johnsonb Σεπτέμβριος 21, 2009 #21 Σεπτέμβριος 21, 2009 Και εγώ είμαι υπέρ για x64,βρε και 1gb ram να χεις,πάλι x64 βάλε αν έχεις x86-x64 cpu.Είχα δοκιμάσει τα vista 64bit,και τα έβρισκα πιο σταθερά απ'τα x86,και ασυμβατότητα καμία,μόνο ένα πρόγραμμα ασφαλείας άσχετο που ούτε το χρειαζόμουν.
cabdik Σεπτέμβριος 21, 2009 #22 Σεπτέμβριος 21, 2009 Δεν υπαρχει κανενας απολυτως λογος για να μη βαλει 64μπιτα.Πατε ολοι και βαλτε τα.Καντε και μια αιτηση να καταργηθουν και τα 32μπιτα , να μη μπαινει ο κοσμος στο διλλημα.μην αρπαζεσαι μωρε! συζητηση κανουμε.. οτι θελει και τον βολευει βαζει ο καθενας μας! εχω γνωστο που εχει ακομα WIN98SE!! απλα λεμε οτι παρα τα οποια μειονεκτηματα εχουν, τα 64bit ειναι το μελλον. αργοτερα μπορει να παμε σε 128bit και να λεμε παλι τα ιδια........! δεν ειναι καλο να κολλαμε σε καποια πραγματα επειδη τα εχουμε συνηθισει (οπως και με τα ΧΡ!!!). η τεχνολογια προχωραει και εξελισσεται. πρεπει κι εμεις να ακολουθουμε. καλως -κακως δεν μπορουμε να μενουμε πισω!
Narzul Σεπτέμβριος 21, 2009 #23 Σεπτέμβριος 21, 2009 Mα ρε παιδια κοντευουν να μου πεσουν τα μαλλια με αυτα που διαβαζω δλδ.Εχουμε ενα παληκαρι με ενα μικρο λαπτοπακι , με μικρη cpu και με ανυπαρκτη καρτα γραφικων.Ο ενας λεει οτι θα παει το ενα γιγα χαμενο ( τα 0,75 στην ουσια που θα γινοντε shared στην καρτα γραφικων που δεν εχει δικη της μνημη-οποτε μονο χαμενα δε παν),Ο αλλος λεει να τα βαλει για να τρεχει 64μπιτο photoshop , (ποιο? το λαπτοπακι που ισα ισα το office σηκωνει)O αλλος λεει οτι και με ενα γιγα μνημης βαλε 64μπιτα...Ο αλλος λεει οτι τη διαχειριζονται ολη τη μνημη πληρως και δεν παραδεχετε οτι απλα χρειαζονται περισσοτερη για να κανουν το ιδιο πραγμα ,Ο αΛλος λεει οτι ειναι πιο σταθερα (απο ποτε τα windows σε οποιαδηποτε εκδοση γιναν σταθερα και δε το μαθα?)Το παληκαρι με το λαπτοπακι παραπονιετε οτι δε βρησκει drivers και τους ψαχνει εναν-εναν (ο θεος και η ψυχη του αν θα ναι ψηφιακα υπογεγραμμενοι)Και γω θα μεινω ηρεμος.Τοπικς και threads με 32 vs 64 bit στο thelab υπαρχουν 10δες.Το παληκαρι φανταζομε οτι ανοιξε νεο τοπικ οχι επειδη βαρεθηκε να τα διαβασει αλλα επειδη εχει ιδιαζουσα και συγκεκριμενη περιπτωση με το μικρο λαπτοπακιΠρεπει να καταλαβετε οτι ναι μεν technology advances αλλα υπαρχουν exceptions.Το λαπτοπακι ΔΕΝ προκειτε να αναβαθμιστει και ΔΕΝ προκειτε να αλλαξει ουτε cpu ουτε ram για να τρεχει τα 64ρια καλυτερα.Οταν εχεις μηχανημα προηγουμενης τεχνολογιας , κανεις υποχωρησεις και βαζεις και ελαφρυτερο λογισμικο.Καποιοι δεν αναβαθμιζουν το συστημα τους καθε 6 μηνεςΤωρα αμα θες να βαλεις κατι που ειναι πιο βαρυ - γουστο και καπελο σου.Γι αυτο και γω αφου ολοι λετε να βαλει 64ρια παω πασο.Ας τα βαλει.Ps. Δεν εχω κατι προσωπικο με κανεναν.Τη γνωμη μου λεω κι εγω.Ps2. Αν βγει ο αtego και πει οτι το λαπτοπακι το χει για specific programms που υποστηριζουν 64 μπιτ , και το χει και για decoding και photoshop και για να παιζει native 64bit games , να ποσταρει επακριβως το μοντελο του λαπτοπ να παω να το αγορασω (ή μαλλον να το ανταλλαξω με το pc μου στο οποιο ''πεταξα'' 2 χιλιαρικα πριν 4 μηνες)Ps3. Αυτο αφου μου πεσουν τα εναπομειναντα μαλλια απ το κεφαλιPs4. Τα bit δεν ειναι καρουλια που αν τα βαλεις το μηχανακι σου θα τσουλαει πιο γρηγορα.Παιζει ρολο και το μοτερ.
GoMaR Σεπτέμβριος 21, 2009 #24 Σεπτέμβριος 21, 2009 καλα ολα αυτα...αλλα στο λαπτοπ μου και στο homecinema εχω 32bita βιστα
AgentCain Σεπτέμβριος 21, 2009 #25 Σεπτέμβριος 21, 2009 Είμαι της ίδιας άποψης με τον Narzul. Για μένα τα 4γιγα μνήμη είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Θα διάλεγα είτε 2γιγα είτε 6-8γιγα ακριβώς για να μην υπάρχει αυτό το δίλημμα. Ναι ίσως το 64μπιτο σύστημα να είναι το μέλλον. Πραγματικά όμως οι εφαρμογές του αν και αυξάνονται παραμένουν ακόμα λίγες. Και επειδή έχω προσπαθήσει να φτιάξω πρόγραμμα σε 64μπιτο, καταλαβαίνω γιατί παραμένουν λίγες. Σίγουρα η μνήμη δεν είναι ο κύριος παράγων για την εγκατάσταση ενός 64μπιτου ΛΣ. Ο επεξεργαστής είναι το σημαντικότερο διότι αυτός καλείται να διαχειριστεί τους μεγαλύτερου μήκους pointer σε θέσεις μνήμης και τις σαφώς μεγαλύτερες εντολές. Τα 64μπιτα βγήκαν για επιστημονικές εφαρμογές, μαθηματικά εργαλεία όπου η ακρίβεια των υπολογισμών (σημείο στο οποίο συμβάλλει η μνήμη και κυρίως ο επεξεργαστής) είναι ο στόχος. Από κει και πέρα τα 64μπιτα συστήματα μας επιτρέπουν να έχουμε περισσότερη μνήμη. οκ αλλά Για πιο λόγο τα θέλουμε? για να παίζουμε καλύτερα τα αγαπημένα μας παιχνίδια? Αν οι προγραμματιστές κάθονταν να φτιάξουν αποδοτικότερους αλγορίθμους δε θα χρειαζόμασταν 4πύρηνα για να τρέξουμε GTA4. Ή μήπως για να τρέχουμε παράλληλα 50 προγράμματα στο desktop μας? λες και μπορούμε να τα διαχειριστούμε. Και αν θέλουμε να βάλουμε 64μπιτ για τη μνήμη, τότε κύριοι περάστε από το κοντινότερο κατάστημα ηλεκτρονικών σας και προμηθευτείτε 192GB μνήμης RAM (3x64GB διότι είμαστε και του triple channel) γιατί πως να το κάνουμε θέλουμε να εκμεταλλευόμαστε πλήρως τις δυνατότητες του υπολογιστή μας. Κάθομαι και παρατηρώ την αγορά. Πραγματικά η "μόδα" έχει ξεφύγει με μας να έχουμε μεταλλαχτεί σε καταναλωτικά ζόμπι που με το που βγει ο 1ος ι7 θα τρέξουμε να τον πάρουμε επειδή ο 2πύρηνος ή 4πύρηνος μας είναι "λίγος". ΥΓ να σας πω την αλήθεια λίγο με νοιάζει. Στο κάτω κάτω επειδή η μελλοντική μου εργασία θα επωφελείται από αυτή τη καταναλωτική μανία, κάντε ότι σας φωτίσει ο Ύψιστος. φιλικά πάντα
nickstamat Σεπτέμβριος 21, 2009 #26 Σεπτέμβριος 21, 2009 Εχουμε ενα παληκαρι με ενα μικρο λαπτοπακι , με μικρη cpu και με ανυπαρκτη καρτα γραφικων. Το κρατάω αυτό, θα το σχολιάσω παρακάτω. Ο ενας λεει οτι θα παει το ενα γιγα χαμενο ( τα 0,75 στην ουσια που θα γινοντε shared στην καρτα γραφικων που δεν εχει δικη της μνημη-οποτε μονο χαμενα δε παν),Ο αλλος λεει να τα βαλει για να τρεχει 64μπιτο photoshop , (ποιο? το λαπτοπακι που ισα ισα το office σηκωνει) Και τα 2 εγώ τα είπα Με το Photoshop, σου έδωσα παράδειγμα 64-μπιτης εφαρμογής. Μέχρι και το WinRAR, πλέον, το βγάλανε σε έκδοση x64... Ο αΛλος λεει οτι ειναι πιο σταθερα (απο ποτε τα windows σε οποιαδηποτε εκδοση γιναν σταθερα και δε το μαθα?) Από τα Vista x64 και μετά, με σωστό optimization, είχα το πιο γρήγορο και σταθερό σύστημα. Αν εσένα ακόμα σου πετάνε BSOD, μάλλον κάτι κάνεις λάθος. Το παληκαρι με το λαπτοπακι παραπονιετε οτι δε βρησκει drivers και τους ψαχνει εναν-εναν Αυτό είναι και το καλύτερο, όπως είπα. Ακόμα και η Dell, κάποιους drivers στο site της δεν τους κρατάει ενημερωμένους. Γι' αυτό είμαστε εδώ άλλωστε, για να τον βοηθήσουμε Το λαπτοπακι ΔΕΝ προκειτε να αναβαθμιστει και ΔΕΝ προκειτε να αλλαξει ουτε cpu ουτε ram για να τρεχει τα 64ρια καλυτερα.Οταν εχεις μηχανημα προηγουμενης τεχνολογιας , κανεις υποχωρησεις και βαζεις και ελαφρυτερο λογισμικο. Καποιοι δεν αναβαθμιζουν το συστημα τους καθε 6 μηνες Τωρα αμα θες να βαλεις κατι που ειναι πιο βαρυ - γουστο και καπελο σου. Μιας και βλέπω ότι τονίζεις συνέχεια το θέμα CPU, κάρτας γραφικών, RAM κλπ και ότι είναι πιο βαριά και ασήκωτα κλπ, πες μου σε παρακαλώ, ποια ουσιαστική διαφορά έχουν τα x64 πέρα από αυτό που συζητήσαμε παραπάνω? Μήπως είδες κάπου τα x64 να έχουν διαφορετικά system requirements? Δώσε μου λινκ να το δω κι εγώ. Μήπως τα x64 έχουν πιο διαφορετικό Aero και θέλουν δυνατότερη GPU? Πιστεύεις σοβαρά ότι η διαφορά μεταξύ των 2 είναι τόσο τραγική? Δεν ξέρω για τα Vista, όμως τα 7 τα έχω δοκιμάσει στο ίδιο λάπτοπ, σε έκδοση x86 και x64. Παρότι το λάπτοπ έχει μόλις 2 GB RAM, δεν είδα τα x64 να έχουν την τόση απίστευτη διαφορά που ισχυρίζεσαι ότι έχουν. Για την ακρίβεια, δεν είδα καμία διαφορά. Ξέρεις πόσο σημαντικό είναι να έχεις πολλή μνήμη σε ένα λειτουργικό σαν τα Vista (είτε x86 είτε x64)? Εντάξει, τα 7 είναι άλλη ιστορία, όμως κι εκείνα χρειάζονται κάπου 1 GB από τη στιγμή που bootάρουν. Κι εσύ του λες να βάλει τα x86, για να δουλέψει με 3 και κάτι GB αντί 4, επειδή θα έχει μία απειροελάχιστη βελτίωση στην ταχύτητα ή τη χρήση μνήμης? (την οποία εγώ προσωπικά αδυνατώ να παρατηρήσω) Whatever, πραγματικά. Και αν θέλουμε να βάλουμε 64μπιτ για τη μνήμη, τότε κύριοι περάστε από το κοντινότερο κατάστημα ηλεκτρονικών σας και προμηθευτείτε 192GB μνήμης RAM (3x64GB διότι είμαστε και του triple channel) γιατί πως να το κάνουμε θέλουμε να εκμεταλλευόμαστε πλήρως τις δυνατότητες του υπολογιστή μας Εντάξει... Υπάρχουν και άλλα όρια για το θέμα RAM. Τέλος πάντων, το θέμα λήγει από εμένα και δεν πρόκειται να ασχοληθώ άλλο. Οι απόψεις μας είναι στα παραπάνω ποστ. Ας διαβάσει ο atego και ας κρίνει καλύτερα τι πρέπει να εγκαταστήσει.-
Narzul Σεπτέμβριος 21, 2009 #27 Σεπτέμβριος 21, 2009 To ''ο αλλος'' το χρησιμοποιω επειδη εκλαμαβανω τα λεγομενα σου ως αποψη που πιθανοτατα να συμμεριζονται κι αλλοι , και επειδη δεν αναφερομαι σε σενα σε προσωπικο επιπεδο.Θα συμφωνησω μαζι σου στο τελευταιο.Ας διαβασει ο atego κι ας κρινει μονος του.Και για μενα το θεμα θεωρειτε ληξαν , γιατι το παρα-κουρασαμε πιστευω.Ps. Και να βγει ο atego και να μας πει οτι τελικα εβαλε ubuntu (να μας αφησει ολους στο τοπο xD)
Spyrus Σεπτέμβριος 21, 2009 #28 Σεπτέμβριος 21, 2009 Εφόσον το υποστηρίζει ο επεξεργαστής πας για 64άρια και αφού έχεις όλους τους drivers.Και την εξτρά μνήμη που βλέπουν (καλύτερα πιο πολύ μνήμη παρά γρηγορότερη απόκριση)Οι επιδόσεις των λειτουργικών είναι μικροδιαφορές που δεν βγαίνουν πάντα νικητές ο ένας ή ο άλλος και δεν τις καταλαβαίνεις ιδιαίτερα. Το μέλλον άλλωστε είναι τα 64άρια.
Thanasis Μάρτιος 5, 2010 #29 Μάρτιος 5, 2010 Γεια σας! θα ηθελα να μου πειτε τι να βαλω στο pc μου τα windows 7 x64 η τα x86 (τωρα εχω XP)? CPU: core 2 quad Q9300, LGA775,2.50GHz,6MB, L2 Cache total, 1333 MHz FSB, 3 giga ram, EAH4830 γραφικα
GoMaR Μάρτιος 5, 2010 #30 Μάρτιος 5, 2010 γεια σου και εσενα...Παιδια επειδη ετυχε και ξαναδιαβασα το θεμα.Ειτε 2 εχεις ειτε 4 ειτε 104 γιγαμπαιτ.βαλτε 64μπιτ παραθυρα.Αν ειναι δυνατον.και ΤΙ εγινε που τα 64 μπορει (οχι σιγουρα - μπορει ) να τρωνε λιγο παραπανω ;ΠΟΣΟ παραπανω ;50?100?200? μα και 200 να τρωνε που ΔΕΝ παιζει παλι 64μπιτ βαλτε.Εχω δοκιμασει τα βιστα σε 1GB ram σε λαπτοπ με dual core.Εχω δοκιμασει 64μπιτ , εχω δοκιμασει win 7 32bit /64 στο ιδιο λαπτοπ με 2γιγα ραμ.Το λαπτοπ τελικα κατεληξε εδω και ποσους μηνες να τρεχει 64bit με τα 2 γιγα ραμ που στο background τρεχω το photoshop μονιμα.Αν δεν ξερουν ορισμενοι να σεταρουν το λειτουργικο τους καλα , ας βαλουν 32μπιτ να κερδισουν απο εκει την χαμενη μνημη.Εγω ξερω αυτη την στιγμη που γραφω ο φιρεφοξ πιανει 141ΜΒ ο μσν 154ΜΒ , εχω ανοιχτο winamp , calc , notepad ,(καλα οχι πως τρωνε αυτα) και το mtorrent και ειμαι στο 1gb ussage.Δεν μπορω να παρω ανασα λεμε με τα 2γιγα και 64bit!
Thanasis Μάρτιος 5, 2010 #31 Μάρτιος 5, 2010 Δηλαδη ειναι καλυτερα τα χ64? τα 86 χαλανε πιο λιγη μνημη?Και επισης οταν λεει οτι θελει processor 64bit τι εννοει? το δικο μου ποσο ειναι???
GoMaR Μάρτιος 5, 2010 #32 Μάρτιος 5, 2010 τα 32μπιτ καταναλωνουν πιο λιγη μνημη στα χαρτια μονο... στην πραξη τα ιδια ειναι.Αφου θες να αλλαξεις λειτουργικο.Βαλε τα win 7 64bit.Δεν υπαρχει λογος να βαλεις 32μπιτ τωρα πια. Η μοναδικη "αλλαγη" που θα δεις στα ματια σου ειναι οτι θα εχει μεσα στον C:\ 2 φακελους program files ο ενας θα ονομαζεται Program files και ο αλλος Program files(x86) αυτο γινεται ωστε να ξεχωριζει αυτοματα το λειτουργικο συστημα τα 64μπιτα προγραμματα που εγκαθιστας. edit : Μπορεις να πατας και το κουμπακι κατω δεξια που λεει διορθωση για να πεις κατι παραπανω.Και οχι να κανεις 2ο ποστ Οσο για την ερωτηση σου.Ο επεξεργαστης σου υποστηριζει 64bit τεχνολογια
LaSFeaR Απρίλιος 1, 2011 #34 Απρίλιος 1, 2011 gia sas exw ena provlhma me to pc mou einai kainourgio to exw 1.5 mines kai apo tin proith mera kolai to ekana format erketes fores (pragma pou xero oti dn einai kalo) kai tis 2 teleutees evala diaforetika windows 7 kai otan pai na kani update se sp1 kano restart to pc kai otan grafi update leei error c000009a dn boro na to trexw se asfalhs litourgia (dn me afini to pc) dn boro na kano repair computer (dn me afhni to pc) kai dn boro genikoteraq na xekiniso ta windows kamia lisi? na to link gia na dite ta xaraktiristika tou pc mou: Turbo-X Cerberus G3100 - Έτοιμοι υπολογιστές - plaisio.gr plzz help dn 8elo na xanakano format
albertstheory Απρίλιος 27, 2011 #35 Απρίλιος 27, 2011 yparxei diadikasia na to sunefereis alla se vlepw na su pairnei parapanw apo to misawraki pou theloun gia format ta 7.. ( internet explorer 9 , language packs einai oi synitheis ypoptoi)ti windows sou exoun dwsei apo to plaisio?mporeis na katevaseis apo torrent thn ekdosh pou exeis me etoimo to sp1 panw(oem) kai na sthseis me to kwdiko apo to autokollitoean exeis upomonh here u are : Why am I receiving "Error 0xC000009A" after installing Windows 7 Service Pack 1 (SP1)?
panzaxa Απρίλιος 29, 2011 #36 Απρίλιος 29, 2011 Αυτο δε λεω κι εγω?Πατε και βαλτε 64μπιτα και καντε και μια αιτηση να καταργηθουν τα σαπια τα αχρηστα τα σε ολα χειροτερα 32μπιτα.ΟΧΙ!!!!!! εχω sony vaio με καρτα γραφικων gforce 8400m gt KAI ΔΕΝ !!!υπαρχουν drivers 64 μπιτ
GoMaR Απρίλιος 29, 2011 #37 Απρίλιος 29, 2011 την nvidia την ρωτησες ;εγω ναι και μου απαντησε με αυτοNVIDIA DRIVERS 270.61 WHQL
panzaxa Απρίλιος 29, 2011 #38 Απρίλιος 29, 2011 την nvidia την ρωτησες ;εγω ναι και μου απαντησε με αυτοNVIDIA DRIVERS 270.61 WHQLναι το βρηκα αλλα οταν κανω εγκατασταση μου λεει οτι δεν μπορει να τους εγκαταστησει δεν βρισκει την καρτα ??????? τι να πω
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.