cabdik Σεπτέμβριος 29, 2009 #21 Σεπτέμβριος 29, 2009 η ασροκ ξεκλειδωνει τα παντα με ολα τα ΒΙΟΣ. το θεμα ειναι γιατι σου ανεβαζει τοσο πολυ την ταση και την θερμοκρασια. κλεισε το ACC και ελεγξε τα παλι, αν το κανει και με κλειστη την cache. μην τυχον και προκαλειται απο εκει. οσο για το ονομα του επεξεργαστη, μην ανησυχεις, οταν ξεκλειδωνεις ειτε πυρηνες (οπως του δικου μου), ειτε cache (οπως εσενα), αλλαζει το ονομα. εμενα τον λεει phenomII x4 20
jadas Σεπτέμβριος 29, 2009 Author #22 Σεπτέμβριος 29, 2009 αμα την βαλεις χειροκινητα στα 1,2 τι γινεται?Με το AMD Overdrive μπορω να την κατεβασω ευκολα σε κανονικα επιπεδα, η ταση του Νorthbridge ομως μενει κολλημενη στα 1,55V απο 1,2V, που σε συνδυασμο με την αχρηστη ψυκτρα που εχει μπορει να ανεβασει υψηλες θερμοκρασιες. Βεβαια δεν δοκιμασα αν μπορω να την αλλαξω μεσα απο το BIOS.Το προβλημα ειναι οτι δεν ξεκιναει παντα ως ES(σπανια θα λεγα), και πρεπει να ελεγχω καθε φορα που φορτωνει ο Η/Υ αν πρεπει να κατεβασω την ταση.η ασροκ ξεκλειδωνει τα παντα με ολα τα ΒΙΟΣ. το θεμα ειναι γιατι σου ανεβαζει τοσο πολυ την ταση και την θερμοκρασια. κλεισε το ACC και ελεγξε τα παλι, αν το κανει και με κλειστη την cache. μην τυχον και προκαλειται απο εκει. οσο για το ονομα του επεξεργαστη, μην ανησυχεις, οταν ξεκλειδωνεις ειτε πυρηνες (οπως του δικου μου), ειτε cache (οπως εσενα), αλλαζει το ονομα. εμενα τον λεει phenomII x4 20Οταν απλα ξεκλειδωνω τα 2ΜΒ δεν αλλαζει ονομα, αλλα ειναι παρα πολυ πιθανο οτι σχετιζεται η αλλαγη σε ES με το ΑCC.Mετα την ενημερωση του BIOS το ειχα αφησει οπως ηταν, χθες το ξεκλειδωσα να δουμε τι θα γινει.
cabdik Σεπτέμβριος 29, 2009 #23 Σεπτέμβριος 29, 2009 σιγουρα σχετιζεται με το ACC. εμενα οταν ειναι κλειστο, τον διαβαζει κανονικα σαν Χ3 720. οταν το ανοιγω, μου τον διαβαζει σαν Χ4 20. αρα κατι γινεται εκει.
Boton Σεπτέμβριος 29, 2009 #24 Σεπτέμβριος 29, 2009 Αφού ενεργοποιήσεις το acc αστο να δεις τι γίνεται...Αν ανοίξουν τα επιπλέον 2ΜΒ μπες στο bios και βάλε την στοκ τάση, δηλ 1.325v;)
jadas Σεπτέμβριος 29, 2009 Author #25 Σεπτέμβριος 29, 2009 Τα 2ΜΒ εχουν ξεκλειδωθει και εμφανιζεται κανονικα ως 810 με 6144ΚΒ L3 cache ομως. Οι τασεις ανεβαινουν μονο στις σπανιες περιπτωσεις που "γινεται" Engineering Sample. Δεν εχω καταφερει να βρω ακομη τροπο να τον κανω να γινεται ES οποτε θελω. Δειτε και εδω το ΑMD Phenom II unlock (δεν επιασε).
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.