Jump to content

VoIP απορίες

greekfragma

Recommended Posts

Μούμπλε Μούμπλε.

Έχουμε 2 σπίτια με 1 τηλεφωνική γραμμή που την Παρασκευή ενεργοποιείται connx talk και connx 24mbps.

Ο κάτω όροφος θα χρησιμοποιεί αποκλειστικά την τηλεφωνική γραμμή του ΟΤΕ και το connx talk με 17ευρώ το μήνα απεριόριστα αστικά και υπεραστικά με μια απλή συμβατική τηλεφωνική συσκευή.

Στον πάνω όροφο θα υπάρχει μόνο ένα modem router (Draytek 2710n) που θα χρησιμοποιεί αποκλειστικά την 24άρα connx και θέλω να πάρω και υπηρεσία τηλεφωνίας σε διαφορετικό αριθμό μέσω VoIP όμως με τη χρήση LINKSYS VOIP PHONE ADAPTER CISCO PAP2T-EU και πάνω του θα συνδεθεί πάλι ένα κλασσικό ασύρματο τηλέφωνο.

το θέμα είναι το εξής.

θέλω ένα σταθερό νούμερο μέσω VoIP ωστέ να μπορώ να κάνω κλήσεις και από τον πάνω όροφο.

άρα χρειάζομαι έναν SIP provider? π.χ. omnivoice

όπως είδα τις χρεώσεις συμφέρει για μηνιαία χρήση έως 40ωρών....από κει και πέρα περνάει τα 17ευρώ ανα μήνα ενός connx talk.

η χρήση του τηλεφώνου που θα κάνω δε θα ξεπερνά τις 15 ώρες ανα μήνα στο πιο τραβηγμένο σενάριο μόνο σε αστικα και υπεραστικά. σε κινητά δε θα γίνει ποτέ κλήση.

μου φαίνονται βουνό....καλά τα λέω?:flag:

Δεν ξέρω τρόπο να καλείς τσαμπέ, αν βρεις πες μου και μένα. (Δεν εννοώ τσαμπέ προς άλλους voip, αλλά προς σταθερά-κινητά)

SIP provider θέλεις απαραίτητα αν πας να συνδέσεις SIP συσκευή. Αλλιώς μπορεί να παίξεις με το προτόκολλο του skype που είναι κλειστό, ή με κάτι αντίστοιχο.

το Connx ήρθε:D

SIP provider τελικά θα βάλω..........έχω 2 επιλογές....είτε να πάρω ένα τηλέφωνο ασύρματο που να συνδέεται με ethernet άμεσα στο router και να έχει ενσωματωμένα τα codec....είτε να κρατήσω το ασύρματο που έχω και να πάρω απλά ένα linksys gateways pap2t.

τι προτείνεις?

το skype δε με ενθουσίασε...και δεν κάνω και τόσα τηλέφωνα με εξωτερικό.......μάλλον προς omnivoice πακετάκι πάω.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.