cabdik Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2009 παιδια σας εχω ενα προβληματακι. εχω ενα σετ ηχειων 2.1 και θα ηθελα με καποιο τροπο να τα συνδυασω να παιζουν παρεα με τα ηχεια της TV στο HTPC, ωστε να εκμεταλλευτω ολα τα ηχεια. γινεται? η συνδεση του ηχου στην τηλεοραση μου ειναι 3,5mm jack σε 2 male RCA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas007 Σεπτέμβριος 20, 2009 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2009 θες να παιζουν ολα μαζι στερεο η να τα βαλεις πισω ως surround? Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnsonb Σεπτέμβριος 20, 2009 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2009 Δίνεις ήχο στην tv με κάποιον τρόπο τον οποίο θα σκέφτεσαι,και παίρνεις μετά ήχο απ'το scart της tv,έτσι δεν θα απενεργοποιηθούν τα ηχεία της.Το είχα κάνει πριν καμιά 10αριά χρόνια περίπου,που είχα συνδέσει hifi,το μόνο που σκέφτομαι όμως είναι αν θα δίνει ήχο η tv στο scart αν την συνδέσεις πχ από hdmi ας πούμε,πάντως σε AV και κανάλια δίνει σίγουρα ήχο.Αν προχωρήσεις στην λύση μου,κάτι τέτοιο χρειάζεσαι,και έναν αντάπτορα από rca left-right σε stereo jack.Το jack που αναφέρεις δεν με βοηθάει γιατί δεν ξέρω τι ακριβώς κάνει στην συγκεκριμένη περίπτωση,αλλά αν είναι out σίγουρα θα κλείνει τα ηχεία.http://www.emimikos.gr/shop/images/P/SCART-56.jpgΑν θες για surround χρειάζεσαι άλλο κόλπο.Σύνδεση την tv στην έξοδο front στην κάρτα ήχου,και τα ηχεία στην έξοδο back και τα βάζεις πίσω,αλλά το πως θα δουλεύει το subwoofer και το τι ήχο θα έχεις χωρίς center,αυτό είναι άλλο θέμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Σεπτέμβριος 21, 2009 Author #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2009 Δίνεις ήχο στην tv με κάποιον τρόπο τον οποίο θα σκέφτεσαι,και παίρνεις μετά ήχο απ'το scart της tv,έτσι δεν θα απενεργοποιηθούν τα ηχεία της.Το είχα κάνει πριν καμιά 10αριά χρόνια περίπου,που είχα συνδέσει hifi,το μόνο που σκέφτομαι όμως είναι αν θα δίνει ήχο η tv στο scart αν την συνδέσεις πχ από hdmi ας πούμε,πάντως σε AV και κανάλια δίνει σίγουρα ήχο. Αν προχωρήσεις στην λύση μου,κάτι τέτοιο χρειάζεσαι,και έναν αντάπτορα από rca left-right σε stereo jack. Το jack που αναφέρεις δεν με βοηθάει γιατί δεν ξέρω τι ακριβώς κάνει στην συγκεκριμένη περίπτωση,αλλά αν είναι out σίγουρα θα κλείνει τα ηχεία. http://www.emimikos.gr/shop/images/P/SCART-56.jpg Αν θες για surround χρειάζεσαι άλλο κόλπο.Σύνδεση την tv στην έξοδο front στην κάρτα ήχου,και τα ηχεία στην έξοδο back και τα βάζεις πίσω,αλλά το πως θα δουλεύει το subwoofer και το τι ήχο θα έχεις χωρίς center,αυτό είναι άλλο θέμα. την τηλεοραση την εχω συνδεσει με αυτο το scart που εχεις στη φωτο. εχω βαλει με s-video την εικονα και με rca left-right σε stereo jack τον ηχο. ομως εχω ηχεια και στον υπολογιστη. οταν θελω να ακουσω απο την τηλεοραση- ταινιες κλπ- αλλαζω καθε φορα τα βυσματα....:hm: ελεγα λοιπον αν υπαρχει καποιος τροπος, καποια ρυθμιση να τα συνδεσω και να παιζουν ολα. χτες εκανα καποιες δοκιμες. να διευκρινισω οτι μιλαω για το HTPC που ειναι στην υπογραφη μου. εχει realtek alc883 8channel. εβαλα λοιπον τα ηχεια του pc κανονικα στην πρασινη εξοδο και τα ηχεια της τηλ στην μαυρη και μεσα απο τον πινακα ελεγχου της καρτας ηχου τα εβαλα τετραφωνικα. αποτελεσμα,.....παιζουν και τα 4 αλλα μοιραζουν τον ηχο ως εξης: τα κεντρικα -στην πρασινη εξοδο- παιζουν οι βασικοι ηχοι- διαλογοι και η κυρια μουσικη- και στα ηχεια της τηλ παιζουν εφε, φωνητικα και ακορντα της μουσικης! δεν παιζουν ολα το ιδιο..! Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnsonb Σεπτέμβριος 21, 2009 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2009 Αν κατάλαβα καλά,χρειάζεσαι να παίζουν και της tv τα ηχεία,και του pc,τον ίδιο ήχο και όχι surround;Αν ναι,κοίταξε μήπως μπορείς να δηλώσεις στην κάρτα ήχου,ότι και στο stereo jack,και στο surround,έχεις ηχεία front και θα παίζουν όλα stereo σαν front.Επίσης αν θες να παίζουν το ίδιο και η tv και τα ηχεία και δεν βρεις λύση με το παραπάνω,βρες αντάπτορα από ένα jack σε δύο και σύνδεσε και την tv και τα ηχεία στο stereo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathid90 Σεπτέμβριος 21, 2009 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2009 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.752604 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.750723 από ότι κατάλαβα αυτό θα σε βόλευε Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Σεπτέμβριος 21, 2009 Author #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2009 Αν κατάλαβα καλά,χρειάζεσαι να παίζουν και της tv τα ηχεία,και του pc,τον ίδιο ήχο και όχι surround;Αν ναι,κοίταξε μήπως μπορείς να δηλώσεις στην κάρτα ήχου,ότι και στο stereo jack,και στο surround,έχεις ηχεία front και θα παίζουν όλα stereo σαν front.Επίσης αν θες να παίζουν το ίδιο και η tv και τα ηχεία και δεν βρεις λύση με το παραπάνω,βρες αντάπτορα από ένα jack σε δύο και σύνδεσε και την tv και τα ηχεία στο stereo.σωστα καταλαβες. δεν θελω surround ηχο γιατι ολα τα ηχεια ειναι διπλα στην τηλεοραση. και οταν τα εχω μπροστα τι να τον κανω τον surround ηχο? απλα δεν θελω να συνδεω και ξεσυνδεω συνεχως το βυσμα απο πισω. stathid90 , ομολογω οτι δεν ειχα κοιταξει καν για ενα τετοιο βυσμα. πολυ καλη λυση. thanks. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.