Jump to content

ερωτηση windows seven x86 h x64 τι να βαλω

atego

Recommended Posts

ACER Intel T3400 στα 2.17 4 gb ram

καρτα γραφικων t4500 της intel

εχω βαλει τα χ86 αλλα περιμενω την γνωμη σας αμα ειναι να τα ξανασβησω και να βαλω τα χ 64

οταν το ειχα παρει to λαπτοπ ειχε τα vista x86

Να χες 6 ή 8 να τα βαζες τα 64ρια.

δεν χρειαζονται ολοι 6-8-16gb RAM ξερεις..! με τα 7 64bit και 4gb RAM εγω, δεν εχω δει χρηση πανω απο 40-45% σε συνηθης εφαρμογες. αντιθετα στα vista 64 εχω φτασει στο 80% χρησης μνημης. γι'αυτο λεμε οτι τα 7 κανουν πολυ καλυτερη διαχειριση μνημης απο τα vista! εγω προτεινω 7 64bit ανεπιφυλακτα!

δεν χρειαζονται ολοι 6-8-16gb RAM ξερεις..! με τα 7 64bit και 4gb RAM εγω, δεν εχω δει χρηση πανω απο 40-45% σε συνηθης εφαρμογες. αντιθετα στα vista 64 εχω φτασει στο 80% χρησης μνημης. γι'αυτο λεμε οτι τα 7 κανουν πολυ καλυτερη διαχειριση μνημης απο τα vista! εγω προτεινω 7 64bit ανεπιφυλακτα!

Χα.

Ναι αγορινα , αυτο συμβαινει γιατι τα 64ρια εχουν πιο μεγαλο κωδικα για καθε εφαρμογη/εργασια.

Δε σου χρησιμοποιουν περισσοτερη μνημη πιο αποδοτικα.

Στη χρησιμοποιουν απλα γιατι χρειαζονται περισσοτερη για να κανουν το ιδιο πραγμα xD.

Eχοντας 4 γιγα και δοκιμαζοντας και τις 2 εκδοσεις των λειτουργικων ελα και πες μου αν θα εχεις διαφορα στις επιδοσεις.

Αν δε μπορεις να το κανεις , ψαξε σε ολο το ιντερνετ , και αν βρεις τεστς που να βγαζουν οτι με 4 γιγα μνημης τα 64ρια ειναι πιο γρηγορα απ τα 32ρια , ποσταρε το για να βγω κι εγω απ την αυταπατη που εχω τοσα χρονια :)

Αν έχεις δυνατό μηχάνημα βάλε 64bit.

Δεν πάει με την ισχύ. Έχει σχέση με το αν ο επεξεργαστής του υποστηρίζει 64-bit.

Kατι ηξερε και ειχε τα χ86.

Σχεδόν όλα τα laptops έχουν από το εργοστάσιο την 32-bit έκδοση των Windows.

Γνωμη μου ειναι να αφησεις το λαπτοπακι ως εχει.

Όχι.

Ουτος η αλλως 4 γιγα μνημης εχεις.

Γι' αυτό. Επειδή έχει 4 και με τα 32-bit δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν όλα, καλό είναι να βάλει τα x64.

Βαλε x64 να εκμεταλευτεις ολη τη μνημη

+1

Χα.

Ναι αγορινα , αυτο συμβαινει γιατι τα 64ρια εχουν πιο μεγαλο κωδικα για καθε εφαρμογη/εργασια.

Δε σου χρησιμοποιουν περισσοτερη μνημη πιο αποδοτικα.

Στη χρησιμοποιουν απλα γιατι χρειαζονται περισσοτερη για να κανουν το ιδιο πραγμα xD.

Eχοντας 4 γιγα και δοκιμαζοντας και τις 2 εκδοσεις των λειτουργικων ελα και πες μου αν θα εχεις διαφορα στις επιδοσεις.

Αν δε μπορεις να το κανεις , ψαξε σε ολο το ιντερνετ , και αν βρεις τεστς που να βγαζουν οτι με 4 γιγα μνημης τα 64ρια ειναι πιο γρηγορα απ τα 32ρια , ποσταρε το για να βγω κι εγω απ την αυταπατη που εχω τοσα χρονια :)

Εγώ στα Vista είχα βρει διαφορά στη συνολική σταθερότητα και στην απόκριση του συστήματος.

Το πλεονέκτημα των 64-bit είναι ότι μπορούν να διαχειριστούν πολύ περισσότερες θέσεις μνήμης.

Και αυτό που λες, ότι χρειάζονται περισσότερη για να κάνουν το ίδιο πράγμα, είναι το πιο άκυρο συμπέρασμα που θα μπορούσε να βγάλει κανείς για τα 64-bit.

Προσωπικά, ακόμα και 2 GB μνήμης να είχα, τα x64 θα έβαζα. Μπορείς να πεις ακόμη και ότι θέλω να εκμεταλλεύομαι πλήρως τις δυνατότητες του hardware μου.

Φίλε atego, αφού ο υπολογιστής σου μπορεί να υποστηρίξει τα x64, go for it. Είναι ό,τι καλύτερο. :)

ευχαρηστω παιδια παντος γινεται ενας χαμος με τους driver η acer εχει ανεβασει για vista driver και τους εχει κρατησει εδω και ενα χρονο καμια οργανωση και τωρα τους κατεβαζω εναν εναν απο τα site

ευχαρηστω παιδια παντος γινεται ενας χαμος με τους driver η acer εχει ανεβασει για vista driver και τους εχει κρατησει εδω και ενα χρονο καμια οργανωση και τωρα τους κατεβαζω εναν εναν απο τα site

Αυτό είναι και το σωστότερο, γιατί αποκτάς τους πιο ενημερωμένους ;)

Δε θελω να βαλω μυαλο σε κανεναν πραγματικα.

Λεω τη γνωμη (που για μενα ειναι η σωστη).

Μπορει να το χετε ψαξει ολοι το θεμα αλλα μη πατε να με βγαλετε τρελο.

Nickstamat δε ξερω αν διαβασες τι εγραψα αλλα ειπα δωστε μου λινκς για να με πεισετε για το αντιθετο.

Τωρα να πεις ενα αναιτιολογητο οχι ή ενα αναιτιολογητο 'ειναι το πιο άκυρο συμπέρασμα που θα μπορούσε να βγάλει κανείς για τα 64-bit'' εγω το ακουω βερεσε.

Τη wikipedia την εμπιστευεστε?

http://en.wikipedia.org/wiki/64-bit

Αν εχετε τις γνωσεις και την υπομονη διαβαστε το.

Εγω απο τη μερια μου θα κανω copy paste μονο το σημειο που αιτιολογει οτι δεν εχω βγαλει το πιο ακυρο συμπερασμα του κοσμου για τα 64ρια , κι απο κει και περα πατε ολοι (ακομα κι αυτοι που εχουν 1 γιγα ραμ) και βαλτε τα 64ρια για να διαχειριζεστε καλυτερα τη μνημη σας.

''

The main disadvantage of 64-bit architectures is that relative to 32-bit architectures the same data occupies more space in memory (due to swollen pointers and possibly other types and alignment padding). This increases the memory requirements of a given process and can have implications for efficient processor cache utilization. Maintaining a partial 32-bit model is one way to handle this and is in general reasonably effective. In fact, the highly performance-oriented z/OS operating system takes this approach currently, requiring program code to reside in any number of 32-bit address spaces while data objects can (optionally) reside in 64-bit regions.

Currently, most proprietary x86 software is compiled into 32-bit code, not 64-bit code, so it does not take advantage of the larger 64-bit address space or wider 64-bit registers and data paths on x86 processors, or the additional registers in 64-bit mode. However, users of most RISC platforms, and users of free or open source operating systems (where the source code is available for recompiling with a 64-bit compiler) have been able to use exclusive 64-bit computing environments for years. Not all such applications require a large address space nor manipulate 64-bit data items, so they wouldn't benefit from the larger address space or wider registers and data paths. The main advantage to 64-bit versions of such applications is the ability to access more registers in the x86-64 architecture.''

Οκ. Ας δεχτώ ότι καταναλώνουν περισσότερη μνήμη (μιας και το να περιγράψεις μία διεύθυνση με 64 bit αντί 32 χρειάζεται -μάλλον- περισσότερη).

Να σου το θέσω όμως διαφορετικά.

Έχεις ένα laptop/desktop PC με 4 GB. Θα βάλεις τα 32-bit και θα αφήσεις σχεδόν 1 GB σε αχρηστία?

Πες ότι δουλεύεις Photoshop (για παράδειγμα). Δε θα βάλεις τα 64-bit ώστε να χρησιμοποιήσεις την αντίστοιχη 64-bit έκδοσή του και να δουλέψεις με όλη τη διαθέσιμη μνήμη?

Πάντως, το θεωρώ εντελώς χαζό να έχει κανείς 4 GB μνήμης και να συνεχίζει να είναι με 32-bit λειτουργικό (ειδικά όταν όλες οι εφαρμογές αρχίζουν πλέον να βγαίνουν και με native 64-bit support).

σωστα τα λετε και οι 2 αλλα μη ξεχνατε οτι οι ραμ πια ειναι τσαμπα τελειως...

οποτε βαζεις 4+ γιγα και Χ64 και εισαι αρχοντας;)

Συμφωνω απολυτα.

Απλα επειδη στη συγκεκριμενη περιπτωση το παλικαρι εχει λαπτοπ , δεν εχει αυτη την επιλογη.

to laptop του εχει ηδη 4gb RAM. πειτε μου ενα λογο, για να κρατησει τα vista 32bit που εχει εναντι των 64βιτ ή ακομα ακομα εναντι των 7 64βιτ. επειδη τα εχω δοκιμασει και τα 3 λειτουργικα (τωρα εχω τα 2 64μπιτα) και δεν βασιζομαι σε κανενος ειδους αρθρο, θεωρω οτι τα 7 64 βιτ ειναι μακραν το καλυτερο λειτουργικο αυτη τη στιγμη. σταθεροτατο, πολυ πιο "ελαφρυ" και με την καλυτερη διαχειριση μνημης. συν του οτι, κατα την εγκατασταση τους, πολυ λιγοτερες συσκευες χρειαζονται drivers για να λειτουργησουν! πραγμα που λυνει χερια.

και φιλε μου narzul, αντιπαραθετω απο το λινκ που εδωσες

" * Memory-mapped files are becoming more difficult to implement in 32-bit architectures, especially due to the introduction of relatively cheap recordable DVD technology. A 4 GB file is no longer uncommon, and such large files cannot be memory mapped easily to 32-bit architectures; only a region of the file can be mapped into the address space, and to access such a file by memory mapping, those regions will have to be mapped into and out of the address space as needed. This is a problem, as memory mapping remains one of the most efficient disk-to-memory methods, when properly implemented by the OS.

* Some programs such as data encryption software can benefit greatly from 64-bit registers (if the software is 64-bit compiled) and effectively execute 3 to 5 times faster on 64-bit than on 32-bit.

επισης για τις διαφορες διαβασε κι εδω http://support.microsoft.com/kb/946765

to laptop του εχει ηδη 4gb RAM. πειτε μου ενα λογο, για να κρατησει τα vista 32bit που εχει εναντι των 64βιτ ή ακομα ακομα εναντι των 7 64βιτ

Δεν υπαρχει κανενας απολυτως λογος για να μη βαλει 64μπιτα.

Πατε ολοι και βαλτε τα.

Καντε και μια αιτηση να καταργηθουν και τα 32μπιτα , να μη μπαινει ο κοσμος στο διλλημα.

Δεν υπαρχει κανενας απολυτως λογος για να μη βαλει 64μπιτα.

Πατε ολοι και βαλτε τα.

Καντε και μια αιτηση να καταργηθουν και τα 32μπιτα , να μη μπαινει ο κοσμος στο διλλημα.

Αν δεν είχε νόημα η εξέλιξη αυτή, θα τρέχαμε ακόμα 16μπιτες εφαρμογές.

Αν δεν είχε νόημα η εξέλιξη αυτή, θα τρέχαμε ακόμα 16μπιτες εφαρμογές.

Αυτο δε λεω κι εγω?

Πατε και βαλτε 64μπιτα

και καντε και μια αιτηση να καταργηθουν τα σαπια τα αχρηστα τα σε ολα χειροτερα 32μπιτα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.