψαξα χθες κατάλαβα ότι η μητρική σου(της υπογραφής) έχει το P45 chipset, και για να είμαι ειλικρινής δεν την είχα υπ' όψιν μου αυτή την P5K.

Μιας και δεν τη βρήκα στο επίσημο site της asus, δε σου δίνω link για να μη σε πάρω στο λαιμό μου. Δε ξέρω κι' όλας αν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το bios μιας οποιασδήποτε P5K..

Καλό θα κάνει το bios update, αλλά δεν νομίζω ότι είναι και απαραίτητο στην περίπτωση σου. Προσπάθησε εσυ να βάλεις τις μνήμες όπως σου λεω με το διαιρέτη και βλέπουμε.

ωραία θα το δοκιμάσω το βραδάκι γιατί τώρα έχω να διαβάσω για το σχολειό ευχάριστο για τις ιδέες

λοιπόν έφτασα τον cpu 3.6 και τις μνήμες 941mhz δεν πάνε παραπάνω με ότι συνδυασμό και να κάνω:whip::innocent:

Αν είσαι σταθερός χωρίς υψηλές θερμοκρασίες, είσαι παραπάνω από καλά θα έλεγα.

Εγω είχα στο μυαλό μου να δείς με το σύστημα default τι γίνεται με τις μνήμες, και μετά να αρχίσεις το o/c.

Σε κάθε περίπτωση, αφού ξέρεις να ανεβάσεις τον επεξεργαστή σου τότε παίξε με τις ρυθμίσεις για να επιλέξεις αυτό που θέλεις.

Αν είσαι σταθερός χωρίς υψηλές θερμοκρασίες, είσαι παραπάνω από καλά θα έλεγα.

Εγω είχα στο μυαλό μου να δείς με το σύστημα default τι γίνεται με τις μνήμες, και μετά να αρχίσεις το o/c.

Σε κάθε περίπτωση, αφού ξέρεις να ανεβάσεις τον επεξεργαστή σου τότε παίξε με τις ρυθμίσεις για να επιλέξεις αυτό που θέλεις.

έπαιξα με τουλάχιστον 15 διαφορετικά timings έτσι είναι ότι πιο σταχτερό βρήκα για να καταλάβεις με ρεύμα 1.28 είμαι στα 3.6 με full load 55c με την ζαλμάν znps 9700 και τις μνήμες 941mhz full stable με μια ώρα ορθός όλα ρολοι και επίσης στα deufault τις πεζή στα 800mhz

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.