nobig Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18, 2009 Μετά απο κάποιες έρευνες δοκιμές κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το outpost είναι πολύ βαρύ firewall. Όταν κατέβαζα απο torrents με 1 ΜΒ μου έτρωγε CPU usage 10% περίπου και σε δοκιμές με το iperf με το freenas έτρωγε περίπου 400Mbit!!!. Αποφάσισα λοιπόν ότι θα πάρει πόδι, ψάχνω τώρα για ένα απλό firewall (χωρίς antispyware, host protection και άλλα μπλιμπλίκια) που απλά να με αφήνει νο μπλοκάρω εφαρμογές που θέλουν πρόσβαση στο internet με τον τσαμπουκά χωρίς να ρωτάνε πρώτα και αν είναι δυνατόν να έχει προκαθορισμένους κανόνες για εφαρμογές για να μην κάθομαι να ψάχνω πόρτες. Επίσης δεν θέλω να χάσω το Mode block most που έχει το outpost, δηλαδή φτιάχνω τους κανόνες μου, το βάζω σε block most και όποια εφαρμογή θέλει νετ και δεν έχει κανόνα τρώει πόρτα. Επίσης ένα mode block all που θα κόβει τα πάντα θα ήταν επιθυμητόΤις προτάσεις σας παρακαλώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Σεπτέμβριος 18, 2009 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2009 Δες αν σου κάνει το Windows Firewall Control από Sphinx software.Edit: Δεν λες ποιο λειτουργικό έχεις, αν έχεις WinXP δες το ZoneAlarm Free 6.5 (το παλιό καλό) έχω βάλει ένα link στον οδηγό της υπογραφής μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nobig Σεπτέμβριος 18, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2009 Δοκίμασα τα ghostfirewall, tsoy prisma firewall, ίσως να ήταν ιδανικό μιας και απλά σε ειδοποιεί αν μια εφαρμογή θέλει internet χωρίς να ρωτάει πόρτες και τα σχετικά. Δηλαδή περνάει ή δεν περνάει. Τα μόνο κακά είναι ότι δεν ξέρω κατα πόσο μπορούν να ξεγλιστρήσουν οι εφαρμογές και αφενός BSOD στο 2ό restart στο VM machine Το Windows Firewall Control δεν μου τρέχει στο VM machine xp LOL only vista compatible? Άρε που φτάσαμε To zone alarm free έχει πολλά μπλιμπλίκια και έχω απο παλιά BSOD οπότε δεν το πολύ κοιτάζω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vamire Σεπτέμβριος 18, 2009 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2009 http://www.comodo.com/home/internet-security/firewall.php Μην βάλεις το antivirus του ειναι για κλάματα αλλα για firewall ειναι απο τα καλύτερα free. Σε ρωτάει στο install αν θες και τα 2 ή μόνο firewall.Εχει επισης modes το πως θες να συμπεριφέρεται και γενικά είναι λιτό και ελαφρύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
afracten Σεπτέμβριος 19, 2009 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2009 θα μπορουσατε να μου συστησετε και εμενα το καλυτερο, πιο σημαντικο ελαφρυ firewall (δεν με νοιζει να ειναι free). Link to comment Share on other sites More sharing options...
blkik Σεπτέμβριος 19, 2009 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2009 και γω προτείνω comodo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nobig Σεπτέμβριος 21, 2009 Author #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2009 Καλό αλλά απο τα πιο σπαστικά firewall! Σε ρωτάει συνέχεια και δεν έχει κάποιο Mode όπως το Outpost που να περνάνε μόνο οι εφαρμογές που έχουν κανόνες και απλά να κόβει τις υπόλοιπες χωρίς να ρωτάει:fist: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vamire Σεπτέμβριος 21, 2009 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2009 Καλό αλλά απο τα πιο σπαστικά firewall! Σε ρωτάει συνέχεια και δεν έχει κάποιο Mode όπως το Outpost που να περνάνε μόνο οι εφαρμογές που έχουν κανόνες και απλά να κόβει τις υπόλοιπες χωρίς να ρωτάει:fist:τα πάντα εχει τα φτιάχνεις μπορείς να βάλεις και training mode:bigsmile: Link to comment Share on other sites More sharing options...
blkik Σεπτέμβριος 21, 2009 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2009 Στο comodo σπαστικό είναι το proactive defence που έχει αλλά μπορείς να το κλείσεις και να αφήσεις μόνο to firewall Μπορείς να χωρίσεις τις εφαρμογές σε trusted και μη όπως και τα δίκτυα αλλα μπορείς να βάλεις και κάνονες στην καρτέλα advaced Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Σεπτέμβριος 21, 2009 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2009 Αν έχεις Vista ή 7 το ενσωματωνένο firewall καλύπτει τις προυποθέσεις που αναφέρεις και δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο. Μπορεί να ελέγξεις εύκολα το τί μπαίνει και το σημαντικότερο το τί βγαίνει.Για XP θα έλεγα Comodo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wesker Οκτώβριος 8, 2009 #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 8, 2009 Κανένα tutorial για το Comodo υπάρχει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
mathewgx Οκτώβριος 8, 2009 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 8, 2009 Αν έχεις Vista ή 7 το ενσωματωνένο firewall καλύπτει τις προυποθέσεις που αναφέρεις και δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο. Μπορεί να ελέγξεις εύκολα το τί μπαίνει και το σημαντικότερο το τί βγαίνει.Για XP θα έλεγα Comodo... Πως το ρυθμιζεις στα 7 ; Εγω ξερω πως γι'αυτο το λογο υπαρχει το spinx. Μπορεις να δοκιμασεις το norton internet security 2010 , η πιο ελαφρια σουιτα που εχω χρησιμοποιησει. Δεν το καταλαβαινεις οτι υπαρχει. Το firewall εχει ολα αυτα που ψαχνεις , ενω μπορεις να απενεργοποιησεις το realtime antivirus/spyware (εγω αυτο κανω , αφηνω ενεργο μονο το browser protection) και σκαναρεις manual μονο τα αρχεια που θελεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blkik Οκτώβριος 8, 2009 #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 8, 2009 Κανένα tutorial για το Comodo υπάρχει;http://www.youtube.com/watch?v=eOKuYy4tyBY Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Οκτώβριος 8, 2009 #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 8, 2009 Από "Windows Firewall With Advanced Security" μπλοκάρεις τα inbound και outbound connections και βάζεις rules. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nobig Οκτώβριος 8, 2009 Author #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 8, 2009 Την λύση στο πρόβλημα μου την έδωσε το look & stop. Είναι ένα πολύ απλό firewall-behavior controller χωρίς inspection leak controll και τα ρέστα. Μικρό ελαφρύ. Μένει να το δοκιμάσω με το NAS να το τι ψάρια πιάνει Link to comment Share on other sites More sharing options...
wesker Οκτώβριος 8, 2009 #16 Κοινοποίηση Οκτώβριος 8, 2009 Κανένα guide για το πως να ανοίξουμε ports; Το portforwarding.com αναφέρεται σε μια παλιά έκδοση και δεν βοηθάει καθόλου ο οδηγός του... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.