Jump to content

AMD Engineering Sample

jadas

Recommended Posts

Προσφατα εκανα μια συνθεση με κυριο συστατικο τον Phenom II 810. Ολα καλα λοιπον μεχρι προχθες που μου βγαζει αυτο :

pict0020z.jpg

Κανω επανεκκινηση, το CPU-Z μου τον βγαζει κανονικα 810. Μετα απο τυχαιο αριθμο επανεκκινησεων ξαφνικα αρχιζει να ακουγεται, μυριζει, και το Speedfan μου βγαζει 81oC

με ανοδικη πορεια.

Μετα απο αλλες 10-20 επανεκκινησεις καταφερνω και βγαζω αυτο.

Αξιοσημειωτη ειναι η ταση του επεξεργαστη στα 1.624 V με 1.425 το μεγιστο συνιστωμενο απο την AMD.

Αργοτερα βγαζω αυτο :

gialab.png

οπου κατεβασα την ταση του επεξεργαστη στα 1.25V και ανεβαζω τον εντελως ξεκλειδωτο πολλαπλασιαστη στο 13x (ο 810 δεν ειναι ΒΕ). Δυστυχως ομως η ταση του Nothbridge ηταν κολλημενη στα 1.55V (1.2V σε κανονικη λειτουργια).

Τι πρεπει να κανω τωρα; Μηπως ευθυνεται η μητρικη για αυτο (Asrock A770DE+);

Απο οτι καταλαβα ο δικος σου ανεβάζει τρελες θερμοκρασίες.

Το θεμα ομως ειναι οτι οι Engineering Sample επεξεργαστές ειναι κομμάτια που δίνονται σε reviewers κυριως για δοκιμή πριν βγουν σε κυκλοφορία.

Απορίας άξιο ειναι πως βρέθηκε να πέσει στα χερια σου για καινούργιος:spell:

Προτείνω να ξανα βαλεις βγαλεις την ψήκτρα ωστε να πατήσει καλα (δες και πανω στο καπακι του να λεει κάπου Engineering sample(ES) μηπως και είναι καποιο bug της μητρικής )

εγω στην θεση σου θα μαζευα κανα $$ και θα πηγαινα σε αυτην

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1301306&page=16&category=69977721&catalog=20

και θα του@@@@@@ τα ματια!!! (ντροπη μου το ξερω... αλλα τετοια κομματια.....)

προσπαθησε ομως να ποσταρεις καμμια φωτο απο την πανω επιφανεια του επεξεργαστη να δουμε!!!!

Βγάλε φωτογραφία από το cpu:D

P.S:Το link με το validation δεν μου ανοίγει, βγάζει συνέχεια λάθος:D

Μαλλον εχει προβλημα η σελιδα γιατι δεν ανοιγει τωρα ουτε σε μενα.

σίγουρα bug της mobo είναι αλλά λέμε...

pls πες από που τον πήρες :crazy_pilot:

Απο visionstudio.gr

Αυριο που θα ειναι κρυος θα τον βγαλω φωτογραφια μπας και λυθει το προβλημα μια και καλη.

• 2 weeks later...

ΑΑΑ έτσι πες το...Άνοιξες το acc από το bios.;)

Καταρχάς αν είχες διαβάσει και πιο παλιά με τις ιστορίες με τα ξεκλειδώματα, θα έβλεπες ότιο 810 ξεκλειδώνει την cache. Αν δεις από μαμά έχει L3 cache 4MB.

Με την ενεργοποίηση του acc η L3 cache έγινε 6ΜΒ(φαίνεται στο validation link).:clap:

Όπως και με τους άλλους τους επεξεργαστές όταν ξεκλειδώνουν είτε πυρήνα είτε cache

η μητρικές δεν τους διαβάζουν σωστά γιαυτό και τα περίεργα ονόματα στο cpuz.:fun:

Συμπέρασμα: είσαι τυχερός που ο 810 ήταν από τα κομμάτια που ξεκλειδώνουν την cache. :T::T:

Όσο για τις θερμοκρασίες δες αν πατάει καλά η ψύκτρα.

Αν κάνεις bios update μπορεί να γυρίσει στα 4MB η L3 cache.

Τελικα μετα την ενημερωση του BIOS ακομη μπορω να ξεκλειδωσω τα 2ΜΒ.

Το προβλημα ειναι οτι δεν αλλαζει απλα το ονομα του επεξεργαστη αλλα ανεβαινει αποτομα και η ταση στα 1,6V πολυ πανω απο το κανονικο (1.25V σε κανονικη λειτουργια), εξου και η αποτομη αυξηση της θερμοκρασιας.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.